Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα απάτη στο Facebook εξαπλώνεται στην Ελλάδα μέσω ψεύτικων μηνυμάτων απενεργοποίησης λογαριασμού, όπως αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes.gr.

Μεγάλη διάδοση γνωρίζει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα μια νέα απάτη στο Facebook που στοχεύει στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, από χθες 12 Ιανουαρίου 2025, πολυάριθμοι χρήστες λαμβάνουν ψευδή μηνύματα που υποτίθεται προέρχονται από τη "Meta" και τους ενημερώνουν για δήθεν απενεργοποίηση του λογαριασμού τους.

Όπως αναφέρει το myantispyware, τα μηνύματα διακινούνται από λογαριασμούς που χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο "Meta Maganer" και περιέχουν έναν ύποπτο υπερσύνδεσμο. Η ανάλυση των συνδέσμων αποκαλύπτει ότι οδηγούν σε ιστοσελίδες που φιλοξενούνται από τη βιετναμέζικη εταιρεία Nhan Hoa Software Company Ltd, και όχι από την Meta Platforms, Inc., όπως θα έπρεπε για τις αυθεντικές σελίδες του Facebook.

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%

Τα ellinikahoaxes.gr εντόπισαν τρεις διαφορετικές παραλλαγές του συνδέσμου, που χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις facebookassistancesecurity, check-meta2fa.tempisite και facebook-business-2fa. Η έρευνα μέσω του εργαλείου Whois επιβεβαίωσε ότι καμία από αυτές δεν σχετίζεται με το πραγματικό Facebook.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι κακόβουλες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τεχνολογία iFrame, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για cross-site scripting επιθέσεις και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στις συσκευές των θυμάτων. Για τους χρήστες που έχουν ήδη πέσει θύματα της απάτης, οι ειδικοί συνιστούν άμεση αποσύνδεση από το WiFi, σάρωση της συσκευής για κακόβουλο λογισμικό και αλλαγή όλων των κωδικών πρόσβασης, με έμφαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η βαθμολογία των ύποπτων ιστοσελίδων στο Scam Adviser είναι εξαιρετικά χαμηλή, μόλις 2%, επιβεβαιώνοντας τον κίνδυνο υποκλοπής δεδομένων. Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν τέτοιους συνδέσμους, ανεξάρτητα από το πόσο επίσημα μπορεί να φαίνονται τα μηνύματα.

View full article

Δημοσ.

μολις το ειδα χθες, εκανα αμεσως αναφορα στο facebook, και σε 1-2 λεπτα μου ηρθε μηνυμα οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το μηνυμα...

ενταξει, αυτοματοποιημενο ηταν μαλλον το μηνυμα, αλλα να μην το κοιταξει κανενας?

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Με κάνει να αναρωτιέμαι ποια ερπετά έβρισε το Μαράκι...

Πάλι αυτοί οι ερπετόμορφοι βάλθηκαν να καταστρέψουν τον κοσμο!!!

Παντως πολυ step up σε άπατες βλεπω παντού κ δεν μαρεσει 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, musicland είπε

μολις το ειδα χθες, εκανα αμεσως αναφορα στο facebook, και σε 1-2 λεπτα μου ηρθε μηνυμα οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το μηνυμα...

ενταξει, αυτοματοποιημενο ηταν μαλλον το μηνυμα, αλλα να μην το κοιταξει κανενας?

εδω δεν κανουν τπτ σε scammers, με αυτο θα ασχοληθουν;

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

facebookassistancesecurity, check-meta2fa.tempisite και facebook-business-2fa

Πραγματικά, το ένα πιο αληθοφανές από το άλλο... Πραγματική ειρωνία.

Η βασική αρχή είναι ότι:

"δεν πατάμε ΠΟΤΕ σύνδεσμο. μπαίνουμε από το επίσημο σύνδεσμο και αν υπάρχει θέμα θα το δούμε εκεί."

Πόσες φορές το έχω δει γραμμένο σε σελίδες που προσπαθούν να προστατέψουν τον κόσμο από τους απατεώνες και ακόμα πιάνει το κόλπο...

Κρίμα...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 8
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Με κάνει να αναρωτιέμαι ποια ερπετά έβρισε το Μαράκι...

Κάτι δεντρογαλιές απ'το χωριό, δεν τις ξέρεις, έκαναν μανούρα και το Μαράκι τρέχει τώρα. 

• Haha 2
Δημοσ.

Τώρα θα πλακώσουν μηνύματα στο insomnia από κόσμο ότι κάποιος τους χακαρε τον λογαριασμό. 

Εντάξει πάντως, οι απάτες έχουν πάει παντού πλέον. Όποιος σωθεί σώθηκε. 

Εδω στις 30 αναφορές που έχω στείλει στην ζωή μου για ψεύτικα προφίλ, μόνο 2 έγιναν δεκτές. Άστο φίλε, είναι αηδία πλέον η κατάσταση. 

• Like 2
Δημοσ.

Ακομα ασχολειται κοσμος με το facebook? Πανω απο 7 χρονια εχω που το διεγραψα και σχεδον οι περισσοτεροι απο οσους ξερω δεν ασχολουνται πια. Βεβαια πηγαν στο αλλο σκουπιδι το tiktok αλλα τελος παντων. Τι γινεται με το σκουπιδοfacebook? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ακομα ασχολειται κοσμος με το facebook? Πανω απο 7 χρονια εχω που το διεγραψα και σχεδον οι περισσοτεροι απο οσους ξερω δεν ασχολουνται πια. Βεβαια πηγαν στο αλλο σκουπιδι το tiktok αλλα τελος παντων. Τι γινεται με το σκουπιδοfacebook? 

Εσύ και οι περισσότεροι που ξέρεις το σταμάτησαν, άλλοι όχι. Έχει δημιουργήσει εξάρτηση σε πολύ κόσμο. Το πραγματικό σταμάτημα θα έρθει όταν γίνει οριστικό delete το account του καθενος. Προσωπικά έχω μπει σε φάση απόσυρσης, σταδιακά, μέχρι κάποια στιγμή να το κλείσω προσωρινα, υπάρχουν διάφορες ομάδες και group για συγκεκριμένα ζητήματα και είναι αναγκαίο άμα θέλω να ρωτήσω κάτι εκεί. Συμμαθητές και άλλοι που δεν τους βρίσκεις αλλού ούτε έχεις τηλέφωνο. Θα κρατήσω μόνο το messenger. 

Δημοσ.

Σε ότι απάτες βλέπω διαφημίσεις κλπ που κάνω αναφορά το ίδιο μνμ στέλνει πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...