kokoringo Δημοσ. Τρίτη στις 02:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:08 μμ Έχω τις 2 παραπάνω οθόνες/τηλεοράσεις και εχοντας δοκιμασει τον υπολογιστη και με τις 2, η αισθηση που εχω απο την τηλεοραση ειναι απολαυστικότερη σε ο,τι κι αν εχω παίξει από FC μέχρι Assetto. Σιγουρα δεν είναι θέμα αναλυσης (ειναι παραπλήσιες) και ανανεωσης αφου το MateView παιζει στα 144 και ορισμενες φορες στα 165, ενω η τηλεόραση στα 120, όμως τα παραπανω Hz δεν μου κάνουν προσωπικά καμία διαφορά. Επίσης δε θεωρώ ότι η OLED τεχνολογία είναι που με επηρρεάζει οπότε έχω καταλήξει ότι το μόνο στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η γυάλινη επίστρωση που όπως και στα mac σε σχεση με ένα απλό windows laptop κολακεύει πολύ την εμφάνιση των γραφικών. Επειδή όμως ο υπολογιστής δεν μπορέι να είναι μόνιμα στο σαλόνι, και είναι και ταλαιπωρία η μεταφορά του κάθε τόσο από το gaming desk στο σαλόνι, έχω αρχίσει να σκέφτομαι αντικατάσταση του μονιτορ που το εχω ούτε 8 μήνες με κάποια 48αρα LG C2/C3 OLED αφού θα μπει σε γραφείο και σε αποσταση ~50-60 εκατοστών από τη θέση θέασης Έχει λογική αυτό που λέω ή κάτι άλλο είναι που κάνει τη διαφορά υπέρ της LG που αγνοώ?? Οπωσδήποτε οι 65" της τηλεόρασης λειτουργούν θετικά ( η απόσταση που κάθομαι στο σαλόνι είναι γυρω στα 2μ) αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι είναι αυτό που μου λείπει από το gaming monitor. Είναι αυτή η πιο "γυαλισμένη" και "καθαρή" εμφάνιση λόγω της επίστρωσης θεωρώ. Ποιά η άποψη σας;
Zaknafein Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ Αυτό που περιγράφεις είναι το glossy coating (γυαλιστερή επίστρωση) που λεν' κ στο χωριό, τα περισσότερα μόνιτορ έχουν το λεγόμενο Anti-glare, που θαμπώνει/περιορίζει τις αντανακλάσεις, αλλά παράλληλα τα χρώματα είναι λίγο πιο "γκρίζα"/μουντά, οπότε λογικό να σου φαίνεται καλύτερα η τηλεόραση! Εγώ που τα έχω δίπλα δίπλα (4Κ Antiglare IPS vs 4K Glossy OLED), είναι πολύ έντονη η διαφορά κ ενώ η TV μπήκε δοκιμαστικά, κατέληξα να την έχω ως κύριο μόνιτορ. Αν είσαι όντως στα 50-60 εκ, δες και για τις 42" C2/3/4, ίσως βολέψει λίγο καλύτερα από τις 48". Εγώ σε γραφείο με 85εκ. βάθος την έχω και με έχει βολέψει η 42αρα, την 48αρα θα την φοβόμουνα λίγο, αλλά μόνο με δοκιμή θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. 1
kokoringo Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ Χαίρομαι που καλά το υποπτεύθηκα. Ήδη από το πρώτο macbook pro που είχα λόγω δουλειάς και μου έκανε εντύπωση η καλύτερη εικόνα χωρίς να έχει καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικά από την προσωπικό μου (τότε) οθόνη κ ειχα υποπτευθεί ότι όλο το τρικ το έκανε η επίστρωση. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το τόσο απλό feature, κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι, για μένα τουλάχιστον, περισσότερο και από χρωματικές αντιθέσεις, αναλύσεις, ανανεώσεις, που είναι οι ακριβές τεχνολογίες τις οποίες πληρώνεις, τουλάχιστον στο gaming που δεν ασχολείσαι με το βάθος του μαύρου, το ποσό της αντίθεσης κτλ. Και ταντίζομαι γιατί το MateView δεν το λες ακριβώς και budget monitor, έχει ολες τις λειτουργίες που βοηθούν στο gaming, τρομερό refresh rate, καλά χρώματα κτλ κτλ και όμως καταλήγει να είναι ξεκάθαρα λιγοτερο απολαυστικό από μια τηλεόραση OLED μεν, 5ετίας δε χωρις τα ιδια Refresh rates χωρις τα ίδια input lags κτλ. λογω κυρίως της γυαλιστερής επίστρωσης. Βέβαια σε χρήση γραφείου το μόνιτορ ειναι πιο ξεκούραστο βρίσκω, αλλά επειδή δε θέλω να συνεχίσω να μεταφέρω το pc καθε φορά που θέλω την φουλ εμπειρία με βλέπω να το πουλάω και να πηγαίνω σε μεταχειρισμένη C2/C3...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα