Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνει ένας ανηψιός μου PC και καλά για το σχολείο αλλά όλοι ξέρουμε ότι για gaming θέλει έτσι...
Έχει βρει αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/29204879/Aerocool-SI-Gaming-Desktop-PC-i5-10400-16GB-DDR4-240GB-SSD-1TB-HDD-GeForce-RTX-3060-No-OS.html

Είναι ΟΚ από parts και σε αυτή την τιμή; Είπα στον ξάδερφό μου ότι εμένα δεν μου πολυκάθεται καλά η cpu που είναι παλιά, για τα άλλα δεν ξέρω δεν έχω παρακολουθήσει από GPU κλπ τί απαιτείται τώρα. Επίσης δεν δίνει windows, αλλά ΟΚ είπαμε με μια άδεια από εδώ θα είναι ΟΚ.
Καμία άλλη έτοιμη σύνθεση σε αυτά τα λεφτά από μαγαζί, έχετε να προτείνετε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα έτοιμα από μαγαζιά, βαζουν από το πανερι κομματια της συμφοράς για να βγάλουν κανένα φράγκο...

Κυρίως χάλια τροφοδοτικο, δισκο εναν μικρο 240GB και ο άλλος 1TB που λεει μπορει να ειναι και μηχανικός, ούτε καν sata ssd..., πολύ παλιό cpu (και μητρική...)

Με τα ίδια λεφτά πάντα γίνεται να πάρει κανείς καλύτερα κομμάτια. 

Πχ από μνήμης:

- Cpu AM4 5600 ~100E

- μητρική ΑΜ4 full ATX B550 ~100E

- μνήμες DDR4 32GB (2x16) ~50E

- κουτί ένα φτηνό παρομοιο με αυτο της προσφορας ~40Ε

- τροφοδοτικο Seasonic G12 550W Gold ~65E

- "δίσκο" Μ2 ΝVMe pcie 4.0 1TB Kingston ~60E

- είτε με την ίδια κάρτα γραφικών 3060 ~290Ε , είτε με 4060 ~310E, είτε περιμένετε λίγο να δείτε αν αλλάξουν οι τιμές με τις νέες κάρτες που θα έρθουν. 

- Θα σου κάνω copy paste ένα PM, πως να βάλετε δωρεάν win11 pro και office 365.

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ!!! Σωστές οι παρατηρήσεις. Βέβαια θεωρητικά, ένα κατάστημα βγάζει και από τα parts, άντε να πάρει κάτι τις για τη συναρμολόγηση!! Τί να πω... Το θέμα είναι, εγώ με τη συναρμολόγηση το χω, αλλά δεν το παίρνω επάνω μου να μην κάτσει κάτι καλά ή να είναι ελαττωματικό, άντε να βγάλεις άκρη, και να έχουμε γκρίνιες με ξένα πράγματα... καλύτερα έτοιμη συνθεσούλα, δεν το προτείνω καν για μεμονωμένα parts.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ευχαριστώ!!! Σωστές οι παρατηρήσεις. Βέβαια θεωρητικά, ένα κατάστημα βγάζει και από τα parts, άντε να πάρει κάτι τις για τη συναρμολόγηση!! Τί να πω... Το θέμα είναι, εγώ με τη συναρμολόγηση το χω, αλλά δεν το παίρνω επάνω μου να μην κάτσει κάτι καλά ή να είναι ελαττωματικό, άντε να βγάλεις άκρη, και να έχουμε γκρίνιες με ξένα πράγματα... καλύτερα έτοιμη συνθεσούλα, δεν το προτείνω καν για μεμονωμένα parts.

Το νόημα είναι να βρεις ένα μαγαζί που να έχει αυτά τα parts και να το παραγγελετε να το φτιάξουν εκεί. Έτσι κι αλλιως αυτά που έγραψα δεν είναι συγκεκριμένα μοντέλα (οποτε όλο και καποιο θα βρειτε με την γενική αυτη προδιαγραφή στο καταστημα που θα φτιαξετε τη συνθεση), εκτός από τον 5600 που τον εχουν όλοι και απο το τροφοδοτικο, που οκ, μπορει να βάλετε και κάποιο άλλο παρόμοιο μάρκας σωστής, που θα ειναι πολύ καλύτερο από το μάρκα μεκαψες που θα έχει μέσα το έτοιμο. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αξίζουν τα έτοιμα built, έχουν φθηνό και άγωστο ως προς την ποιότητα hardware τις περισσότερες φορές, ώστε να έχουν περιθώριο κέρδους αυτοί που τα φτιάχνουν.

Το συγκεκριμένο, με τόσο αρχαίο επεξεργαστή, όταν στα ίδια περίπου χρήματα παίρνεις απείρως καλύτερο (βλέπε προτάσεις sattack), δεν το "βλέπεις" καν...

Παράδειγμα σύνθεσης από eshop (πολλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν γίνει παράπονα στο φόρουμ για μεγάλες καθυστερήσεις τελευταία) στα 760€, με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας μέχρι και την τελευταία βίδα...

image.png.1b69c19d2af55ff412b10108048bb1ea.png

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι οι καλύτερες επιλογές βάσει budget, η πρόταση είναι ενδεικτική καθώς το eshop συναρμολογεί κιόλας...

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sattack είπε

Όλα τα έτοιμα από μαγαζιά, βαζουν από το πανερι κομματια της συμφοράς για να βγάλουν κανένα φράγκο...

Κυρίως χάλια τροφοδοτικο, δισκο εναν μικρο 240GB και ο άλλος 1TB που λεει μπορει να ειναι και μηχανικός, ούτε καν sata ssd..., πολύ παλιό cpu (και μητρική...)

Eχει μαλλιασει η γλωσσα, των παιδιων, εδω, που γνωριζουν, να το λενε και να το ξαναλενε. Οχι ετοιμες συνθεσεις! Ακουστε τους και θα βγειτε κερδισμενοι. 

Δεν εχω κατι εναντιον του 10400, μια χαρα επεξεργαστης ειταν, τρια χρονια τον δουλευα χωρις προβλημα, αλλα ειναι πλεον παλαιος. Για το συγκεκριμενο μηχανημα ουτε 400Ε δεν θα εδινα. Με 730Ε μπορει καποιος να εχει πολυ πιο συνγχρονο μηχανημα, που θα τον εξυπηρετισει για μερικα χρονια

• Like 1
Δημοσ.

Καλά δεν θα κολλήσει για 7 και 10 και 30€. Πάντως eshop σε καμία περίπτωση δεν έχω καλή εμπειρία.

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Καλά δεν θα κολλήσει για 7 και 10 και 30€. Πάντως eshop σε καμία περίπτωση δεν έχω καλή εμπειρία.

σε τι?

Δημοσ.

Κακή εμπειρία σε χρόνο παράδοσης και κάκιστη σε κάλυψη εγγύησης/service. Είχα στείλει tablet εντός εγγύησης που είχε brickάρει, το είχαν 2 μήνες λέγοντας μου ότι το έχουν στείλει στον κατασκευαστή και περιμένουν ενημέρωση και στο τέλος μου είπαν ότι το είχαν εκεί και έβλεπαν ίχνη υγρασίας στην πλακέτα και παραβίασης ότι κάποιος πήγε να το ανοίξει... ευτυχώς είχα ζητήσει όλη την προηγούμενη επικοινωνία που μου έλεγαν τα παπατζηλίκια ότι το είχαν στείλει στον κατασκευαστή γραπτώς, τους πήρε ο διάολος και μου έκαναν πιστωτικό μετά από άλλους 2 μήνες και πήρα άλλο γιατί δεν είχαν συνεργασία με κανέναν κατασκευαστή εννοείται ήταν παρά εισαγωγή και όλο ήταν ένα παπατζηλίκι. Από τότε δεν ψωνίζω τίποτα ακριβό από αυτούς καμία μπαταρία, κανένα γκατζετάκι smart home όταν έχει προσφορές, μέχρι εκεί. Έχει καλύτερα μαγαζιά με καλύτερες τιμές και πιο αξιόπιστα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jimis98 είπε

το eshop κάνει ακόμα δωρεάν συναρμολογηση?

σχετικά , πολυ μικρο κοστος.  και σου δινουν και τριετη εγγυηση, νομιζω.

image.png.d5608cc098be03af454991159d7a92f4.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adminaros είπε

σχετικά , πολυ μικρο κοστος.  και σου δινουν και τριετη εγγυηση, νομιζω.

image.png.d5608cc098be03af454991159d7a92f4.png

+ την εγγύηση του hardware?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...