Grfoxz Δημοσ. Πέμπτη στις 06:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:03 μμ 4 ώρες πριν, Ducatista είπε Εγω παντως παιδια ολα τα καταλαβαινω αλλα αυτο που δεν μπορεσα και ουτε θα μπορεσω να χωνεψω ποτε ειναι οταν κάποιος παραβιάζει ερυθρό σηματοδοτη στοπ και μπαίνει σε μονοδρομο ποσο καθυστερημένος παίζει να είναι κάποιος για να κάνει αυτά τα 3 πραγματά Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω σε αυτό. 1. Στη κοινωνιολογία το φαινόμενο αυτό ονομαζεται κανονικοποίηση της παρέκκλισης ή κανονικοποίηση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Όταν κάνεις κάτι και δεν υπάρχουν συνέπειες σταδιακά το θεωρείς "κανονική" συμπεριφορά. 2. Είναι βλάκες. Το μόνο θετικό σε αυτή την εξήγηση είναι μια άλλη θεωρία, του Δαρβίνου. Εγώ κλείνω προς την δεύτερη. 2
lector Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ 11 ώρες πριν, tzotzo είπε αν σε ενα μεσο φαναρι στο κεντρο της αθηνας ειναι 5-6 μηχανακια μπροστα και περνανε αλλα δυο τρια απο το πλαι την ωρα που αναβει το πρασινο , τοτε το μποτιλιαρισμα το κανουν τα μηχανακια. απλα πραγματα δεν χρειαζεται να εχεις τελειωσει ουτε πεμπτη δημοτικου. Αυτο ειναι μειοψηφικη περιπτωση, συνηθως τα μηχανακια πανε μπροστα ακριβως για να φυγουν αμεσως. Αυτοκινητα ειναι αυτα που καθυστερουν, και δη επειδη ο οδηγος χαζευει στο κινητο ή χαζευει γενικοτερα. 11 ώρες πριν, tzotzo είπε Παμε τωρα παρακατω, στην Αττικη οδο και στον κηφισο τις ωρες μποτιλιαρισματος περνανε τα μηχανακια με διπλασια ή τριπλασια ταχυτητα, αναμεσα απο τα αυτοκινητα. Θεωρεις πως ειναι στα πλαισια της νορμαλ διηθησης; Το θεωρεις ασφαλες; Αυτο δεν ειναι νορμαλ, συμφωνω, και ειναι και επικινδυνο. Ειδικα σε τετοιους δρομους, προσωπικα οταν περναω μεσα απο αυτοκινητα, δε θα παω πανω απο 30-40 χλμ. Αρκει που μπορω και συνεχιζω ενω οι αλλοι ειναι κολλημενοι, μην το παρακανουμε. 9 ώρες πριν, james01gr είπε όταν υπάρχει ροή στον δρόμο (ας πούμε 70 στην Συγγρού και στην Αττική), δεν υπάρχει λόγος να περνάνε οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Σωστο, και δεν το κανουν. Αυτοι που θα το κανουν, ειναι οι καγκουρες, που ουτως ή αλλως γραφουν τον ΚΟΚ και τους υπολοιπους οδηγους στα απαυτα τους. 5 ώρες πριν, Thresh είπε Θα το αντέξουν πρώτα οι ίδιοι? 😛 Καλο Point, αλλα δεδομενου οτι καθε φετος και χειροτερα, μαθαινουμε ολοι να αντεχουμε ολοενα και περισσοτερες κατραπακιες στο ευ ζην μας, θες οικονομικα, θες κοινωνικα, τι να μας πει αλλη μια... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Πέμπτη στις 07:09 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 07:09 μμ 6 minutes ago, lector said: Καλο Point, αλλα δεδομενου οτι καθε φετος και χειροτερα, μαθαινουμε ολοι να αντεχουμε ολοενα και περισσοτερες κατραπακιες στο ευ ζην μας, θες οικονομικα, θες κοινωνικα, τι να μας πει αλλη μια... Η καμπύλη στο πόσο θα χειροτερέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση το "ευ ζην" των δικυκλιστών δεν θα είναι ομαλή όμως. Κοινώς θα είναι πολλαπλάσια η δυσφορία σε αυτούς από ότι στους οδηγούς αυτοκινήτων, γιατί οι 2οι την έχουν συνηθίσει πάνω κάτω.
lector Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Η καμπύλη στο πόσο θα χειροτερέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση το "ευ ζην" των δικυκλιστών δεν θα είναι ομαλή όμως. Κοινώς θα είναι πολλαπλάσια η δυσφορία σε αυτούς από ότι στους οδηγούς αυτοκινήτων, γιατί οι 2οι την έχουν συνηθίσει πάνω κάτω. True. Παρ'ολα αυτα μενει να δουμε και αν θα εφαρμοστει στην πραξη αυτη η χαζομαρα αυτος ο νομος. Θελω να πιστευω οτι θα εχει την τυχη του υπολοιπου ΚΟΚ που παραβιαζεται ατιμωρητι καθημερινα απο την πλειοψηφια των οδηγων (με εξαιρεση τις επικινδυνες παραβασεις).
Super Moderators Thresh Δημοσ. Πέμπτη στις 07:14 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 07:14 μμ Just now, lector said: True. Παρ'ολα αυτα μενει να δουμε και αν θα εφαρμοστει στην πραξη αυτη η χαζομαρα αυτος ο νομος. Θελω να πιστευω οτι θα εχει την τυχη του υπολοιπου ΚΟΚ που παραβιαζεται ατιμωρητι καθημερινα απο την πλειοψηφια των οδηγων (με εξαιρεση τις επικινδυνες παραβασεις). Από την στιγμή που δεν υπάρχουν έλεγχοι της προκοπής, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. 1
tzotzo Δημοσ. Πέμπτη στις 07:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:25 μμ 11 hours ago, tasoe said: Προφανώς αν δε χωράει δε θα περάσει. θα περασει απο αλλου. ειτε θα μπει αριστερα και θα κανει καποιον οδηγο να τρομαξει καθως θα τον δει απο εκει που δεν τον περιμενει, ειτε θα μπει δεξια που απαγορευται γενικως η προσπεραση απο δεξια. Τι να λεμε τωρα. 32 minutes ago, lector said: Αυτο ειναι μειοψηφικη περιπτωση, συνηθως τα μηχανακια πανε μπροστα ακριβως για να φυγουν αμεσως. Αυτοκινητα ειναι αυτα που καθυστερουν, και δη επειδη ο οδηγος χαζευει στο κινητο ή χαζευει γενικοτερα. αραξε μια μερα Βουκουρεστιου και Σταδιου ενα μισαωρο να δεις με τα ματια σου την πραγματικοτητα, αραξε μια μερα ενα μισαωρο σε οποιοδηποτε φαναρι της Αλεξανδρας να δεις με τα ματακια σου τι γινεται αραξε μια μερα Ευελπιδων και Μαυροματαιων στο φαναρι ενα μισαωρακι να πονεσει το μυαλο σου. Και μιλαω για το αν δημιουργουν τα μηχανακια κινηση. Δεν μιλαω για ολα τα αλλα απιθανα που συμβαινουν απο πεζους πατινια λεωφορεια, κλπ κλπ
keleystis Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δεν οδηγώ μηχανή και ούτε πρόκειται γιατί όσο σωστός και να είμαι μια φορά θα γίνει η στραβή και δεν γουστάρω τα νοσοκομεία. Οδηγώντας στην ζούγκλα της Αθήνας βλέπω καθημερινά οχήματα, αμάξια και μηχανές, να κάνουν 1002 σοβαρές παραβάσεις. Δεν είμαι τέλειος οδηγός και σίγουρα και εγώ έχω κάνει χιλιάδες λάθη. Και εκεί είναι η διαφορά πιστεύω, διότι το να μην δω το δίπλα αμάξι και να πάω να αλλάξω λωρίδα είναι ένα λάθος. Το να βλέπω την κίνηση να σταματάει μπροστά μου και εγώ να φεύγω με κόκκινο βολίδα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να πηγαίνω αντίστροφα στον μονόδρομο για 2 τετράγωνα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να βγαίνω από το STOP και να πρέπει το αμάξι που έρχεται να πατήσει φρένο για μην πέσει πάνω μου ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Στο θέμα των μηχανών θέλω να προσθέσω το πολύ απλό: ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ! Ναι, σε έκλεισαν τα αμάξια και δεν μπορείς να κάνεις σφήνα ανάμεσά τους. Δεν έγινε κάτι, δεν θα είναι εκεί για πάντα. Σε έπιασε κόκκινο; Δεν χρειάζεται να πας τσούκου-τσούκου μπροστά από το φανάρι και μετά να φύγεις με κόκκινο. Παίζεις με την ζωή σου και με την ζωή των άλλων τριγύρω σου. 2
Grfoxz Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 4 ώρες πριν, keleystis είπε Δεν οδηγώ μηχανή και ούτε πρόκειται γιατί όσο σωστός και να είμαι μια φορά θα γίνει η στραβή και δεν γουστάρω τα νοσοκομεία. Οδηγώντας στην ζούγκλα της Αθήνας βλέπω καθημερινά οχήματα, αμάξια και μηχανές, να κάνουν 1002 σοβαρές παραβάσεις. Δεν είμαι τέλειος οδηγός και σίγουρα και εγώ έχω κάνει χιλιάδες λάθη. Και εκεί είναι η διαφορά πιστεύω, διότι το να μην δω το δίπλα αμάξι και να πάω να αλλάξω λωρίδα είναι ένα λάθος. Το να βλέπω την κίνηση να σταματάει μπροστά μου και εγώ να φεύγω με κόκκινο βολίδα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να πηγαίνω αντίστροφα στον μονόδρομο για 2 τετράγωνα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να βγαίνω από το STOP και να πρέπει το αμάξι που έρχεται να πατήσει φρένο για μην πέσει πάνω μου ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Στο θέμα των μηχανών θέλω να προσθέσω το πολύ απλό: ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ! Ναι, σε έκλεισαν τα αμάξια και δεν μπορείς να κάνεις σφήνα ανάμεσά τους. Δεν έγινε κάτι, δεν θα είναι εκεί για πάντα. Σε έπιασε κόκκινο; Δεν χρειάζεται να πας τσούκου-τσούκου μπροστά από το φανάρι και μετά να φύγεις με κόκκινο. Παίζεις με την ζωή σου και με την ζωή των άλλων τριγύρω σου. Τσάμπα τα λες. Αυτός που είναι πάνω στο παπάκι χωρίς κράνος, μόνο με το φανελάκι, πηγαίνει με 80 σφήνα και περνάει με κόκκινο πιστεύεις δεν ξέρει τι κάνει; Υπήρχε κάπου ένα βίντεο με έναν μηχανοβιο που είχε κανάλι στο YouTube. Στα πλαίσια μιας διαφήμισης έβρισκε άλλους χωρίς κράνος στα φανάρια και τους δώριζε, δωρεάν δηλαδή, ολοκαίνουργια κράνη από μαγαζί που ήταν σπόνσορας του. Το πιστεύεις ότι υπήρχε άτομο που είπε "Δεν το θέλω φίλε, δεν θα το βάλω"? Με αυτούς έχεις να κάνεις.
adi32 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 5 ώρες πριν, keleystis είπε Το να βλέπω την κίνηση να σταματάει μπροστά μου και εγώ να φεύγω με κόκκινο βολίδα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να πηγαίνω αντίστροφα στον μονόδρομο για 2 τετράγωνα ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Το να βγαίνω από το STOP και να πρέπει το αμάξι που έρχεται να πατήσει φρένο για μην πέσει πάνω μου ΔΕΝ είναι λάθος, είναι επιλογή. Αυτα ειναι σημαδια ανθρωπου γενικα ακαταλληλου και να ζει στην κοινωνια, οχι μονο να οδηγει Εκει πρεπει να υπαρχει αμεση αφαιρεση διπλωματος και ψυχιατρικη εξεταση
Black Demis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Grfoxz said: Το πιστεύεις ότι υπήρχε άτομο που είπε "Δεν το θέλω φίλε, δεν θα το βάλω"? Με αυτούς έχεις να κάνεις. να περρισοτεροι που δεν το φορανε δεν το θελουν οχι επειδι δεν τα εχουν να αγορασουν και λογοι ειναι πολλοι δεν με νοιαζει το τι θα παθω σιγα μην συμβει σε μενα δεν με βολευει και ας πεθανω αυτα ειναι τα κυρια και οχι οτι δεν εχουν γνωση του αμεσου και εμμεσου θανατου τους απλα δεν τους νοιαζει Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Black Demis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα