momentum Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 14 hours ago, SkaL- said: Σχετικό αυτό, για κατόχους καρτών από 3070 και κάτω που έχουν χρήμα να σπαταλήσουν αξίζει. Στο στο σενάριο να έχει πχ 3080ti σιγά τις διαφορές που θα δει με μια 5070 ακόμα και η απλή 3080 μια χαρά στέκετε αν αναλογιστούμε ότι αποδίδει σαν 4070. Θα σκοτώσεις την παλιά για 400 ευρώ και θα πρέπει να δώσεις αλλά 700 να πας σε 5080 για να δεις μια αξιόλογη διάφορα. Να πω την αλήθεια προσωπικά μετά από αυτά τα στοιχεία βλέπω την rx 9070 ποιο δελεαστική πρόταση. Με την διαφορά που αυτός που είχε 3080Ti δεν θα πάει σε 5070 αλλά τουλάχιστον σε 5080 ή και παραπάνω αν παρουσιαστεί αργότερα καμία κομμένη 5090 τύπου 5080Ti, και εκεί η διαφορά δεν είναι και λίγη.
seithan Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 15 hours ago, mkp said: Πιστεύω είναι η πρωτοφορά στην ιστορία που δεν έχει κανένα νόημα η αναβάθμιση GPU. Έχω την 4080 πάνω από 2 χρόνια και είχα σκοπό να την αλλάξω, όπως κάνω σε κάθε γένια, άλλα αυτήν την φορά 15% παραπάνω επίδοσης είναι τίποτα, και τα παιχνίδια που θα έχουν frame generation θα είναι μια μικρή μειοψηφία. Μα ούτως ή άλλως το FG δουλεύει σωστά όταν η εργασία που εκτελεί η GPU είναι στο 70% και δεν είναι τερματισμενη δλδ . Εάν δουλεύει στο 100% και ενεργοποιήσεις το FG , έχεις πολύ input lag. 11 hours ago, Witcher1st said: Και η σειρα 40xx φαινεται λουκουμι για εμενα που εχω σειρα 20xx.. Είναι πολύ καλή αναβάθμιση, ιδιαιτέρως η 4080.
leolipop Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 11 ώρες πριν, Witcher1st είπε Και η σειρα 40xx φαινεται λουκουμι για εμενα που εχω σειρα 20xx.. Τι να πουμε και εμεις με σειρα 16ΧΧ, ti βεβαια...
thanosAIAS Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Η 5090 με τα 32 GB ram και το hardware encoder - decoder από την επαγγελματική σειρά, που σε αυτή τη γενιά δεν τον απενεργοποίησαν στο desktop κομμάτι (τον ένα από τους δύο) ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε gamers. Θα πουληθούν πανάκριβα σε dt
spykapo21 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες με 4080s , υπερκαλυμενος μεχρι τα 7χχχ series για 4Κ , ειδικα αν εισαι και σε 1080P , 2K υπερκαλυμενος μεχρι τα 9χχχ series
MikeKata Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 13 hours ago, georgiosmag said: Και ποιος ο λόγος να απενεργοποιεί κάνεις το dlss4? Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Εγώ αυτό που βλέπω είναι μισή κατανάλωση και ποιο κάτω η 5070 από την 4090 καθώς και ίδια απόδοση στα παιχνίδια. Με dlss4 φυσικά. Όλα τα υπόλοιπα τα διαβάζω βερεσε Επίσης μη ξεχνάμε ότι είναι και στο 1/3 της τιμής της σημερινής από την 4090. Οπότε μπράβο Nvidia. Απλά αυτοί που έχουν πάρει πρόσφατα 4090 θα τραβάνε τα τέτοια τους τώρα και με το δίκιο τους. Θα τους συμβούλευα να κινηθούν γρήγορα να τις σπρώξουν φτηνά κιόλας να πάρουν 5070 και να τους μείνει και κάνα 500-700 ευρώ στην τσέπη! Έχεις σκεφτεί ότι οι GPUs το 2025 δεν είναι μόνο μηχανές παραγωγής γραφικών για παιχνίδια; Έχουμε από multimedia acceleration, 3D content κλπ μέχρι machine learning σε consumer επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται να στήσεις datacenter me GPU cluster. Όποιος παίρνει 4090/5090 ΜΟΝΟ για παιχνίδια (στη μεγάλη πλειονότητά τους) είναι για να χαίρεται ότι έχει "το πιο δυνατό" ή να το λέει στα forums. 99,99% των περιπτώσεων δε θα την αξιοποιήσει. Ή μήπως όλοι οι χρήστες των *90 καρτών τρέχουν dual 8K monitors στα σούπερ ντούπερ ούλτρα χάι settings; Οπότε, όχι, δεν τρώμε τον παπά του πέτσινου για DLSS που "κάνει την 5070 ίδια με 4090". Κάποιοι έχουμε ορισμένες απαιτήσεις από το hardware και θέλουμε μετρήσιμα πιο δυνατό hardware (στην πράξη), όχι απλά να φαίνεται πιο δυνατό σε games με software tricks όπως το DLSS που αποκλείουν τεχνητά τις παλιότερες γενιές και στην πραγματικότητα να είναι μονοψήφιο το ποσοστό βελτίωσης. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από MikeKata 2
Babis_allos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Για εμένα πραγματικά το μόνο που έχει σημασία είναι οι διαφορές σε ποιότητα και performance σε DLSS 4 vs 3. Πραγματικά δεν βλέπω κανένα λόγο πλέον να μην χρησιμοποιεί κάποιος DLSS εκτός αν έχει σύστημα που για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τη συγκεκριμένη οθόνη χτυπάει 120+fps χωρίς DLSS. Εχω παρατηρήσει ότι εγω συγκεκριμένα είμαι και απ' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και τρελά τις διαφορές οπότε ακόμη περισσότερο για εμένα, που νομίζω αντιπροσωπεύω και κάποιον average να πω την αλήθεια. Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν που χάνει το DLSS/RT την ώρα που παίζουν ένα παιχνίδι, χωρίς να έχουν δυο εικόνες σταθερές δίπλα δίπλα για να ψάξουν τις διαφορές. 36 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ή μήπως όλοι οι χρήστες των *90 καρτών τρέχουν dual 8K monitors στα σούπερ ντούπερ ούλτρα χάι settings; Συγνώμη αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι επιδόσεις έχουν οι *90, οι οποίες ακόμη και σε 4k native full settings στα ΑΑΑ παιχνίδια δεν έχουν και τρελά fps. K' εσύ μιλάς για dual 8k που μια 8κ να βάλεις στην 4090/5090 θα κολλήσει αν είναι native... Βασικά αν πάρουμε μια κάρτα γραφικών που είναι περίπου το 50% του performance της 4090/5090 και την βάλουμε σε 4k native θα δούμε τι σημαίνει 8κ native για την 4090/5090... Δηλαδή σαν να τρέχεις 4κ native με 4060... Δεν διαφωνώ κατα τ' άλλα ότι οι *90 δεν αξίζουν μόνο για games εκτος αν προφανώς τα λεφτά δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα, το οποίο ισχύει για πολύ κόσμο (ειδικά στο εξωτερικό) ότι 1000ευρώ έξτρα ανά 2 χρόνια (40ευρώ το μήνα) για να παίρνεις *90 αντί για *80 δεν είναι αποτελεί θέμα όταν αποταμιεύεις/επενδύεις ούτως η άλλως αρκετά λεφτά το μήνα.
MikeKata Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Babis_allos said: Συγνώμη αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι επιδόσεις έχουν οι *90, οι οποίες ακόμη και σε 4k native full settings στα ΑΑΑ παιχνίδια δεν έχουν και τρελά fps. K' εσύ μιλάς για dual 8k που μια 8κ να βάλεις στην 4090/5090 θα κολλήσει αν είναι native... Βασικά αν πάρουμε μια κάρτα γραφικών που είναι περίπου το 50% του performance της 4090/5090 και την βάλουμε σε 4k native θα δούμε τι σημαίνει 8κ native για την 4090/5090... Δηλαδή σαν να τρέχεις 4κ native με 4060... Σαρκαστικο ήταν το 8K. Νόμιζα ότι θα γίνει κατανοητό από το δεύτερο μισό της πρότασης με τα ψευτο-αγγλικα. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από MikeKata 1
whiteman7 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Η αλήθεια είναι ότι με 3080 τα παιζω ολα χωρις κανενα πρόβλημα και συνηθως σε Ultra settings σε 3440*1440 Ευκολα θα παω σε 5080 χωρίς κανενα ενδοιασμό !!! και όχι με τιμές Πλαισιου
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 4 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 4 ώρες 21 minutes ago, whiteman7 said: και όχι με τιμές Πλαισιου Amazon ή αγορά από Γερμανία και ξεμπερδεύουμε. 1
neo80 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Τρώμε χοντρό δούλεμα από την Nvidia https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/graphics-cards/compare/ Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από neo80
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα