Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας 

Όπως όλοι πλέον έχουμε δει υπάρχουν στην αγορά των ελαστικών και αρκετές κινεζικής προέλευσης μάρκες σε αρκετά δελεαστική τιμή σε σχέση με τις γνωστές επώνυμες .Εννοείτε αναφέρομαι σε καινούρια ελαστικά από κινεζικές εταιρίες Linglong ,Zeta κλπ σε αρκετά συμφέρουσες τιμές  πολλές φορές μισή τιμή σε σχέση με τις γνωστές michelin ,good year ,bridgestone κλπ.

Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν εμπιστευτεί και  αγοράσει τέτοιας προέλευσης ελαστικά  για το αυτοκίνητό τους και την εμπειρία τους .

Εσείς θα αγοράζατε κάτι αντίστοιχο ? Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας αν δεν κάνω λάθος ...

Δημοσ.

Προσωπικά όχι. Είμαι φανμπόι της Μισελέν βάζοντας μόνο τέτοια. Αλλά από τις κινέζικες αν έπρεπε να βάλω θα επέλεγα Nexen για την οποία ακούω καλά σχόλια.

Δημοσ.

Προσωπικά βάζω Michelin έχοντας δύο σετ (καλοκαιρινά, χειμερινά).

Δεν θα έβαζα Κινέζικα, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για τα Arivo. Τα έχει γνωστός μου εδώ και μερικά χρόνια σε όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας και μου έχει πει πως είναι ευχαριστημένος. 

Είναι απ΄όσο έχω δει πολύ φθηνά, σε κάποιες περιπτώσεις κάτω από τη μισή τιμή των Bridgestone, Michelin.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Προσωπικά όχι. Είμαι φανμπόι της Μισελέν βάζοντας μόνο τέτοια. Αλλά από τις κινέζικες αν έπρεπε να βάλω θα επέλεγα Nexen για την οποία ακούω καλά σχόλια.

Η nexen είναι κορεατική και πλέον πρώτης τοποθέτησης σε πολλές μάρκες 

6 λεπτά πριν, dsi44 είπε

εδω εχουμε κινεζικο αυτοκινητο θα μας πειραξουν τα λαστιχα...

Εδώ και πολλά χρόνια τα μισά βαπόρια  χτίζονται Κίνα λες να μην έχουν τεχνογνωσία για αυτοκίνητα ; 

Οι Κινέζοι φτιάχνουν καλά ή κακά προϊόντα ανάλογος με το τι απόφαση παίρνει το κάθε εργοστάσιο. 

Στο θέμα των ελαστικών υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις αν δεν μπορεις να πας σε premium όπως επίσης υπάρχουν σειρές από κινέζικα που είναι καλά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Η nexen είναι κορεατική και πλέον πρώτης τοποθέτησης σε πολλές μάρκες 

Φακ! δεν το ήξερα (δεν το είχα ψάξει ο ηλ...θιος) :lol:

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, agap είπε

Καλημέρα σας 

Όπως όλοι πλέον έχουμε δει υπάρχουν στην αγορά των ελαστικών και αρκετές κινεζικής προέλευσης μάρκες σε αρκετά δελεαστική τιμή σε σχέση με τις γνωστές επώνυμες .Εννοείτε αναφέρομαι σε καινούρια ελαστικά από κινεζικές εταιρίες Linglong ,Zeta κλπ σε αρκετά συμφέρουσες τιμές  πολλές φορές μισή τιμή σε σχέση με τις γνωστές michelin ,good year ,bridgestone κλπ.

Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν εμπιστευτεί και  αγοράσει τέτοιας προέλευσης ελαστικά  για το αυτοκίνητό τους και την εμπειρία τους .

Εσείς θα αγοράζατε κάτι αντίστοιχο ? Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας αν δεν κάνω λάθος ...

Δεν ξέρω τι θεωρείς "δελεαστική" τιμή, αλλά για 10-20% διαφορά με μία οικονομική σειρά Γαλλικών ή Ιαπωνικών κατασκευαστών, δεν θα επέλεγα Κινέζικα.

2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Εδώ και πολλά χρόνια τα μισά βαπόρια  χτίζονται Κίνα λες να μην έχουν τεχνογνωσία για αυτοκίνητα ; 

Έτερον εκάτερον, αλλά επειδή είναι το αντικείμενό μου και μιας και το ανέφερες, στα Κινέζικα βαπόρια ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

Δημοσ.

Επίσης, κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω είναι να σκεφτείς και τα δρομολόγια που κάνεις με το αυτοκίνητο στο οποίο θα φορέσεις τα εκάστοτε ελαστικά.

Για παράδειγμα αν κάνεις μόνο σπίτι, δουλειά καθημερινά και τα χιλιόμετρα είναι λίγα και κυρίως δρομολόγια σε κέντρο πόλης όπου οι ταχύτητες είναι πρώτη, δευτέρα, τρίτη, φρένο τότε ίσως πράγματι τα ακριβά ελαστικά να είναι υπερβολή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Narayan είπε

Δεν ξέρω τι θεωρείς "δελεαστική" τιμή, αλλά για 10-20% διαφορά με μία οικονομική σειρά Γαλλικών ή Ιαπωνικών κατασκευαστών, δεν θα επέλεγα Κινέζικα.

Έτερον εκάτερον, αλλά επειδή είναι το αντικείμενό μου και μιας και το ανέφερες, στα Κινέζικα βαπόρια ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

Και εμένα (αν και γενικά χτίζουμε Ιαπωνία για άλλους λόγους) όπως έγραψα το τι ποιότητα θα βγει είναι θέμα management και όχι ικανοτήτων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος που έχει φορέσει ανάλογα ελαστικά σχετική άποψη για διαδρομές στην πόλη αλλά και στην εθνική για σαββατοκύριακο εκδρομές κλπ ?

Κατάλαβε κάποια διαφορά ?

Έπαθε κάποια ζημιά χωρίς λόγο κάποιο ελαστικό ?

Γλιστράνε ?

Βλέπω κινέζικα σε όλες τις κατηγορίες πχ για  all season που ενδιαφέρομαι έχουν μισή τιμή 

Βασικά θέλω να εξακρίβωσω αν ισχύει το ότι δινεις παίρνεις ....στην περίπτωση μας η όχι ...για να μην ξεχνάμε ότι τα πάντα πλέον Κίνα κατασκευάζονται στην πλειοψηφία 

Επεξ/σία από agap
Δημοσ.

εψησε ο λαστιχας το πατερα μου και εβαλε linglong πριν καποια χρονια. Εχει honda HRV οπου εκει οντως ειναι σημαντικο για τη τσεπη.

Το κυκλοφορουσε για στη πολη (σπανια 1 φορα το χρονο εθνικη) και δεν ειδε τρελη διαφορα με επωνυμα κυριως σε Θεμα σφαλειας/βροχη.

Για εκτος δρομου καλα δε το συζηταμε (ουτε καν) τα ειδε μπαστουνια αλλα φανταζομαι η ιδια η εταιρια δε βγαζει λαστιχα για εκτος δρομου.

Το αρνητικο ηταν οτι ξεραθηκαν συντομα αποτι τα επωνυμα. Αν θυμαμαι καλα στη 3 ετια πανω ηταν για πεταμα και αρχισε και το πελμα να μειωνεται πιο γρηγορα (σιγουρα θα κοβοταν ΚΤΕΟ αλλα το εβλεπα και εγω στο φρεναρισμα οτι ειχε πεσει αποδοση).

Κανει καθημερινα χιλιομετρα αλλα οχι πολλα π.χ μιλαμε για 5000χλμ/χρονο.

Αποτοτε βεβαια ξαναπηγε σε επωνυμο.

ενδιαφερον λινκ https://www.globalsources.com/knowledge/chinese-tire-brands/

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, agap είπε

Βασικά θέλω να εξακρίβωσω αν ισχύει το ότι δινεις παίρνεις ....στην περίπτωση μας η όχι ...για να μην ξεχνάμε ότι τα πάντα πλέον Κίνα κατασκευάζονται στην πλειοψηφία 

Δεν είναι ακριβές αυτό.

Η Ευρωπαϊκή αγορά καλύπτεται κυρίως από εργοστάσια παραγωγής εντός Ευρώπης.

https://www.etrto.org/Members/Current-Members/Tyres-Full-Members

Όταν φτάνει το Κινέζικο ελαστικό Ευρώπη με το πλοίο και παρά τα έξτρα κόστη μεταφοράς και εκτελωνισμού, στοιχίζει σχεδόν τα μισά από το Ευρωπαϊκό, κάπου έχουν κάνει "οικονομία".

https://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/chinese-truck-tires-are-no-bargain/index.htm

Αναφορά σε κείμενο

Aside from the performance lows, if value is a high priority, consider that the Pegasus cost about half as much as a top-scoring tire, the Michelin LTX M/S2. But keep in mind that the Michelin will last almost three times longer. Factor in the cost of buying two additional sets of tires, plus mounting and balancing, and you could save hundreds of dollars, not to mention get a better all-weather performing tire, if you choose the Michelin.

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι ψιλοκαταλαβαίνω τα κινέζικα ελαστικά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής ~2 χρόνια μετά αρχίζει η έντονη φθορά στο πέλμα και γλυστράνε ...

άρα όταν τα επώνυμα κρατάνε για ~ 4 χρόνια δεν κερδίζει κανείς τπτ αγοράζοντας τα φθηνά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...