Digital-Entity Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 13 minutes ago, maiklgr said: Δεν τα πιστεύω μόνο, αυτές οι μετρήσεις είναι απο το pc μου 40080 points με χωρίς overclocking, αν την ανεβάσω και εγώ την cpu με overclocking όπως έκανε ο Dr pepper θα τον ξεπεράσει. και αφού μου βάζετε αυτόν τον επεξεργαστή που είναι 16 cores και 32 threads Κοίτα εδώ, https://www.anandtech.com/show/21524/the-amd-ryzen-9-9950x-and-ryzen-9-9900x-review/8 ο 9950x στο cinebench R23 είναι κανονικά 41262 λίγο πιο ψηλά από τον 285κ όχι 45000 και κάτι που έβαλε ο Dr pepper. Και στο Cinebench 2024 ο 285K είναι πιο δυνατός 2336 ο 285Κ 2130 ο amd 9950x Μπράβο πήρες και γαμώ τους επεξεργαστές, πήγαινε να παίξεις games τώρα. Εδώ είναι για τις νέες κάρτες ΓΡΑΦΙΚΩΝ της AMD και συνεχίζεις να μιλάς για cpu's κτλ. Παρακαλώ να διαγραφούν τα του εκτός θέματος, μαζί και το δικό μου. 1
MikeGR7 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Καταλαβαίνω το να νιώθει καποιος Ρομπέν των Δασών (προστασία των αδύναμων κτλ) ειναι ωραιο συναίσθημα και μου βγαινει και εμένα. Ομως ο χωρος των υπολογιστών ειναι λαθος μερος να το εκφράσουμε, οποτε οσοι απο ψυχαναγκασμό εξακολουθείτε να υπερασπίζεστε την AMD στις καρτες γραφικων και την Intel στους επεξεργαστές, απελευθέρωθειτε!
Bspus Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δυσκολευομαι πολυ να καταλαβω το hate για τις επερχομενες καρτες της AMD. προσωπικα αυτες περιμενω για να στησω καινουριο συστημα, και θα περιμενω γιατι δεν βιαζομαι. Για καποιον που θελει καρτα σε αυτο το ευρος τιμων, φαινεται πολυ καλη απο αποψη vfm. Ακομα και στα επιπεδα μιας 7900 να ειναι, αμα εχει καλυτερη ενεργειακη αποδοση και RT γιατι να μην την προτιμησω? Αν η 5070 εβγαινε στα 16GB μπορει να το ξανασκεφτομουνα 5 1
grevoil Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Επιμένει πάντως ο φίλος, του βάζεις Mix προγραμματα και παιχνίδια και σου λέει, άσε τα παιχνίδια δεν μετράνε βάλε προγράμματα, μετά βλέπει ότι στα προγράμματα χάνει σου λέει ναι αλλά όχι με 45000 είναι oc αυτό κλέβεις, μόνο 42000 πάει default (που και πάλι χάνει). Όσο για το OC άμα μπορεί να κάνει και αυτός, εκτός αν δεν έχει αρκετά δυνατό τροφοδοτικό και δεν μπορεί να δώσει 400W στον 285κ μόνο χαχαχαχα. Τι νόημα έχουν ο αριθμός των πυρήνων; Όταν έβλεπε FX με 8 και καλα πυρήνες και έχαναν απο τους 4άριδες της intel δεν τον χάλαγε, τώρα πονάει. Η τιμή μετράει 690€ έχει ο ένας επεξεργαστής 690€ έχει και ο άλλος. Και επειδή είμαι γιατρός με μια πρώτη ματία "Εθελοτυφλία" λέγεται αυτο που έχει, θα του γράψω 2 την ημέρα χαπάκια ΤΟΠ ξύδι δεν χρειάζεται φαρμακείο έχει και στα supermarket θα του περάσει μέχρι την επόμενη γενία απλά μητρική-επεξεργαστή θα αλλάξει και θα γίνει περδίκι. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από grevoil 3 1
SUBZERO1231 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Ονόμασε μου 1 τραγικό προϊόν που έβγαλε η amd. Εφόσον δεν βρεις να μου πεις 1, άρα τι πάει να πει αυτό; ότι το απο πάνω που έγραψες ήταν απλά αστείο βασισμένο σε άτοπα δυσφημιστικά λόγια που απλά λειτουργούν σαν διαφήμιση στην nvidia. Αν η απάντηση ειναι όχι τότε γιατί το κάνεις αυτό; Δεν καταλαβαίνεις ότι κάνοντας τέτοια πράγματα χάνεις είτε σου αρέσει η amd είτε σου αρέσει η nvidia ; (γιατί ακόμη και αν σου αρέσει η nvidia και δεν σε νοιάζει αν επηρεάσεις αρνητικά την amd, όσο πιο πολύ πετυχαίνει η δυσφήμιση, όχι βέβαια μονο απο εσένα αλλά ειναι πολλα παιδάκια που κάνουν το ίδιο, τόσο ανεβαίνει η τιμή στα προϊόντα της nvidia) Έτσι μπράβο, δόξα στην AMD, μπας και πουλήσει τίποτα και πάρετε κάτι από αυτά :) Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι και οι δύο εταιρείες είναι για το π... έτσι? Εάν νομίζεις πως όχι τότε να χαίρεσαι την 9070xt σου.. περαστικά Tragic fanboys 1
korakios Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Spoiler 6 ώρες πριν, Kostas.karras είπε FX επεξεργαστες. διαμάντι ο 6300 απο το σάπιο i3 , άνετο OC , πλησίαζε i5 σε gaming (και τον πατούσε σε render/compile) , αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί . Η σειρά 8xxx ήθελε ακριβή μητρική και πολλά ρεύματα και δεν άξιζε σε σχέση με i5 . Η σειρά 4xxx για πέταμα ....Για μένα στα top 5 vfm cpu στην ιστορία ο συγκεκριμένος επεξεργαστής . 1
levathian68 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Καλα ολα αυτα παιδια αλλα μεχρι στιγμης παντως η AMD οτι καρτα γραφικων και επεξεργαστη που εχει βγαλει εχει πολυ τιμιες τιμες σε σχεδη με την NVIDIA. (Κατοχος CPU:5900x , GPU:6800 XT). Ας βγουν να δουμε αποδοσεις και θερμοκρασιες στα παιχνιδια και βλεπουμε αν θα κανουμε νεες αγορες!
Dr_Pepper Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, maiklgr είπε αυτές οι μετρήσεις είναι απο το pc μου 40080 points με χωρίς overclocking δεν ισχύει θα έχεις μαμά OC απο την μητρική σου (κάποιες έρχονται με βασικό οverclocking ενεργοποιημένο) Αλλά εγώ νομίζω ότι απλά δεν λες αλήθεια γιατί φαίνεται και στα 2 screenshot σου πχ η 2η μέτρηση ήταν 37Κ τι έγινε εκει; είχε λαχανιάσει; εγώ πιστεύω εκείνη ήταν απλά χωρίς OC. με εντελώς 0 OC ο 9950x κάνει 41-42Κ. Φαντάσου, με OC ο 285, χωρίς OC ο 9950x πάλι 1000+ κάτω είναι ο intel Οι μετρήσεις που είδες στο anandtech ειναι με κόφτη ακριβώς στο TDP 170W (που δεν βάζει παρόμοιο κόφτη στους intel όμως αλλά τεσπα) που ειναι ρύθμιση που πρέπει να την κάνεις εσύ ο ίδιος δεν ειναι "out of the box" αν αφήσεις την μητρική ως έχει θα ξοδέψει λίγο παραπάνω watt (πχ 188-200watt ανάλογα την ψύκτρα) και φτάνει και ξεπερνάει και τα 46Κ με μια καλή υδρόψυξη Εσύ για να έβγαλες 40Κ στην 2η προσπάθεια πάει να πει ότι μάλλον ξεκλείδωσες το power consumption στην μητρική σου και έτρωγε χαλαρά πάνω απο 200 watt για να βγάλεις 40Κ την στιγμή που στο link που έδωσες ο 9950x βγάζει 41+Κ με 170w Και αφού ξέρεις απο μετρήσεις μιας και τις χρησιμοποιείς για δικαιολογία τότε πως κατέληξες ότι "αποδείχθηκε ο 285Κ ο πιο γρήγορος επεξεργαστής" αφού στο 99% (σε όλες αλλά ας ειμαι ευγενικός) οταν μιλάμε για stock vs stock ή παραπλήσιο OC και στους δύο ο 9950x βγαίνει γρηγορότερος σε όλες τις μετρήσεις... Κοίτα εμένα δεν με νοιάζει κιόλας να ασχοληθώ παραπάνω σε μια τέτοια ανούσια κουβέντα όποιος έχει μάτια βλέπει στο κάτω κάτω ο μόνος λόγος που σχολίασα εξ αρχής ειναι γιατί διάβασα να λες κάτι για το η AMD ειναι χειρότερη εταιρεία με κάτι δικαιολογίες για το πότε πλασάρει προϊόντα (το ότι πχ η intel είχε πάρει ένα XEON και τον τρέλανε στο OC με διαστημική ψύξη όταν βγήκαν οι πρώτοι zen και παρίστανε κάτι τύπου "μην αγοράσετε ryzen γιατί ο επόμενος i7 θα ειναι κάπως έτσι το κάνουμε γαργάρα.. Και ειναι μόνο μια απο τις πολλές πιτσικουλιές της intel αυτό. . ) Αν έλεγες απλά "πήρα intel γιατί έτσι μου αρέσει" κανένας δεν θα σου έλεγε τίποτα ή και αν σου έλεγε θα ήταν δικό του το φταίξιμο. Είσαι ευχαριστημένος που πήρες αυτόν τον intel ; με'γειά σου με χαρά σου Δεν υπάρχει λόγος όμως να φουσκώνεις τα πράματα και να κατηγορείς την AMD ή να λες πράματα που δεν ισχύουν σχετικά με "ανώτερες επιδόσεις" ... Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Dr_Pepper 4 3
ΦοΡ_ΓιουΣουΦ Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Dr_Pepper said: δεν ισχύει θα έχεις μαμά OC απο την μητρική σου (κάποιες έρχονται με βασικό οverclocking ενεργοποιημένο) Αλλά εγώ νομίζω ότι απλά δεν λες αλήθεια γιατί φαίνεται και στα 2 screenshot σου πχ η 2η μέτρηση ήταν 37Κ τι έγινε εκει; είχε λαχανιάσει; εγώ πιστεύω εκείνη ήταν απλά χωρίς OC. με εντελώς 0 OC ο 9950x κάνει 41-42Κ. Φαντάσου με OC ο 285 χωρίς OC ο 9950x πάλι 1000+ κάτω είναι ο intel Η μετρήσεις που είδες στο anandtech ειναι με κόφτη ακριβώς στο TDP 170W (που δεν βάζει παρόμοιο κόφτη στους intel όμως αλλά τεσπα) που ειναι ρύθμιση που πρέπει να την κάνεις εσύ ο ίδιος δεν ειναι "out of the box" αν αφήσεις την μητρική ως έχει θα ξοδέψει λίγο παραπάνω watt (πχ 188-200watt ανάλογα την ψύκτρα) και φτάνει και ξεπερνάει και τα 46Κ με μια καλή υδρόψυξη Εσύ για να έβγαλες 40Κ στην 2η προσπάθεια πάει να πει ότι μάλλον ξεκλείδωσες το power consumption στην μητρική σου και έτρωγε χαλαρά πάνω απο 200 watt για να βγάλεις 40Κ την στιγμή που στο link που έδωσες ο 9950x βγάζει 41+Κ με 170w Και αφού ξέρεις απο μετρήσεις μιας και τις χρησιμοποιείς για δικαιολογία τότε πως κατέληξες ότι "αποδείχθηκε ο 285Κ ο πιο γρήγορος επεξεργαστής" αφού στο 99% (σε όλες αλλά ας ειμαι ευγενικός) οταν μιλάμε για stock vs stock ή παραπλήσιο OC και στους δύο ο 9950x βγαίνει γρηγορότερος σε όλες τις μετρήσεις... Κοίτα εμένα δεν με νοιάζει κιόλας να ασχοληθώ παραπάνω σε μια τέτοια ανούσια κουβέντα όποιος έχει μάτια βλέπει στο κάτω κάτω ο μόνος λόγος που σχολίασα εξ αρχής ειναι γιατί διάβασα να λες κάτι για το η AMD ειναι χειρότερη εταιρεία με κάτι δικαιολογίες για το πότε πλασάρει προιόντα (το ότι πχ η intel είχε πάρει ένα XEON και τον τρέλανε στο OC με διαστημική ψύξη όταν βγήκαν οι πρώτοι zen και παρίστανε κάτι τύπου "μην αγοράσετε ryzen γιατί ο επόμενος i7 θα ειναι κάπως έτσι ) το κάνουμε γαργάρα.. . Αν έλεγες απλά "πήρα intel γιατί έτσι μου αρέσει" κανένας δεν θα σου έλεγε τίποτα ή και αν σου έλεγε θα ήταν δικό του το φταίξιμο. Είσαι ευχαριστημένος που πήρες αυτόν τον intel ; μεγειά σου με χαρά σου Δεν υπάρχει λόγος όμως να φουσκώνεις τα πράματα και να κατηγορείς την AMD ή να λες πράματα που δεν ισχύουν σχετικά με "ανώτερες επιδόσεις" ... Πιο σωστά δεν γινόταν από αυτά πού είπες. Ο καθένας βέβαια αγοράζει αυτό που θέλει.....!!! Αλλά τέτοιο μίσος χρειάζεται μασκακι οξυγόνου με κορτιζόνη για να ηρεμήσει!!!! Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από ΦοΡ_ΓιουΣουΦ
GoMaR Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Ποσο πιο παιδικο να γινει μια συγκριση για το ποιος την εχει μεγαλυτερη. Πραγματικα δε καταλαβαινω η εγω ειμαι κωλογερος. Αν νιωθεις περηφανεια που εχεις καλυτερο επεξεργαστη(πες οτι ειχες ετσι), να το κοιταξεις φιλε μου. 1
nickk0kkav Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δεν μπορεί να μην ξέρει η amd τις πραγματικές επιδόσεις της νεας σειράς της nvidia.. περιμένει reviews λετε ?? Απλα θεωρεί πολυ αισιόδοξες τις επιδοσεις που ανακοίνωσαν απο την nvidia και αν δωσει τωρα τις ψιλοτσιμπημενες τιμες που θελει θα φαίνεται σαν φτωχος συγγενής. Περιμενει να μαθει ο κοσμος την πραγματική διαφορα rtx 5000 με rtx 4000 για να δωσει τις τιμες που θέλει. Απλό?
nitroc Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Και καλά κάνει , για να τοποθετηθεί τιμολογιακά σε καλύτερη θέση από αυτή.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δε λέω, καλά περνάμε. Εκτός από αυτή τη μία φήμη στο αρχικό post, έχει ακουστεί/γραφτεί κάτι άλλο για καθυστέρηση της κυκλοφορίας?
giorgosZMG Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Λογικό. Περιμένει να δει τιμολόγηση και απόδοση ώστε να τα φέρει στα μέτρα της. Και εγώ το ίδιο θα έκανα 😉
pirmen56 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 20 ώρες πριν, ilos είπε Η 4080 είχε 1200 msrp, η 4080 super είχε 999. Αν την συγκρίνεις με τη δεύτερη είσαι σωστός (για το αρχικό msrp 899), αλλά είχε ως τότε που βγήκε η super πέσει στα 649$ (και πάλι δε πούλαγε🤣). Η amd (δεν) σε γδέρνει γιατί πολύ απλά δε πουλάει σε αυτό το price range για τους γνωστούς λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί. Το target της (θα) έπρεπε εξαρχής να είναι εκεί που θα βγουν τώρα οι 9070s (μη πω και χαμηλότερα sub 500), οπότε θα πρέπει να τις συγκρίνεις με τα σαπάκια 5060-5060ti που λογικά υπολείπονται στεγνά ακόμα και με mfg μόνο και μόνο λόγω 8 GB vram. Αν τις βγάλει με παραπάνω msrp και είναι κοντά στην 5070 πάλι θα είναι αυτοκτονία, γιατί τα 12 GB της 5070 είναι ακόμα αρκετά (ειδικά για 1080p) με κάποιες υποχωρήσεις και το nvidia software stack είναι πολύ σημαντικότερο από ότι 4 GB παραπάνω και λίγο παραπάνω rast ϊσως. Το FSR4 το πιο πιθανό είναι να πιάσει το DLSS3.5 CNN κάποια στιγμή σε IQ, αλλά δε γνωρίζουμε εξαρχής το adoption rate ακόμα και αν είναι ένα απλό plugin για την UE. Το πρόβλημα είναι ότι ωστόσο η nvidia θα έχει πάει στο DLSS4 transformer model και θα έχουμε συνέχεια το catchup game. Γενικά στο high end δεν υπάρχει σωτηρία για την amd. Η nvidia κάνει R&D βγάζει τις τεχνολογίες, μετά πάει στη microsoft για να υιοθετήσουν ένα global API για αυτές και μετά κυνηγάνε όλοι οι άλλοι να βγάλουν αντίστοιχο hardware που να το χρησιμοποιεί. Βασικά η amd και η intel θα έπρεπε και να ευχαριστούν την nvidia γιατί κάνει έμμεσα R&D για αυτούς.🤣 Δεν γίνεται δηλαδή πλέον να πιάσεις "στον ύπνο" την nvidia όπως έγινε με το DirectX9 και το r300. Γιατί μόνο έτσι θα ξαναέπαιρνε market share η amd. Πλέον αρκείται στο duopoly και στο undercut (όσο την παίρνει) στην midrange/entry κατηγορία. 20 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Καλύτερες επιδόσεις απο την 4080 SUPER -και σε μερικά κονταροχτυπιέται και με την 4090- ("σε raster" ειναι nvidia marketing term για να δημιουργήσουν θέμα απο εκει που δεν υπάρχει μιας και το 99% των παιχνιδιών raster ειναι και όσα έχουν ray tracing ειναι έτσι και αλλιώς μούφα το raytracing τους και ειναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7900-xtx.c3941 (Αυτό ειναι ο μέσος όρος όλων των παιχνιδιών αθροιστικά μια σε 1080π και μια σε 4Κ αν αφαιρέσεις μερικά outliers που έχει για κάποιο λόγο πολύ μεγάλη διαφορά η μια κάρτα απο την άλλη σίγουρα η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη μεταξύ 4080 super) και στα παιχνίδια που έχουν raytracing για να πουλάει κάρτες η nvidia όμως πάλι δεν ειναι τραγικά πίσω απλά ειναι πίσω. Σε όλα τα παιχνίδια βλέπουμε οτι οι επιδόσεις με raytracing ειναι μεγάλος διψήφιος αριθμός αν όχι πάνω πανω απο 100 οπότε τι παραπάνω θες όταν παίζεις; θέλω να πω ναι ειναι πίσω αλλά όχι "τραγικά" για να χαρακτηρίσεις αποτυχία/τραγικό προιόν, Ειδικά όταν σκεφτείς ότι μια 3080 super κατα μέσο όρο κοστίζει 1250 ευρώ στην ελλάδα ενώ μια 7900 xtx κατα μέσο όρο 1000. και αυτό ειναι το worse case scenario όπως βλέπεις και πιο πάνω στο λινκ με τα συγκριτικά του techpowerup (που μόνο AMD friendly δεν το λες ) θα δεις ότι το μεγάλο πάρτυ γίνεται σε κάρτες πάνω απο 300 και κάτω απο 800 ευρώ εκει δηλαδή η διαφορά ειναι ακόμη μεγαλύτερη υπερ καρτων amd. Πχ μια rtx 4070 που έχει κατα μέσο όρο 850 ευρώ είναι 18% πιο αργή απο μια 7900 GRE που κατα μέσο όρο πουλιέται στα 700 ευρώ στην ελλάδα. και μάλιστα η GRE ειναι και στο ανούσιο raytracing το ίδιο καλή αν όχι καλύτερη Η nvidia απλά πατάει στο γεγονός ότι έχει το flagship (που κάνει 2000+ ευρώ ) και ειναι καλύτερο... αν δεις όμως τιμή/απόδοση στα πιο κάτω μοντέλα σχεδόν πάντα (βασικά πάντα αλλά θέλω να ειμαι ευγενικός ) χάνει Στην 4080 super αναφέρομαι(δεν υπάρχει άλλη πια) και σε τωρινές τιμές. Έχει ένα αστείο προβάδισμα η 7900XTX(το έδειξε ο Dr Pepper) +Vram + λίγο χαμηλότερη τιμή 100€ για να σε δελεάσει. Μόλις όμως συνυπολογίσεις ποιότητα upscale*(must πλέον), ποιότητα DLDSR, frame generation και RT ή PT στα games που το καταλαβαίνεις(όχι sponsored απάτες σαν τα REvil), τότε διαπιστώνεις ότι η 4080 βγαίνει πάνω από 20% μπροστά. Γιατί μπορείς να παίζεις σε μικρότερο render res με την ίδια ή ανώτερη ποιότητα. Σε full RT και PT βλέπεις γραφικά του 2027 από σήμερα. Στο low end η Nvidia παραχωρεί μερίδιο αγοράς. Άλλωστε με τις κάρτες αυτές ούτε σε 1080p δεν μαξάρεις πλέον. *το οποίο θα βελτιωθεί κι άλλο. Όσο για το FSR FG το δοκίμασα στο CP77. Στην κίνηση όλης της κάμερας η κίνηση "σπάει" σαν να είσαι στα 70fps, ενώ βλέπεις π.χ. 130 και τα πραγματικά είναι 60. Πολύ υποδεέστερο του FG της nvidia που μοιάζει λίγο πιο κάτω από αυτό που γράφει το afterburner.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα