Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, 1comment said:

Σσσσ...μην τα λες αυτά. Θα ξυπνήσεις τους νομοταγείς οδηγούς του φορουμ που πήγαιναν ήδη με 30 και δεν τους κάνει καμία έκπληξη ο νέος κοκ!😅

Σε παίρνει να κάνεις τέτοια "χιουμοριστικα" ποστακια όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου και θεωρείς πως σε τρακάρισμα από πίσω φταίει ο μπροστά που πάει αργά? 🤔

• Like 5
  • Confused 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Ε άρα εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι Γερμανοί/Ελβετοί/Σουηδοί κλπ, που έχουν χαμηλότερα πρόστιμα αλλά φροντίζουν για την εφαρμογή των νόμων, είναι οι χαζοί.

ΟΚ!

Το 1 είναι αποδεδειγμένο ότι ισχύει. Σε μελέτες που έγιναν σε πολιτείες των ΗΠΑ νμζ όταν καθιέρωσαν ως υποχρεωτική τη ζώνη, μειώθηκαν τα ατυχήματα με θάνατο επιβάτη αλλά αυξήθηκαν τα ατυχήματα με θάνατο πεζού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο. 

Το 2 το αισθάνομαι εγώ και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Περισσότερο σκέφτομαι τη ζώνη παρά τον δρόμο όταν την φοραω. 

HB είναι εως £500 το πρόστιμο για τον οδηγό .

Η εφαρμογή του νόμου μάλλον σε δυσκολευει σύμφωνα με αυτά που γράφεις.

Αν έχεις αποδεδειγμένο πρόβλημα να πας σε γιατρό να πάρεις απαλλαγή.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NickTG είπε

Σε παίρνει να κάνεις τέτοια "χιουμοριστικα" ποστακια όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου και θεωρείς πως σε τρακάρισμα από πίσω φταίει ο μπροστά που πάει αργά? 🤔

Αυτά τα συμπεράσματα είναι καθαρά δικά σου και εντελώς λανθασμένα! Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο!

Δημοσ.
11 minutes ago, 1comment said:

Αυτά τα συμπεράσματα είναι καθαρά δικά σου και εντελώς λανθασμένα! Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο!

12 hours ago, 1comment said:

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το όριο 30χλμ εντός πόλης (αυτό έχει σηκώσει τα περισσότερα αρνητικά) που είναι εντελώς ανεφάρμοστο γιατί στα καινούργια αυτοκίνητα με το που πατήσεις λίγο το γκάζι το ξεπερνάς.

11 hours ago, 1comment said:

Δεν θέλει μελέτη να καταλάβεις ότι πολλά τροχαία γίνονται επειδή ο μπροστά πάει σαν την κότα και του καρφώνεται ο άλλος από πίσω.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Το δεύτερο είναι προφανώς μεταφορικός τρόπος έκφρασης, όχι κυριολεκτικός. Το ξαναείπα.

Το τρίτο είναι μια παρατήρηση της πραγματικότητας από αυτά που βλέπω στο δρόμο, δεν λέω πουθενά ότι συμφωνώ!

Άρα, έχεις κάποιο θέμα στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Λυπάμαι!

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, 1comment said:

Το δεύτερο είναι προφανώς μεταφορικός τρόπος έκφρασης, όχι κυριολεκτικός. Το ξαναείπα.

Το τρίτο είναι μια παρατήρηση της πραγματικότητας από αυτά που βλέπω στο δρόμο, δεν λέω πουθενά ότι συμφωνώ!

Άρα, έχεις κάποιο θέμα στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Λυπάμαι!

Μάθε να ελέγχεις το όχημά σου και ας έχω εγώ πρόβλημα στην κατανόηση. 

Τουλάχιστον δεν θα είσαι επικίνδυνος όπως τώρα. 

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NickTG είπε

Μάθε να ελέγχεις το όχημά σου και ας έχω εγώ πρόβλημα στην κατανόηση. 

Τουλάχιστον δεν θα είσαι επικίνδυνος όπως τώρα. 

Δεν είμαι καθόλου επικίνδυνος. Οδηγώ από το 2009 χωρίς κανένα τρακάρισμα. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (ή να γκρινιάζουμε, πάρτο όπως θες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, GodzillaCover said:

Εμένα το πρόστιμο για τη ζώνη με ενοχλεί. 350€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες.

Από τη στιγμή που δε δημιουργείται κίνδυνος για τους άλλους χρήστες της οδού, και με δεδομένο τον μέσο μισθό της Ελλάδας, είναι εντελώς ακραίο το πρόστιμο. Λύση του τύπου “πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι”. 

Εψαξα στην τύχη κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες που είδα είχαν πρόστιμο για ζώνη έως 100€. Κάποιες λίγες είχαν και παραπάνω. Πουθενά δεν είδα 350€. Πουθενά. Και παρολο που όλες αυτές οι χώρες έχουν λίγο ή πολύ υψηλότερο μέσο μισθό από την Ελλάδα.

Οταν τρακαρεις και στουκαρεις με το κεφαλι στο τζαμι, θα τρεχουν τα ασθενοφορα, και πιθανον να παρεις την θεση καποου αλλου σε νοσοκομειο μονο και μονο διοτι δεν ακολουθησες τον ΚΟΚ για το θεμα τις ζωνης!

9 hours ago, kostas_anes said:

Επρεπε να κοιταξω ημερολογιο να βεβαιωθω οτι δεν εχουμε 1995 αντι για 2025. Τελικα υπαρχει ακομα κοσμος που δεν φοραει ζωνη και το δικαιολογει μαλιστα με το "μα δεν θετω καποιον αλλον σε κινδυνο".

Μεχρι στιγμης σε αυτο το thread εχουν εμφανιστει:

• Ατομα που δεν μπορουν να κρατησουν το αμαξι με σταθερη ταχυτητα.
  • Ατομα που δεν εχουν ελεγχο στο ποσο γκαζι δινουν.
  • Ατομα τα οποια δεν κρατανε αποστασεις ασφαλειας, γιατι ο μπροστινος παει πολυ αργα.
  • Ατομα τα οποια δεν μπορουν να ελεγξουν τις μηχανες τους σε δρομους με χαμηλα ορια.
  • Ατομα τα οποια δεν φορανε ζωνη.

Αν μη τι αλλο, σου ανοιγει τα ματια οσον αφορα τα ατομα με τα οποια μοιραζεσαι τον δρομο :P 

και ολοι αυτοι εχουν δικαιωμα ψηφου αλλα και αναπαραγωγης!

9 hours ago, GodzillaCover said:

1. Όταν φοράς ζώνη οδηγείς πιο επιθετικά. Το παρατηρώ στον εαυτό μου αυτό. Χωρίς ζώνη νιώθω πιο εκτεθειμένος και είμαι πιο προσεκτικός. 

2. Παιδιά, προσωπικά με αποσυγκεντρωνει τόσο που αυξάνεται δραματικά η πιθανότητα για ατύχημα όταν την φοραω. Προτιμώ να μην την φοραω και να αυξήσω την ενεργητική ασφάλεια. Ας μειώσω την παθητική.

3. Έστω ότι εγώ είμαι μαλάκας. Γιατί ομωσ εμείς, που είμαστε στον πάτο της ΕΕ στους μέσους μισθούς, να έχουμε τα υψηλότερα πρόστιμα? Δε βγαζει νόημα. 

το προβλημα ειναι οτι εχεις και δικαιωμα ψηφου, και εαν εισαι σε παραγωγικη ηλικια μπορεις και να αναπαραχθεις......

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 5
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Εμένα το πρόστιμο για τη ζώνη με ενοχλεί. 350€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες.

Από τη στιγμή που δε δημιουργείται κίνδυνος για τους άλλους χρήστες της οδού, και με δεδομένο τον μέσο μισθό της Ελλάδας, είναι εντελώς ακραίο το πρόστιμο. Λύση του τύπου “πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι”. 

Εψαξα στην τύχη κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες που είδα είχαν πρόστιμο για ζώνη έως 100€. Κάποιες λίγες είχαν και παραπάνω. Πουθενά δεν είδα 350€. Πουθενά. Και παρολο που όλες αυτές οι χώρες έχουν λίγο ή πολύ υψηλότερο μέσο μισθό από την Ελλάδα.

Ε τοτε βαζεις ζωνη. Ειναι πανευκολο και δεν υπαρχει δικαιολογια.

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, 1comment είπε

Είμαι εδώ για να τους βάλω στη θέση τους! Το παίζουν ότι και καλά δεν ξεπερνούν τα 30 εντός πόλης εδώ στο φορουμ (ίσως φοβούνται μην έχει βρει κάποιο τρόπο η κυβέρνηση και τους βρει μέσω ip και τους βάλει πρόστιμο😂) ενώ στην πράξη πάνε 50 στανταρ.

Δεν θα εφαρμοστεί, τα πρόστιμα θα φεύγουν αέρα από τις κάμερες και όλοι θα χρωστάνε στην εφορία.

Απο προσωπική εμπειρία, άτομα τα οποία έχουν ιστορικό παράνομης δραστηριότητας, τείνουν να βρίσκουν ευκολότερα δικαιολογίες για μελλοντικές παρανομίες, παρά να κάνουν προσπάθεια να βελτιώσουν την προσωπική τους αντικοινωνική (και παράνομη) συμπεριφορά.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Narayan είπε

Απο προσωπική εμπειρία, άτομα τα οποία έχουν ιστορικό παράνομης δραστηριότητας, τείνουν να βρίσκουν ευκολότερα δικαιολογίες για μελλοντικές παρανομίες, παρά να κάνουν προσπάθεια να βελτιώσουν την προσωπική τους αντικοινωνική (και παράνομη) συμπεριφορά.

• Haha 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

και ολοι αυτοι εχουν δικαιωμα ψηφου αλλα και αναπαραγωγης!

Δικαιωμα κυκλοφοριας με αυτοκινουμενο οχημα γιατι εχουν ειναι το ζητημα, τα αλλα καλα κανουν και τα εχουν. 

Δημοσ.

Σε αυτη τη χωρα υπαρχει το χομπυ , η αλλιως για να δικαιολογουν το μισθο τους οι βουλευτες , να παραγει νομους που στην πλειοψηφια τους δεν εφαρμοζονται . Παραδειγμα το 30χλμ μεσα στην πολη. Ωραια ποιος θα τον εφαρμοσει τον νομο? Το προβλημα ηταν τα 50χλμ? Οταν καποιος πηγαινει σημερα με 80 και 100 μεσα σε στενο με τον καινουργιο νομο θα πηγαινει 30 επειδη το λεει ο νομος? Γιατι δεν νομιμοποιουν το βιντεο ενος πολιτη και να διωκουν ετσι παρανομους? Γιατι κοροιδευομαστε...

• Like 1
Δημοσ.

δεν εφαρμοζονται γιατί απλά δεν υπάρχει βούληση. 

αν υπήρχαν κάμερες κάθε δύο διασταυρώσεις και η κλήση πήγαινε αυτομάτως στον παραβάτη, τότε όλοι σε μια εβδομάδα θα είχαν γίνει παναγίες. 

• Like 3
Δημοσ.

Ακριβως αρα κοροιδευομαστε . Οσο ψηφιζονται γελοια ανθρωπακια σε κυβερνησεις αυτα θα συνεχιζονται για παντα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...