Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Macosj είπε

χίλιες φορές να έδιναν αυτά τα λεφτά για να φτιάξουν χιλιάδες διαμερίσματα, παρά να τα ρίξουν στην ήδη υπερκορεσμενη αγορά 

Λεφτά για ανακαινίσεις και επισκευές δίνονται ήδη. Δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί. Το κακό για μένα είναι ότι σου έχουν βάλει τον μποναμά της ενεργειακής αναβάθμισης και εξαιρούνται άλλες σημαντικές δουλειές όπως στατικά. Εγώ πχ που μένω σε κτίριο προ του 50, αν πρώτα δεν βρεθεί τρόπος να το κάνω στατική ενίσχυση δεν παίζει να ασχοληθώ με μονώσεις κτλ, διότι και να το κάνω αυτό, μετά θέλουν όλα ξήλωμα. Επίσης ακόμα και αυτά τα προγράμματα που λες, αυξάνουν τιμές όπως κόστη μαστορων, εργολάβων, υλικών κτλ, και μετά αυτά παρασερνουν και τις τιμές σε πώληση και ενοικίαση. 

Πάντως για να μην γίνομαι κακεντρεχης, εύχομαι με αυτό το πρόγραμμα να βρουν σπίτι όσοι πραγματικά δεν μπορούν και να βολευτούν. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά..δεν μπορώ να το βρω πουθενά ..λέει ότι η προέγκριση ισχύει για 2 μήνες τουλάχιστον. Δηλαδή αν εγκριθεί η επιλεξιμότητα μου, έχω μόνο 2 μήνες να παρουσιάσω σπίτι στην τράπεζα ;
Εγώ θέλω να κάνω αίτηση αλλά δεν βρήκα σπίτι ακόμα. Αν κάνω αίτηση , καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος ..και αν δεν βρω σπίτι σε 2 μήνες ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Λεφτά για ανακαινίσεις και επισκευές δίνονται ήδη. Δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί. Το κακό για μένα είναι ότι σου έχουν βάλει τον μποναμά της ενεργειακής αναβάθμισης και εξαιρούνται άλλες σημαντικές δουλειές όπως στατικά. Εγώ πχ που μένω σε κτίριο προ του 50, αν πρώτα δεν βρεθεί τρόπος να το κάνω στατική ενίσχυση δεν παίζει να ασχοληθώ με μονώσεις κτλ, διότι και να το κάνω αυτό, μετά θέλουν όλα ξήλωμα. Επίσης ακόμα και αυτά τα προγράμματα που λες, αυξάνουν τιμές όπως κόστη μαστορων, εργολάβων, υλικών κτλ, και μετά αυτά παρασερνουν και τις τιμές σε πώληση και ενοικίαση. 

Πάντως για να μην γίνομαι κακεντρεχης, εύχομαι με αυτό το πρόγραμμα να βρουν σπίτι όσοι πραγματικά δεν μπορούν και να βολευτούν. 

Αυτά πάνε απευθείας για Airbnb. Το πρόγραμμα ανακαίνισης είναι ακόμα πιο παράλογο, πληρώνω εγώ την μόνωση του άλλου. Το κράτος θα πρέπει να φτιάξει χιλιάδες εργατικές κατοικίες, όπως έκανε πάντα. Το να δίνει χρήμα για αγορά σπιτιών και ανακαίνιση μόνο να αυξήσει τις ήδη αυξημένες τιμές μπορεί. Δεν είναι λογικό ο μέσος μισθός να είναι 1000(καθαρά) και ένα καινούριο μεσαίο διαμέρισμα να κάνει 300Κ. Ακόμα και το 1960, ο μέσος μισθός ήταν 1000 δραχμές, αλλά ένα καινούριο τότε έκανε 100Κ. Η γενιά αυτή θα περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις, έως ότου να φύγουν και να καταρρεύσει η χώρα από το ασφαλιστικό. Αυτοί ελπίζουν στον τουρισμό και στην εισαγωγή εργατών χαμηλού κόστους, έτσι ώστε να συντηρησουν τους γέρους και τους παρατρεχαμενους. 

Ακόμα και αυτό ο πρόγραμμα, στοχεύει αυτούς που ήδη είναι τουλάχιστον μεσαία τάξη, και οι περισσότεροι έχουν λίπος από πίσω. Οι φουκαράδες πάλι στην απέξω είναι. Το κράτος δίνει λεφτά στους μεσαίος για σπίτια και αυτοκίνητα, οι boomers βλέπουν την περιουσία τους να αξίζει περισσότερο καθώς αυτοι έχουν τα σπίτια, και έτσι όλες οι μη παραγωγικές-Παρασιτικές μονάδες της κοινωνίας είναι ευχαριστημένες

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ.

παντως οσοι ειχαν χαμοσπιτα πριν την παρουσα κυβερνηση θα τους φιλανε τα ποδια τωρα. τους εδωσε λεφτα να τα ανακαινίσουν τσαμπα και τωρα με αυτα τα προγραμματα μπορουν να τα μοσχοπουλησουν. σπιτια των 50-80κ ευρω ρημαδια το 2015 τωρα γινανε τζιτζι και φευγουν για 160κ. πραφιτ! μετοχες της nvidia να ειχανε τετοια λεφτα δεν βγαζανε.

Δημοσ.

Με 100 χιλλιαρικα δεν φτιαχνεις σπιτι αλλα κοτετσι, μονο τα κουφωματα στοιχιζουν 25-30 χιλλιαρικα βαλε θερμομονωση και λοιπα ανετα ξεπερνας τα 50 δηλαδη τα μισα, αδεια οικοδομης μελετη μηχανικου, αστο :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...