Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενας ελεγκτης πως θα ελεγχει αν εχουμε πληρωσει; Η προσβαση ατις κινησεις του λογαριασμου εμπιπτει στα προσωπικα δεδομένα 

Επεξ/σία από fysikos
Δημοσ.

Αιτούμαι μετατροπή του εθνικού συνθήματος από "Ελευθερία ή θάνατος" σε "Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη μια δυσλειτουργίας"

• Like 1
Δημοσ.
On 16/01/2025 at 04:07, Lucifer said:

Στο Λονδίνο τα μηχανάκια μετράνε RFIDs, όχι αριθμό κάρτας. Δύο άτομα μπορούν να μπουν με χτύπημα ίδιας κάρτας αν ο ένας χτυπήσει την φυσική κάρτα και ο άλλος την G!Pay εκδοχή της από το κινητό.

Είναι εδώ έτσι;

Στο Gpay σε κανέναν "πωλητή" δεν εμφανίζεται ο αριθμός της "κανονικής κάρτας" αλλά κάθε φορά που χρησιμοποιείς την ίδια κάρτα στον ίδιο πωλητή θα εμφανίζεται ο ίδιος virtual αριθμός. Η google ξέρει την αντιστοίχιση μεταξύ κανονικού και virtual αριθμού. Για αυτό και στον TfL σου λένε να χρησιμοποιείς πάντα τον ίδιο τρόπο πληρωμής για Check In - check out και day - weekly limit

Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 9:26 ΜΜ, harispao είπε

Τέλεια.

Η αχρήματη κοινωνία σιγα-σιγά γίνεται πραγματικότητα.

Όπως επίσης και το τέλος των διαμαρτυριών.

Όταν θα καταργηθούν και τα μετρητά όλοι μέσα στο κλουβί...

Μετά με την απειλή του μπλοκάρισματος των καρτών σου θα γίνεις πειθήνιο σκυλάκι.

Αλλά τι τα λέω ας χαρούμε το πέρασμα των καρτών μας από τα τερματικά.

Βρίστε άφοβα αντέχω.

Ως και στα εισιτήρια συνωμοσίες;Ελεος!!!!!!!

• Haha 6
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μα αφού αν τα στρέψεις προς τον ήλιο, φαίνεται ξεκάθαρα το τσιπάκι!!!

• Haha 4
Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 4:02 ΜΜ, Speculoos είπε

Δεν το γνώριζα, είχα την λάθος εντύπωση ότι τα παιδιά είναι δωρεάν.  Άρα ούτως ή άλλως τα παιδιά πρέπει να έχουν τον δικό τους τρόπο πληρωμής, αφού και με την ATH.ENA δεν μπορείς να διαλέξεις τύπο εισιτηρίου όταν την χτυπάς, σωστά;

παιδιά μέχρι 6 ετών είναι δωρεάν, μαθητές κτλ.

μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες αυτές στο παρακάτω λινκ:

https://www.oasa.gr/εξυπηρέτηση-επιβατών/πληροφορίες/δικαιούχοι-μετακίνησης-με-πλήρη-ή-μερ/

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspapp είπε

Μα αφού αν τα στρέψεις προς τον ήλιο, φαίνεται ξεκάθαρα το τσιπάκι!!!

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ελεύθερος επαγγελματίας είναι μάλλον που δεν θέλει το ηλεκτρονικό χρήμα. Ποιοι νομίζεται είναι πλούσιοι αλλά παίρνουν την πλειοψηφία του μεριδίου Σπίτι μου ΙΙ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2025 στις 8:22 ΜΜ, fysikos είπε

Ενας ελεγκτης πως θα ελεγχει αν εχουμε πληρωσει; Η προσβαση ατις κινησεις του λογαριασμου εμπιπτει στα προσωπικα δεδομένα 

Κανένας δεν θα σου ζητήσει να δείξεις τις συναλλαγές σου. Όπως και σε πολλά καταστήματα που σου ζητάνε αποδεικτικό πληρωμής έτσι φαντάζομαι κάπως και εδώ.

@all

εντωμεταξύ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε "επιτέλους γιατί δεν κουβαλάω ψιλά πάνω μου". Ξέρετε... μπορείτε να πληρώσετε στο μηχάνημα και με κάρτα για έκδοση εισιτηρίου... αλλά όταν θέλουμε να κράξουμε...

Τέλος, όντως χρειάζονται πιο συχνά δρομολόγια αλλά βλέποντας τόσους τσαμπατζήδες νομίζω το αξίζουμε. Πάντα απορούσα με αυτήν την κατάσταση, μια βόλτα να κάνανε οι ελεγκτές θα μπορούσανε να "θησαυρίσουν". Ας τους αφήνανε να μπουν και μετά να κλειδώνανε τα πάντα, πύλες συρμοί κλπ και να γράφανε με την ησυχία τους.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνήθως χρησιμοποιώ ATH.ENA card και κάποιες λίγες φορές εισιτήριο 90 λεπτών.
όταν βγαίνω από τη ζώνη ελέγχου, αν βρω την πόρτα ανοιχτή από τον μπροστινό μου, θα περάσω κι εγώ χωρίς να χρησιμοποιήσω πάλι την κάρτα ή το εισιτήριο.

Χθες είχα άδεια πάλι την ATH.ENA card (συνηθίζω να ξεχνάω να την ανανεώνω εγκαίρως 😆) και για να μην χάσω χρόνο πέρασα με την payzy κάρτα που έχω στο ρολόι, ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω και το νέο σύστημα. Όταν όμως έπρεπε να βγω, το μηχάνημα έβγαζε ένα μήνυμα σφάλματος! Σκέφτηκα να κολλήσω πίσω από κάποιον άλλον και να βγω αλλά μετά σκέφτηκα ότι η χρέωση γίνεται άλλη ώρα κι όχι όταν μπήκα. Τελικά άλλαξα μηχάνημα, βγήκα από άλλη έξοδος και η πόρτα άνοιξε κανονικά.

Αν δεν χρησιμοποιήσω πάλι τα ΜΜΜ για μια μέρα και δεν χτυπηθεί η έξοδος, τι γίνεται με την χρέωση; Έχει κάποιος εμπειρία από άλλη χώρα;

(το μήνυμα που έβγαζε ήταν: η EMV δεν βρέθηκε)

Επεξ/σία από elimav21
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης άλλο ένα θεματάκι: αν μέχρι τώρα είχες την Athena Card  μέσα σε κάποιο πορτοφόλι μαζί και με άλλες τραπεζικές κάρτες, σκάναρες κανονικά την κάρτα αν την είχες έξω έξω χωρίς να τη βγάζεις από το πορτοφόλι. Τώρα που τα μηχανήματα διαβάζουν και τις υπόλοιπες κάρτες που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές ...πώς θα ξέρεις ποια θα σου διαβάσει πρώτα το μηχάνημα???

Χρησιμοποιώ χρόνια πορτοφόλια Secrid που έχουν ειδική θήκη για κάρτες και πατώντας έναν μοχλό στις πετάει έξω ανα ύψος για να διαλέγεις όποια θες. Σε αυτό λοιπόν που είχα πάντα την athena card τελευταία πίσω πίσω ώστε να βγαίνει περισσότερο έξω και να τη διαβάζει το μηχάνημα, πλέον παρατήρησα πως αν δεν σπρώξω μέσα όλες τις υπόλοιπες κάρτες (έχει RF προστασία η θήκη) πολλές φορές πάει και διαβάζει και κάποια από τις άλλες τραπεζικές κάρτες... 😛 

secrid-premium-slimwallet-dusk-teal-front-cards_700x700.webp.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Επίσης άλλο ένα θεματάκι: αν μέχρι τώρα είχες την Athena Card  μέσα σε κάποιο πορτοφόλι μαζί και με άλλες τραπεζικές κάρτες, σκάναρες κανονικά την κάρτα αν την είχες έξω έξω χωρίς να τη βγάζεις από το πορτοφόλι. Τώρα που τα μηχανήματα διαβάζουν και τις υπόλοιπες κάρτες που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές ...πώς θα ξέρεις ποια θα σου διαβάσει πρώτα το μηχάνημα???

Χρησιμοποιώ χρόνια πορτοφόλια Secrid που έχουν ειδική θήκη για κάρτες και πατώντας έναν μοχλό στις πετάει έξω ανα ύψος για να διαλέγεις όποια θες. Σε αυτό λοιπόν που είχα πάντα την athena card τελευταία πίσω πίσω ώστε να βγαίνει περισσότερο έξω και να τη διαβάζει το μηχάνημα, πλέον παρατήρησα πως αν δεν σπρώξω μέσα όλες τις υπόλοιπες κάρτες (έχει RF προστασία η θήκη) πολλές φορές πάει και διαβάζει και κάποια από τις άλλες τραπεζικές κάρτες... 😛 

secrid-premium-slimwallet-dusk-teal-front-cards_700x700.webp.jpeg

Εγώ έχω όλες τι κάρτες στο τηλ που είναι πολύ πιο secure γιατί αν το χάσεις δεν μπορεί να στις χρεώσει κανείς, ούτε να πλησιάσει κάτι κοντά ενώ το έχω στη τσέπη και να με χρεώσει. Και επίσης μπορώ να διαλέγω κάθε φορά ποια θέλω να χτυπήσω ή να αλλάζω την προεπιλεγμένη. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο βολική και ασφαλής λύση από το να τις κουβαλάς μαζί σου.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Retromaniac said:

Εγώ έχω όλες τι κάρτες στο τηλ που είναι πολύ πιο secure γιατί αν το χάσεις δεν μπορεί να στις χρεώσει κανείς, ούτε να πλησιάσει κάτι κοντά ενώ το έχω στη τσέπη και να με χρεώσει. Και επίσης μπορώ να διαλέγω κάθε φορά ποια θέλω να χτυπήσω ή να αλλάζω την προεπιλεγμένη. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο βολική και ασφαλής λύση από το να τις κουβαλάς μαζί σου.

Προφανώς και όλες μου τις κάρτες τις εχω ψηφιακα στο ApplePay και το watch. Απλα είχα τις πλαστικές "ξεχασμενες" εκεί μέσα μιας και εκεί βάζω και την Athena Card  που ακομη δεν βγήκε σε ψηφιακή μορφή, καθώς και την κάρτα εισόδου στο γραφείο. Οπότε από να τις ψάχνω κάθε φορά, τις είχα όλες μαζεμένες εκεί μέσα... :)

• Like 1
Δημοσ.
On 15/01/2025 at 15:26, SeaLion said:

Καλό για τους τουρίστες, περιστασιακούς χρήστες, ή όπου δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί εκδοτήριο. Περιμένουμε ATH.ENA card στο wallet οι υπόλοιποι. Τέλος Απριλίου; Για να δούμε...

καλησπερα, εχουν πει οτι θα μπει η ATH.ENA καρτα στο wallet ?

Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 11:26 ΜΜ, harispao είπε

Τέλεια.

Η αχρήματη κοινωνία σιγα-σιγά γίνεται πραγματικότητα.

Όπως επίσης και το τέλος των διαμαρτυριών.

Όταν θα καταργηθούν και τα μετρητά όλοι μέσα στο κλουβί...

Μετά με την απειλή του μπλοκάρισματος των καρτών σου θα γίνεις πειθήνιο σκυλάκι.

Αλλά τι τα λέω ας χαρούμε το πέρασμα των καρτών μας από τα τερματικά.

Βρίστε άφοβα αντέχω.

Ενω τωρα ειμαστε στα ορια της επαναστασης. O γκαντεμοσαυρος μας τρεμει εμας τους 2-3 μεγαλους γνωστες στο insomnia.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...