ovidius80 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 μμ 1 ώρα πριν, SeaLion είπε Μάλλον δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα την οποία επικαλείσαι... Το να έχουν τρέξει 10-15 χρόνια κάποια προγράμματα σε big tech εταιρίες στις ΗΠΑ δεν σημαίνει και πρακτικά όσα νομίζεις για την αποδοχή και την ενσωμάτωση κάποιων μεινοτήτων παγκοσμίως. Σήμερα, κι εδώ σε σχόλια παραπάνω, ο κόσμος θεωρεί πως προσλαμβάνεσαι επειδή είσαι μαύρος ή γκέι και δεν κάνεις τίποτα μετά ή ας πούμε παίρνουν σωρηδόν και με το ζόρι μικροκαμωμέν@ non-binary για μάχιμους πυροσβέστες. Εκεί που νόμιζα πως απλά υπερβάλλουν, νομίζω πλέον τα πιστεύουν φουλ αυτά που γράφουν... Εγώ δεν θα σε πάω μακριά. Θα σε πάω σε κάτι που συμβαίνει στην χώρα μας. Μέχρι και το 2004 νομίζω στις στρατιωτικές σχολές οι γυναίκες έμπαιναν με ποσόστωση και καταλάμβαναν θέσεις καθαρά γραφείου. Κάποια στιγμή λοιπόν γίνεται ένα δικαστήριο και υποχρεώνονται οι ΕΔ να κόψουν την ποσόστωση και να ανοίξουν όλες τις ειδικότητες στις γυναίκες. Ξαφνικά γίνεται η διαπίστωση ότι στις μονάδες συρρέουν πολλές κοπέλες οι οποίες φυσιολογικά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την δουλειά που πρέπει να κάνουν (ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πώς κάποιος πίστεψε ότι μπορεί μια κοπελίτσα με ύψος ~1,60 βάρος μπορεί και 55 κιλά να φέρει βόλτα ένα πολυβόλο με μήκος γύρω στο 1,80 και βάρος γυρω στα 40 κιλά, ή έστω ένα πέδιλο ερπύστριας. Και μην ακούσω το κλασσικό πόση δύναμη χρειάζεται να πατήσεις την σκανδάλη. Δεν είναι μόνο αυτό ο στρατός. Είναι πάρα πολλά άλλα). Στην συνέχεια και στα πλαίσια της ισότητας οι ΕΔ άλλαξαν τα όρια ύψους, αθλητικών δοκιμασιών κλπ προκειμένου να προκύψει μια επιλογή προσωπικού με ομοιόμορφα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά (οποιαδήποτε δουλειά ήταν πιθανή). Τι συνέβη? Φυσικά πάλι αυτό δεν άρεσε και ένα νέο δικαστήριο ανάγκασε τις ΕΔ να έχουν πάλι ξεχωριστά όρια σωματικών δυνατοτήτων για άνδρες και γυναίκες. Άρα που καταλήγουμε? (Υπόψιν αυτό ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας) Στο ότι το σενάριο για το μικροκαμωμένο gender fluid no binary δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το DEI εφαρμόζεται οριζόντια χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις πιθανές ιδιαιτερότητες της κάθε εργασίας ή του κάθε εργασιακού περιβάλλοντος. Ναι πρέπει να υπάρχει inclusivity κλπ αλλά όχι σε βάρος της εταιρείας του φορέα κλπ. Δεν είναι δυνατό στον βωμό της "ισότητας" να πρέπει να προσλάβω κάποιον που δεν πληροί τα standard για την εργασία που τον προσλαμβάνω ή ακόμα χειρότερα να εξαναγκάζομαι να χαμηλώσω τα standards με τα οποία παίρνω προσωπικό προκειμένου να έχει την ευκαιρία το μέλος της χ,ψ παραγκωνισμένης ομάδας - μειονότητας την ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρο του, ή απλά να πάρει αυτό που νομίζει ότι δικαιούται από την κοινωνία. Πχ. σε μια θέση προγραμματιστή δεν μπορώ να πάρω κάποιον που έχει σπουδάσει θεολογία (εκτός πια και αν μου αποδείξει ότι είναι καλός προγραμματιστής φυσικά) μόνο και μόνο επειδή είναι gender fluid και πρέπει να καλύψω κάποιο quota. Θα πρέπει να πληροί κάποια standards και αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η φυλή ή το φύλο του ή το ότι ανήκει σε οποιαδήποτε μειονότητα. Αν πληροί τα standards στο ίδιο βαθμό ή καλύτερα από τους υπόλοιπους υποψήφιους τότε μετά μπορεί να ληφθούν υπόψη και κριτήρια DEI. Φυσικά αυτό ισχύει και αντίστροφα. Δεν πρέπει ο εργοδότης να χρησιμοποιεί πρώτα αντίστροφα κριτήρια DEI για να απορρίψει πιθανούς εργαζομένους. 4
fast8 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 μμ 2 minutes ago, Dimitris_1981 said: Αφού κατα βάθος δεν θες να καταλάβεις. Εν συντομία. Ακόμα κι αν σταματήσεις σήμερα τις διακρίσεις δεν σταματάς το αποτύπωμα τους. Τα άτομα αυτών των κοινωνικών ομάδων θα εξακολουθήσουν να έχουν μειονέκτημα έναντι των άλλων. Πως κάποιος που δεν έχει την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιδεία , ελεύθερο χρόνο, ευμάρεια μπορεί να ανταγωνιστεί κάποιον που έχει; Αν εγώ έχω 10 καθηγητές να μου κάνουν ιδιαίτερα τι πιθανότητες έχει ένα παιδί των γκέτο που εργάζεται από τα 15 να με ξεπεράσει; Είναι ισότητα αυτό; Καταρχήν δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι οι 15χρονοι μαύροι του γκέτο που εργάζονται, με έναν ειρωνικό τρόπο αυτό θα έλυνε περισσότερα προβλήματα απο ότι θα δημιουργούσε. Άλλες είναι οι ασχολίες και τα πρότυπα στα γκέτο. Αυτό, τα πρότυπα και οι στόχοι των νεαρών μαύρων και ισπανόφωνων, είναι πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος αλλά όχι το μόνο. Ξέρεις γιατί το DEI δεν λύνει το πρόβλημα που αναφέρεις; Γιατί την μεγαλύτερη χρήση των προνομίων στυλ DEI το κάνουν οι προνομιούχοι και πλούσιοι μαύροι. Ναι υπάρχουν και αυτοί. Γιατί αυτοί είχαν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιδεία , ελεύθερο χρόνο, ευμάρεια και 10 καθηγητές πάνω από το κεφάλι τους. Έτσι οι πλούσιοι μαύροι παίρνουν τις θέσεις DEI από τους φτωχούς μαύρους και δεν λύνουν κανένα κοινωνικό πρόβλημα στα γκέτο. Ψίχουλα μένουν στα γκέτο από τις θέσεις της Apple. Αλλά τουλάχιστον νοιώθουν καλύτερα στην Apple με τον εαυτό τους. Μετά ένας πολύ μεγάλος αριθμός λευκών είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση και με τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν οι φτωχοί μαύροι. Και ακριβώς γιατί οι λευκοί είναι περισσότεροι ως ποσοστό, είναι και οι περισσότεροι, σε απόλυτο αριθμό, φτωχοί της Αμερικής. Αυτοί γιατί να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους φτωχούς μαύρους; 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 μμ 2 λεπτά πριν, Kercyn είπε Το βίντεο το έχω δει όταν είχε βγει. Απάντησε, αν θες, αυτό που ρώτησα. Είχα κάνει κι άλλη μια ερώτηση η οποία έμεινε αναπάντητη, που έχει σχέση με την ερώτηση παραπάνω: Αν έχεις δει το βίντεο έχει και την απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Επίσης εμπεριέχεται στην φράση μου με το τιμόνι. Επίσης το DEI είναι αντίστοιχο με τα μέτρα/προνόμια για κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ , οι πολύτεκνοι ή οι κοινωνικά ευάλωτοι. Αντίθετα δεν μπορούμε να μιλάμε για ουτοπικές μεθόδους ισότητας που δεν έχουν επιτευχθεί πουθενά και θα χρειαστούν γενιές και γενιές για να επέλθει μια έστω βελτίωση στην ανισότητα. Ούτε αυτά τα προγράμματα δεν επιφέρουν ισότητα. Απλά έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα. Στατιστικά δεν θεωρώ ότι έχουν το αντίκτυπο που παρουσιάζεται.
Moderators Kercyn Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ 1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε Αν έχεις δει το βίντεο έχει και την απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Επίσης εμπεριέχεται στην φράση μου με το τιμόνι. Επίσης το DEI είναι αντίστοιχο με τα μέτρα/προνόμια για κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ , οι πολύτεκνοι ή οι κοινωνικά ευάλωτοι. Αντίθετα δεν μπορούμε να μιλάμε για ουτοπικές μεθόδους ισότητας που δεν έχουν επιτευχθεί πουθενά και θα χρειαστούν γενιές και γενιές για να επέλθει μια έστω βελτίωση στην ανισότητα. Ούτε αυτά τα προγράμματα δεν επιφέρουν ισότητα. Απλά έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα. Στατιστικά δεν θεωρώ ότι έχουν το αντίκτυπο που παρουσιάζεται. Άρα ρατσισμός αλλά για καλό σκοπό. Και δεν το 'λεγες βρε άνθρωπε την πρώτη φορά να μην κάνουμε πέρα δώθε 15 μηνύματα; Καμία σχέση με κοινωνικά κριτήρια, αλλά τι να κάνουμε... 4
SeaLion Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 μμ Μόλις τώρα, Kercyn είπε Σίγουρα θα το έχω ακούσει, δε μου ήρθε στο μυαλό όμως. Αυτό όμως είναι κοινωνικό κριτήριο, δεν έχει να κάνει με φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί τα ξεχωρίζεις; Το φύλο ή ο σεξ. προσανατολισμός είναι αποκομμένα από την κοινωνία; Δεν αποτελούν λόγους κοινωνικών διακρίσεων; Σοβαρα τώρα; Δεν ξέρεις πως το ελληνικό κράτος δίνει προνόμια για πολίτες αλλά έχεις φιλοσοφήσει τις DEI πολιτικές του big tech? Όλοι έχουμε δικαίωμα στην γνώμη μας φυσικά, αλλά δεν βλέπεις το παράδοξο; Γιατί δεν είναι αποδεκτά το θεωρητικά μου παράπονα: "γιατί να έχει πιο πολλά προνόμια από μένα κάποιος που δεν ξέρει τι είναι η αντισύλληψη;" "και γιατί να πληρώνει πιο φτηνό ρεύμα κάποιος που είναι τεμπέλης;" Τα απλουστευτικά fallacies τύπου "γεννήθηκε ένα μαύρο μωρό, είναι περιθωριοποιημένο" είναι αποπροσανατολιστικά τουλάχιστον. 6 λεπτά πριν, Kercyn είπε Άρα η λύση είναι ρατσισμός for the greater good; Μια ξεκάθαρη ναι/όχι απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Δεν είναι ρατσισμός το να ωφελείς περιθωριοποιημένες/ιστορικά καταπιεσμένες ομάδες! Με ποιά λογική; Με την λογική αστυνομικός-όργανο-μπουζούκι; 2 2
mAs_81 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:36 μμ 4 λεπτά πριν, fast8 είπε Καταρχήν δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι οι 15χρονοι μαύροι του γκέτο που εργάζονται 1 1
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ 13 λεπτά πριν, mAs_81 είπε Μπα , ούτε κρύο ούτε ζέστη προσωπικά… Απλα προτού γενικεύουμε , καλο ειναι να μαστε κ λιγο διαβασμένοι Ιδιαίτερως οταν η γενίκευση εναντίον της δίκης σου άποψης προφανώς σε ενοχλεί Ζητώ συγνώμη που γενίκευσα και δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό των εταιριών που “πρόδωσαν” την κοινότητα που ανήκω… δεν θα επαναληφθεί, στις γενικεύσεις θα απαντάω με άρτια καταρτισμένα ποστ… 1 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ 6 λεπτά πριν, fast8 είπε Καταρχήν δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι οι 15χρονοι μαύροι του γκέτο που εργάζονται, με έναν ειρωνικό τρόπο αυτό θα έλυνε περισσότερα προβλήματα απο ότι θα δημιουργούσε. Άλλες είναι οι ασχολίες και τα πρότυπα στα γκέτο. Αυτό, τα πρότυπα και οι στόχοι των νεαρών μαύρων και ισπανόφωνων, είναι πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος αλλά όχι το μόνο. Ξέρεις γιατί το DEI δεν λύνει το πρόβλημα που αναφέρεις; Γιατί την μεγαλύτερη χρήση των προνομίων στυλ DEI το κάνουν οι προνομιούχοι και πλούσιοι μαύροι. Ναι υπάρχουν και αυτοί. Γιατί αυτοί είχαν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιδεία , ελεύθερο χρόνο, ευμάρεια και 10 καθηγητές πάνω από το κεφάλι τους. Έτσι οι πλούσιοι μαύροι παίρνουν τις θέσεις DEI από τους φτωχούς μαύρους και δεν λύνουν κανένα κοινωνικό πρόβλημα στα γκέτο. Ψίχουλα μένουν στα γκέτο από τις θέσεις της Apple. Αλλά τουλάχιστον νοιώθουν καλύτερα στην Apple με τον εαυτό τους. Μετά ένας πολύ μεγάλος αριθμός λευκών είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση και με τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν οι φτωχοί μαύροι. Και ακριβώς γιατί οι λευκοί είναι περισσότεροι ως ποσοστό, είναι και οι περισσότεροι, σε απόλυτο αριθμό, φτωχοί της Αμερικής. Αυτοί γιατί να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους φτωχούς μαύρους; Όσα περιγράφεις για τα γκέτο είναι τα απότοκα του ρατσισμού. Όταν δεν έχεις πολλά να χάσεις και σχεδόν μηδενικές ελπίδες θα καταλήξεις στην παραβατικότητα. Οι μαύροι με τους 10δες καθηγητές δεν έχουν ανάγκη διάκρισης. Είναι ήδη σε μια ταξική Elite που έχει πρόσβαση σε υψηλόμισθες θέσεις εργασίας. Επίσης, δεν ανέφερα πουθενά την λέξη Apple όπως θα έχεις προσέξει. Η κάθε Apple πιθανότατα έχει συμφέρον να λειτουργεί έτσι. Θα σε παραπέμψω σε μελέτες. Μιας και οι δικές μου δεν σου κάνουν βρες μου μία που να μην λέει ότι οι μαύροι / ισπανόφωνοι είναι πιο φτωχοί από τους λευκούς αγγλόφωνους. 10 λεπτά πριν, Kercyn είπε Άρα ρατσισμός αλλά για καλό σκοπό. Και δεν το 'λεγες βρε άνθρωπε την πρώτη φορά να μην κάνουμε πέρα δώθε 15 μηνύματα; Καμία σχέση με κοινωνικά κριτήρια, αλλά τι να κάνουμε... Αν θεωρείς τα επιδόματα στα ΑΜΕΑ κτλ ρατσισμό αλλά για καλό σκοπό τότε ναι. 3
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ 15 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Εγώ δεν θα σε πάω μακριά. Θα σε πάω σε κάτι που συμβαίνει στην χώρα μας. Μέχρι και το 2004 νομίζω στις στρατιωτικές σχολές οι γυναίκες έμπαιναν με ποσόστωση και καταλάμβαναν θέσεις καθαρά γραφείου. Κάποια στιγμή λοιπόν γίνεται ένα δικαστήριο και υποχρεώνονται οι ΕΔ να κόψουν την ποσόστωση και να ανοίξουν όλες τις ειδικότητες στις γυναίκες. Ξαφνικά γίνεται η διαπίστωση ότι στις μονάδες συρρέουν πολλές κοπέλες οι οποίες φυσιολογικά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την δουλειά που πρέπει να κάνουν (ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πώς κάποιος πίστεψε ότι μπορεί μια κοπελίτσα με ύψος ~1,60 βάρος μπορεί και 55 κιλά να φέρει βόλτα ένα πολυβόλο με μήκος γύρω στο 1,80 και βάρος γυρω στα 40 κιλά, ή έστω ένα πέδιλο ερπύστριας. Και μην ακούσω το κλασσικό πόση δύναμη χρειάζεται να πατήσεις την σκανδάλη. Δεν είναι μόνο αυτό ο στρατός. Είναι πάρα πολλά άλλα). Στην συνέχεια και στα πλαίσια της ισότητας οι ΕΔ άλλαξαν τα όρια ύψους, αθλητικών δοκιμασιών κλπ προκειμένου να προκύψει μια επιλογή προσωπικού με ομοιόμορφα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά (οποιαδήποτε δουλειά ήταν πιθανή). Τι συνέβη? Φυσικά πάλι αυτό δεν άρεσε και ένα νέο δικαστήριο ανάγκασε τις ΕΔ να έχουν πάλι ξεχωριστά όρια σωματικών δυνατοτήτων για άνδρες και γυναίκες. Άρα που καταλήγουμε? (Υπόψιν αυτό ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας) Στο ότι το σενάριο για το μικροκαμωμένο gender fluid no binary δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το DEI εφαρμόζεται οριζόντια χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις πιθανές ιδιαιτερότητες της κάθε εργασίας ή του κάθε εργασιακού περιβάλλοντος. Ναι πρέπει να υπάρχει inclusivity κλπ αλλά όχι σε βάρος της εταιρείας του φορέα κλπ. Δεν είναι δυνατό στον βωμό της "ισότητας" να πρέπει να προσλάβω κάποιον που δεν πληροί τα standard για την εργασία που τον προσλαμβάνω ή ακόμα χειρότερα να εξαναγκάζομαι να χαμηλώσω τα standards με τα οποία παίρνω προσωπικό προκειμένου να έχει την ευκαιρία το μέλος της χ,ψ παραγκωνισμένης ομάδας - μειονότητας την ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρο του, ή απλά να πάρει αυτό που νομίζει ότι δικαιούται από την κοινωνία. Πχ. σε μια θέση προγραμματιστή δεν μπορώ να πάρω κάποιον που έχει σπουδάσει θεολογία (εκτός πια και αν μου αποδείξει ότι είναι καλός προγραμματιστής φυσικά) μόνο και μόνο επειδή είναι gender fluid και πρέπει να καλύψω κάποιο quota. Θα πρέπει να πληροί κάποια standards και αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η φυλή ή το φύλο του ή το ότι ανήκει σε οποιαδήποτε μειονότητα. Αν πληροί τα standards στο ίδιο βαθμό ή καλύτερα από τους υπόλοιπους υποψήφιους τότε μετά μπορεί να ληφθούν υπόψη και κριτήρια DEI. Φυσικά αυτό ισχύει και αντίστροφα. Δεν πρέπει ο εργοδότης να χρησιμοποιεί πρώτα αντίστροφα κριτήρια DEI για να απορρίψει πιθανούς εργαζομένους. Να κάτι τέτοια γράφονται όταν δεν υπάρχει γνώση για πως λειτουργεί το πλαίσιο συμπερίληψης και ισότητας στην εργασία… 3
Moderators Kercyn Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ 9 λεπτά πριν, SeaLion είπε Γιατί τα ξεχωρίζεις; Το φύλο ή ο σεξ. προσανατολισμός είναι αποκομμένα από την κοινωνία; Δεν αποτελούν λόγους κοινωνικών διακρίσεων; Σοβαρα τώρα; Δεν ξέρεις πως το ελληνικό κράτος δίνει προνόμια για πολίτες αλλά έχεις φιλοσοφήσει τις DEI πολιτικές του big tech? Όλοι έχουμε δικαίωμα στην γνώμη μας φυσικά, αλλά δεν βλέπεις το παράδοξο; Γιατί δεν είναι αποδεκτά το θεωρητικά μου παράπονα: "γιατί να έχει πιο πολλά προνόμια από μένα κάποιος που δεν ξέρει τι είναι η αντισύλληψη;" "και γιατί να πληρώνει πιο φτηνό ρεύμα κάποιος που είναι τεμπέλης;" Τα απλουστευτικά fallacies τύπου "γεννήθηκε ένα μαύρο μωρό, είναι περιθωριοποιημένο" είναι αποπροσανατολιστικά τουλάχιστον. 9 λεπτά πριν, SeaLion είπε Δεν είναι ρατσισμός το να ωφελείς περιθωριοποιημένες/ιστορικά καταπιεσμένες ομάδες! Με ποιά λογική; Με την λογική αστυνομικός-όργανο-μπουζούκι; Merriam-Webster: a belief that race is a fundamental determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race Wiktionary: η θεωρία που διακηρύσσει ότι μία φυλή έχει κάποια εγγενή χαρακτηριστικά που την καθιστούν ανώτερη από τις άλλες Αλήθεια δεν ξέρω πώς αλλιώς ή πόσες φορές να το πω. Αν προσλαμβάνεις ή όχι κάποιον με βάση τη φυλή του, τότε είσαι ρατσιστής. Αν θεωρείς ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, θέσπισε κοινωνικά κριτήρια τα οποία να ανταποκρίνονται (όσο γίνεται) στην πραγματικότητα. Η φυλή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κοινωνικό κριτήριο. Προσπάθησα να δώσω πολλά παραδείγματα, αλλά έχουν όλα αγνοηθεί, οπότε δε θα επιμείνω. 7 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Αν θεωρείς τα επιδόματα στα ΑΜΕΑ κτλ ρατσισμό αλλά για καλό σκοπό τότε ναι. Άντε πάλι με τα κοινωνικά κριτήρια. Δεν ξέρω τι πρεμούρα σας έχει πιάσει, αλλά δεν ανέφερα ποτέ ότι είμαι ενάντια στα κοινωνικά κριτήρια (σαν concept). Έχω χάσει και το μέτρημα των φορών που έχω ρωτήσει, αλλά ίσως αυτή τη φορά μπορείς να μου δείξεις ένα DEI πρόγραμμα που έχει να κάνει με κοινωνικά κριτήρια και όχι με φυλή και σεξουαλικό προσανατολισμό; 2 2
ovidius80 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:56 μμ Μόλις τώρα, AtiX είπε Να κάτι τέτοια γράφονται όταν δεν υπάρχει γνώση για πως λειτουργεί το πλαίσιο συμπερίληψης και ισότητας στην εργασία… Πες μου τι από αυτά που γράφω δεν ισχύει. Και επειδή προφανώς κάτι έχω χάσει μπορεί να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το πλαίσιο συμπερίληψης και ισότητας στην εργασία? Διότι για μένα αυτό σημαίνει ότι συναγωνίζομαι με άλλους ίσους με μένα σε πρόσόντα και αν χάσω επειδή κάποιος είναι καλύτερος από μένα δεν έχει σημασία αν είναι genderfluid η straight white hill billy. Είναι απλά καλύτερος και πρέπει να δουλέψω παραπάνω για να τον ξεπεράσω και να πετύχω κάτι καλύτερο. Αν όμως χάσω γιατί είναι απλά μειονότητα και όχι καλύτερος από μένα τότε αυτό είναι απλά λάθος. 3
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 10:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:57 μμ 5 λεπτά πριν, Kercyn είπε Άντε πάλι με τα κοινωνικά κριτήρια. Δεν ξέρω τι πρεμούρα σας έχει πιάσει, αλλά δεν ανέφερα ποτέ ότι είμαι ενάντια στα κοινωνικά κριτήρια (σαν concept). Έχω χάσει και το μέτρημα των φορών που έχω ρωτήσει, αλλά ίσως αυτή τη φορά μπορείς να μου δείξεις ένα DEI πρόγραμμα που έχει να κάνει με κοινωνικά κριτήρια και όχι με φυλή και σεξουαλικό προσανατολισμό; Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν θεωρείς κοινωνικό κριτήριο τον αποκλεισμό μιας κοινωνικής ομάδας λόγω της φυλής της ή του σεξουαλικού προσανατολισμού της? 2
SeaLion Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ 5 λεπτά πριν, Kercyn είπε Merriam-Webster: a belief that race is a fundamental determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race Wiktionary: η θεωρία που διακηρύσσει ότι μία φυλή έχει κάποια εγγενή χαρακτηριστικά που την καθιστούν ανώτερη από τις άλλες Οι DEΙ ντιρεκτίβες λένε πως εκτός από το να προσλάβεις κάποιους θα δηλώσεις και υποταγή σε αυτούς ως φυλετικά ανώτερους; 7 λεπτά πριν, Kercyn είπε Η φυλή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κοινωνικό κριτήριο. Είναι κριτήριο διακρίσεων στην κοινωνία. Πόσο πολύπλοκο; Άλλα εκ γενετής χαρακτηριστικά (χρώμα ματιών π.χ.) δεν αποτελούν ίδιο κριτήριο. 1
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Πες μου τι από αυτά που γράφω δεν ισχύει. Και επειδή προφανώς κάτι έχω χάσει μπορεί να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το πλαίσιο συμπερίληψης και ισότητας στην εργασία? Διότι για μένα αυτό σημαίνει ότι συναγωνίζομαι με άλλους ίσους με μένα σε πρόσόντα και αν χάσω επειδή κάποιος είναι καλύτερος από μένα δεν έχει σημασία αν είναι genderfluid η straight white hill billy. Είναι απλά καλύτερος και πρέπει να δουλέψω παραπάνω για να τον ξεπεράσω και να πετύχω κάτι καλύτερο. Αν όμως χάσω γιατί είναι απλά μειονότητα και όχι καλύτερος από μένα τότε αυτό είναι απλά λάθος. Βασικά ποτέ δεν θα χάσεις από έναν επειδή ανήκει μόνο σε μια κοινωνική μειονότητα… αυτά είναι δικαιολογίες ατόμων που δεν μπορούν να δεχθούν ότι υπάρχει καλύτερος από αυτούς και μπορεί να είναι άλλης φυλής, άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού, άλλης θρησκείας κλπ, εκτός και αν θεωρείς αδικία την επιπλέον μοριοδότηση ατόμων ΑΜΕΑ, πολύτεκνων ή κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων, τότε συζητάμε σε άλλη βάση… Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:04 μμ από AtiX 3
fast8 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, corr8 said: Τα ατομα που πηγαινουν στο πυροσβεστικο σωμα περνανε εκπαιδευση. Ποιος σου ειπε εσενα οτι θα παρουν ατομα που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν? Παιρνουν αυτους που καταφερνουν και περνανε την οποιαδηποτε απαραιτητη εκπαιδευση. Ολα τα υπολοιπα ειναι παραμυθια. Δεν παιρνουν ατομα που δεν μπορουν να κανουν την εργασια τους. Μη λεμε οτι θελουμε. Οχι. Aλλες οι απαιτήσεις για τις γυναίκες, άλλες για τους άντρες. Πχ ο λόγος που ακούμε πολλά για τις γυναίκες πυροσβέστες στο LA είναι η κυρία Cristine Larson που εργάζεται ως Diversity Chief της πυροσβεστικής του LA. https://nypost.com/2025/01/12/us-news/lafds-diversity-chief-sparks-fury-for-defending-dei-by-blaming-the-victim/ H συγκεκριμένη υπαρχηγός έγινε διάσημη τις τελευταίες μέρες όχι απλά γιατί είδαν που πάνε τα λεφτά στην πυροσβεστική, αλλά και με τις περσινές δηλώσεις της κυρίας. Οπως βλέπεις ούτε λίγο ούτε πολύ στην ερώτηση αν είναι ικανή ως γυναίκα να μεταφέρει έναν άντρα έξω απο ένα φλεγόμενο κτίριο, η απάντηση της "“He got himself in the wrong place if I have to carry him out of a fire.”" (Έμπλεξε σε λάθος μέρος αν χρειαστεί να τον βγάλω από μια φωτιά.) Με άλλα λόγια όχι απλά δεν είναι ικανή να κάνει την δουλειά της, αλλά κατηγορεί και το θύμα. Είσαι χοντρός και σε λάθος μέρος λέει. Και αυτή είναι υπαρχηγός. Ξέρεις ποιο είναι το πιο τρελό; Εχουν ξεφύγει τόσο τα πράγματα με το DEI, που όχι μόνο το είπε σε επίσημο προωθητικό φιλμ της πυροσβεστικής, αλλά το είδαν το είδανε τόσοι άλλοι αξιωματικοί πριν κυκλοφορήσει, τόσοι τεχνικοί και όμως ήταν σίγουροι που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μιλάει για άντρες για αυτό, αν μιλούσε για κάποιο γατί θα είχε χάσει την δουλειά της. Η δουλεία της ήταν να καθησυχάσει τον κόσμο ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά αυτή λίγο πολύ είπε να καεις αν είσαι αντρας και δεν μπορώ να σε βγάλω έξω, δικό σου το λάθος. Κάθε άλλο παρα λέμε ότι θέλουμε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:12 μμ από fast8 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα