spiritclay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ξεκίνησα την χρονιά με μια καλή tv (65άρα c4) και για ήχο αγόρασα για αρχή sound bar sonos beam. Νταξ επος τι να λέμε κόλλησα με την μία, μέχρι το πάσχα θα πάρω 2 ηχεία να βάλω πίσω μ και προς το τέλος της χρονιάς θα πάω να τσιμπήσω και το woofer της εταιριας. Βλέπω οτι η sonos βγάζει 3 διαφορετικα ηχεία. sonos onesl, sonos era 100 και 300 αντίστοιχα. τα 300´αρια ξεφεύγουν σε τιμή και πιστεύω οτι είναι overkill, οπότε είμαι αναμεσα στα άλλα 2. τι προτείνετε; Έχουν μεγάλες διαφορές στην ποιότητα του ηπχου; οι τιμές βλέπω ειναι διαφορετικές αρκετά μέσω σκρουτζ. το σαλόνι μου δεν ειναι γενικά μεγάλο. Ενα μικρο τυπηκό σαλονι σε 75άρι σπιτι. για πείτε γνώμες.
HardwareZone Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 6 hours ago, spiritclay said: Ξεκίνησα την χρονιά με μια καλή tv (65άρα c4) και για ήχο αγόρασα για αρχή sound bar sonos beam. Νταξ επος τι να λέμε κόλλησα με την μία, μέχρι το πάσχα θα πάρω 2 ηχεία να βάλω πίσω μ και προς το τέλος της χρονιάς θα πάω να τσιμπήσω και το woofer της εταιριας. Βλέπω οτι η sonos βγάζει 3 διαφορετικα ηχεία. sonos onesl, sonos era 100 και 300 αντίστοιχα. τα 300´αρια ξεφεύγουν σε τιμή και πιστεύω οτι είναι overkill, οπότε είμαι αναμεσα στα άλλα 2. τι προτείνετε; Έχουν μεγάλες διαφορές στην ποιότητα του ηπχου; οι τιμές βλέπω ειναι διαφορετικές αρκετά μέσω σκρουτζ. το σαλόνι μου δεν ειναι γενικά μεγάλο. Ενα μικρο τυπηκό σαλονι σε 75άρι σπιτι. για πείτε γνώμες. Με βάση την 65αρα σου, εικάζω πως κάθεσαι σε απόσταση 1.5μ < x < 3μ (ελπίζω όχι πιο πέρα από 3μ). Με βάση αυτό, επιβεβαίωσε αν έπεσα μέσα στην απόσταση, η σωστή πορεία θα ήταν ιδανικά άλλη... Θα έβαζα μια μεγαλύτερη βάση, μιας και το πιο σημαντικό ηχείο σε ένα surround sound σύστημα είναι το κεντρικό (μιας και φέρει τους διαλόγους, το πιο σημαντικό σε μια ταινία), θα έπαιζα με μια Arc ή ιδανικότερα Arc Ultra. Η Beam είναι οκ, αλλά για αποστάσεις μεγαλύτερες των 2μ είναι ανεπαρκής, επίσης έχει σαφώς χειρότερες επιδόσεις στους διαλόγους από την Arc Ultra (και την Arc) που είναι και ένα από τα σημεία που χωλαίνουν οι περισσότερες ηχομπάρες. Αν δεν μπορείς να δώσεις το budget, και να πουλήσεις την νεαποκτηθείσα Beam, το καταλαβαίνω. Φαντάζομαι πως έχεις την Beam Gen 2, αν όχι, τότε ξεχνάς τα Era 300 μιας και δεν συνεργάζονται με την 1η Beam. Τα Era 300 έχουν καλύτερο ήχο, κατεβαίνουν πιο χαμηλά από τα Era 100, παίζουν πιο δυνατά με μικρότερη παραμόρφωση, και δίνουν και το Atmos effect χάρη στο upfiring tweeter (κάτι που δεν έχουν τα Era 100 και τα παλιότερα, Sonos One). Αν έχεις την Beam Gen 1 τότε απλά πας σε Era 100 (end of story). Για το subwoofer, αν έχεις την δυνατότητα να παίξεις σε εντάσεις και δεν έχεις θέμα γειτόνων, αξίζει να πας στο κανονικό ("μεγάλο") Sub Gen4 (ή το Gen3 που δίνεται σε καλή έκπτωση μέχρι να γίνει EOL) και όχι στο μικρότερο Sub Mini (που δεν είναι κακό, αλλά το Gen4/3 είναι άλλη κατηγορία). Οι τιμές στην Sonos είναι πάνω κάτω fixed, και αν δεις κάτι να πωλείται σε μεγάλη διαφορά από τα άλλα καταστήματα θα είναι είτε open box, είτε refurbished, είτε demo unit. Οτιδήποτε απορία έχεις, εδώ είμαι
spiritclay Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Καλησπέρα φίλε μου κ ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για την απάντησή σου. Βρίσκομαι στα 2,5 μέτρα απο την οθόνη, το σκεπτικό μου ειναι να βάλω το woofer μελλοντικα καπου κοντά στην οθονη δεκια ή αριστερά στο πάτωμα , ενω τα ηχεία που θα παρω μα τα βαλω πισω μου και ψηλα στην βιβλιοθήκη σε απόσταση στα 3 μέτρα απο το κεφαλι μου οταν αράζω στον καναπέ μου. εχω την beam gen2. Λογικά τα one sl τα ξεχνάω επειδή ειναι πιο παλιά απότι κατάλαβα… για woofer νομίζω οτι το μεγάλο ειναι πολύ μεγάλο για την φάση μου και δεν ξερω αν μπορει να το αντέξει η φάση με τους γείτονες… ισως στο μελλοντικό σπιτι…
HardwareZone Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μεγάλες αποστάσεις, ειδικά τα 3μ που θες να είναι πιο πίσω όποια ηχεία βάλεις ως surround. Για 3μ απόσταση σκέψου ιδανικά δεν θέλουμε καν ηχεία με 6" woofer (ούτε καν τα μικρά που έχουν τα Sonos και τα λοιπά ηχεία ηχομπάρων). Το ψηλά που λες, πόσο ψηλά είναι; Κανονικά, για να μην έχεις τρελλό ήχο (να περνάει στην σκηνή ένα αμάξι στα πλάγια και ο ήχος από μπροστά προς τα πίσω να ανεβαίνει προς τα πάνω λόγω της θέσης των surround ηχείων) [ιδανικά, θες όλα τα ηχεία του 5.1 (left, center, right, surround left, surround right) να είναι στο ίδιο ύψος, ιδανικά στο ίδιο ύψος με τα αυτιά σου να είναι τα tweeter τους, και αν είναι για πολλούς θεατές, επιτρέπεται να είναι και ~10° πιο πάνω από τα αυτιά για να μην μπλοκάρουν οι ακριανοί θεατές τον ήχο, παραπάνω από 10° γωνία σκοτώνεις τον ήχο του ηχείου και έχεις σημαντικά κενά στην απόκριση στις συχνότητες που αναλαμβάνει το tweeter]. Αν αναγκαστικά μπουν ψηλά, ή και κοντά σε επιφάνεια από πάνω τους (π.χ. ράφι βιβλιοθήκης που είναι κλειστό από πάνω), δεν πας στα Era-300 γιατί θα γίνει της ανακλάσεως το κάγκελο από τους upfiring οδηγούς (εκτός και αν στο άλλο σπίτι θα είναι πιο σωστή η τοποθέτηση, οπότε προσωρινα τα βάζεις όπως να ναι και το υποφέρεις μέχρι την μετακόμιση). Η θέση του subwoofer εκτός και αν πρόκειται για κλειστό, παραλληλόγραμμο δωμάτιο, δεν προβλέπεται, και λόγω των νόμων της φυσικής που παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο, μπορεί να έχεις από καλό μπάσο έως και ανύπαρκτο λόγω τοποθέτησης (παίζει ρόλο που θα μπει το subwoofer & που είναι η θέση ακρόασης). Ανάλογα το πόσο θερμά παίρνεις το θέμα του ήχου, μπορεί να είναι σοφό να μην δώσεις πολλά, ή να δώσεις καλό ποσό μια και έξω (έστω και με σταδιακές αγορές, όχι όλα μαζί), ή να μείνεις ως έχεις, και αν σε παίρνει να πας σε κανονικό σύστημα surround με AV Receiver και κανονικά ηχεία στο μέλλον (δεν ξέρω πόσο θερμά το βλέπεις και πόσο σε παίρνει... οικονομικά και συζυγικά πιθανόν (WAF)).
spiritclay Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Οπότε έτσι όπως το σκέφτομαι, ξεκινάω με το mini sub και μόλις μπορέσω θα πάω για era 100 μαζι με τις βάσεις τους. Θα τα βάλω πισω απο καναπέ δεξια αριστερά στο υψος του κεφαλιού. Η τελική απόστασή τους απο την οθόνη και την μπάρα θα ειναι περιπου 3 μέτρα. Η ιδέα για να τα βάλω πισω στην βιβλιοθήκη σε υψος 2 μέτρα απο το πατωμα κ 3 μέτρα απο τον καναπέ, απότι κατάλαβα δεν ειναι κ η καλύτερη. Κρίμα κ ήλπιζα να γλιτώσω το έξοδο των βάσεων… Δεν θα βάλω τα 300άρια γιατι σκέφτομαι οτι ξεφεύγω σε μπάτζετ και νομίζω οτι για αυτο που θέλω ειναι 2much η φάση. Σκεφτομαι κ τον γείτονα μηπως ενοχληθει. οσον αφορά το sub παίζει ρόλο αν το βάλω σε χαλί πάνω ηπ κατευθείαν στον πλακάκι;
HardwareZone Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 36 minutes ago, spiritclay said: Οπότε έτσι όπως το σκέφτομαι, ξεκινάω με το mini sub και μόλις μπορέσω θα πάω για era 100 μαζι με τις βάσεις τους. Θα τα βάλω πισω απο καναπέ δεξια αριστερά στο υψος του κεφαλιού. Η τελική απόστασή τους απο την οθόνη και την μπάρα θα ειναι περιπου 3 μέτρα. Η ιδέα για να τα βάλω πισω στην βιβλιοθήκη σε υψος 2 μέτρα απο το πατωμα κ 3 μέτρα απο τον καναπέ, απότι κατάλαβα δεν ειναι κ η καλύτερη. Κρίμα κ ήλπιζα να γλιτώσω το έξοδο των βάσεων… Δεν θα βάλω τα 300άρια γιατι σκέφτομαι οτι ξεφεύγω σε μπάτζετ και νομίζω οτι για αυτο που θέλω ειναι 2much η φάση. Σκεφτομαι κ τον γείτονα μηπως ενοχληθει. οσον αφορά το sub παίζει ρόλο αν το βάλω σε χαλί πάνω ηπ κατευθείαν στον πλακάκι; Όχι, δεν παίζει ρόλο το που θα πατήσει το sub. Ναι, η θέση που πρέπει να βάλεις τα ηχεία είναι στο ύψος των αυτιών πάνω κάτω (με μικρό περιθώρειο και για ένα κλικ πιο πάνω) (πάντα αν είναι πιο πάνω, να είναι με γωνία προς το κεφάλι του καθήμενου θεατή). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα