1comment Δημοσ. χθες στις 12:28 μμ Δημοσ. χθες στις 12:28 μμ (επεξεργασμένο) Ανοίγω το θέμα για συζήτηση σχετικά με το νέο κ.ο.κ. Έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ήδη τα σχόλια έχουν πάρει φωτιά. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το όριο 30χλμ εντός πόλης (αυτό έχει σηκώσει τα περισσότερα αρνητικά) που είναι εντελώς ανεφάρμοστο γιατί στα καινούργια αυτοκίνητα με το που πατήσεις λίγο το γκάζι το ξεπερνάς. Για να μην αναφερθώ στο μποτιλιάρισμα που θα συμβεί αν όλοι πάνε με 30 μέσα στην Αθήνα. Σε συνδυασμό με τις 1388 κάμερες που θα τοποθετήσουν ως το καλοκαίρι και οι οποίες θα βεβαιώνουν αυτόματα παραβάσεις για τα πάντα, καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα! Θα συμφέρει πιο πολύ να κυκλοφορείς με ταξί παρά με το αυτοκίνητο σου εντός Αττικής! *Το μικρότερο πρόστιμο για όριο ταχύτητας ως 20χλμ υπέρβαση ειναι 150Ε και αφαίρεση άδειας για 30 μέρες. Ας φανταστούμε λοιπόν σε ένα δρόμο 2 λωρίδων που θα τοποθετηθεί η νέα κάμερα και τα αυτοκίνητα θα ξεπερνούν έστω και 10 χλμ το όριο ταχύτητας. Σε όλους θα πάει ψηφιακά πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες. Δεν μιλάω για ζώνες, κράνη, κινητά που θεωρώ σωστό να εφαρμοστούν οι παραβάσεις. Αλλά το όριο των 30χλμ δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλό, παρά μόνο νέα ατυχήματα, κυκλοφοριακή συμφόρηση και χιλιάδες πρόστιμα που θα βεβαιώνονται καθημερινά σε ανυποψίαστα θύματα. Επεξ/σία χθες στις 12:41 μμ από 1comment 2 3 3
The_Judas Δημοσ. χθες στις 12:44 μμ Δημοσ. χθες στις 12:44 μμ Εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό σε πολλές χώρες αυτό το μέτρο και είναι οδηγία της Ε.Ε. Δεν νομίζω ότι θα ισχύσει καθολικά σε όλους τους δρόμους εντός πόλης (π.χ λεωφόρους). Πρακτικά σε έναν απλό δρόμο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλά φανάρια και πεζούς δεν είναι εύκολο να τρέξεις με ασφάλεια και πολύ πάνω από 30χλμ. Αυτό με τις κάμερες το ακούμε από το 1990... αλλά και απ΄ ότι είπαν τώρα σε 2-3 χρόνια θα μπουν οι κάμερες.
1comment Δημοσ. χθες στις 12:54 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 12:54 μμ 6 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό σε πολλές χώρες αυτό το μέτρο και είναι οδηγία της Ε.Ε. Δεν νομίζω ότι θα ισχύσει καθολικά σε όλους τους δρόμους εντός πόλης (π.χ λεωφόρους). Πρακτικά σε έναν απλό δρόμο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλά φανάρια και πεζούς δεν είναι εύκολο να τρέξεις με ασφάλεια και πολύ πάνω από 30χλμ. Αυτό με τις κάμερες το ακούμε από το 1990... αλλά και απ΄ ότι είπαν τώρα σε 2-3 χρόνια θα μπουν οι κάμερες. Σύμφωνα με τα άρθρα στο διαδίκτυο, οι κάμερες θα μπουν μέχρι το καλοκαίρι. Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι σε δρόμο με φανάρια χωρίς κίνηση εσύ πας με 30χλμ και νιώθεις ότι αν πας με 40 θα είσαι μη ασφαλής; Έχεις παλιό αυτοκίνητο να υποθέσω. 1 1
NickTG Δημοσ. χθες στις 01:05 μμ Δημοσ. χθες στις 01:05 μμ 35 minutes ago, 1comment said: Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το όριο 30χλμ εντός πόλης (αυτό έχει σηκώσει τα περισσότερα αρνητικά) που είναι εντελώς ανεφάρμοστο γιατί στα καινούργια αυτοκίνητα με το που πατήσεις λίγο το γκάζι το ξεπερνάς. Ρότερνταμ που ήμουν πρόσφατα με καινούριο αυτοκίνητο δεν είχα κάποιο θέμα να κρατήσω τα 30 χλμ/ώρα. Ούτε τα υπόλοιπα καινούρια αυτοκίνητα στο δρόμο είδα να δυσκολευονται. Ούτε με τη μηχανή, που σίγουρα είναι γρηγορότερη από τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, έχω πρόβλημα να μείνω σε αυτή την ταχύτητα. 37 minutes ago, 1comment said: Αλλά το όριο των 30χλμ δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλό, παρά μόνο νέα ατυχήματα, κυκλοφοριακή συμφόρηση Αυτό το βασίζεις σε κάποια μελέτη που έχεις κάνει? 13 1
1comment Δημοσ. χθες στις 01:11 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, NickTG είπε Αυτό το βασίζεις σε κάποια μελέτη που έχεις κάνει? Εσύ γιατί πιστεύεις ότι όλα τα αρνητικά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση είναι γύρω από αυτό; Δεν θέλει μελέτη να καταλάβεις ότι πολλά τροχαία γίνονται επειδή ο μπροστά πάει σαν την κότα και του καρφώνεται ο άλλος από πίσω. Ούτε ότι αν πήγαιναν όλοι με 30 σε δρόμους 2-3 λωρίδων χωρίς ιδιαίτερη κίνηση θα γινόταν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι λογικά επακόλουθα. Εγώ ευτυχώς μένω εκτός Αθήνας, την επισκέπτομαι μόνο 1-2 φορές τη βδομάδα για δουλειά και διασκέδαση. Βλέπω όμως ότι το μέτρο γίνεται καθαρά με εισπρακτικό χαρακτήρα μαζί με τις χιλιάδες κάμερες εντός Αθήνας που θα μπουν. Όποιος δεν το βλέπει είναι ηλίθιος! Επεξ/σία χθες στις 01:11 μμ από 1comment 6 1
The_Judas Δημοσ. χθες στις 01:15 μμ Δημοσ. χθες στις 01:15 μμ (επεξεργασμένο) Δεν γράφει πουθενά ο νόμος ότι το όριο θα γίνει 30χλμ/ώρα σε δρόμους 2-3 λωρίδων. Εκεί διατηρείται στα 50χλμ... αν και οι περισσότεροι πρακτικά τρέχουν με 80-100+ Επεξ/σία χθες στις 01:18 μμ από The_Judas
Ntinaras Δημοσ. χθες στις 01:22 μμ Δημοσ. χθες στις 01:22 μμ 28 λεπτά πριν, 1comment είπε Σύμφωνα με τα άρθρα στο διαδίκτυο, οι κάμερες θα μπουν μέχρι το καλοκαίρι. Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι σε δρόμο με φανάρια χωρίς κίνηση εσύ πας με 30χλμ και νιώθεις ότι αν πας με 40 θα είσαι μη ασφαλής; Έχεις παλιό αυτοκίνητο να υποθέσω. Το οριο 30 δε θα παει σε δρομους οπως η βουλιαγμενης και η κηφισιας. Θα παει σε στενακια σε κατοικημενες περιοχες. 7
kostas_anes Δημοσ. χθες στις 01:24 μμ Δημοσ. χθες στις 01:24 μμ 8 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν θέλει μελέτη να καταλάβεις ότι πολλά τροχαία γίνονται επειδή ο μπροστά πάει σαν την κότα και του καρφώνεται ο άλλος από πίσω. Μηπως να μην το καρφωνεται ο αλλος απο πισω και να κρατα αποστασεις ασφαλειας; Επισης οσοι δεν μπορειτε να κρατησετε 30χμ/ω εχετε καποιου ειδους παρκινσονς και δεν μπορειτε να κρατησετε σταθερο το ποδι στο γκαζι; Διλιτρο βελτιωμενο εχω και δεν "μου φευγει"... 13 4
Charismo Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ 13 minutes ago, 1comment said: Εσύ γιατί πιστεύεις ότι όλα τα αρνητικά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση είναι γύρω από αυτό; Δεν θέλει μελέτη να καταλάβεις ότι πολλά τροχαία γίνονται επειδή ο μπροστά πάει σαν την κότα και του καρφώνεται ο άλλος από πίσω. Ούτε ότι αν πήγαιναν όλοι με 30 σε δρόμους 2-3 λωρίδων χωρίς ιδιαίτερη κίνηση θα γινόταν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι λογικά επακόλουθα. Εγώ ευτυχώς μένω εκτός Αθήνας, την επισκέπτομαι μόνο 1-2 φορές τη βδομάδα για δουλειά και διασκέδαση. Βλέπω όμως ότι το μέτρο γίνεται καθαρά με εισπρακτικό χαρακτήρα μαζί με τις χιλιάδες κάμερες εντός Αθήνας που θα μπουν. Όποιος δεν το βλέπει είναι ηλίθιος! Ηλίθιος είναι αυτός που καρφώνεται με 100 στον μπροστινό του, ενώ βρίσκεται εντός κατοικημένης γειτονιάς και μετά βρίζει και από πάνω ως κλασικός Ελληνάρας. Στη χώρα που ακόμα και STOP να παραβιάσεις, κατεβαίνεις και κάνεις τόπι στο ξύλο τον οδηγό που χτύπησες γιατί "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" απορώ γιατί αναλύουμε τον Κ.Ο.Κ. 16 1
1comment Δημοσ. χθες στις 01:38 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:38 μμ 9 λεπτά πριν, Charismo είπε Ηλίθιος είναι αυτός που καρφώνεται με 100 στον μπροστινό του, ενώ βρίσκεται εντός κατοικημένης γειτονιάς και μετά βρίζει και από πάνω ως κλασικός Ελληνάρας. Θα συμφωνήσω ότι και αυτός είναι ηλίθιος.
