Snip Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 πμ Καλημέρα σε όλη την παρέα. Έχω ένα broadlink rm4 pro στο οποίο έχω περάσει τη συχνότητα της γκαραζόπορτας, με αποτέλεσμα να μπορώ μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή του κινητού μου να ανοίγω την πόρτα, πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι. Αυτό όμως δεν είναι ότι πιο εύκολο, καθώς θα πρέπει κάθε φορά να ξεκλειδώνω το κινητό, να βρίσκω το shortcut να το πατάω, να μου ανοίγει ένα παράθυρο και μέσα εκεί να πατάω το κουμπί της πόρτας. Αυτό που ψάχνω είναι ένα εξωτερικό κουμπί που να κάνει αυτό τη λειτουργία αυτή. Στην ουσία το σκέφτομαι να συνδέεται πχ με bluetooth με το κινητό και να το έχω ρυθμίσει κάθε φορά που θα το πατάω, να "πατάει" αυτό εκείνο το κουμπάκι της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να αγγίζω εγώ το κινητό. (δέχομαι και καλύτερες ιδέες όποιος έχει). Έχετε καμιά ιδέα πως να το υλοποιήσω αυτό, ρε παιδιά; Ευχαριστώ!!
UncleKim Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 πμ Αυτό το "κουμπί" που θες, στην ουσία θα έχει την έννοια του χειριστηρίου αν κατάλαβα καλά. Το "μαμά" χειριστήριο της γκαραζόπορτας αυτη την λειτουργία δεν κάνει? 1
panteloss10 Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 πμ Κάποια λύση με NFC tag και την εφαρμογή tasker ή AutoInput, τη σκέφτηκες; Μπορείς να ρυθμίσεις το tasker πχ να κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες όταν διαβάζει το κινητό το tag. Επίσης δεν δουλεύει το rm4 pro με κάποια φωνητική εντολή, μέσω κινητού; 1
nvel Δημοσ. Τρίτη στις 11:09 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:09 πμ αν έχει θύρα 3.5mm μπορείς να βάλεις ένα βύσμα με κουμπί που μέσω εφαρμογής με macro να κάνει την λειτουργία που θες
Anders08 Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nvel είπε αν έχει θύρα 3.5mm μπορείς να βάλεις ένα βύσμα με κουμπί που μέσω εφαρμογής με macro να κάνει την λειτουργία που θες Αυτό θα έγγραφα και εγώ. Το είχα δει σε ένα βιντεάκι στο youtube που παρουσιάζε φτηνά αλλά χρηστικά μπλιμπλίκια για κινητά. https://www.amazon.co.uk/Button-Dustproof-Android-Mobile-Phones/dp/B014HGR96A Επεξ/σία Τρίτη στις 03:15 μμ από Anders08
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 03:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:37 μμ υπάρχουν διακόπτες που κάνουν διασύνδεση με το οικοσυστήμα της broadlink πχ Αλλιώς θα κοιτούσα σε κλασικό rf remote control
lector Δημοσ. Τρίτη στις 07:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:04 μμ Αν καταλαβα καλα δηλαδη θες ενα τηλεκοντρολ για την πορτα το οποιο αντι να στελνει κατευθειαν την εντολη στην πορτα, να τη στελνει μεσω λαμιας; 2
Snip Δημοσ. Τρίτη στις 10:12 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:12 μμ (επεξεργασμένο) Θέλω να μπορώ να πατάω να ανοίξει η πόρτα 2-3 στενά πριν φτάσω, έτσι ώστε όταν φτάσω να είναι ήδη ανοιχτή κ να μπω κατ ευθείαν μέσα. Μπορεί να σας φαίνεται χαζό/τεμπέλικο, αλλά λόγω ανηφόρας του δρόμου, συν έξτρα ανηφόρα στην είσοδο του γκαράζ και αν βάλεις ότι ο δρόμος είναι σχετικά πολυσύχναστος, θα με διευκόλυνε πολύ κ θα μείωνα κ τη φθορά του δίσκου στο αμάξι (έχω αλλάξει ήδη μια φορά!!). Αυτό, λόγω της απόστασης που ανέφερα, δε μπορεί να γίνει με εντολή απευθείας στην πόρτα, αλλά θα πρέπει να δώσω εντολή από το κινητό μέσω ίντερνετ στο broadlink που είναι σπίτι μου, το οποίο θα εκπέμψει rf σήμα στην γκαραζοπορτα κ θα ανοίξει. Όπως γράφω στο αρχικό ποστ, αυτό προϋποθέτει να έχω το κινητό στα χέρια μου, να το ξεκλειδώσω, να μπω στο widget της εφαρμογής του briadlink που έχω έξω έξω, κ μετά να πατήσω το κουμπί που μου εμφανίζει η εφαρμογή... είναι λίγο ταλαιπωρία. Εκεί θέλω ένα κουμπί που θα έχω μόνιμα στο αμάξι ή μηχανάκι και θα συνδέεται πχ με Bluetooth αυτόματα στο κινητό μου κ όταν το πατησω θα εκτελεί την παραπάνω ενέργεια μέσα από το κινητό μου. (Ελπίζω να κατάφερα να το εξηγήσω καλύτερα τώρα). Δεν μπορώ να το κάνω με κάποιο αυτοματισμό, πχ με βάση την τοποθεσία του κινητού μου, γιατί αυτό δεν είναι πάντα ακριβές κ γιατί δε σημαίνει ότι κάθε φορά που θα βρίσκεται το κινητό μου σε εκείνη την περιοχή θα θέλω εγώ πάντα να ανοίγει η γκαραζοπορτα. Το NFC tag είναι μια λίγο καλύτερη λύση, αλλά κ πάλι όχι ιδανική. Θα ήθελα να μη χρειάζεται να έχω το κινητό μου στα χέρια μου κ να μπορώ να το κάνω με ένα μπουτον. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:26 μμ από Snip
sdikr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 πμ 2 hours ago, Snip said: Θέλω να μπορώ να πατάω να ανοίξει η πόρτα 2-3 στενά πριν φτάσω, έτσι ώστε όταν φτάσω να είναι ήδη ανοιχτή κ να μπω κατ ευθείαν μέσα. Μπορεί να σας φαίνεται χαζό/τεμπέλικο, αλλά λόγω ανηφόρας του δρόμου, συν έξτρα ανηφόρα στην είσοδο του γκαράζ και αν βάλεις ότι ο δρόμος είναι σχετικά πολυσύχναστος, θα με διευκόλυνε πολύ κ θα μείωνα κ τη φθορά του δίσκου στο αμάξι (έχω αλλάξει ήδη μια φορά!!). Αυτό, λόγω της απόστασης που ανέφερα, δε μπορεί να γίνει με εντολή απευθείας στην πόρτα, αλλά θα πρέπει να δώσω εντολή από το κινητό μέσω ίντερνετ στο broadlink που είναι σπίτι μου, το οποίο θα εκπέμψει rf σήμα στην γκαραζοπορτα κ θα ανοίξει. Όπως γράφω στο αρχικό ποστ, αυτό προϋποθέτει να έχω το κινητό στα χέρια μου, να το ξεκλειδώσω, να μπω στο widget της εφαρμογής του briadlink που έχω έξω έξω, κ μετά να πατήσω το κουμπί που μου εμφανίζει η εφαρμογή... είναι λίγο ταλαιπωρία. Εκεί θέλω ένα κουμπί που θα έχω μόνιμα στο αμάξι ή μηχανάκι και θα συνδέεται πχ με Bluetooth αυτόματα στο κινητό μου κ όταν το πατησω θα εκτελεί την παραπάνω ενέργεια μέσα από το κινητό μου. (Ελπίζω να κατάφερα να το εξηγήσω καλύτερα τώρα). Δεν μπορώ να το κάνω με κάποιο αυτοματισμό, πχ με βάση την τοποθεσία του κινητού μου, γιατί αυτό δεν είναι πάντα ακριβές κ γιατί δε σημαίνει ότι κάθε φορά που θα βρίσκεται το κινητό μου σε εκείνη την περιοχή θα θέλω εγώ πάντα να ανοίγει η γκαραζοπορτα. Το NFC tag είναι μια λίγο καλύτερη λύση, αλλά κ πάλι όχι ιδανική. Θα ήθελα να μη χρειάζεται να έχω το κινητό μου στα χέρια μου κ να μπορώ να το κάνω με ένα μπουτον. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως το συγκεκριμένο broadlink κάνει σύνδεση με android home, μπορείς να το συνδέσεις και να τους λες hey google open the garage door, μήπως θα σε βόλευε κάτι τέτοιο; 1 1
JakeKaufman Δημοσ. Τετάρτη στις 08:11 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:11 πμ Εχε υπόψιν ότι το να ανοίγεις την γκαραζοπορτα χωρίς να έχεις οπτική επαφή είναι επικίνδυνο 3 1
Snip Δημοσ. Τετάρτη στις 09:51 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 09:51 πμ 8 ώρες πριν, sdikr είπε Είμαι σχεδόν σίγουρος πως το συγκεκριμένο broadlink κάνει σύνδεση με android home, μπορείς να το συνδέσεις και να τους λες hey google open the garage door, μήπως θα σε βόλευε κάτι τέτοιο; Προς τα εκεί με κόβω. Δεν είναι ιδανικό για αυτό που θέλω, αλλά δε βλέπω κάτι καλυτερο 8 ώρες πριν, tzotzo είπε αυτο σου κανει; Κάπως έτσι το έχω ήδη, αλλά αυτό προυποθέτει τη διαδικασία που ανέφερα παραπάνω, να έχω το κινητό στα χέρια μου, να ξεκλειδώσω, να πατήσω κτλ.
UncleKim Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 πμ Δεν ξέρω αν το κάνει κ αν θα σε βολέψει, αλλά τον ρόλο του "ενός κουμπιού" μπορείς να το κάνεις θεωρώ και μέσω του κινητού σου. Μπορεί να σε βολέψει το https://ifttt.com/ που έχει και εφαρμογή στο κινητό. Μπορείς να ψάξεις και να δημιουργήσεις μία ρουτίνα του τύπου "όταν πατήσω 4 φορές το power button, δώσε εντολή να ανοίξει η συντόμευση τάδε". Δεν ξέρω αν γίνεται και αν θα σε βολέψει, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. Θεωρώ οτι θα είναι η πιο άμεση λύση μιας και θα φτιάξεις μια ρουτίνα που να μην απαιτεί πολλά βηματα. Επειδή και εγώ το σκεφτόμουν αυτό το "κόλπο" να το κάνω, το παράτησα γιατί ενέχει και μερικούς κινδύνους να ανοίγει η γκαραζόπορτα χωρίς να έχω οπτική επαφή. 1
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:35 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:35 πμ 3 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Εχε υπόψιν ότι το να ανοίγεις την γκαραζοπορτα χωρίς να έχεις οπτική επαφή είναι επικίνδυνο Θα συμφωνήσω κι εγώ. Επικίνδυνο από απλό θέμα ασφάλειας (πχ αν αφορά υπόγειο γκαράζ μπορεί να χωθεί ο οποιοσδήποτε, από σκυλί/γατί μέχρι άτομο με όχι τόσο αγαθές προθέσεις) μέχρι και κίνδυνο ατυχήματος αν πχ είναι απλή συρόμενη γκαραζόπορτα πυλωτής και κάποιος για χ λόγο (πχ ζαλίστηκε/κουράστηκε) έχει στηριχτεί προσωρινά εκεί (ενδεχομένως κάποιος μπορεί να σκεφτεί και άλλες πιο ρεαλιστικές/πιθανές περιπτώσεις). Θα μου πει προφανώς κάποιος "πόσο πιθανά είναι τέτοια σενάρια;" Οκ, όχι πολύ αλλά.... 1
Snip Δημοσ. Τετάρτη στις 12:00 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:00 μμ 1 ώρα πριν, UncleKim είπε Δεν ξέρω αν το κάνει κ αν θα σε βολέψει, αλλά τον ρόλο του "ενός κουμπιού" μπορείς να το κάνεις θεωρώ και μέσω του κινητού σου. Μπορεί να σε βολέψει το https://ifttt.com/ που έχει και εφαρμογή στο κινητό. Μπορείς να ψάξεις και να δημιουργήσεις μία ρουτίνα του τύπου "όταν πατήσω 4 φορές το power button, δώσε εντολή να ανοίξει η συντόμευση τάδε". Δεν ξέρω αν γίνεται και αν θα σε βολέψει, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. Θεωρώ οτι θα είναι η πιο άμεση λύση μιας και θα φτιάξεις μια ρουτίνα που να μην απαιτεί πολλά βηματα. Επειδή και εγώ το σκεφτόμουν αυτό το "κόλπο" να το κάνω, το παράτησα γιατί ενέχει και μερικούς κινδύνους να ανοίγει η γκαραζόπορτα χωρίς να έχω οπτική επαφή. Είναι μια καλή πατέντα αυτό, θα δοκιμάσω μήπως μπορώ να το φέρω στα μέτρα μου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η γκαραζόπορτα είναι ρολό που μαζεύει προς τα πάνω. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί, καθώς δεν είναι σημείο που μπορεί να ακουμπήσει κάποιος/κάτι. Όσο γιατο να μπεί κάποιος/κάτι μέσα, δεν είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς αυτό είναι αρκετά ελεγχόμενο. Παρόλα αυτά, θα έχω το νου μου μήπως μπορεί να προκληθεί κάποιο πρόβλημα/ζημιά/κίνδυνος, όπως αναφέρετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα