Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια με υγεια ευχομαι! Λοιπον ειμαι εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα με ετησιο εισοδημα (7800 ευρω περιπου) και το 2024 που μας περασε εφτασα το αφορολογητο μου ( ηλεκτρονικες συναλλαγες) στα 10,400 ευρω (δηλαδη πολυ πιο πανω) αυτο γιατι υπηρξαν καποιες φορες μεσα στον χρονο που πουλησα διαφορα πραγματα οπως το κινητο μου καποιο hardware κτλπ (Δεν μιλαμε για εμποριο μιλαμε για μεταχειρισμενα δικα μας πραγματα) επισης και για λογαριασμο φιλων που απλα δεν γνωριζαν και τα αναλλαμβανα εγω οποτε δεχομουν τις πληρωμες απο τα πραγματα αυτα μεσω IRIS παντα. Και ρωτω οι συναλλαγες που λαμβανα εγω πχ μεσω iris απο τον κοσμο μετρανε σαν εσοδα ? επισης οταν βγαινω με τη παρεα μου και τα πληρωνω ολα εγω με καρτα και μου τα στελνουν iris πολλες φορες σαν εσοδα φαινονται? και το αντιθετο εαν θελω να στειλω εγω μικρο ποσα σε φιλους επειδη πληρωσαν αυτοι κατι κτλπ κτλπ μιλαμε για κατω απο 50 ευρω αλλα σε συχνη βαση μετρανε στα εξοδα? Προσφατα ειδα το αφορολογητο μου και τρομαξα για αυτο και αγχωθηκα, πληρωνω παντου με καρτα και καθολου με μετρητα ζητημα να εχω κανει 4 αναληψεις μεσα στο 2024 ημουν εντελως στα χαμενα και δεν τα γνωριζα αυτα :( οι αναληψεις παρεπιπτωντος πιανονται σαν δαπανες η οχι, τι προστιμο να περιμενω απο την εφορια απο τη στιγμη που ξεπεραστηκε το ετησιο εισοδημα μου κατα πολυ σε εξοδα? :( 

• Haha 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Tolis Zar είπε

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια με υγεια ευχομαι! Λοιπον ειμαι εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα με ετησιο εισοδημα (7800 ευρω περιπου) και το 2024 που μας περασε εφτασα το αφορολογητο μου ( ηλεκτρονικες συναλλαγες) στα 10,400 ευρω (δηλαδη πολυ πιο πανω) αυτο γιατι υπηρξαν καποιες φορες μεσα στον χρονο που πουλησα διαφορα πραγματα οπως το κινητο μου καποιο hardware κτλπ (Δεν μιλαμε για εμποριο μιλαμε για μεταχειρισμενα δικα μας πραγματα) επισης και για λογαριασμο φιλων που απλα δεν γνωριζαν και τα αναλλαμβανα εγω οποτε δεχομουν τις πληρωμες απο τα πραγματα αυτα μεσω IRIS παντα. Και ρωτω οι συναλλαγες που λαμβανα εγω πχ μεσω iris απο τον κοσμο μετρανε σαν εσοδα ? επισης οταν βγαινω με τη παρεα μου και τα πληρωνω ολα εγω με καρτα και μου τα στελνουν iris πολλες φορες σαν εσοδα φαινονται? και το αντιθετο εαν θελω να στειλω εγω μικρο ποσα σε φιλους επειδη πληρωσαν αυτοι κατι κτλπ κτλπ μιλαμε για κατω απο 50 ευρω αλλα σε συχνη βαση μετρανε στα εξοδα? Προσφατα ειδα το αφορολογητο μου και τρομαξα για αυτο και αγχωθηκα, πληρωνω παντου με καρτα και καθολου με μετρητα ζητημα να εχω κανει 4 αναληψεις μεσα στο 2024 ημουν εντελως στα χαμενα και δεν τα γνωριζα αυτα :( οι αναληψεις παρεπιπτωντος πιανονται σαν δαπανες η οχι, τι προστιμο να περιμενω απο την εφορια απο τη στιγμη που ξεπεραστηκε το ετησιο εισοδημα μου κατα πολυ σε εξοδα? :( 

Έπρεπε να είχες μιλήσει ήδη με τον λογιστή σου. Αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει βρίσκεις άλλον.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Billator είπε

Έπρεπε να είχες μιλήσει ήδη με τον λογιστή σου. Αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει βρίσκεις άλλον.

Δεν το σκεφτηκα καθολου οτι θα εχω θεμα, γιατι λεω με αυτο το σκεπτικο ολο το insomnia market place vendora κτλπ ειναι παρανομα συν αυτοι που πουλανε μεσα σε αυτα και δεν σκεφτηκα το προβλημα καθολου για αυτο και εγινε αυτο, τωρα ειναι αργα εκτος αν μας διαφωτισει κανεις χριστιανος εδω :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπερδευεσαι.Το αφορολογητο ειναι έξοδα.Τα εσοδα απο πωλήσεις η οτιδηποτε αλλο θα περάσουν στο αφορλογητο μονο αμα τα ξοδέψεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγες οχι απ μονα τούς.Αν τα ξοδευες σε μετρητα  δεν θα φαινόντουσαν στο αφορολογητο.Τα εσοδα απο πωλήσεις σαν ιδιώτης ως ενα ποσο δεν δηλώνονται πουθενα.

Τωρα δεν μπορείς να κανεις κατι αλλα δεν νομιζω να έχεις και καμια συνεπεια.....

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, filipprin είπε

Μπερδευεσαι.Το αφορολογητο ειναι έξοδα.Τα εσοδα απο πωλήσεις η οτιδηποτε αλλο θα περάσουν στο αφορλογητο μονο αμα τα ξοδέψεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγες οχι απ μονα τούς.Αν τα ξοδευες σε μετρητα  δεν θα φαινόντουσαν στο αφορολογητο.Τα εσοδα απο πωλήσεις σαν ιδιώτης ως ενα ποσο δεν δηλώνονται πουθενα.

Τωρα δεν μπορείς να κανεις κατι αλλα δεν νομιζω να έχεις και καμια συνεπεια.....

Σε ευχαριστω καταρχας για την απαντηση! Ναι εχω ''καει'' με το ολο θεμα η αληθεια ειναι, και με εχει αγχωσει και η λογιστρια μου γιατι μου ειπε οτι ειναι παρανομο να πουλας γενικα used με αυτο το σκεπτικο ολοι παρανομοι ειμαστε, και ηταν πολυ υπερβολικη ''κανε τον σταυρο σου'' μου ειπε, θεωρω πως δεν γνωριζει και πολυ 🥲 αμα εβγαζα μετρητα και το αφορολογητο μου δηλαδη τα εξοδα μου ηταν εκει που πρεπει, δεν θα ειχα θεμα σιγουρα απο τις μεταφορες μεσω iris που γινοντουσαν (και λαμβανα χρηματα) καθε τρεις και λιγο μια ενα φαγητο μια ενα κερασμα μια ενα used αντικειμενο και παει λεγοντας ?

Επεξ/σία από Tolis Zar
Δημοσ.

Σιγουρα σε τετοιες περιπτωσεις, βγαζεις να ξοδευεις και μετρητα. Η αναληψη δεν μετραει στο αφορολογητο προφανως. Αλλα σε αγχωνει η λογιστρια χωρις λογο. Δεν θα εχεις θεμα. Ποσοι εχουν μαυρο χρημα και παλι κανουν καταθεσεις, ξοδευουν σε ηλεκτρονικες αγορες κτλ. Οκ να μην ξεφυγουν πολυυυυ τα ποσα

Δημοσ.

Ναι μου εγινε μαθημα γιατι ημουν εντελως ανιδεως για να ειμαι ειλικρινης, αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι οτι και προστιμο να φας μπορει να το φας και σε βαθος 5ετιας οποτε θα εισαι με το αγχος γιατι μπορει να σου ερθει και σε 2 χρονια 😅

επισης αμα μου ζητησουν να δικαιολογησω στη φορολογικη τα ποσα πως τα δικαιολογεις τα used τι αποδεικτικο βαζεις ? 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρόνια,  το ότι έκανες περισσότερα χρήματα έξοδα από το καθαρό εισόδημα σου δεν υπάρχει προβλήμα. Εγώ θα το μετέφραζα ότι είχα κρατήσει χρήματα στην άκρη και ήταν ανάγκη και τα ξοδεψα. Εγώ ήμουνα άνεργος και επειδή ήμουνα συνδικαιουχοσ σε λογαριασμό και είχα βγάλει δικόι  μου κωδικούς internet banking πέρναγε στο δικό μου αφορολόγητο,  και είχα ανχωθει. Αλλά μου λέει και ο λογιστής μου ότι δεν πειράζει το παραπάνω το λιγότερο θα έπρεπε να με αφορούσε διότι εκεί έχει φόρο.  Αλλά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα πάντως εκείνη την χρόνια.  Οπότε μετά έβγαλα κωδικούς internet banking στους γονείς μου και δεν χρησιμοποιουσα τους δικούς μου.  Όσον αφορά το iris δεν ξέρω άμα το υπολογίζει, εννοείται ότι είναι έσοδο .  Δεν το χρησιμοποιώ. Δουλεύω περισσότερο την αντικαταβολή αλλά αργεί ,  αποφύγε την κατάθεση άμα είναι μεγάλα τα πόσα.  Το PayPal μπορείς να λάβεις χρήματα και να μην μετράει στο αφορολόγητο που ξέρω άτομο που ο πατέρας του είναι λογιστής και αυτός με χαμηλό εισόδημα και μέσω PayPal balance ψώνιζε στο ίντερνετ. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να μου πουν πως γινεται να βγαζεις τοσα ετησιως και ξοδεψες τοσα αμα θελουν ολα τα κανουν αυτοι δυστυχως, και στην αντικαταβολη εαν εννοεις οταν στελνεις κατι και το πληρωνει ο αλλος απο κοντα και αυτα δεν θα σου μπουν στον λογαριασμο σου απο τη κουριερ ? δεν τα δινουν στο χερι συνηθως αναλογως την κουριερ βασικα οποτε παλι θα φανει, αμα τα μετραει σαν εσοδα ζητω που καηκαμε :D εγω καθε 3 και λιγο πληρωνω τα παντα απο τη παρεα και μου τα στελνουν σκεψου να φαινεται συνεχεια εσοδα εξοδα εσοδα εξοδα....οσον αφορα το paypal πλεον εχω διαβασει τα ελεγχουν ολα στην ΑΑΔΕ N26 paypal revolut τα παντα, και εγω καποιες φορες που πηρα κατι απεξω με paypal με τη μεθοδο φιλοι και συγγενεις δεν φανηκε στο αφορολογητο μου αλλα σαν χρεωση στην καρτα αν πατουσα πανω της, σημασια εχει πως φαινεται κινιση στον τραπεζικο λογαριασμο αυτο κοιτανε αυτοι...και το χειροτερο ειναι οτι μπορει και σε 3 χρονια να φας προστιμο για κατι που εγινε πριν 3 χρονια αυτο ειναι που με αγχωνει περισσοτερο :( αλλα με αυτο το σκεπτικο ολοι πρεπει να φαμε προστιμο γιατι μεσα σε μια χρονια κατι δεν θα πουλησεις κατι δεν θα γινει και θα λαβεις χρηματα μεσω iris αυτοματως εννοειται πως θα βγουν λιγα παραπανω τα εσοδα απο το ετησιο εισοδημα σου...

Επεξ/σία από Tolis Zar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...