Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 
Μου δημιουργήθηκε ένα θέμα και προσπαθώ να βρω εξήγηση.
Σε ένα SSD (TEAM T2531TB) δημιούργησα ένα νέο φάκελο και αντέγραψα τα περιεχόμενα ενός άλλου φακέλου που ήταν στον ίδιο δίσκο... κάπου 450 mp4 του εγγονού μου απο το viber και με μέγεθος μέχρι 20ΜΒ.
Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι κάποια είχαν αλλοιωθεί και σε 1..2 σημεία έκαναν σπασίματα, πιξέλιασμα κλπ  .... καμια 30αρια ήταν τα προβληματικά.
Να σημειώσω ότι ολα τα προβληματικά mp4 παίζουν κανονικά χωρίς κολλήματα κλπ και μόνο σε 1..2 σημεία εμφανίζονται στιγμιαία τα προβλήματα που ανέφερα και το ορόβλημα εμφανίζεται όποιον player και αν χρησιμοποιήσω.
Τα αρχικά αρχεία απο τα οποία έγινε η αντιγραφή παίζουν σωστά... και το μέγεθος σωστού και προβληματικού αρχείου είναι ακριβώς το ίδιο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-14 002257.jpg

Το πρόβλημα το έχω λύσει κάνοντας επικάλυψη των προβληματικών αρχείων με τα αρχικά.... αλλά μου έχει μείνει η απορία απο τί μπορεί να συνέβει αυτό.
Το σύστημα είναι ένας 5700g που δουλεύει σε μια MSI  B450-A PRO MAX με 32GB μνήμη, ένα Nvme ADATA 256GB, 2 HDD (2TB και 4ΤΒ) και το συγκεκριμένο ΤΕΑΜ GROUP που προανέφερα.
Η υγεία του ΤΕΑΜ GROUP είναι στο 100%. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-14 022320.jpg

Οποιος έχει κάποια ιδέα πώς και γιατι έγινε η αλλοίωση ας την αναφέρει.
Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
7 hours ago, teot said:

Τα αρχικά αρχεία απο τα οποία έγινε η αντιγραφή παίζουν σωστά... και το μέγεθος σωστού και προβληματικού αρχείου είναι ακριβώς το ίδιο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-14 002257.jpg

https://github.com/sunjw/fhash

Τσέκαρε με αυτό το προγραμματάκι αν όντως τα 2 αρχεία είναι ακριβώς ίδια (συγκρίνεις τα hash, πρέπει να είναι ακριβώς ίδια, αν η αντιγραφή δεν έγινε σωστά τότε θα διαφέρουν τελείως).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόβλημα με ram ή την cache του δίσκου. Με vlc δοκίμασες να τα τρέξεις?

Επίσης καλό είναι να απενεργοποιησεις το defragment για το συγκεκριμένο δίσκο και βασικα για ολους τους sdd.

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

5 ώρες πριν, DimVavas είπε

https://github.com/sunjw/fhash

Τσέκαρε με αυτό το προγραμματάκι αν όντως τα 2 αρχεία είναι ακριβώς ίδια (συγκρίνεις τα hash, πρέπει να είναι ακριβώς ίδια, αν η αντιγραφή δεν έγινε σωστά τότε θα διαφέρουν τελείως).

Εκανα το έλεγχο.. βγάζει ίδιο μέγεθος αρχείων αλλά διαφορετικά αποτελέσματα.... και αυτό ήταν κάτι που το περίμενα αφού έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενο... εκείνο  που ψάχνω είναι την αιτία που έγινε αυτό γιατί στα 35 χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές πρώτη φορά μου τυχαίνει να αλλοιωθούν αρχεία κατά την αντιγραφή.  

3 ώρες πριν, atheatos είπε

Πρόβλημα με ram ή την cache του δίσκου. Με vlc δοκίμασες να τα τρέξεις?

Επίσης καλό είναι να απενεργοποιησεις το defragment για το συγκεκριμένο δίσκο και βασικα για ολους τους sdd.

Αν ήταν Ram δεν θα είχα και άλλα προβλήματα... το σύστημα είναι τελείως σταθερό.

Ναι το έχω δοκιμάσει με το VLC και οχι μόνο... δεν είναι θέμα player....

είναι απενεργοποιημένο   το defragment και στους δύο ssd

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
4 ώρες πριν, teot είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Εκανα το έλεγχο.. βγάζει ίδιο μέγεθος αρχείων αλλά διαφορετικά αποτελέσματα.... και αυτό ήταν κάτι που το περίμενα αφού έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενο... εκείνο  που ψάχνω είναι την αιτία που έγινε αυτό γιατί στα 35 χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές πρώτη φορά μου τυχαίνει να αλλοιωθούν αρχεία κατά την αντιγραφή.  

Αν ήταν Ram δεν θα είχα και άλλα προβλήματα... το σύστημα είναι τελείως σταθερό.

Ναι το έχω δοκιμάσει με το VLC και οχι μόνο... δεν είναι θέμα player....

είναι απενεργοποιημένο   το defragment και στους δύο ssd

Στον Adata φαντάζομαι έχεις το λειτουργικό. Μπορεί να φταίει αυτός. Γιατί η αντιγραφή γινεται από το λειτουργικό. 

Τι τροφοδοτικό έχεις?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Στον Adata φαντάζομαι έχεις το λειτουργικό. Μπορεί να φταίει αυτός. Γιατί η αντιγραφή γινεται από το λειτουργικό. 

Τι τροφοδοτικό έχεις?

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ναι ο Adata έχει το λειτουργικό και ειναι στο πρόγραμμα να αλλαχθεί γιατί μετα απο 5+ χρόνια λειτουργείας η υγεία του  έχει πέσει στο 67%.

Το τροφοδοτικό είναι ένα Corsair RM 650 4,5 ετών που δεν έχει ζοριστεί ποτέ... ζήτημα η μέγιστη ισχύς να έφθασε ποτέ τα 100Watt 

Και με την ευκαιρία υπάρχει καμιά πρόταση για νέο  Nvme 1Τ  και για μια καλή εξωτερική θήκη για να  κάνω image τον adata... περισσότερο για θήκη γιατι  Nvme έχω  δει κάποιες  επιλογές  αλλά με τις θήκες έχω μπλεχτεί. (το έχω ξαναρωτήσει στην ενότητα  "Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2"  αλλά δεν πήρα απάντηση)

Δημοσ.

Μακάρι να είναι ο adata και όχι το τροφοδοτικό .Τον σκληρό μπορείς να το κανείς image στους άλλους που έχεις. Δεν χρειάζεται να πάρεις θήκη για να τον κανείς κλώνο. Φτιάχνεις ένα bootable usb με το recovery προγραμμα της επιλογής σου και από το image  , επαναφερεις το λειτουργικό στον καινούργιο ssd. Τώρα για nvme όλοι καλοί είναι , για την δουλειά που θα κάνουν, απλά κοιτας να τον αγοράσεις από κάπου που θα σου παρέχουν κάποια εγγύηση σε περίπτωση σφάλματος. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...