Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είχε προναγγείλει, η Cosmote λανσάρει από σήμερα το πρόγραμμα Fiber 3Gbps, μια υπηρεσία που φέρνει ταχύτητες internet 3 Gigabit απευθείας στα ελληνικά νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα που ξεκινά επίσημα από σήμερα με σταδιακή διάθεση, αποτελεί την πρώτη υπηρεσία τέτοιας κλίμακας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home - FTTH).

Το νέο πρόγραμμα συνδυάζει απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά και κινητά τηλέφωνα με ευρυζωνική πρόσβαση ταχύτητας 3 Gbps. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας προβλέπει μηνιαίο κόστος 70,39€ με δέσμευση 24 μηνών, ενώ μετά τη λήξη του συμβολαίου η χρέωση διαμορφώνεται στα 105,62 ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα επιδότησης Gigabit Voucher, κάτι που θα διαμορφώσει την τιμή του περίπου στα 62€/μήνα.

Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την υπηρεσία τους με δεύτερο κανάλι φωνής έναντι πρόσθετης μηνιαίας χρέωσης 6,19 ευρώ. Η επιλογή αυτή απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και οικογένειες που χρειάζονται πολλαπλές τηλεφωνικές γραμμές για την κάλυψη αυξημένων αναγκών επικοινωνίας.

Η εταιρεία έχει θεσπίσει λεπτομερείς όρους για περιπτώσεις πρόωρης διακοπής του συμβολαίου. Για διακοπές εντός των πρώτων δύο μηνών, ο συνδρομητής καταβάλλει τα πάγια δύο μηνών επιπλέον των ήδη χρεωθέντων, ενώ για διακοπές μετά το δίμηνο η χρέωση υπολογίζεται στο ένα τέταρτο των εναπομεινάντων παγίων.

Οι ταχύτητες των 3 Gbps επιτρέπουν την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών απαιτητικών εφαρμογών. Ενδεικτικά, ένα νοικοκυριό μπορεί να απολαμβάνει streaming περιεχομένου σε ανάλυση 8K, online gaming με μηδενική καθυστέρηση, τηλεδιασκέψεις επαγγελματικού επιπέδου και μεταφορά μεγάλων αρχείων, όλα ταυτόχρονα και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Ενημέρωση 18:15 - Δυνατότητα COSMOTE Fiber με ταχύτητες 3 Gbps παρέχεται στους παρακάτω δήμους:
Δ. Αγ. Παρασκευής, Δ. Βριλησσίων, Δ. Γέρακα, Δ. Χαλανδρίου, Δ. Αμαρουσίου, Δ. Πεύκης, Δ. Γλυφάδας, Δ. Ελληνικού, Δ. Θεσσαλονίκης, Δ. Αγ. Δημητρίου, Δ. Αλίμου, Δ. Παλαιού Φαλήρου, Δ. Κηφισιάς, Δ. Αθηναίων, Δ. Νέας Σμύρνης, Δ. Μελισσίων, Δ. Νέας Πεντέλης, Δ. Πεντέλης, Δ. Ιλίου, Δ. Περιστερίου, Δ. Αργυρούπολης, Δ. Νέας Ιωνίας, Δ. Φιλοθέης, Δ. Παπάγου, Δ. Χολαργού, Δ. Νέου Ψυχικού, Δ. Ψυχικού

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

ZTE ZXHN F8648P το router που δίνουν για όσους αναρωτιούνται.

XGS-PON, το οποίο δίνουν και στο πιλοτικό της 10Gbps.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αν διαβαζει κανεις απο cosmote,φτιαξτε πρωτα να κλειδωνουν τα Ont οταν αλλαζουμε ταχυτητα σε fiber και να μην μενουμε χωρις ιντερνετ για μερες(δυο φορες στη δικη μου συνδεση) και αφηστε τα 3gbps...

• Like 6
Δημοσ.

Ναι έχει σκαψει σε ένα σημείο της Αθήνας κ το διαφημίζει ότι υποστηρίζει αυτό..ενώ στις πιο πολλές περιοχές στην Αθήνα με το ζόρι δίνουν 50mbps 

• Like 13
  • Thanks 1
  • Confused 6
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον για όσους (πιστεύουν ότι) το χρειάζονται. Τιμή αλμυρή αλλά με το χρόνο θα πέσει. Μου κάνει εντύπωση ότι πάμε από 1 στα 3 χωρίς ενδιάμεσο (π.χ. 2GBps) αλλά μπορεί να βγει στο μέλλον. Προσωπικά το βρίσκω marketing hype για τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού :

1) Σταθερά PCs θέλουν κάρτες 2.5/10GBit για να το εκμεταλλευτούν. ΟΚ ναι 2.5 είναι πολύ διαδεδομένες αλλά μετά απειροελάχιστα site θα σου δώσουν τόσο bandwidth. Προσωπικά με 1G 1-2 φορές έχω δει να μου δίνει κάποιος σε κατέβασμα πάνω από 60. Αλλά το μέλλον είναι μέλλον.

2) WiFi συσκευές με τον περισσότερο κόσμο να έχει σαβούρα TP-Link APs καμμία διαφορά δεν θα δει. Αλλά και να έχεις, μετά θες και συσκευές με τουλάχιστον 6E με 160ΜHz κανάλι να υποστηρίζουν πραγματική πάνω από 1G και σωστή κεραία, οπότε εδώ μιλάμε για laptop.

Αλλά κάθε πρόοδος καλοδεχούμενη

Επεξ/σία από menthol1979
  • Like 10
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Οι ταχύτητες των 3 Gbps επιτρέπουν την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών απαιτητικών εφαρμογών. Ενδεικτικά, ένα νοικοκυριό μπορεί να απολαμβάνει streaming περιεχομένου σε ανάλυση 8K, online gaming με μηδενική καθυστέρηση, τηλεδιασκέψεις επαγγελματικού επιπέδου και μεταφορά μεγάλων αρχείων, όλα ταυτόχρονα και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα."

Ένα νοικοκυριό χρειάζεται τέτοια ταχύτητα ;

Ενδεικτικά όλος ο ΟΤΕ το 2000 είχε 150 Mbps ταχύτητα προς το εξωτερικό.

Ο μηχανικός σκληρός μου δίσκος πιάνει μικρότερη ταχύτητα για να μην πω και για τα USB φλασάκια.

Που έχουν φτάσει οι ταχύτητες ΡΕΕΕΕ.

Σημείωση:

Και φυσικά ο μέσος καταναλωτής θα το απολαμβάνει μετά το 2040.

Η ταχύτητα αυτή είναι σίγουρα διαθέσιμη για ένα μόνο τριάρι στην Αθήνα στα Μαρούσια.

Επεξ/σία από alexpap
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, nat10 είπε

Ναι έχει σκαψει σε ένα σημείο της Αθήνας κ το διαφημίζει ότι υποστηρίζει αυτό..ενώ στις πιο πολλές περιοχές στην Αθήνα με το ζόρι δίνουν 50mbps 

Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, τι να πουμε εμεις στην επαρχια που σερνομαστε με 50αρα και αλλοι ειναι ακομα με ADSL, μακαρι να εσκαβαν και σε εμας και ας τελειωναν σε ενα χρονο...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 3
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, nyne είπε

Αν διαβαζει κανεις απο cosmote,φτιαξτε πρωτα να κλειδωνουν τα Ont οταν αλλαζουμε ταχυτητα σε fiber και να μην μενουμε χωρις ιντερνετ για μερες(δυο φορες στη δικη μου συνδεση) και αφηστε τα 3gbps...

Αυτό είναι το λιγότερο και αναφέρεσαι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το ότι πληρώνουμε στην Ελλάδα 30,00€/μήνα για έως 24/Mbps, σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Η ευρώπη θα έπρεπε να τους υποχρεώνει σε αναβαθμίσεις δικτύου/υποδομών και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους εάν δεν υπάρχει συμβιβασμός. Η 24άρα έπρεπε να έχει καταργηθεί όχι από τον ίδιο τον πάροχο από επιλογή, από το ίδιο το κράτος με νόμο εδώ και χρόνια.

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 10
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ScorpioX777 είπε

Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, τι να πουμε εμεις που σερνομαστε με 50αρα, μακαρι να εσκαβαν και σε εμας και ας τελειωναν σε ενα χρονο...

Το ξέρω φίλε μου.. Η κατάσταση είναι τραγική κ κρίμα για όλους τους υπόλοιπους που έχουν τόσο χαμηλές ταχύτητες εν έτη 25..

Φταίνε όλοι, από τους πολιτικούς κ τις ίδιες τις εταιρίες.. Αλλά πρώτα η κυβέρνηση που δεν τους πιέζει να έχουν όλοι νορμάλ ταχύτητες κ μένουν με 10 mbps με το ζόρι 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα 3 gigabit τους μαραναν.Ας δώσουν στις συνηθισμένες ταχύτητες καλύτερες τιμές που είναι πανάκριβες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μετά ασχολούνται και με αυτά.

Επεξ/σία από misterman
  • Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, nat10 said:

ΧΕΜΔ Ναι ένα σημείο της Αθήνας μόνο...

12 minutes ago, alexpap said:

Και φυσικά ο μέσος καταναλωτής θα το απολαμβάνει μετά το 2040.

Δεν θα μείνω έκπληκτος αν μέχρι το τέλος του 2025 έχουν βγάλει και 10Gbps πακέτο πάντως.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
7 minutes ago, d4mage said:

Αυτό είναι το λιγότερο και αναφέρεσαι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το ότι πληρώνουμε στην Ελλάδα 30,00€/μήνα για έως 24/Mbps, σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Η ευρώπη θα έπρεπε να τους υποχρεώνει σε αναβαθμήσεις δικτύου/υποδομών και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους εάν δεν υπάρχει συμβιβασμός. Η 24άρα έπρεπε να έχει καταργηθεί όχι από τον ίδιο τον πάροχο από επιλογή, από το ίδιο το κράτος με νόμο εδώ και χρόνια.

Φιλε μου συμφωνω,ομως δεν ειναι το λιγοτερο και εξηγω.Επειδη τυχαινει να ειμαι στο χωρο της πληροφορικης και εχω σχεση μαζι τους,χθες ειδα πραγματικα τι χαος επικρατει.Δεν θα επεκταθω στο τι πως και γιατι απλα να πω οτι μιλαμε για το απολυτο μηδεν.Παλι καλα που ειναι φιλοτιμα παιδια(οι τεχνικοι) και προσπαθουν να βρουν λυση,γιατι περα απο τη μοστρα του ειμαστε ο οτε ολο το αλλο ειναι ενα χαος...

• Like 3
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την υπηρεσία τους με δεύτερο κανάλι φωνής έναντι πρόσθετης μηνιαίας χρέωσης 6,19 ευρώ. Η επιλογή αυτή απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και οικογένειες που χρειάζονται πολλαπλές τηλεφωνικές γραμμές για την κάλυψη αυξημένων αναγκών επικοινωνίας.

Λίγοι συνδρομητές χρησιμοποιούν την σταθερή σύνδεση για κλήσεις, κυρίως για το ιντερνετ. Πλεον η πλειοψηφία με το κινητό στο χέρι είναι.
Ο παππούς και η γιαγιά θα πάρουν το σταθερό να μιλήσουν, όσοι από αυτούς δηλαδή δεν έχουν smartphone και facebook.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, nyne said:

Όταν πήγα πάντως από 300 σε 500 κι ύστερα σε 1000 (πριν έρθει το Fritz) δεν έμεινα χωρίς internet, όπως και πολλοί άλλοι που αναβάθμισαν εδώ και στο adslgr.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nyne είπε

Φιλε μου συμφωνω,ομως δεν ειναι το λιγοτερο και εξηγω.Επειδη τυχαινει να ειμαι στο χωρο της πληροφορικης και εχω σχεση μαζι τους,χθες ειδα πραγματικα τι χαος επικρατει.Δεν θα επεκταθω στο τι πως και γιατι απλα να πω οτι μιλαμε για το απολυτο μηδεν.Παλι καλα που ειναι φιλοτιμα παιδια(οι τεχνικοι) και προσπαθουν να βρουν λυση,γιατι περα απο τη μοστρα του ειμαστε ο οτε ολο το αλλο ειναι ενα χαος...

Σε τι αναφέρεσαι δεν κατάλαβα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...