Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AtiX είπε

@mAs_81 Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες τύπου Mark και Elon… υπάρχουν εταιρίες που από την δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν την LGBTQ κοινότητα…

Μπράβο σε αυτές τις εταιρείες , μαζί τους

Αλλα δεν ειναι μονο η μετα κ η τεσλα που κόβουν το dei υπάρχουν παρά πολλες οι οποίες αλλάξανε στάση ακομα κ προ εκλογή Τραμπ

Τωρα γτ μονο αυτές σχολιάζονται , το αφήνω στη κρίση σου φιλε ΑtiX

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kercyn είπε

Επειδή κάνουμε κύκλους, θα κάνω quote κάτι που είχα γράψει στην αρχή αρχή και μετά θα σου κάνω μια ερώτηση:

Και τώρα η ερώτηση, που ακόμα δε μου έχει απαντήσει κανείς:

Τα DEI προγράμματα έχουν κριτήρια πρόσληψης όπως φύλο, φυλή και σεξουαλικό προσανατολισμό;

ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αν ΝΑΙ, τότε μιλάμε για τον ορισμό του ρατσισμού, οπότε είμαι κατά.

Αν ΟΧΙ, τότε έχω καταλάβει λάθος αυτά τα προγράμματα και παρακαλώ (για 3η φορά νομίζω, έχω χάσει το μέτρημα) κάποιον να μου κάνει link ένα τέτοιο πρόγραμμα για να το διαβάσω και να ενημερωθώ.

πχ. Πότε πιστεύεις οι ΗΠΑ θα έχουν δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες; 
Στο ενδιάμεσο όλα καλά;;;;

Κάνε έναν κόπο να δεις το βίντεο και θα σου λυθούν οι απορίες.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Η διαφορα ειναι οτι οταν τα παιδια μαθαίνουν οτι δεν υπαρχει ο Santa , οι γονείς εξακολουθούν να γιορτάζουν μαζί τους τα χριστουγεννα κ να τους κάνουν δώρα 

Αλλά αν το γκέι αγοράκι πάει να δουλέψει στην Vodafone θα τον κλωτσήσουν έξω και θα τον κράξουν γελώντας διαβολικά "έφαγες το μάρκετινγκ μας παιδάκι!"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Ρε συ AtiX, έχεις δει καθόλου τη ρητορική των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων από την 1η εκλογή του Trump; Θα το πω για μια τελευταία φορά και δε θα επανέρθω γιατί γίνεται κουραστικό. Ναι, υπάρχουν ρατσιστές. Ναι, υπάρχουν "κακοί " άνθρωποι. Πάντα υπήρχαν. Το χέρι όμως όλων αυτών το οπλίζουν οι διάφοροι πολιτικοί που δημιουργούν πόλωση.

Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας των άκρων… αν πεις κακή κουβέντα για τον Τραμπ αυτόματος γουστάρεις ρητορική Μπαιτεν ή Καμαλα… αν δηλώσεις ομοφυλόφιλος αυτόματος μισείς τους str8…

ξανά λέω γιατί και εγώ κουράστηκα, δεν ρίχνω σε κανέναν πολιτικό την ευθύνη για τον ρατσισμό που μπορεί να έχει ο καθένας στον κοινωνικό μου περίγυρο…

ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τα λεγόμενα του… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε

πχ. Πότε πιστεύεις οι ΗΠΑ θα έχουν δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες; 
Στο ενδιάμεσο όλα καλά;;;;

Κάνε έναν κόπο να δεις το βίντεο και θα σου λυθούν οι απορίες.

Το βίντεο το έχω δει όταν είχε βγει. Απάντησε, αν θες, αυτό που ρώτησα. Είχα κάνει κι άλλη μια ερώτηση η οποία έμεινε αναπάντητη, που έχει σχέση με την ερώτηση παραπάνω:

56 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Άρα ο ρατσισμός είναι καλός όταν εφαρμόζεται για λόγους με τους οποίους συμφωνούμε; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Όλες οι εταιρείες που εφαρμόζουν σήμερα πολιτικές DEI σημαίνει ότι πριν από αυτό προσλάμβαναν μόνο λευκούς straight άντρες ή ενεργά έκοβαν κάποιον αν δεν ήταν λευκός straight άντρας;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Έχεις κάποιο DEI πρόγραμμα που να λαμβάνει τέτοιες παραμέτρους υπ' όψην του; Γιατί ό,τι σελίδα DEI έχω δει επικεντρώνεται σε χρώμα και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Προνόμια για κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι που υπάρχουν και στην χώρα μας, δεν τα ξέρεις; Τα ξέρεις μάλλον.

Αλλά για άλλες ομάδες δεν κάνει; Αν τα λένε DEI κάνουν τζιζ;

8 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά αυτήν την ερώτηση χωρίς καμία άλλη πληροφορία;

Θα μπορούσα να σου δώσω μια απάντηση με πολλά if's.

9 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Τα προνόμια και τις δυσκολίες με τις οποίες μεγάλωσα τις ξέρω εγώ, οπότε ας αφήσουμε τα τουιτερίστικα και low effort "check your privilege" έξω απ' τη συζήτηση.

Όλα καλά με τα διάφορα assumptions και strong opinions για ομάδες στις οποίες δεν ανήκουμε όμως. Got it.

17 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Αν είναι ικανοί εννοείται να τους προσλάβεις. Λέω κάπου κάτι άλλο;

Λες πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ίσοι, κι ας ξέρεις πως είναι περιθωριοποιημένοι. Και πως μαγικά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Αλλά αν το γκέι αγοράκι πάει να δουλέψει στην Vodafone θα τον κλωτσήσουν έξω και θα τον κράξουν γελώντας διαβολικά "έφαγες το μάρκετινγκ μας παιδάκι!"

Αν η βονταφον προσλαμβάνει γκει αγοράκια , το τελευταιο πρόβλημα της θά’ναι το μάρκετινγκ λολολολο

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας των άκρων… αν πεις κακή κουβέντα για τον Τραμπ αυτόματος γουστάρεις ρητορική Μπαιτεν ή Καμαλα… αν δηλώσεις ομοφυλόφιλος αυτόματος μισείς τους str8…

ξανά λέω γιατί και εγώ κουράστηκα, δεν ρίχνω σε κανέναν τους την ευθύνη για τον ρατσισμό που μπορεί να έχει ο καθένας στον κοινωνικό μου περίγυρο…

Συμφωνώ σε αυτά που λες, απλώς εγώ ρίχνω ευθύνες και στους από πάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

ξανά λέω γιατί και εγώ κουράστηκα, δεν ρίχνω σε κανέναν τους την ευθύνη για τον ρατσισμό που μπορεί να έχει ο καθένας στον κοινωνικό μου περίγυρο…

Δε θα συμφωνήσω πλήρως. Υπάρχουν χώρες όπου η διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται διαφορετικά, σωστά.

Εκεί υπάρχει η κουλτούρα και η παιδεία που διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες. Ένας μέρος της ευθύνης ανήκει στους πολίτες και ένα άλλο μέρος στην κρατική εξουσία. Αυτό είναι φανερό πια.

Αν με τη φράση σου: 

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

εννοείς και στο τί ψηφίζει και στο αν αντιδράει ενεργά στην αδικία, τότε θα συμφωνήσω απόλυτα.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Μπράβο σε αυτές τις εταιρείες , μαζί τους

Αλλα δεν ειναι μονο η μετα κ η τεσλα που κόβουν το dei υπάρχουν παρά πολλες οι οποίες αλλάξανε στάση ακομα κ προ εκλογή Τραμπ

Τωρα γτ μονο αυτές σχολιάζονται , το αφήνω στη κρίση σου φιλε ΑtiX

Γιατί φίλε μου αυτό είναι το θέμα των ημερών…

βλέπεις, μιας και εγώ από εσάς εξημερώνομε, δεν ήμαστε όλοι διαβασμένοι, ούτε καιγόμαστε σαν και εσένα για να ξέρουμε ποιες εταιρίες διατηρούν το DEI και ποιες όχι…

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Προνόμια για κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι που υπάρχουν και στην χώρα μας, δεν τα ξέρεις; Τα ξέρεις μάλλον.

Αλλά για άλλες ομάδες δεν κάνει; Αν τα λένε DEI κάνουν τζιζ;

Όχι, δεν τα ξέρω.

Θα μπορούσα να σου δώσω μια απάντηση με πολλά if's.

Άρα η απάντηση είναι όχι, το χρώμα του δέρματός της και το φύλο της δεν είναι αρκετά για να την κατατάξεις ως περιθωριοποιημένη.

Όλα καλά με τα διάφορα assumptions και strong opinions για ομάδες στις οποίες δεν ανήκουμε όμως. Got it.

???

Τι λες; Ποια assumptions και strong opinions;

Λες πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ίσοι, κι ας ξέρεις πως είναι περιθωριοποιημένοι. Και πως μαγικά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση.

2 ώρες πριν, Kercyn είπε

Το μαύρο παιδάκι στο γκέτο θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί. Τον γκέι που τον κακοποιούσαν στο σχολείο θα τον βοηθήσεις με προγράμματα επιμόρφωσης στο σχολείο και δομές στήριξης, όχι βάζοντας την σημαία του pride στο Twitter της εταιρείας σου για ένα μήνα (και αυτό σε δυτικές χώρες μόνο ε, όχι σε κάνα Κατάρ ή καμιά Κίνα).

Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολα, απαιτούν χρόνο, επενδύσεις και ικανότητα. Συν ότι μετά δε θα μπορείς ούτε να τους χειραγωγείς τόσο εύκολα, ούτε να εφαρμόζεις διαίρει και βασίλευε πολιτικές για την πλέμπα για να συνεχίσεις να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου τη ζωάρα σας.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για κοινωνικά κριτήρια. Αυτό στο οποίο είμαι αντίθετος είναι κριτήρια που έχουν να κάνουν με φυλή, χρώμα, σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. Ακόμα περιμένω ένα DEI πρόγραμμα όπου τα κριτήρια είναι κοινωνικά και δεν έχουν να κάνουν με χρώματα και φυλές btw.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kercyn είπε

Το μαύρο παιδάκι στο γκέτο θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί. Τον γκέι που τον κακοποιούσαν στο σχολείο θα τον βοηθήσεις με προγράμματα επιμόρφωσης στο σχολείο και δομές στήριξης, όχι βάζοντας την σημαία του pride στο Twitter της εταιρείας σου για ένα μήνα (και αυτό σε δυτικές χώρες μόνο ε, όχι σε κάνα Κατάρ ή καμιά Κίνα).

Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολα, απαιτούν χρόνο, επενδύσεις και ικανότητα. Συν ότι μετά δε θα μπορείς ούτε να τους χειραγωγείς τόσο εύκολα, ούτε να εφαρμόζεις διαίρει και βασίλευε πολιτικές για την πλέμπα για να συνεχίσεις να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου τη ζωάρα σας.

And world peace....  

6 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Όχι, δεν τα ξέρω.

Δεν ξέρεις π.χ. πως κάποιος πολύτεκνος παίρνει σε μια προκήρυξη περισσότερα μόρια από έναν εργένη;

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί φίλε μου αυτό είναι το θέμα των ημερών…

βλέπεις, μιας και εγώ από εσάς εξημερώνομε, δεν ήμαστε όλοι διαβασμένοι, ούτε καιγόμαστε σαν και εσένα για να ξέρουμε ποιες εταιρίες διατηρούν το DEI και ποιες όχι…

Μπα , ούτε κρύο ούτε ζέστη προσωπικά…

Απλα προτού γενικεύουμε , καλο ειναι να μαστε κ λιγο διαβασμένοι 

Ιδιαίτερως οταν η γενίκευση εναντίον της δίκης σου άποψης προφανώς σε ενοχλεί 

• Moderators
Δημοσ.

1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

And world peace....  

Άρα η λύση είναι ρατσισμός for the greater good; Μια ξεκάθαρη ναι/όχι απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.

1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

Δεν ξέρεις π.χ. πως κάποιος πολύτεκνος παίρνει σε μια προκήρυξη περισσότερα μόρια από έναν εργένη;

Σίγουρα θα το έχω ακούσει, δε μου ήρθε στο μυαλό όμως. Αυτό όμως είναι κοινωνικό κριτήριο, δεν έχει να κάνει με φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...