Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας πρώτη φορά γράφω.

Έχω μια τηλεόραση tcl 55" έναν αποδηκοποιητη και ένα hc αρκετά παλιό philips η τηλεόραση παίζει κανάλια από τον αποδηκοποιητη και θέλω να βγάλω ήχο και στο hc.τι συνδεση πρέπει να κάνω; Το hc έχει ένα hdmi και ο αποδηκοποιητης ένα hdmi.ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτογραφίες από τις υποδοχές το κάθε μηχανήματος ή έστω τα μοντέλα θα βοηθούσαν.

Το ΄σύνηθες είναι ο αποκωδικοποιητής να  συνδεθεί πάνω στη τηλεόραση με ένα HDMI , μετά από το HDMI της τηλεόρασης που γραφει "arc ή earc" φέυγει το άλλο HDMI που πάει στο HC (αρκέι να έχει είσοδο HDMI το hc, που πολύ αμφιβάλλω, τα περισσότερα έχουν μόνο έξοδο).

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Φωτογραφίες από τις υποδοχές το κάθε μηχανήματος ή έστω τα μοντέλα θα βοηθούσαν.

Το ΄σύνηθες είναι ο αποκωδικοποιητής να  συνδεθεί πάνω στη τηλεόραση με ένα HDMI , μετά από το HDMI της τηλεόρασης που γραφει "arc ή earc" φέυγει το άλλο HDMI που πάει στο HC (αρκέι να έχει είσοδο HDMI το hc, που πολύ αμφιβάλλω, τα περισσότερα έχουν μόνο έξοδο).

Έχει hdmi το hc αλλά δεν ξέρω αν είναι για είσοδο ή έξοδο αν είναι για έξοδο μόνο τι μπορώ να κάνω; Φωτό θα έχω λίγο αργότερα .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, heavyrain είπε

Αν έχει 1 HDMI είναι σίγουρα για έξοδο.

Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Έχει και rca και scart μπορώ να κάνω τπτ με αυτά;

Δημοσ.

ειναι RCA input;

αν είναι μπορεις να παρεις ενα καλωδιο minijack 3.5mm (που λογικά έχει η τηλεοραση) σε RCA :

https://www.skroutz.gr/s/20638127/Ugreen-Kalodio-3-5mm-male-RCA-male-Mayro-1m-10749.html

αλλά μην περιμένεις ήχο dolby πολυκάναλο (5.1 κτλ). Θα πάιζουν μονο τα 2 μπροστινά ηχεία το HC.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, heavyrain είπε

ειναι RCA input;

αν είναι μπορεις να παρεις ενα καλωδιο minijack 3.5mm (που λογικά έχει η τηλεοραση) σε RCA :

https://www.skroutz.gr/s/20638127/Ugreen-Kalodio-3-5mm-male-RCA-male-Mayro-1m-10749.html

αλλά μην περιμένεις ήχο dolby πολυκάναλο (5.1 κτλ). Θα πάιζουν μονο τα 2 μπροστινά ηχεία το HC.

Κατάλαβα όποτε δύσκολα τα πράγματα.σε ευχαριστώ πολύ ότιδηποτε αν χρειαστεί θα ξαναστειλω.

15 λεπτά πριν, heavyrain είπε

ειναι RCA input;

Θα στείλω και φωτό σε λίγο για πλήρη εικόνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα παλιοτερα ενα home cinema της philips το οποιο ειχε 2 θυρες scart. η μια ηταν για εξοδο ηχου. φανταζομαι ειναι παρομοιο μοντελο.. εγω εκεινη την εποχη, αν το εβαζα στην επιλογη TV, μου περνουσε μεσα απο το scart τον ηχο στο ηχοσυστημα. αλλά δεν νομιζω να υπαρχει δυνατοτητα να παρεις ηχο σε αυτό, αν η τηλεοραση δεν εχει scart και αν η τηλεοραση δεν υποστηριζει να στειλει ηχο απο το scart.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

Ειχα παλιοτερα ενα home cinema της philips το οποιο ειχε 2 θυρες scart. η μια ηταν για εξοδο ηχου. φανταζομαι ειναι παρομοιο μοντελο.. εγω εκεινη την εποχη, αν το εβαζα στην επιλογη TV, μου περνουσε μεσα απο το scart τον ηχο στο ηχοσυστημα. αλλά δεν νομιζω να υπαρχει δυνατοτητα να παρεις ηχο σε αυτό, αν η τηλεοραση δεν εχει scart και αν η τηλεοραση δεν υποστηριζει να στειλει ηχο απο το scart.

Εμένα έχει ένα scart και ένα hdmi συν το rca

Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 5:18 ΜΜ, gatakis είπε

Εμένα έχει ένα scart και ένα hdmi συν το rca

Το τσεκαρα στο google, κ τελικα κ το δικο μου 1 scart ειχε. η τηλεοραση ειχε 2. καλο ηταν να ανεβασεις φωτο ή εστω το μοντελο για να δουμε τι υποστηριζει, αν κ ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα αξιζει να ασχοληθεις.

Δημοσ.

Τελικά παιδιά έπαιξε με minijack όπως είπε ο φίλος πιο πάνω αλλά μην φανταστείτε πολλά πολλά .σας ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...