Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nintendo ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα τη νέα κονσόλα Switch 2 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Eurogamer και την αναφορά του Tom Warren από το The Verge, η Nintendo ενδέχεται να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση του Switch 2 την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Το Eurogamer αναφέρει ότι η αποκάλυψη θα επικεντρωθεί κυρίως στο σχεδιασμό του hardware της κονσόλας, ενώ μια ξεχωριστή ανακοίνωση για τα παιχνίδια αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κονσόλα δεν θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέχρι τον Απρίλιο, ακολουθώντας παρόμοια στρατηγική με το αρχικό Switch, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Πολλές λεπτομέρειες για τον φυσικό σχεδιασμό του Switch 2 έχουν ήδη διαρρεύσει, κυρίως μέσω κατασκευαστών αξεσουάρ. Η εταιρεία Genki παρουσίασε στην έκθεση CES ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο αντίγραφο της κονσόλας, βασισμένο στην πραγματική συσκευή (φώτο) αποκαλύπτοντας μια μεγαλύτερη αλλά οικεία σχεδίαση με παρόμοια διάταξη κουμπιών με το τρέχον μοντέλο.

image.png.8f10859929306fd36f4bd278b1dd49b2.png

Στο εσωτερικό της, η κονσόλα θα διαθέτει έναν νέο επεξεργαστή Arm σχεδιασμένο από τη Nvidia, με πολύ ισχυρότερη GPU και περισσότερη RAM. Το Eurogamer αναφέρει ότι το τσιπ, με την κωδική ονομασία "T239", περιλαμβάνει 1.536 πυρήνες CUDA βασισμένους στην αρχιτεκτονική Ampere, την ίδια που χρησιμοποιείται στις κάρτες γραφικών GeForce RTX 30-series του 2020.

Παρότι ο αριθμός των πυρήνων είναι μικρότερος από την entry-level RTX 3050 (2.304 ή 2.560 πυρήνες), αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους 256 πυρήνες GPU του αρχικού Switch. Η νέα αρχιτεκτονική Ampere επιτρέπει επίσης τη χρήση τεχνολογιών όπως το ray tracing και το DLSS upscaling.

Το αρχικό Switch κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια και τα εσωτερικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν αναβαθμιστεί από τότε. Η έκδοση OLED που κυκλοφόρησε το 2021 πρόσφερε καλύτερη οθόνη αλλά διατήρησε το ίδιο τσιπ.

Παρότι είναι γνωστό ότι το νέο Switch θα υποστηρίζει τα παιχνίδια του προκατόχου του, δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα ισχύει για τις φυσικές κάρτες παιχνιδιών ή μόνο για τα ψηφιακά downloads. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν τα χειριστήρια και τα αξεσουάρ του αρχικού Switch θα είναι συμβατά με το Switch 2.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπαιξα  πρώτη φορα mario odyssey προχθές και έχω πάθει την πλάκα μου. Γελαγα όλη την ώρα από τον ενθουσιασμό μου. Σε 2-3 χρόνια θα παιχτεί αγορά "για τον γιο μου" Nintendo switch 2. Η επόμενη μου κονσόλα μετά το ps1!!!!

Επεξ/σία από panagiotis1988
  • Like 13
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Μετά από δεκαετίες με κονσόλες της Sony και της Microsoft και αφού έχω βγάλει τα συκώτια του Switch 1 (που αρχικά δεν με έπειθε με τίποτα), ξέρω ότι πλέον έχω πάει στο άλλο στρατόπεδο.

Επειδή περιμένω να βγει το Switch 2 και παράλληλα δεν γνωρίζω καν σε ποια έκδοση είναι το Xbox, δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω PS5 ακόμα κι αν πέσει κάποτε η τιμή, ενώ τα PS4 και Xbox One έχουν πιάσει σκόνη ετών στο έπιπλο της TV.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά τα νέα games όσο υπάρχουν μορφές σαν Shigeru Miyamoto και τα τελευταία αρκετά χρόνια Eiji Aonuma, εμπιστευόμαστε την Nintendo. Ήδη τα πρώτα releases που είναι σίγουρα: pokemon legends a-z & Metroid Prime 4!!!

Τα παιχνίδια της nintendo είναι τόσο διασκεδαστικά και απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, που τους περισσότερους δεν τους πειράζει πολύ η ανάλυση τους. Δεν λέω ότι δεν πειράζει καθόλου ή δεν τους πειράζει όλους γιατί θα ήταν ψέμα. Την ώρα πάντως που sony & ms κοντράρονται στα του τεχνικού τομέα, είναι γεγονός ότι η Nintendo βγάζει πολύ περισσότερα, γιατί κάνει ωραία παιχνίδια. Respect!!! Nintendo είσαι αφού!!!

Ωστόσο, με την κατοχύρωση AI upscaling πατέντας που αποκαλύφθηκε, φαίνεται πως και 4k θα υποστηρίζει πλέον και θα διατηρήσει τα μικρά σε μέγεθος αρχεία για να χωράνε και πάλι σε cartridges, ανοίγοντας την πόρτα σε περισσότερους developers τρίτων στούντιο, δίνοντας την δυνατότητα στην νέα κονσόλα, για υποστήριξη πολύ περισσότερων multiplatform games πλέον! Μεγάλο plus και το backwards compatible με τα ήδη υπάρχοντα switch games, όπως τις καλές εποχές gameboy advance sp που υποστήριζε και game boy & game boy color κασετάκια...

Περιμένοντας με ανυπομονησία την καινούρια nintendo κονσόλα, αδέρφια nintendάκηδες του ινσόμνια, πάρτε και μια φώτο του μεγαλύτερου αλανιού - δημιουργού επιδραστικών videogames κατά την ταπεινή μου άποψη, κραδαίνοντας master sword & hylian shield, έτσι για το καλό...

HH_Shigeru_Miyamoto.webp.45f561939451b9eea9b6ec21023d42a0.webp.3d663eff03dc2ada2b7ca24986b48f17.webp

Επεξ/σία από tombyraider13
  • Like 8
  • Thanks 6
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κούρασε. Άντε να βγεί, να κάνουμε emulation τις παιχνιδάρες του, να τις παίξουμε στα 60fps στο steam deck 2.

Επεξ/σία από liakos356
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 6
Δημοσ.

Ελπίζω σε καλύτερη ποιότητα κατασκευής και σε περίπτωση πάγιου ελαττώματος όπως το drift των joy cons η Nintendo να είναι ειλικρινής απο την αρχή.Με βάση την εμπειρία που είχα με το προηγούμενο switch θα περιμένω αρκετά μετά την κυκλοφορία του μέχρι να σκεφτώ την αγορά του.

Επίσης η πιθανότητα που αναφέρει το άρθρο το backward compatibility παιχνιδιών να είναι για το cartridge ή τα ψηφιακά μόνο και πως χρήζει διευκρίνισης αν είναι και για τις 2 μορφές μόνο ως αστείο το εκλαμβάνω, αλλά Νιντεντο είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε

Έπαιξα  πρώτη φορα mario odyssey προχθές και έχω πάθει την πλάκα μου. Γελαγα όλη την ώρα από τον ενθουσιασμό μου. Σε 2-3 χρόνια θα παιχτεί αγορά "για τον γιο μου" Nintendo switch 2. Η επόμενη μου κονσόλα μετά το ps1!!!!

Κι εγώ το Switch 1 "για τα παιδιά μου" το είχα πάρει! 😄
Μπορώ να πω με σχετική άνεση ότι είναι η μοναδική κονσόλα που διαθέτει μεγάλη γκάμα τίτλων που απευθύνονται σε παιδιά, αλλά ταυτόχρονα και σε μεγάλους!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakos356 είπε

Κούρασε. Άντε να βγεί, να κάνουμε emulation τις παιχνιδάρες του, να τις παίξουμε στα 60fps στο steam deck 2.

Νομίζω πως η Nintendo έμαθε το μάθημα της και θα βγάλει κάτι σχετικά δυσκολότερο στο emulation. Αν τώρα δεν το έμαθε και πάλι δεν είναι τόσο τραγικό καθώς μέχρι να σπάσει η κονσόλα θα πάρει χρόνια , οπότε όσοι θα την αγόραζαν θα το κάνουν ούτως ή άλλως.

Η πειρατεία γενικά δεν έβλαψε ποτέ κάποια κονσόλα. Δύο απο τις πιο εμπορικά πετυχημένες κονσόλες όλων τον εποχών είχαν πειρατεία (playstation 1-2) Βέβαια η nintendo είναι και developer-publisher οπότε τους πονάει περισσότερο καθώς χάνουν έσοδα απο τα δικά τους παιχνίδια....anyway

Προσωπικά θέλω δυνατή κονσόλα αυτή τη φορά....καθώς ενώ έχω Switch και έχω πληρώσει μερικά παιχνίδια, καταλήγω και εγώ να τα παίζω emulator καθώς είναι ιεροσυλία να παίζεις tears of the kingdom πετσοκομένο 20-30fps ενώ μπορείς 4κ με textures 60fps νεράκι...

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άλλη φιλοσοφια εχουν τα περισσοτερα γιαπωνεζοπαιχνιδια του switch και αλλο ειναι το concept της κονσολας. πρακτικα δεν εχει ανταγωνιστη

στα του spec, λογικο ειναι να εχει "κλειδωσει" σε hardware του 20, αφου η αναπτυξη της κονσολας εχει ξεκινησει χρονια πριν.

προσωπικα δεν εχω λογο να παω στη νεα εκδοση, ωστοσο θα εξαρτηθει απο τη συμβατοτητα των παλιων cartridges και αν θα έχουν και εδω τα φτηνιαρικα joycons. και οχι, το να τα στελνω καθε χρονο να μου αλλαζουν δωρεαν τα στικ για να γλυτωσουν μερικα cents δεν ειναι οκ.

• Like 5
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Προσωπικά θέλω δυνατή κονσόλα αυτή τη φορά....καθώς ενώ έχω Switch και έχω πληρώσει μερικά παιχνίδια, καταλήγω και εγώ να τα παίζω emulator καθώς είναι ιεροσυλία να παίζεις tears of the kingdom πετσοκομένο 20-30fps ενώ μπορείς 4κ με textures 60fps νεράκι...

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο Chocobo, ενώ έχω switch lite μου ήταν αδύνατο να παίξω BOTW και κατέληξα να παίζω μέσω CEMU που η εμπειρία ήταν δέκα φορές καλύτερη.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tombyraider13 είπε

Όσον αφορά τα νέα games όσο υπάρχουν μορφές σαν Shigeru Miyamoto και τα τελευταία αρκετά χρόνια Eiji Aonuma, εμπιστευόμαστε την Nintendo. Ήδη τα πρώτα releases που είναι σίγουρα: pokemon legends a-z & Metroid Prime 4!!!

Τα παιχνίδια της nintendo είναι τόσο διασκεδαστικά και απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, που τους περισσότερους δεν τους πειράζει πολύ η ανάλυση τους. Δεν λέω ότι δεν πειράζει καθόλου ή δεν τους πειράζει όλους γιατί θα ήταν ψέμα. Την ώρα πάντως που sony & ms κοντράρονται στα του τεχνικού τομέα, είναι γεγονός ότι η Nintendo βγάζει πολύ περισσότερα, γιατί κάνει ωραία παιχνίδια. Respect!!! Nintendo είσαι αφού!!!

Ωστόσο, με την κατοχύρωση AI upscaling πατέντας που αποκαλύφθηκε, φαίνεται πως και 4k θα υποστηρίζει πλέον και θα διατηρήσει τα μικρά σε μέγεθος αρχεία για να χωράνε και πάλι σε cartridges, ανοίγοντας την πόρτα σε περισσότερους developers τρίτων στούντιο, δίνοντας την δυνατότητα στην νέα κονσόλα, για υποστήριξη πολύ περισσότερων multiplatform games πλέον! Μεγάλο plus και το backwards compatible με τα ήδη υπάρχοντα switch games, όπως τις καλές εποχές gameboy advance sp που υποστήριζε και game boy & game boy color κασετάκια...

Περιμένοντας με ανυπομονησία την καινούρια nintendo κονσόλα, αδέρφια nintendάκηδες του ινσόμνια, πάρτε και μια φώτο του μεγαλύτερου αλανιού - δημιουργού επιδραστικών videogames κατά την ταπεινή μου άποψη, κραδαίνοντας master sword & hylian shield, έτσι για το καλό...

HH_Shigeru_Miyamoto.webp.45f561939451b9eea9b6ec21023d42a0.webp.3d663eff03dc2ada2b7ca24986b48f17.webp

Τα είπες όλα.......🙏👍

Δημοσ.
9 minutes ago, squalor said:

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο Chocobo, ενώ έχω switch lite μου ήταν αδύνατο να παίξω BOTW και κατέληξα να παίζω μέσω CEMU που η εμπειρία ήταν δέκα φορές καλύτερη.

Αυτό ισχύει. Είχα προχωρήσει πολύ το BOTW σε cemu πολύ πριν πάρω Switch. Αργότερα αγόρασα το παιχνίδι στο Switch αλλά δεν μου έκανε καρδιά να παίξω, αφού σε τίποτα δεν ήταν καλύτερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...