Witcher1st Δημοσ. Τετάρτη στις 04:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:47 μμ Εδω και αρκετο καιρο επλενα τα ρουχα μου στο προγραμμα για αθλητικα, αλλα μετα προσεξα στο manual οτι γραφει το παρακατω : Οποτε προφανως και εννοει τα ρουχα drιfit, και αλλα με παρομοια τεχνολογια.. Το θεμα ειναι ποιο ακριβως προγραμμα ειναι το σωστο. Εχω καλτσες, 2,3 πατελονια και μπλουζες βαμβακερες και αλλα τοσα απο με συνδιασμο πολυεστερα/βαμβακι και ισως spandex μεχρι 3%. Η λογικη λεει το προγραμμα "Μεικτα" αλλα παρακατω : Λεει οτι εξαιρουνται ιδιαιτερα ρουχα, οπως τα σκουρα. Τι εννοεις με τον ορο σκουρα; Τα μαυρα; Γιατι βαζω και μαυρα εσωρουχα ας πουμε ή καλτσες ή μπλουζες. Αν και δεν βλεπω να υπαρχει προγραμμα για σκουρα ρουχα. Για να συνοψισω, τα ρουχα που βαζω ειναι λιγα βαμβακερα, και λιγα βαμβακερα/πολυεστερα. Οποτε ποιο ειναι το καταλλληλο προγραμμα; Επισης καποια βοηθεια σχετικα με τις στροφες, κυριως για να μη χαλανε τα ρουχα, οπως οι ραφες απο μπλουζες και ιδιαιτερα τις κλατσες. Καλυτερα στις 800-1000 στροφες;
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 04:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:50 μμ Μικτά στους 40 και στις 1000.Για πιο λερωμένα στους 50. Μην σκας παραπάνω ,δεν αξίζει. Και που να δεις τι ποικιλία υπάρχει απο σαπούνια και μαλακτικά. 4
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 06:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:33 μμ Εγώ τα βάζω όλα στα βαμβακερά, ακόμη και εάν δεν είναι. Και πετσέτες οπωσδήποτε στους 60ο+, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. 2
sdikr Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 μμ Σχεδόν όλα έχουν καρτελάκια που σου λένε τι μπορείς να κάνεις για πλύσιμο, αλλά γενικά οι 30 με 40 βαθμοί είναι αποδεκτά σχεδόν απο όλα τα ρούχα, με τους 30-40 δεν έχεις και μεγάλο θέμα με να ξεβάψει κάτι, αλλά καλό είναι αν θέλεις κάτι να παραμείνει λευκό να μην το βάλεις μαζί με σκούρα. Στροφές πάλι αν δεν έχεις μάλλινα και μεταξωτά πάλι βάλε ότι έχει το πλυντήριο. Προσωπικά εγώ στο δικό μου LG βάζω το βαμβακερά στους 30 βαθμους για όλα και το βαμβακερά 30 βαθμούς στις 800 στροφές για πετσέτες (τις όποιες θα τις βάλω μια φορά στο 3μηνο στο πρόγραμμα με ατμό)
Witcher1st Δημοσ. Τετάρτη στις 08:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:24 μμ 1 hour ago, MARIOSNURSE said: Εγώ τα βάζω όλα στα βαμβακερά, ακόμη και εάν δεν είναι. Και πετσέτες οπωσδήποτε στους 60ο+, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Ενταξει και παλι εξαρταται αυτο. Πχ τα κλινοσκεπασματα που και αυτα εχουν μικροβια η θερμοκρασια του νερου ειναι στο κρυο και στους 40 βαθμους. Τωρα ειδα οτι εχω και διχτυ, οποτε εκει θα βαζω τις κλατσες πλεον για να μη χαλανε.
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ 11 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Ενταξει και παλι εξαρταται αυτο. Πχ τα κλινοσκεπασματα που και αυτα εχουν μικροβια η θερμοκρασια του νερου ειναι στο κρυο και στους 40 βαθμους. Τωρα ειδα οτι εχω και διχτυ, οποτε εκει θα βαζω τις κλατσες πλεον για να μη χαλανε. Το πρόγραμμα σου για τα βαμβακερά είναι μέχρι 95 βαθμούς
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 08:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:58 μμ 1 ώρα πριν, sdikr είπε Σχεδόν όλα έχουν καρτελάκια που σου λένε τι μπορείς να κάνεις για πλύσιμο, αλλά γενικά οι 30 με 40 βαθμοί είναι αποδεκτά σχεδόν απο όλα τα ρούχα, με τους 30-40 δεν έχεις και μεγάλο θέμα με να ξεβάψει κάτι, αλλά καλό είναι αν θέλεις κάτι να παραμείνει λευκό να μην το βάλεις μαζί με σκούρα. Στροφές πάλι αν δεν έχεις μάλλινα και μεταξωτά πάλι βάλε ότι έχει το πλυντήριο. Προσωπικά εγώ στο δικό μου LG βάζω το βαμβακερά στους 30 βαθμους για όλα και το βαμβακερά 30 βαθμούς στις 800 στροφές για πετσέτες (τις όποιες θα τις βάλω μια φορά στο 3μηνο στο πρόγραμμα με ατμό) 30ο βαθμούς οι πετσέτες;
animor Δημοσ. Τετάρτη στις 09:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:50 μμ Κι εγώ τα βάζω όλα, εκτός από μάλλινα και μεταξωτά, στα βαμβακερά στους 30 ή 40 και προσθέτω μια ρύθμιση για να μην τσαλακώνονται κι άλλη μια που μουλιαζουν σε μπουρμπουλήθρες, δεν ξέρω τι ακριβώς. Και 800 στροφές. Το καλοκαίρι μπορεί και 400. Τα συνθετικά και τα αθλητικά δεν θέλουν μαλακτικό. Εκτός του ότι χάνουν τις ιδιότητες τους, δεν ξεβγάζεται ποτέ εντελώς από πάνω τους και με τον καιρό γίνονται γλιτσερά.
Midnek Δημοσ. Τετάρτη στις 10:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:22 μμ Σε αντίστοιχο LG πλυντηριο βάζω τις αντίστοιχες πλύσεις που περιγράφεις στο turbowash 59 στους 30 βαθμούς. Τα μάλλινα και ευαίσθητα στο αντίστοιχο πρόγραμμα (μαζί με κάποια που λένε να μην πλένονται). Και τέλος… Προσοχή στο απορρυπαντικό για τα μάλλινα / μεταξωτά / λινά. Τα «γενικής χρήσης» με ένζυμα κλπ τα χαλάνε.
sdikr Δημοσ. Πέμπτη στις 12:43 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:43 πμ 3 hours ago, MARIOSNURSE said: 30ο βαθμούς οι πετσέτες; Ναι, δεν μιλάμε για πετσέτες με ιδρώτα, πετσέτες που μαζεύεις καθαρά νερά μετά απο το πλύσιμο
MARIOSNURSE Δημοσ. Πέμπτη στις 01:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:17 πμ 33 λεπτά πριν, sdikr είπε Ναι, δεν μιλάμε για πετσέτες με ιδρώτα, πετσέτες που μαζεύεις καθαρά νερά μετά απο το πλύσιμο Δεν ξέρω. Αν ακουμπάει στη μούρη σου ή σε γεννητικά όργανα κλπ, εγώ θα τα έβαζα τουλάχιστον στους 60ο, όπως και κάνω...
mariosnik_ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:15 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:15 πμ (επεξεργασμένο) Εμείς μόνο 2-3 προγράμματα χρησιμοποιούμε μετά από χρόνια δοκιμών, επιλογών και αναζήτησης κατάλληλου προγράμματος που τελικά είναι χάσιμο χρόνου. Τα περισσότερα ρούχα τα βάζουμε στο μικτο, στους 40, με χρωμοπαγιδα. Καποια ελάχιστα ρούχα στο σύντομο πρόγραμμα μισής ώρας στους 30-40 εφόσον δεν είναι πολλά σε ποσότητα ούτε και πολύ βρώμικα. Πρόγραμμα λευκών 50-60 το αφήνουμε μόνο για τα εσώρουχα. Σε όλα έχουμε ειδικό σαπούνι με απολυμαντικό που είναι αποτελεσματικό σε όλες τις θερμοκρασίες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:16 πμ από mariosnik_
sdikr Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ 11 hours ago, MARIOSNURSE said: Δεν ξέρω. Αν ακουμπάει στη μούρη σου ή σε γεννητικά όργανα κλπ, εγώ θα τα έβαζα τουλάχιστον στους 60ο, όπως και κάνω... Δύσκολα, το δοκίμασα με τα χέρια μέτα απο πιάσιμο γεννητικά και μούτρα και είχα θέμα Πέρα απο την πλάκα, τα μικρόβια που μπορεί να έχει θα σκοτωθούν λόγο διάρκειας τους πλυντηρίου και σαπουνιού,
Xvipes Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ Semi off-topic αλλά μιας και λέτε για μικρόβια και βαθμούς πλυσίματος, αν τα πλένω στους 30C αλλά μετά τα βάζω στεγνωτήριο δεν σκοτώνονται εκεί τα μικρόβια; Βγαίνουν καυτά όταν τελειώσει το στέγνωμα. 3
DreamAxe Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ 21 ώρες πριν, Witcher1st είπε Εδω και αρκετο καιρο επλενα τα ρουχα μου στο προγραμμα για αθλητικα, αλλα μετα προσεξα στο manual οτι γραφει το παρακατω : Για να συνοψισω, τα ρουχα που βαζω ειναι λιγα βαμβακερα, και λιγα βαμβακερα/πολυεστερα. Οποτε ποιο ειναι το καταλλληλο προγραμμα; Δε θα πάθουν κάτι, απλά έχε υπόψη σου ότι 1) τα προγράμματα για αθλητικά δεν παίρνουν τόσο νερό οπότε ίσως χρειαστεί να συμπληρώσεις. 2) Πρόσεξε το μέγιστο φορτίο (δεξιά στον πίνακα) και μη το φορτώσεις φουλ. Γενικά οτιδήποτε κρατάει >=1 ώρα και παίρνει αρκετό νερό είναι ΟΚ. Εγώ δεν βάζω ποτέ το πρόγραμμα για τα βαμβακερά αν δεν έχω να πλύνω κάτι που θέλει απολύμανση σε υψηλή θερμοκρασία γιατί έχει καταντήσει αηδία να κρατάει ένα πρόγραμμα 4 ώρες για να κάνει οικονομία στο νερό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα