Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, tzotzo said:

Αν σε δυο λωριδες, το ενα αυτοκινητο ειναι στο δεξι οριο της λωριδας, και το αλλο αυτοκινητο ειναι στο αριστερο οριο της λωριδας, ψιλοαποκλειεται να  περασει η μηχανη με bunny hop απο πανω. Αρα διηθηση γιοκ.

Προφανώς αν δε χωράει δε θα περάσει. Και το πόσο κάγκουρας-επικίνδυνος είναι κάποιος, κρίνεται από το πόσο τσίμα-τσίμα θα περάσει. Οι χειρότεροι για μένα από αυτούς που κάνουν διήθηση είναι κατά κανόνα τα παπάκια γιατί και τσίμα-τσίμα περνάνε και το κάνουν πολύ αργά. Εγώ προσωπικά θέλω λίγο παραπάνω χώρο για να νιώσω άνετα να περάσω αλλά όταν περάσω θα περάσω σφαίρα, ανάμεσα στα δύο αμάξια δε θα μείνω καθόλου.

6 hours ago, lector said:

Στο μεταξυ, προσπαθηστε να κρατατε το αμαξι σε μια σταθερη πορεια και στο μεσον της λωριδας, αντι να παλαντζαρετε αριστερα δεξια, ιδιως οι ταριφες.

Ακριβώς αυτό. Αν τα αμάξια κάνουν αυτό δε θέλουμε τίποτα άλλο.

• Like 1
  • Απαντ. 504
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ας συνεχισουν, εμενα με νοιαζει πως αν τρακαρω μαζι τους να φταινε by default και να μη χανω το χρονο μου.

Αυτο ακριβως και το λεω ως πεζος, οδηγος ΙΧ, μηχανης και ποδηλατου.

Να συπληρωσω, ο ΚΟΚ ειναι ενα τεχνικο εγχειριδιο με κανονισμους και με τιμοκαταλογο.

Δεν ασχολειται με το κυκλοφορικο, το μποτιλιαρισμα, το πολεοδομικο, τη ρημοτομια και την υπερσυγκεντρωση πλυθησμου στις μεγαλες πολεις.

Δουλεια του ειναι να ορισει ποιος φταει και τι επιπτωσεις θα εχει. Το οτι ερχεται σε συγκρουση με την πραγματικοτητα ειναι γεγονος αλλα νομικα αδιαφορο.

Επεξ/σία από eaglos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, lector είπε

Ειπαμε, απλα περιμενετε να δειτε τι εχει να γινει απο μποτιλιαρισμα, αν οι μηχανοβιοι αρχισουν να κινουνται σαν αυτοκινητα και να πιανουν χωρο αυτοκινητου. Ισως μετα μετανιωσετε.

Στο μεταξυ, προσπαθηστε να κρατατε το αμαξι σε μια σταθερη πορεια και στο μεσον της λωριδας, αντι να παλαντζαρετε αριστερα δεξια, ιδιως οι ταριφες.

Τιποτα δε θα γινει. Induced demand λεγεται και στελνει  χαιρετισματα.

Σε σταθερη πορεια θα το κραταμε οταν κι εσεις κρατατε το glx σας σε σταθερη πορεια στο μεσο της λωριδας.

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

απο την μια μας λες για το ποσο τυπικος οδηγος εισαι και δεν εχεις παρει κληση ουτε στην Αμερικη, παραβαλεις ενα παραδειγμα ασχετο με τις σφηνες, και σε μια χωρα που δεν επιτρεπεται η διηθηση. Ενταξει πολυ λογικο μου φαινεται

Εντάξει δεν τα εχουμε ολα αυτα, μυαλο έχουμε;

Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι τυπικός οδηγός (πάντα). Έγραψα ότι μπορώ να είμαι, και είμαι όταν πρέπει. Στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορείς να είσαι τυπικός. Όποιος οδηγεί πάντα 100% νόμιμα, να βγει να το πει. Αμφιβάλλω ότι υπάρχει ένας. Διότι κάποιοι νόμοι/όρια είναι εντελώς παράλογα, και το κράτος είναι πανταχού απόν.

Κανείς δεν μπορεί να έχει "μυαλό" όταν από τη μία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και από την άλλη όλοι παρανομούν δίπλα σου, σε σημείο να είναι επικίνδυνο για τον εαυτό σου να μην παρανομείς ο ίδιος. Πήγαινε βράδυ στη Μαραθώνος με 50 που είναι το όριο. Πες μου πώς πήγε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς να προστατέψει τον νόμιμο και τυπικό. Το μυαλό δεν αρκεί.

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Ενταξει δεν ξερω αν θεωρεις τον εναν στους τρεις "μονο", ή το λες ειρωνικά.
Αρχικα υπάρχουν πολυ λιγοτερες μοτοσυκλετες απο αυτοκινητα.
Στη συνεχεια η μηχανη χωραει μαξιμουμ δυο επιβατες, ενα μεσο αυτοκινητο χωραει πεντε επιβατες.

Ήταν σε εισαγωγικά για κάποιο λόγο.

Σωστά αυτά που λες. Αλλά επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη πόσο πιθανό είναι να σκοτωθεί κάποιος πάνω σε μια μοτοσικλέτα και πόσο μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Για να σε βοηθήσω, πάνω σε μια μοτοσικλέτα έχεις περίπου τριάντα (30) φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθείς. Τριάντα. Το να σκοτωθούν ΠΕΝΤΕ, μάλιστα, μέσα σε ένα αυτοκίνητο ανήκει λίγο παραπέρα από τη σφαίρα της φαντασίας. Έτσι ενδεικτικά, κάτι γρήγορο που βρήκα, για να δώσει την εικόνα σε απόλυτους αριθμούς: 

"Ειδικότερα, το έτος 2020 έγιναν συνολικά 9.083 ατυχήματα [...] και οι νεκροί, όπως αναφέρθηκε ήδη,  ήταν 584, εκ των οποίων 248 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή επιβατικών αυτοκινήτων, 2  έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα που ενεπλάκησαν λεωφορεία,  58   από αυτούς σε ατυχήματα που ενεπλάκησαν φορτηγά, 13 από αυτούς σε ατυχήματα που ενεπλάκησαν ποδήλατα, 24 σε ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν μοτοποδήλατα, 207 σε ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν μοτοσυκλέτες, 26  σε ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν γεωργικά μηχανήματα, 2 σε ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν τραίνα (ενώ για 4 νεκρούς δεν υπάρχει καταγραφή εμπλεκομένου οχήματος)."

Πάνω από τους μισούς σε ΙΧ και μεγάλα οχήματα. Αν σε αυτό προσθέσεις το γεγονός ότι οι πιθανότητες θανάτου είναι 30 φορές μειωμένες σε σχέση με ένα δίτροχο, καταλαβαίνεις - από την 1η δημοτικού πιθανότατα - ότι το βασικό πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι μοτοσικλέτες, και ΔΕΝ είναι η διήθηση. Δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου των τροχαίων στη χώρα μας. Προσθέτει στο πρόβλημα; Ναι. Είναι ένα όχημα με εξωφρενικά αυξημένο ρίσκο; Ναι. Γίνεται ακόμα χειρότερο σε αυτό το μπουρδέλο που αποκαλούμε χώρα; Ναι. Θα αλλάξει οτιδήποτε αν η διήθηση απαγορεύεται; Όχι.

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

αν σε ενα μεσο φαναρι στο κεντρο της αθηνας ειναι 5-6 μηχανακια μπροστα και περνανε αλλα δυο τρια απο το πλαι την ωρα που αναβει το πρασινο , τοτε το μποτιλιαρισμα το κανουν τα μηχανακια. απλα πραγματα δεν χρειαζεται να εχεις τελειωσει ουτε πεμπτη δημοτικου.

😂

Και 14 μηχανάκια να είναι μπροστά, θα έχουν φτάσει στα 500 μέτρα πριν το πρώτο αυτοκίνητο πατήσει γκάζι. Θεωρώ ότι ένα παιδάκι 5ης δημοτικού το καταλαβαίνει εύκολα αυτό.

Υπάρχουν και τα ζώα που τρέχουν να βγουν μπροστά από όλους για να ξεκινήσουν πιο αργά από ταινία του Αγγελόπουλου, οκ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγοι. Και εκνευρίζουν τους πάντες. Και τους μοτοσικλετιστές.

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Παμε τωρα παρακατω, στην Αττικη οδο και στον κηφισο τις ωρες μποτιλιαρισματος περνανε τα μηχανακια με διπλασια ή τριπλασια ταχυτητα, αναμεσα απο τα αυτοκινητα. Θεωρεις πως ειναι στα πλαισια της νορμαλ διηθησης; Το θεωρεις ασφαλες;

Δεν λεω να μην υπαρχει διηθηση, να μην γινεται exploit ο νομος και να θεωρει ο καθε κουρσαρος της ασφαλτου, πως μπορει να περναει απο διπλα μου με 100 ενω ειμαι σταματημενος. 

Για τι ταχύτητες μιλάμε; Τα αυτοκίνητα με 10χλμ/ώρα και τα μηχανάκια με 30; Τότε ναι, είναι ασφαλές. Τα αυτοκίνητα με 50 χλμ/ώρα και τα μηχανάκια με 150; Τότε όχι, δεν είναι ασφαλές.

Συμφωνούμε στο τελευταίο.

Επεξ/σία από BLiTzER
Δημοσ.
8 ώρες πριν, lector είπε

Ειπαμε, απλα περιμενετε να δειτε τι εχει να γινει απο μποτιλιαρισμα, αν οι μηχανοβιοι αρχισουν να κινουνται σαν αυτοκινητα και να πιανουν χωρο αυτοκινητου. Ισως μετα μετανιωσετε.

όταν υπάρχει ροή στον δρόμο (ας πούμε 70 στην Συγγρού και στην Αττική), δεν υπάρχει λόγος να περνάνε οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Δημοσ.

Γράφουμε εδώ αλλά σημασία δεν έχει τι νόμους θα φτιάξουν,σημασία έχει να εφαρμοστούν,σε ένα εικοσάλεπτο σήμερα απο το σπίτι μέχρι το γραφείο είδα 4 παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη (δύο μάλιστα απο  αστικά λεωφορεία),έναν παππού να πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομο και αρκετά μηχανάκια να κάνουν σφήνες απο δεξιά σε οχήματα που ήταν σε κίνηση.

Άν υπήρχε εφαρμογή του νόμου , τους είχαν πάρει το δίπλωμα για εξάμηνο και είχαν φάει και ένα βαρβάτο πρόστιμο δεν θα τα εκάναν αυτά, έχω παράδειγμα γνωστό που ήταν χάρος του δρόμου,έφαγε ένα πρόστιμο μερικά χιλιάρικα,του πήραν και το δίπλωμα για εξάμηνο και τώρα έγινε υπόδειγμα οδηγού.

• Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BLiTzER είπε

Και 14 μηχανάκια να είναι μπροστά, θα έχουν φτάσει στα 500 μέτρα πριν το πρώτο αυτοκίνητο πατήσει γκάζι. Θεωρώ ότι ένα παιδάκι 5ης δημοτικού το καταλαβαίνει εύκολα αυτό.

Υπάρχουν και τα ζώα που τρέχουν να βγουν μπροστά από όλους για να ξεκινήσουν πιο αργά από ταινία του Αγγελόπουλου, οκ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγοι. Και εκνευρίζουν τους πάντες. Και τους μοτοσικλετιστές.

σε αυτό έχεις άδικο γιατί πολλές μηχανές πάνε και σταματάνε πάνω στις διαβάσεις πεζών όμως και σε σημείο που δεν βλέπουν τον σηματοδότη και αναγκάζουν τους πεζούς να περνάνε ανάμεσα στα μηχανάκια. ξεκινούν όταν αποφασίζουν πως η κίνηση στο άλλο ρεύμα έχει σταματήσει ή κόβουν την ροή γιατί πρέπει να κορνάρουν οι από πίσω για να ξεκινήσουν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Έχω δίπλωμα ΙΧ και μοτοσικλέτας πάνω από 20 χρόνια. Έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα εντός και εκτός χώρας. Και σε πολύ σοβαρές χώρες που δεν παίζουν. Τα μόνα πρόστιμα που έχω λάβει στο εξωτερικό είναι δύο, και τα δύο για παράνομο παρκάρισμα: ένα στο Μανχάταν που πάρκαρα βράδυ σε θέση που απαγορευόταν κατά τη διάρκεια της μέρας και άργησα να το πάρω, και ένα στο Bergen που δεν κατάφερα να κάνω το μηχάνημα να δουλέψει και όντας βράδυ πάλι δεν είχα πολλές επιλογές, οπότε έφυγα έτσι (και το πλήρωσα). Αυτά περί παρανομιών και ικανοτήτων

Σαν να το εχω ακουσει αυτο ξανα απο κάτι μπαρμπάδες νοοτροπίας 1980.
Ξεχασες να αναφέρεις οτι οδηγάς απο τα 14.

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Εγω παντως παιδια ολα τα καταλαβαινω αλλα αυτο που δεν μπορεσα και ουτε θα μπορεσω να χωνεψω ποτε ειναι οταν κάποιος παραβιάζει ερυθρό σηματοδοτη στοπ και μπαίνει σε μονοδρομο ποσο καθυστερημένος παίζει να είναι κάποιος για να  κάνει αυτά τα 3 πραγματά

• Haha 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εγω παντως παιδια ολα τα καταλαβαινω αλλα αυτο που δεν μπορεσα και ουτε θα μπορεσω να χωνεψω ποτε ειναι οταν κάποιος παραβιάζει ερυθρό σηματοδοτη στοπ και μπαίνει σε μονοδρομο ποσο καθυστερημένος παίζει να είναι κάποιος για να  κάνει αυτά τα 3 πραγματά

Η λέξη που ψάχνεις δεν είναι "καθυστερημένος" αλλά κάτι άλλο που δεν μπορώ να γράψω γιατί θα μου κάνουν ban.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, keleystis είπε

Η λέξη που ψάχνεις δεν είναι "καθυστερημένος" αλλά κάτι άλλο που δεν μπορώ να γράψω γιατί θα μου κάνουν ban.

Μαζί σου φίλε μου

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, lector said:

Θα το αντέξουν πρώτα οι ίδιοι? 😛

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Θα το αντέξουν πρώτα οι ίδιοι? 😛

Θα πάρουν ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο τα οποία εξαιρούνται του ΚΟΚ και δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

Oh wait.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...