Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει αρκετά διαφορετικά reviews για mesh, για repeater, για τα πάντα. Έχω χρησιμοποιήσει ένα devolo magic κάτι mesh και ενα mercusys από περίπου 200€ το καθένα. Και με τα δύο έχω προβλήματα αποσύνδεσης, latency κλπ (φανταζομαι παιζει ρολο οτι εχω τριφασικο και οι συνδεσεις γενικα).

Αυτη τη στιγμη τραβηξα μολις ενα καλωδιο (cat 6) το οποιο ειναι fine. Η Συνδεση μου ειναι 50αρα (πιανω με καλωδιο 28 μαξ) περιμενοντας να περασουν οπτικη ινα. (Υποτίθεται ότι μας περνάνε εναέρια οπτική ίνα - δεν ειχα ιδεα οτι παίζει κάτι τέτοιο).

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πιάνω ιντερνετ καλο και σταθερο χωρις να τραβηξω το 30 μετρα καλωδιο; Σαν cat6 δε χανει τιποτα απλα δε θελω να κρεμεται ενα καλωδιο, να περναει κατω απο πορτες κλπ. Κατι διαβαζα για καλωδιο απο την κεραια της τηλεορασης κλπ αλλα δεν εχω ξανακουσει ποτε κατι τετοιο.

Επεξ/σία από Helloz
Δημοσ.
45 minutes ago, Helloz said:

Έχω δει αρκετά διαφορετικά reviews για mesh, για repeater, για τα πάντα. Έχω χρησιμοποιήσει ένα devolo magic κάτι mesh και ενα mercusys από περίπου 200€ το καθένα. Και με τα δύο έχω προβλήματα αποσύνδεσης, latency κλπ (φανταζομαι παιζει ρολο οτι εχω τριφασικο και οι συνδεσεις γενικα).

Αυτη τη στιγμη τραβηξα μολις ενα καλωδιο (cat 6) το οποιο ειναι fine. Η Συνδεση μου ειναι 50αρα (πιανω με καλωδιο 28 μαξ) περιμενοντας να περασουν οπτικη ινα. (Υποτίθεται ότι μας περνάνε εναέρια οπτική ίνα - δεν ειχα ιδεα οτι παίζει κάτι τέτοιο).

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πιάνω ιντερνετ καλο και σταθερο χωρις να τραβηξω το 30 μετρα καλωδιο; Σαν cat6 δε χανει τιποτα απλα δε θελω να κρεμεται ενα καλωδιο, να περναει κατω απο πορτες κλπ. Κατι διαβαζα για καλωδιο απο την κεραια της τηλεορασης κλπ αλλα δεν εχω ξανακουσει ποτε κατι τετοιο.

έχω απλώσει cat5 καλώδιο 30 μέτρα σε 50αρα και η ταχύτητα είναι σταθερά 48 με 49...δεν δικαιολογειται να εχεις τετοιες απωλειες...εχεις κανει με καλωδιο μετρηση διπλα στο ρουτερ ????απλα για να δεις οτι οντως εχεις 50αρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Δώσε περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο σου, με κάτι mesh και ένα mercusys δεν θα μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει.

Έχεις δίκιο. Το router ειναι στο ισόγειο, μέσα σε ένα αποθηκάκι (αναγκαστικά όπως μου είχαν πει όταν το εγκατέστησαν) και το καλώδιο το τραβάω στον από πάνω όροφο από σκάλες και κάτω από δύο πόρτες για να μην ανοίξω τρύπα στον τοίχο. Το mercusys και το devolo τα είχα ακριβώς έξω από το δωμάτιο στο οποίο θέλω το ίντερνετ. Γενικά χωρίς κάποιο εξτέντερ/mesh πιάνει-δεν πιάνει από το ρούτερ, είναι στο όριο στη μία γραμμή.

Θυμάμαι πολύ παλιά που οι γραμμές τηλεφώνου δίνανε ιντερνετ, απλούστερες εποχές του dial up!!! Φαντάζομαι ότι το ρεύμα δεν μου σαν τριφασικό δε μου δίνει τις καλύτερες ελπίδες.

Πολλές φορές έχω με το mesh στιγμιαίες αποσυνδέσεις 2 δευτερολέπτων (χωρις να πεφτει το ρουτερ) τα οποία αποδίδω σε κάποια αλλαγή τάσης στην πρίζα ίσως. (Δεν είμαι ειδικός)

1 ώρα πριν, kostasbm είπε

έχω απλώσει cat5 καλώδιο 30 μέτρα σε 50αρα και η ταχύτητα είναι σταθερά 48 με 49...δεν δικαιολογειται να εχεις τετοιες απωλειες...εχεις κανει με καλωδιο μετρηση διπλα στο ρουτερ ????απλα για να δεις οτι οντως εχεις 50αρα 

Δικό μου λάθος στην περιγραφή. Το ιντερνετ το μετράω με καλώδιο και τόσο μου δίνει ο provider. Δεν είναι θέμα ρουτερ/καλωδίου. Απλά στην περιοχή μου δυστυχώς όσοι έχουμε 50αρα πιάνουμε μέχρι 30 και αν βάλεις 30 πιάνεις 15. Το συγκεκριμένο είναι θέμα provider. Το θέμα μου με τα mesh είναι οι συνεχείς αποσυνδέσεις (πολλές φορές στιγμιαίες για 2 δευτερόλεπτα και γι αυτό θεωρώ ότι φταίει το ρεύμα). Τα extender που έχω δοκιμάσει (οχι mesh) μου κατεβάζουν και την ταχύτητα βέβαια.

EDIT: Επίσης θέμα μου είναι το latency/ping και όχι τόσο η ταχύτητα η οποία για 2025 είναι ούτως ή άλλως χάλια δυστυχώς από τον provider

Επεξ/σία από Helloz
Δημοσ.

Το ρευμα δεν εχει καμια σχεση. Είτε ειναι μονοφασικο ειτε τριφασικο αν το καλωδιο δικτυου δεν ταξιδευει μαζι με ρευμα σε ιδια σωληνα δεν εχει αναγκη. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να περασεις ενα καλωδιο CAT6 ομορφα ωραια με καναλακι μεχρι τον πανω οροφο. Αν το κανεις σωστα ουτε οι τρυπες θα φαινονται. Και να βαλεις εκει στο δωματιο σου ενα switch και καποιο AP να εξυπηρετησεις τα κινητα. Οσον αφορα να κανεις το καλωδιο της τηλεορασης δικτυου ουτε καν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...