NikosKallithea Δημοσ. χθες στις 01:42 μμ Δημοσ. χθες στις 01:42 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 1comment είπε Ανοίγω το θέμα για συζήτηση σχετικά με το νέο κ.ο.κ. Έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ήδη τα σχόλια έχουν πάρει φωτιά. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το όριο 30χλμ εντός πόλης (αυτό έχει σηκώσει τα περισσότερα αρνητικά) που είναι εντελώς ανεφάρμοστο γιατί στα καινούργια αυτοκίνητα με το που πατήσεις λίγο το γκάζι το ξεπερνάς. Για να μην αναφερθώ στο μποτιλιάρισμα που θα συμβεί αν όλοι πάνε με 30 μέσα στην Αθήνα. Σε συνδυασμό με τις 1388 κάμερες που θα τοποθετήσουν ως το καλοκαίρι και οι οποίες θα βεβαιώνουν αυτόματα παραβάσεις για τα πάντα, καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα! Θα συμφέρει πιο πολύ να κυκλοφορείς με ταξί παρά με το αυτοκίνητο σου εντός Αττικής! *Το μικρότερο πρόστιμο για όριο ταχύτητας ως 20χλμ υπέρβαση ειναι 150Ε και αφαίρεση άδειας για 30 μέρες. Ας φανταστούμε λοιπόν σε ένα δρόμο 2 λωρίδων που θα τοποθετηθεί η νέα κάμερα και τα αυτοκίνητα θα ξεπερνούν έστω και 10 χλμ το όριο ταχύτητας. Σε όλους θα πάει ψηφιακά πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες. Δεν μιλάω για ζώνες, κράνη, κινητά που θεωρώ σωστό να εφαρμοστούν οι παραβάσεις. Αλλά το όριο των 30χλμ δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλό, παρά μόνο νέα ατυχήματα, κυκλοφοριακή συμφόρηση και χιλιάδες πρόστιμα που θα βεβαιώνονται καθημερινά σε ανυποψίαστα θύματα. Άνοιξες το αγαπημένο θέμα των Ελλήνων, εδω βέβαια θα βρεις μόνο νόμιμους και συνετούς οδηγούς, που πάνε με 30 και δεν κάνουν καμία παράβαση 👍 Αντε καλή συνέχεια, να ξέρετε σας παρακολουθώ όμως😁 . Επεξ/σία χθες στις 01:43 μμ από NikosKallithea 4 3
G.TH. Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Η μόνη συζήτηση με ουσία είναι το αν θα εφαρμοστεί 1
kostas_anes Δημοσ. χθες στις 01:54 μμ Δημοσ. χθες στις 01:54 μμ 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Άνοιξες το αγαπημένο θέμα των Ελλήνων, εδω βέβαια θα βρεις μόνο νόμιμους και συνετούς οδηγούς, που πάνε με 30 και δεν κάνουν καμία παράβαση 👍 Νομίζω έχει μία μικρή διαφορά το "θεωρώ ηλίθιο το μέτρο, γιατί βρίσκω τα 30 πολύ χαμηλή ταχύτητα για να κινούμαι", από το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις πως τα 30 είναι χαμηλό όριο επειδή "φεύγει εύκολα το αμάξι", "δεν μπορείς να το κρατήσεις σε τέτοια ταχύτητα" και παράλληλα "θα καρφώνονται οι από πίσω". Το ένα είναι γνώμη (και δική μου) η οποία είναι σεβαστή. Το δεύτερο είναι απόδειξη ότι μερικοί είστε ακατάλληλοι για άδεια οδήγησης, επειδή δεν μπορείτε να είστε κύριοι του οχήματός σας και της ταχύτητάς του. 11
NickTG Δημοσ. χθες στις 01:55 μμ Δημοσ. χθες στις 01:55 μμ 43 minutes ago, 1comment said: Εσύ γιατί πιστεύεις ότι όλα τα αρνητικά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση είναι γύρω από αυτό; Δεν θέλει μελέτη να καταλάβεις ότι πολλά τροχαία γίνονται επειδή ο μπροστά πάει σαν την κότα και του καρφώνεται ο άλλος από πίσω. Ούτε ότι αν πήγαιναν όλοι με 30 σε δρόμους 2-3 λωρίδων χωρίς ιδιαίτερη κίνηση θα γινόταν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι λογικά επακόλουθα. Εγώ ευτυχώς μένω εκτός Αθήνας, την επισκέπτομαι μόνο 1-2 φορές τη βδομάδα για δουλειά και διασκέδαση. Βλέπω όμως ότι το μέτρο γίνεται καθαρά με εισπρακτικό χαρακτήρα μαζί με τις χιλιάδες κάμερες εντός Αθήνας που θα μπουν. Όποιος δεν το βλέπει είναι ηλίθιος! Μάλιστα. Δεν χρειάζονται μελέτες λοιπόν. Αρκεί η άποψη κάποιου που μας είπε πιο πριν πως δεν μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητό του ώστε να μην ξεπεράσει τα 30. Καλό είναι αυτές τις 1-2 φορές τη βδομάδα πλέον, αν δεν το έκανες ήδη, να κυκλοφορείς με το μετρό. 9
1comment Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Άνοιξες το αγαπημένο θέμα των Ελλήνων, εδω βέβαια θα βρεις μόνο νόμιμους και συνετούς οδηγούς, που πάνε με 30 και δεν κάνουν καμία παράβαση 👍 Αντε καλή συνέχεια, να ξέρετε σας παρακολουθώ όμως😁 . Είμαι εδώ για να τους βάλω στη θέση τους! Το παίζουν ότι και καλά δεν ξεπερνούν τα 30 εντός πόλης εδώ στο φορουμ (ίσως φοβούνται μην έχει βρει κάποιο τρόπο η κυβέρνηση και τους βρει μέσω ip και τους βάλει πρόστιμο😂) ενώ στην πράξη πάνε 50 στανταρ. 20 λεπτά πριν, G.TH. είπε Η μόνη συζήτηση με ουσία είναι το αν θα εφαρμοστεί Δεν θα εφαρμοστεί, τα πρόστιμα θα φεύγουν αέρα από τις κάμερες και όλοι θα χρωστάνε στην εφορία. 9 λεπτά πριν, NickTG είπε Αρκεί η άποψη κάποιου που μας είπε πιο πριν πως δεν μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητό του ώστε να μην ξεπεράσει τα 30. Καλό είναι αυτές τις 1-2 φορές τη βδομάδα πλέον, αν δεν το έκανες ήδη, να κυκλοφορείς με το μετρό. Θέλω βίντεο με εσένα να οδηγείς με όριο 30 εντός πόλης και 50 εκτός. Απλά φοβάστε να γράψετε την πραγματικότητα ποιά είναι και πώς οδηγείτε κι εσείς οι ίδιοι μην σας παρεξηγήσουν οι υπόλοιποι. Εσένα και με 20 να σου πουν να πηγαίνεις, θα το κάνεις (λες). Και με 10 να σου πουν θα το κάνεις (λες). Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη, όχι στα λόγια σε μια εποχή που κάποιοι φοβάστε να γράψετε την αλήθεια αλλά μόλις μπείτε στο αμάξι τα 30 πήγαν περίπατο. 11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Νομίζω έχει μία μικρή διαφορά το "θεωρώ ηλίθιο το μέτρο, γιατί βρίσκω τα 30 πολύ χαμηλή ταχύτητα για να κινούμαι", από το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις πως τα 30 είναι χαμηλό όριο επειδή "φεύγει εύκολα το αμάξι", "δεν μπορείς να το κρατήσεις σε τέτοια ταχύτητα" και παράλληλα "θα καρφώνονται οι από πίσω". Το ένα είναι γνώμη (και δική μου) η οποία είναι σεβαστή. Το δεύτερο είναι απόδειξη ότι μερικοί είστε ακατάλληλοι για άδεια οδήγησης, επειδή δεν μπορείτε να είστε κύριοι του οχήματός σας και της ταχύτητάς του. Γύρω σου πόσα αμάξια βλέπεις να πηγαίνουν με 30 στην πόλη ή 50 εκτός; 1 στα 20; Κανένα στα 20; Μήπως οδηγείτε σε άλλες χώρες όσοι σχολιάζετε και θέλετε να μας πείσετε ότι είναι αλλιώς η πραγματικότητα στο δρόμο; Επεξ/σία χθες στις 02:05 μμ από 1comment
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα