Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

30 χλμ εντος πολης; Ειναι τρελοι περνω πατινι παω με 50-60 χλμ και ειμαι χωρις προστιμο χωρις πινακιδα !!! Ακου 30χλμ!!!! Καντε δρομους οπως στην γερμανια ή την ολλανδια καντε και τις σχετικες βοηθητικες και μετα βαλτε 30χλμ οπως εκει αν ειναι εκει 30χλμ. Ο,τι σαχλαμάρα ειχει η ΕΕ να την κανουμε και εμεις ο,τι καλο εχει ε εδω ειναι ψαροκωσταινα. Βρε ουστ λαμογια ποιος παει με 30; Πανε καλα; 

Σσσσ...μην τα λες αυτά. Θα ξυπνήσεις τους νομοταγείς οδηγούς του φορουμ που πήγαιναν ήδη με 30 και δεν τους κάνει καμία έκπληξη ο νέος κοκ!😅

• Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εμένα το πρόστιμο για τη ζώνη με ενοχλεί. 350€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες.

Από τη στιγμή που δε δημιουργείται κίνδυνος για τους άλλους χρήστες της οδού, και με δεδομένο τον μέσο μισθό της Ελλάδας, είναι εντελώς ακραίο το πρόστιμο. Λύση του τύπου “πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι”. 

Εψαξα στην τύχη κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες που είδα είχαν πρόστιμο για ζώνη έως 100€. Κάποιες λίγες είχαν και παραπάνω. Πουθενά δεν είδα 350€. Πουθενά. Και παρολο που όλες αυτές οι χώρες έχουν λίγο ή πολύ υψηλότερο μέσο μισθό από την Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Εμένα το πρόστιμο για τη ζώνη με ενοχλεί. 350€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες.

Από τη στιγμή που δε δημιουργείται κίνδυνος για τους άλλους χρήστες της οδού, και με δεδομένο τον μέσο μισθό της Ελλάδας, είναι εντελώς ακραίο το πρόστιμο. Λύση του τύπου “πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι”. 

Εψαξα στην τύχη κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες που είδα είχαν πρόστιμο για ζώνη έως 100€. Κάποιες λίγες είχαν και παραπάνω. Πουθενά δεν είδα 350€. Πουθενά. Και παρολο που όλες αυτές οι χώρες έχουν λίγο ή πολύ υψηλότερο μέσο μισθό από την Ελλάδα.

Υπαρχει καποιος πειστικος λογος που δε θες να φορας ζωνη και σε ενοχλει τοσο πολυ;

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Επρεπε να κοιταξω ημερολογιο να βεβαιωθω οτι δεν εχουμε 1995 αντι για 2025. Τελικα υπαρχει ακομα κοσμος που δεν φοραει ζωνη και το δικαιολογει μαλιστα με το "μα δεν θετω καποιον αλλον σε κινδυνο".

Μεχρι στιγμης σε αυτο το thread εχουν εμφανιστει:

• Ατομα που δεν μπορουν να κρατησουν το αμαξι με σταθερη ταχυτητα.
  • Ατομα που δεν εχουν ελεγχο στο ποσο γκαζι δινουν.
  • Ατομα τα οποια δεν κρατανε αποστασεις ασφαλειας, γιατι ο μπροστινος παει πολυ αργα.
  • Ατομα τα οποια δεν μπορουν να ελεγξουν τις μηχανες τους σε δρομους με χαμηλα ορια.
  • Ατομα τα οποια δεν φορανε ζωνη.

Αν μη τι αλλο, σου ανοιγει τα ματια οσον αφορα τα ατομα με τα οποια μοιραζεσαι τον δρομο :P 

• Like 11
Δημοσ.
1 minute ago, lector said:

Υπαρχει καποιος πειστικος λογος που δε θες να φορας ζωνη και σε ενοχλει τοσο πολυ;

Ναι, δεν την αντέχω με τίποτα. Με ενοχλεί.

• Confused 5
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Ναι, δεν την αντέχω με τίποτα. Με ενοχλεί.

και το κράτος το ενοχλεί να πληρώνει εσαεί υπέρογκα κόστη θεραπείας ή αποκατάστασης τον κάθε έναν που θα μείνει τετραπληγικός απλά επειδή τον ενοχλούσε η ζώνη περισσότερο από το ότι δεν θα ξαναδεί τους δικούς του ανθρώπους. 

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 minutes ago, zanskou said:

και το κράτος το ενοχλεί να πληρώνει εσαεί υπέρογκα κόστη θεραπείας ή αποκατάστασης τον κάθε έναν που θα μείνει τετραπληγικός απλά επειδή τον ενοχλούσε η ζώνη περισσότερο από το ότι δεν θα ξαναδεί τους δικούς του ανθρώπους. 

1. Όταν φοράς ζώνη οδηγείς πιο επιθετικά. Το παρατηρώ στον εαυτό μου αυτό. Χωρίς ζώνη νιώθω πιο εκτεθειμένος και είμαι πιο προσεκτικός. 

2. Παιδιά, προσωπικά με αποσυγκεντρωνει τόσο που αυξάνεται δραματικά η πιθανότητα για ατύχημα όταν την φοραω. Προτιμώ να μην την φοραω και να αυξήσω την ενεργητική ασφάλεια. Ας μειώσω την παθητική.

3. Έστω ότι εγώ είμαι μαλάκας. Γιατί ομωσ εμείς, που είμαστε στον πάτο της ΕΕ στους μέσους μισθούς, να έχουμε τα υψηλότερα πρόστιμα? Δε βγαζει νόημα. 

• Confused 5
  • Haha 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

3. Έστω ότι εγώ είμαι μαλάκας. Γιατί ομωσ εμείς, που είμαστε στον πάτο της ΕΕ στους μέσους μισθούς, να έχουμε τα υψηλότερα πρόστιμα? Δε βγαζει νόημα. 

Γιατί οι μαλάκες μόνο όταν πονάνε στην τσέπη καταλαβαίνουν.

Το 1 και το 2 είναι μαλακίες.

• Like 7
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Γιατί ομωσ εμείς, που είμαστε στον πάτο της ΕΕ στους μέσους μισθούς, να έχουμε τα υψηλότερα πρόστιμα?

στο απάντησα πιο πριν. γιατί στον δικό σου αξιακό κώδικα το πρόστιμο ή η υποτιθέμενη ενόχληση από τη ζώνη σε ενοχλούν περισσότερο από το την πιθανότητα να μην ξαναδείς τους δικούς ή να μην σε ξαναδούν αυτοί. 

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός ΚΟΚ χωρίς τα μαγικά εξαρτήματα δεν γίνεται, άμεση προμήθεια από αστυνομία και δήμους και σε μικρό χρονικό διάστημα όλα θα έχουν βελτιωθεί προς το καλύτερο, και θα γεμίσουν και φράγκα οι δήμοι και το κράτος μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση..

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια..

inbound6555313339317342131.jpg

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην πόλη μου κι εγώ το θεωρώ ανούσιο (είναι μια επαρχιακή πόλη που όντως δεν πας πάνω από 30-40). Και ατύχημα να γίνει μέσα στην πόλη, με τόσο μικρές ταχύτητες έχει μόνο υλικές ζημιές. Μόνο με μηχανάκι έχω ακούσει σοβαρά τροχαία επειδή πήγαιναν του σκοτωμού και χωρίς κράνος. 

Να θέσω κι ένα ερώτημα. Έστω ότι τοποθετούνται 5 νέες κάμερες π.χ. στη Λεωφ. Αθηνών. Άσχετα με το όριο που γράφει 60 και άνετα πας 80 χωρίς κίνηση τις βραδινές ώρες, ας πούμε ότι σε γράφει η κάμερα 1 για ταχύτητα. Περνάς και τις 5 κάμερες με την ίδια ταχύτητα. Θα λάβεις 5 διαφορετικές κλήσεις με την ίδια παράβαση από κάθε κάμερα ξεχωριστά; Η απορία είναι γενικότερη με τις κάμερες. Και στην Αττική οδό είναι σε ολο το δρόμο. Θα μπορούσε να σε γράφει κάθε κάμερα για την ίδια παράβαση; Ή εφόσον σε γράψει μία τέλος;

6 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Σωστός ΚΟΚ χωρίς τα μαγικά εξαρτήματα δεν γίνεται, άμεση προμήθεια από αστυνομία και δήμους και σε μικρό χρονικό διάστημα όλα θα έχουν βελτιωθεί προς το καλύτερο, και θα γεμίσουν και φράγκα οι δήμοι και το κράτος μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση..

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια..

inbound6555313339317342131.jpg

Ναι ειδικά αν τοποθετηθούν τόσο χαμηλά, θα πλακώσουν οι ρομά και θα τις κάνουν λαμπόγυαλο! Και όχι μόνο ρομά τώρα που το σκέφτομαι....

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, Ukforthemoment said:

Γιατί οι μαλάκες μόνο όταν πονάνε στην τσέπη καταλαβαίνουν.

Το 1 και το 2 είναι μαλακίες.

Ε άρα εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι Γερμανοί/Ελβετοί/Σουηδοί κλπ, που έχουν χαμηλότερα πρόστιμα αλλά φροντίζουν για την εφαρμογή των νόμων, είναι οι χαζοί.

ΟΚ!

Το 1 είναι αποδεδειγμένο ότι ισχύει. Σε μελέτες που έγιναν σε πολιτείες των ΗΠΑ νμζ όταν καθιέρωσαν ως υποχρεωτική τη ζώνη, μειώθηκαν τα ατυχήματα με θάνατο επιβάτη αλλά αυξήθηκαν τα ατυχήματα με θάνατο πεζού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο. 

Το 2 το αισθάνομαι εγώ και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Περισσότερο σκέφτομαι τη ζώνη παρά τον δρόμο όταν την φοραω. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ναι ειδικά αν τοποθετηθούν τόσο χαμηλά, θα πλακώσουν οι ρομά και θα τις κάνουν λαμπόγυαλο! Και όχι μόνο ρομά τώρα που το σκέφτομαι....

Ναι καλά, βγες από το καβούκι σου, ρομά έχει και η Ευρώπη αλλά κάθονται σούζα, και οι συγκεκριμένες κάμερες δουλεύουν και αποδίδουν φουλ..

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...