BertaJourdan Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Καλησπερα, επεσε στα χερια το αυτο Fujitsu CELVIN NAS Server Q700, οπως το βλεπετε στην φωτο. Τιποτα αλλο. Ουτε cd εγκαταστασης ουτε κανενα αλλο καλωδιο. Μου ειπανε οτι μπορω να το συνδεσω στο ρουτερ και και βαζοντας εναν σκληρο δισκο μεσα να εχω κατι σαν αποθηκευτικο χωρο (cloud). Ναι, καλα ολα αυτα. Πως γινεται ομως? αν μπορει να με βοηθησει καποιος. Οχι οτι το χρειαζομαι ιδιαιτερα, αλλα ετσι για να το κανω. Ευχαριστω εκ των προτερων.
salmp7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου επισύμανση, είναι 15 χρόνων το μηχάνημα... Φυσικά και μόνο για να μάθεις/παίξεις είναι μια χαρά. Αλλά αν θες τέτοια λύση για δουλειά και όχι για πειράματα κοίταξε κάτι καινούργιο (Synology- QNAP)
@topos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου On 14/01/2025 at 21:37, BertaJourdan said: Καλησπερα, επεσε στα χερια το αυτο Fujitsu CELVIN NAS Server Q700, οπως το βλεπετε στην φωτο. Τιποτα αλλο. Ουτε cd εγκαταστασης ουτε κανενα αλλο καλωδιο. Μου ειπανε οτι μπορω να το συνδεσω στο ρουτερ και και βαζοντας εναν σκληρο δισκο μεσα να εχω κατι σαν αποθηκευτικο χωρο (cloud). Ναι, καλα ολα αυτα. Πως γινεται ομως? αν μπορει να με βοηθησει καποιος. Οχι οτι το χρειαζομαι ιδιαιτερα, αλλα ετσι για να το κανω. Ευχαριστω εκ των προτερων. Αυτό για να το σεταρεις, βάζεις ένα καλώδιο utp (σαν αυτό που είχε μέσα το ρούτερ σου πιθανότατα κίτρινο η μπλε)και το συνδέεις με το pc σου(στην κάρτα δικτύου). Έπειτα πληκτρολογείς την διεύθυνση που θα βρεις είτε πάνω στο μηχανηματακι, είτε στο manual ( πιθανών "169.254.100.100:8080") στον browser σου και μπαίνεις στο interface του. Πιθανότατα να χρειαστεί και reset εάν έχει τους παλιούς κωδικούς/ονόματα χρήστη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ->Μην του βάλεις δίσκο που έχεις αρχεία που θέλεις μέσα γιατί για να δουλέψει θα θέλει να τον διαμορφώσει στο δικό του filesystem(καλά θα σε ρωτήσει πριν το κάνει αλλά για να μην μπερδεύεις και χάσεις αρχεία το τονίζω)
BertaJourdan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 3:29 ΜΜ, salmp7 είπε επισύμανση, είναι 15 χρόνων το μηχάνημα... Φυσικά και μόνο για να μάθεις/παίξεις είναι μια χαρά. Αλλά αν θες τέτοια λύση για δουλειά και όχι για πειράματα κοίταξε κάτι καινούργιο (Synology- QNAP) Ευχαριστω πολυ. Απλα για να το δω πως δουλευει. Δεν το χρειαζομαι για κατι παραπανω. 7 ώρες πριν, @topos είπε Αυτό για να το σεταρεις, βάζεις ένα καλώδιο utp (σαν αυτό που είχε μέσα το ρούτερ σου πιθανότατα κίτρινο η μπλε)και το συνδέεις με το pc σου(στην κάρτα δικτύου). Έπειτα πληκτρολογείς την διεύθυνση που θα βρεις είτε πάνω στο μηχανηματακι, είτε στο manual ( πιθανών "169.254.100.100:8080") στον browser σου και μπαίνεις στο interface του. Πιθανότατα να χρειαστεί και reset εάν έχει τους παλιούς κωδικούς/ονόματα χρήστη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ->Μην του βάλεις δίσκο που έχεις αρχεία που θέλεις μέσα γιατί για να δουλέψει θα θέλει να τον διαμορφώσει στο δικό του filesystem(καλά θα σε ρωτήσει πριν το κάνει αλλά για να μην μπερδεύεις και χάσεις αρχεία το τονίζω) Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Θα το δοκιμασω.
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 17 ώρες πριν, @topos είπε Αυτό για να το σεταρεις, βάζεις ένα καλώδιο utp (σαν αυτό που είχε μέσα το ρούτερ σου πιθανότατα κίτρινο η μπλε)και το συνδέεις με το pc σου(στην κάρτα δικτύου). @BertaJourdan Να το συνδέσει στο ίδιο το ρουτερ θα ήταν πιο φρόνιμο και εύκολο πιστεύω. αν είναι να τον συνδέσεις στον υπολογιστή κατευθείαν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τις USB που έχει 1
@topos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Dr_Pepper said: @BertaJourdan Να το συνδέσει στο ίδιο το ρουτερ θα ήταν πιο φρόνιμο και εύκολο πιστεύω. αν είναι να τον συνδέσεις στον υπολογιστή κατευθείαν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τις USB που έχει Δεν δίνουν interface μέσω USB αυτά από όσο ξέρω.Ειναι μόνο για να κάνεις attach έξτρα δίσκο/δίσκους -από όσο ξερω τουλαχιστων- Γενικά η σύνδεση με το pc το ανέφερα για το σεταρισμα κυριως. Οπου ξερεις με ένα ipconfig που "βρισκετε" ο nas.Ναι ξέρω έχει και app που λογικά θα το βρει και στο router να είναι. Απλά όταν δεν ειμαστε σιγουροι, είναι πιο εύκολο να αποκλείουμε πιθανές μεταβλητες παρά να ξύνουμε το κεφάλι μας(και εγώ έχω ξύσει πολλές φορές το δικό μου χωρίς τελικά λόγο ) Μετά από αυτό το αρχικό σεταρισμα προφανως θα το κοτσαρει όπου είναι το ρούτερ εάν θέλει να το λειτουργεί 24/7. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου από @topos 1
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, @topos είπε Δεν δίνουν interface μέσω USB αυτά από όσο ξέρω.Ειναι μόνο για να κάνεις attach έξτρα δίσκο/δίσκους -από όσο ξερω τουλαχιστων- Γενικά η σύνδεση με το pc το ανέφερα για το σεταρισμα κυριως. Οπου ξερεις με ένα ipconfig που "βρισκετε" ο nas.Ναι ξέρω έχει και app που λογικά θα το βρει και στο router να είναι. Απλά όταν δεν ειμαστε σιγουροι, είναι πιο εύκολο να αποκλείουμε πιθανές μεταβλητες παρά να ξύνουμε το κεφάλι μας(και εγώ έχω ξύσει πολλές φορές το δικό μου χωρίς τελικά λόγο ) Μετά από αυτό το αρχικό σεταρισμα προφανως θα το κοτσαρει όπου είναι το ρούτερ εάν θέλει να το λειτουργεί 24/7. και εγώ δεν ξέρω στο manual το γράφει σαν interface Αλλά καλύτερα ethernet στο ροτερ πιστεύω λόγω windows ειδικά Home και το ότι το ρούτερ τρέχει το DHCP Server όχι ότι δεν μπορούν και τα windows και να έχεις 2 αλλά ειναι λίγο έξτρα μπέρδεμα καμια φορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα