d4mage Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 25 λεπτά πριν, Exorgistis είπε Ε ρε κόσμος "πονεμένος" που κυκλοφορεί.... "Πάντα οι άλλοι φταίνε" made in Greece! Μπήκε η Κοσμοτέ στο τόπικ; 1 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 minutes ago, toxoths73 said: Δεν βλέπω πουθενά το (έως 3gbps) άρα δεσμεύονται ότι θα είναι ακατέβατα 3gbps και ότι αν πέσει κάτω από αυτό θα γίνει και ανάλογη μείωση στον επόμενο λογαριασμό?. Δηλαδή πχ αν έχεις 1,5gbps θα πληρώσεις (70,39/2=35,195Ευρώ)? ή αν έχεις λέω εγώ 100mbps θα πληρώνεις (70,39/30=2,34ευρώ)??? γιατί ξέρω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος?. Προσφέρει γενικότερα τέτοια μείωση στον λογαριασμό η Cosmote? Από την Vodafone το θυμάμαι μόνο...
antonis3064 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, d4mage είπε Αυτό είναι το λιγότερο και αναφέρεσαι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το ότι πληρώνουμε στην Ελλάδα 30,00€/μήνα για έως 24/Mbps, σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Η ευρώπη θα έπρεπε να τους υποχρεώνει σε αναβαθμήσεις δικτύου/υποδομών και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους εάν δεν υπάρχει συμβιβασμός. Η 24άρα έπρεπε να έχει καταργηθεί όχι από τον ίδιο τον πάροχο από επιλογή, από το ίδιο το κράτος με νόμο εδώ και χρόνια. Είναι απλά τραγικοί!! Δείτε παρακάτω την φωτό του ρουτερ μου τώρα! Α και δεν μένω εκτός Αττικής. ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ! 1 2
Saloufas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 36 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Άσε φίλε και εδώ που έχουν σκάψει και έχουμε κάνει αίτηση από Οκτώβρη (Λάρισα), ακούμε περιμένουμε τον εργολάβο να κλείσουμε ραντεβού για να φέρει την ίνα στο σπίτι. Κολλημένοι στα 50mps περισσότερο από 10ετία πλέον. Ζιμπάμπουε. και σε μένα έχουν σκάψει από τον Αύγουστο και έχουν αφήσει στον αέρα τα καλώδια αλλά όταν μπαίνω στο site της Cosmote μου δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμα οπτική στην περιοχή, εσύ τι αίτηση έκανες ακριβώς και που?( Έχω πάρει και voucher). Πάντως από ταχύτητα δεν έχω παράπονο, 100αρα έχω και κλειδώνω 110mbps με μηδενικά έως ελάχιστα errors. 🫡
BadIronTree Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 22 minutes ago, antonis3064 said: Είναι απλά τραγικοί!! Δείτε παρακάτω την φωτό του ρουτερ μου τώρα! Α και δεν μένω εκτός Αττικής. ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ! https://www.starlink.com/ 1 1
m4b Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 ώρα πριν, Thresh είπε XGS-PON, το οποίο δίνουν και στο πιλοτικό της 10Gbps. Μέσω dark fiber. Μοιράζεσαι την ταχύτητα με όσους είναι συνδεμένοι στο ιδιο switch. Ίσως και πάνω από 100 χρήστες. Γιατί δεν δίνουν απευθείας το 10 Gbps τότε;
thanasis00 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Όλα αυτά που είπες ισχύουν για έναν εργένη. Για την συνδεσιμότητα εντός σπιτιού επίσης πλέον δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Όλα τα ρούτερ πλέον έχουν wifi6 και όλα τα σύγχρονα κινητά λάπτοπ (και τα φθηνά) συνδέονται και βλέπεις 400-800 και πάνω. 3 συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα πάει τέλος. Όσο για τον παλαιότερο εξοπλισμό που μπορεί να έχει κάποιος εννοείται ότι θα πρέπει να υπολογίσει και το έξτρα έστω και μικρό σχετικά κόστος 2-3 mesh συσκευών για όλο το σπίτι (50-100 ευρώ να πω?) και πετάει όλο τον παλιό εξοπλισμό. Βασικά βλακείες λέω. Από την στιγμή που θα βάλει οπτική τουλάχιστον στην κοσμοτέ αυτόματα παίρνει και το ρούτερ και ένα repeater... Sp;iti 136 τετραγωνικών παντού σήμα από 800-900 μέχρι και 2/2,5 έχω δει (εννοώ την σύνδεση ρούτερ-συσκευή) όταν είσαι πολύ κοντά στο ρούτερ. Σε σπίτι με 3+ άτομα και πάνω όμως δεν ισχύει. Βλέπουν όλοι 4κ dolby vision στο netflix ενώ ταυτόχρονα 1-2 και 3 μηχανήματα στον ίδιο χώρο κατεβάζουν κάποιο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα όλες οι συσκευές ενημερώνονται δίχως να υπάρχει καθυστέρηση για κανέναν. Είχα 200mbps και όταν αναβάθμισα σε 1000 και 500 ανέβασμα η διαφορά ήταν κτηνώδη. Όταν όμως τα Χριστούγεννα είχαμε 34 άτομα εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον ήταν συνδεδεμένοι και έκαναν διάφορα εκεί κάποια στιγμή το σύστημα γονάτισε κάνοντας ταυτόχρονη βιντεοκλήση με Αμερική (αδερφός) και Γερμανία (ξαδέλφη) και έδειξε ότι και τα 1000 δεν είναι αρκετά σε μια εκδήλωση πχ. Ευπρόσδεκτα λοιπόν και όσοι γκρινιάζουν με την τιμή θα απαντήσω ότι μια ζωή την έχουμε όταν κάτι μας ευχαριστεί πραγματικά και δεν είναι περιττό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (σε λογικά πλαίσια πάντα). Ένας συγγενής πήγε μπουζούκια με το σόι μεριάς γυναίκας του και πέρασαν τέλεια μια νύχτα με μόλις 3.800 ευρώ... Ε οκ... 62*24 μήνες κοστίζουν 1480 ευρώ... μια μέρα vs 730 ημερών με 1/3 περίπου της τιμής. Καλά δεν είναι? 99,9% τα προβλήματα που είχατε με τη συνδεσιμότητα 34 άτομα ήταν λόγω του wifi, και όχι του bandwidth του ίντερνετ από τον πάροχο. Και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κάνατε βιντεοκλήση, δεν θα θέλατε πάνω από 650-700mbps... Όμως αν τα ρουτεράκια και τα mesh network devices που έχεις δε σηκώνουν εύκολα πάνω από 300-400mbps traffic ταυτόχρονα, έρχεται από κει το bottleneck πιο γρήγορα. Τα router που δίνουν οι πάροχοι μπορεί να έχουν WiFi 6E και τελευταία προτόκολλα, σε σημαίνει όμως είναι αντέχουν κίνηση από τόσους clients ταυτόχρονα. 2 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 6 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 minutes ago, m4b said: Μέσω dark fiber. Μοιράζεσαι την ταχύτητα με όσους είναι συνδεμένοι στο ιδιο switch. Ίσως και πάνω από 100 χρήστες. Γιατί δεν δίνουν απευθείας το 10 Gbps τότε; XGS-PON, λογικά πάει μέχρι 1:64 split ratio ανά ίνα που πάει στο OLT. Γιατί το πάνε σαν την Apple, να έχουν να δώσουν κάτι μελλοντικά. 😛 1
michael92 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Βλέπουν όλοι 4κ dolby vision στο netflix Το netflix 4K έχει 8-16Mbps bitrate. 1
mercast Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μπράβο στην Cosmote! Εγώ τώρα θα αναβαθμίσω την σύνδεση των δικών μου από 24 σε 300άρα με το Gigabit Voucher μέσω Nova γιατί τους έκαναν καλή τιμή.
georgiosmag Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 21 λεπτά πριν, thanasis00 είπε 99,9% τα προβλήματα που είχατε με τη συνδεσιμότητα 34 άτομα ήταν λόγω του wifi, και όχι του bandwidth του ίντερνετ από τον πάροχο. Και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κάνατε βιντεοκλήση, δεν θα θέλατε πάνω από 650-700mbps... Όμως αν τα ρουτεράκια και τα mesh network devices που έχεις δε σηκώνουν εύκολα πάνω από 300-400mbps traffic ταυτόχρονα, έρχεται από κει το bottleneck πιο γρήγορα. Τα router που δίνουν οι πάροχοι μπορεί να έχουν WiFi 6E και τελευταία προτόκολλα, σε σημαίνει όμως είναι αντέχουν κίνηση από τόσους clients ταυτόχρονα. 99.9% των περιπτώσεων στην ζωή σου να προσπαθείς να μην είσαι απόλυτα σίγουρος και το κυριότερο να μην μεταδίδεις με τόση σιγουριά αυτή σου την άποψη. ΝΑΙ πες την γνώμη σου και συζήτησε το αλλά μην είσαι απόλυτος Το είπα σαν παράδειγμα και όχι ότι έφταιγε η βιντεοκλήση. Τη στιγμή μάλιστα που έγινε είχα ανοικτά καμιά 20αριά τόρεντ και μοίραζα δίχως κόφτη (το είχα ξεχάσει γιατί πρόσφατα έκανα επαναφορά το λογισμικό του synology μου και το download station δεν συγχωρεί) και επειδή τους έχω όλους στην οικογένεια στο εξωτερικό μέσα στο τριπάκι έχουν και αυτοί τρελές ταχύτητες και η βιντεοκλήσεις αυτές τρώνε τρελό bandwidth οπότε όλοι μαζί και τα τόρεντ και η βιντεοκλήση γονάτισαν το σύστημα. για το σχόλιο σου "ρουτεράκια" και 300-400 mbps πνίγηκα στην κυριολεξία γιατί τράβαγα εκείνη τη στιγμή τζούρα καφέ... Επειδή είμαι τρελός σχετικά με την τεχνολογία αν δεις το mesh Που έχω στο σπίτι μου θα χαμηλώσεις το βλέμμα σου πολύ ταπεινά και θα ζητήσεις συγνώμη λέγοντας "δεν ήξερα" λολ . Ιεροσυλία επίσης το σχόλιο για το 6ε κλπ για τα κοινά ρούτερ που δίνουν οι πάροχοι σε σύγκριση με το fritzbox που δίνει υποχρεωτικά η κοσμοτέ λόγο χιλιάρας... Σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού μου και να πας (τρίτος όροφος) ακόμη και γύρω από την πολυκατοικία θα συνδεθείς στην χειρότερη με 800-1000... μέσα στο σπίτι εκεί τα νούμερα είναι άστα να πάνε... παίζω alyx ασύρματα στο quest3 Και ταυτόχρονα στέλνω preview recording στην c9 μου με μηδενικό λαγκ καλύτερα και από καλώδιο ict υπεύθυνος σε μεγάλη εταιρία (καμιά 20αριά σέρβερ και καμιά κατοστή χρήστες) στο επάγγελμα και τρελός στην ιδιωτική μου ζωή με την τεχνολογία... οπότε καταλαβαίνεις μάλλον ξέρω τι λέω 12 λεπτά πριν, michael92 είπε Το netflix 4K έχει 8-16Mbps bitrate. Το μέτρησες με κάποιον τρόπο η διαβάζοντας στο ίντερνετ? Ναι με το av1 πλέον έριξε στο μισό το Bitrate αλλά ΟΧΙ για όλες τις ταινίες.. ταινίες σημαντικές dv και με dtsx ultra κλπ με πολύ δράση ακόμη και τώρα χτυπάει 25 και βάλε και άσε τι λένε στο ίντερνετ... να δοκιμάζεις ΜΟΝΟΣ σου και μην πιστεύεις σε τίποτε. Και όπως είπα και πιο πάνω παραδείγματα εκφράζω και δεν είναι κάτι συγκεκριμένο το πρόβλημα. Γενικά γράφετε για να γράφετε ρε παιδιά η ενδιαφέρεστε πραγματικά για το θέμα στο οποίο γράφετε? 46 λεπτά πριν, thanasis00 είπε 99,9% τα προβλήματα που είχατε με τη συνδεσιμότητα 34 άτομα ήταν λόγω του wifi, και όχι του bandwidth του ίντερνετ από τον πάροχο. Και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κάνατε βιντεοκλήση, δεν θα θέλατε πάνω από 650-700mbps... Όμως αν τα ρουτεράκια και τα mesh network devices που έχεις δε σηκώνουν εύκολα πάνω από 300-400mbps traffic ταυτόχρονα, έρχεται από κει το bottleneck πιο γρήγορα. Τα router που δίνουν οι πάροχοι μπορεί να έχουν WiFi 6E και τελευταία προτόκολλα, σε σημαίνει όμως είναι αντέχουν κίνηση από τόσους clients ταυτόχρονα. 1 ώρα πριν, antonis3064 είπε Είναι απλά τραγικοί!! Δείτε παρακάτω την φωτό του ρουτερ μου τώρα! Α και δεν μένω εκτός Αττικής. ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ! Μη γκρινιάζεις. Πάρε τους τηλέφωνο και ζήτησε τους να σου λύσουν το πρόβλημα. Η γνώμη μου είναι να τους πεις απευθείας να σε συνδέσουν σε άλλο ντισλαμ... έτσι πες τους με τη μια... είναι συνεργάσιμα τα παιδιά που δουλεύουν στη βοήθεια... σπάνια να πέσεις σε βλάκα/χαζή... 2 ώρες πριν, alex8850 είπε Σωστό το point σου. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις συμβόλαιο. 26 δίνω για 100. 52 για 1000d/500u σε one συμβόλαιο με 3 κινητά και 1 data κάρτα (συνολικά 130 κάτι όλα απεριόριστα δίχως πολιτική)... Να κλαίμε για την απάτη των παρόχων αλλά να μην κλαίμε για την δική μας αμάθεια... 1
michael92 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 14 λεπτά πριν, georgiosmag είπε Γενικά γράφετε για να γράφετε ρε παιδιά η ενδιαφέρεστε πραγματικά για το θέμα στο οποίο γράφετε? Λέει ο τύπος που «χρειάζεται» gigabit internet για να βλέπει streams των "25Mbps". λολ 1
georgiosmag Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, michael92 είπε Λέει ο τύπος που «χρειάζεται» gigabit internet για να βλέπει streams των "25Mbps". λολ νάτανε η ζήλια ψώρα... αλλά όταν είσαι άσχετος και κοιμάσαι σε ύπνο βαθύ και ξυπνάς ξαφνικά και λες ας διαβάσω λίγο ινσόμνια αυτά παθαίνεις... Θα ρωτήσω σήμερα κιόλας πάντως και αν επειδή έχω One και από 52 που πληρώνω για την χιλιάρα με πάνε 62 για την 3χίλιαρη την πήρα εχθές 1
ThanosVad Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 2 ώρες πριν, d4mage είπε Αυτό είναι το λιγότερο και αναφέρεσαι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το ότι πληρώνουμε στην Ελλάδα 30,00€/μήνα για έως 24/Mbps, σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Η ευρώπη θα έπρεπε να τους υποχρεώνει σε αναβαθμήσεις δικτύου/υποδομών και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους εάν δεν υπάρχει συμβιβασμός. Η 24άρα έπρεπε να έχει καταργηθεί όχι από τον ίδιο τον πάροχο από επιλογή, από το ίδιο το κράτος με νόμο εδώ και χρόνια. Αν πάνε όλοι από την επαρχία σε starlink πιστεύω με έναν μαγικό τρόπο θα ξεκινήσουν να ασχολούνται και με τις υποδομές της επαρχίας.Ναι μεν έχει μεγάλο κόστος ο εξοπλισμός (μπορείς και να τον νοικιάσεις) όμως 40 ευρώ το μήνα για ταχύτητες 200-500mbps δεν είναι και άσχημα.
alex8850 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, michael92 said: Λέει ο τύπος που «χρειάζεται» gigabit internet για να βλέπει streams των "25Mbps". λολ Αυτός ο γκομενίστικος τρόπος αντιπαραθέσεων είναι δικός σας ή δεν έχετε καταλάβει ότι τα κοντινά σας πρόσωπα σας έχουν χειραγωγήσει? Τι σχέση έχει αν ο τύπος έχει 1gbps με το επιχείρημα που έκανε? Κάνε αντιπαράθεση στο επιχείρημα όχι σε κάτι άσχετο. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από alex8850 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα