Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Τα DEI προγράμματα βάζουν ρατσιστικά κριτήρια στις προσλήψεις και στην αντιμετώπιση των ανθρώπων, κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετο, καθώς δε θεωρώ ότι κάποια φυλή, φύλο ή σεξουαλικός προσανατολισμός έχει από μόνη της συγκεκριμένα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά. Δεν είσαι καλός άνθρωπος επειδή είσαι γκέι ούτε είσαι λιγότερο ικανός επειδή είσαι μαύρος.

Φαντάζομαι και το ΑΣΕΠ όταν ζητάει ποσοστά ατόμω με αναπηρίες είναι ρατσιστικό ; 
Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από ένα πρόγραμμα που σου λέει ότι μπορείς να προσλαμβάνεις άτομα από διάφορες μειονότητες είναι ρατσιστικό. Το αντίθετο είναι, αλλά τα eco chambers δεν αφήνουν το κόσμο να δει ευρύτερα και παπαγαλίζει ότι του σπρώχνει ο Έλον στη ντουντούκα. 

• Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σύντομα ο Τιμ θα συνταξιοδοτηθεί όποτε δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο να πάρει πάνω τους αυτή την απόφαση….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Το 1999 ήταν 26 χρόνια πριν. Θέλω να πιστεύω ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και στην επαρχία που δυστυχώς ακόμα και σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό αντιλήψεις του παρελθόντος. Για να καταλάβεις, λοιπόν, ποιος έφταιγε τότε, αρκεί να κοιτάξεις ποιος είχε επιρροή στον απλό κόσμο. Ποιος έμαθε στα παιδιά που σε χτυπούσαν ότι το να είσαι γκέι είναι κακό (hint, ακόμα και σήμερα τα ίδια λένε);

Πέρσι λιντσάρανε δύο άτομα στην Θεσσαλονίκη ομάδα πενήντα ατόμων…

Και ναι αυτοί δεν διαφέρουν από όσους εδώ μέσα πετάνε χαρακτηρισμούς και χλευάζουν άτομα της LGBTQ κοινότητας…

αν δεν το ξέρεις κάνε μια γρήγορη ανάγνωση σε αυτό και σε προηγούμενα παρόμοια θέματα και δες και τα σβησμένα…

13 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Επίσης, τι σχέση έχει η Ελλάδα του 2000 με τις ΗΠΑ του 2020 και τις πολιτικές που ακολουθεί ένα κόμμα;

Δεν διαφέρει μιας και υπάρχουν πολιτείες ή περιοχές που είναι πραγματικά πρόβλημα να ανήκεις σε μια μειονότητα, βάζω στοίχημα στο τέλος της πενταετίας του τραμπ αυτό θα είναι ο κανόνας σε όλες τις πολιτείες…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Δημοσ.

meh…την αυξησουλα του μια χαρα την πηρε ο Cook , οποτε μπορει να υποστηρίζει πως τα DEI προγράμματα της Apple είχαν κέρδος,αρα δεν υπαρχει λόγος κ για την παύση τους,οσο θέλει…

Ας δούμε αν θα πειστούν κ οι μέτοχοι κ εντέλει αν στη πλειοψηφία the right man for the job ειναι κ αυτός που την παιρνει δεν βλεπω το πρόβλημα..

Βέβαια σε άλλους χωρους όπου τα προσόντα ερχόντουσαν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με φοβία της ανισότητας έγινε πραγματικά πανωλεθρία κ χάθηκαν υπέρογκα ποσα , οπως πχ στο gaming που κακές επιδόσεις έφτασαν πολλά στούντιο σε λουκέτο 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Το 1999 ήταν 26 χρόνια πριν. Θέλω να πιστεύω ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και στην επαρχία που δυστυχώς ακόμα και σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό αντιλήψεις του παρελθόντος. Για να καταλάβεις, λοιπόν, ποιος έφταιγε τότε, αρκεί να κοιτάξεις ποιος είχε επιρροή στον απλό κόσμο. Ποιος έμαθε στα παιδιά που σε χτυπούσαν ότι το να είσαι γκέι είναι κακό (hint, ακόμα και σήμερα τα ίδια λένε);

Επίσης, τι σχέση έχει η Ελλάδα του 2000 με τις ΗΠΑ του 2020 και τις πολιτικές που ακολουθεί ένα κόμμα;

Άρα ο ρατσισμός είναι καλός όταν εφαρμόζεται για λόγους με τους οποίους συμφωνούμε; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Όλες οι εταιρείες που εφαρμόζουν σήμερα πολιτικές DEI σημαίνει ότι πριν από αυτό προσλάμβαναν μόνο λευκούς straight άντρες ή ενεργά έκοβαν κάποιον αν δεν ήταν λευκός straight άντρας;

Επίσης θα πώ 

Αν στρίψεις το τιμόνι τέρμα αριστερά , δεν θα πας ευθεία αν το φέρεις στο κέντρο....

Δεν πρόκειται περί ρατσισμού αλλά προσπάθεια διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Προσπαθείς να φέρεις μια ισορροπία και μάλιστα σχετικά ήπια. Δεν λες θα προσλάβω πιο πολλούς από την αδύναμη κοινωνική ομάδα.

Νομίζω στο βίντεο το περιγράφει. Ακόμα και αν εξαλείψεις τον ρατσισμό υπάρχει το φάντασμα του....

• Like 1
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, loulakion είπε

Φαντάζομαι και το ΑΣΕΠ όταν ζητάει ποσοστά ατόμω με αναπηρίες είναι ρατσιστικό ; 
Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από ένα πρόγραμμα που σου λέει ότι μπορείς να προσλαμβάνεις άτομα από διάφορες μειονότητες είναι ρατσιστικό. Το αντίθετο είναι, αλλά τα eco chambers δεν αφήνουν το κόσμο να δει ευρύτερα και παπαγαλίζει ότι του σπρώχνει ο Έλον στη ντουντούκα. 

Δε γνωρίζω για το ΑΣΕΠ ή τι κριτήρια έχει ή οτιδήποτε για να μπορέσω να σου απαντήσω καλύτερα, η αναπηρία όμως αποτελεί αντικειμενικό πρόβλημα. Το να είσαι γκέι, μαύρος, άσπρος, κίτρινος, γυναίκα ή άντρας δεν αποτελούν προβλήματα. Το να προσλαμβάνεις άτομα με κριτήριο το χρώμα τους ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό είναι ο ορισμός του ρατσισμού.

9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πέρσι λιντσάρανε δύο άτομα στην Θεσσαλονίκη ομάδα πενήντα ατόμων…

Και ναι αυτοί δεν διαφέρουν από όσους εδώ μέσα πετάνε χαρακτηρισμούς και χλευάζουν άτομα της LGBTQ κοινότητας…

αν δεν το ξέρεις κάνε μια γρήγορη ανάγνωση σε αυτό και σε προηγούμενα παρόμοια θέματα και δεν και τα σβησμένα…

Δεν διαφέρει μιας και υπάρχουν πολιτείες ή περιοχές που είναι πραγματικά πρόβλημα να ανήκεις σε μια μειονότητα, βάζω στοίχημα στο τέλος της πενταετίας του τραμπ αυτό θα είναι ο κανόνας σε όλες τις πολιτείες…

Το περιστατικό δεν το γνωρίζω αλλά δεν παρακολουθώ ειδήσεις γενικότερα. Δεν ξέρω τι θες να σου πω. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους για ό,τι λόγο μπορείς να φανταστείς. Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;

Έχει ξαναβγεί ο Τραμπ και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, θέλω να πιστεύω ότι ούτε αυτή τη φορά θα έρθει αν και τώρα τον βλέπω πιο ζωηρό με κάτι Καναδάδες και Γροιλανδίες.

5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Δεν λες θα προσλάβω πιο πολλούς από την αδύναμη κοινωνική ομάδα.

Αυτό ακριβώς είναι τα DEI. Ξαναλέω, αν έχω καταλάβει λάθος εξηγήστε μου σας παρακαλώ τι έχω καταλάβει λάθος ή στείλτε κάνα (σοβαρό) link να διαβάσω.

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Dimitris_1981 said:

Οχι ρε φίλε link απο mckinsey. Είναι προπαγανδιστές απο τους χειρότερους, ότι σαχλαμάρα μόνο και μόνο για να προωθήσουν ιδεολογία.
Σχετικά με το παραπάνω Link, το ποστάρουν λες και είναι συνταγματικό δικαίωμα πχ των μαύρων να είναι στα φιλμ. Τα φίλμ όμως δεν είναι μια δημόσια υπηρεσία όπως πχ τα  δημόσια σχολεία, αλλά ένα προϊόν, ένα προϊόν που έχει κοινό και πελάτες. Αν κάτι πουλάει θα το κάνουν, αν δεν πουλάει όχι. Δεν είναι ούτε αναφαίρετο δικαίωμα  κάποιου να είναι σε ένα φιλμ, ούτε υποχρέωση του κοινού να πληρώσει για να το δει. Δεν ξέρω σαν ποσοστά πόσους μαύρους έχει ζητήσει το κοινό, αλλά εγώ ξέρω πολλούς μαύρους Α listers που έχουμε αγαπήσει πολύ πριν την DEI τρέλα. 

1 minute ago, loulakion said:

Το ΑΣΕΠ δρα ως βαρχίονας του κράτους και δουλειά του κράτους είναι η κοινωνική μέριμνα. Με άλλα λόγια , το κράτος, στην πρόσληψη έχει λάβει υπόψιν το πιθανός αυξημένο κόστος (πχ μεγαλύτερη πιθανότητα για απουσίες λόγο υγείας) και φυσικά είναι προτιμότερο για το κρατος  να έχει ενεργούς ανθρώπους που δουλεύουν, παρά επιδοματίες.

Μπορείς να προσλάβεις άτομα από διάφορες μειονότητες, χωρίς πρόγραμμα. Ο σκοπός της ύπαρξης του προγράμματος είναι να υπάρχει δέσμευση στην εταιρική πολιτική. Πολιτική που λέει όχι αξιοκρατία, αλλά  αξιλογήσεις με βάση ποιος γεννήθηκες.

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Άρα μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Γιατί είχα την εντύπωση ότι τα DEI προγράμματα λάμβαναν υπ' όψην παραμέτρους όπως το χρώμα, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ. Έκανα λάθος;

Όπως σε διάφορες διαδικασίες της ζωής λαμβάνονται υπόψιν ενδεικτικά: το εισόδημα, ο αριθμός τέκνων, η καταγωγή, ο βαθμός πτυχίου αλλά όχι η δυσκολία του κ.α.

Κακό κι αυτό;

12 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Ποιες είναι οι λάθος υποθέσεις;

Το γενικό "Κανείς δεν είναι περιθωριοποιημένος επειδή γεννήθηκε μαύρος, γκέι, γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο" είναι εντελώς λάθος (ναι, διάβασα και τα υπόλοιπα, αλλά ξεκινάς με αυτό). Δεν είσαι σε καμία κατηγορία από αυτές προφανώς και το προνόμιό σου σου επιτρέπει να κάνεις τέτοιες γενικεύσεις. Δεν ξέρεις π.χ. πως θα νιώσει ένα γκέι παιδάκι αν δει pride flag σε ένα εταιρικό προφίλ στα social - κι ας κατάλαβει όταν μεγαλώσει το... μάρκετινγκ.

Δεν θα αρχίσουμε όλοι να κάνουμε συγκρίσεις με τον πλανητάρχη, τους σταρ του Χόλιγουντ ή γενικά με πιο πλούσιους για να βγαίνουμε... λιγότερο προνομιούχοι! 

Γράφεις μετά και για το.. μαύρο παιδάκι από το γκέτο 😢 

Αναφορά σε κείμενο

θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί

...αλλά μάλλον όχι με το να προσλάβεις την μαμά ή τον μπαμπά του στην Meta, γιατί σίγουρα υπήρχε κάπου ένας λευκός που είχε κάτι καλύτερο...; 

4 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Θέλω να πιστεύω ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα

Wishful thinking, μπες σε social προφίλ ανοιχτά γκέι ατόμου, και έλα να μου πεις.

Η αρνητική προδιάθεση του κόσμου έχει βάση -στην καλύτερη- αυτό το "έλα μωρέ, όλα τα 'χουν πια, τι άλλο θέλουν" και η οπισθοδρόμηση που έρχεται είναι προφανής μέρα με τη μέρα στην έκφραση, ειδικά των νέων!  

11 λεπτά πριν, fast8 είπε

Δεν διορθώνεις μια ανισότητα με μια άλλη ανισότητα.

Ποιός σε πείραξε εσένα;

• Like 5
  • Confused 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Για να κρίνεις τον Ικανότερο πρέπει να ορίσεις την αφετηρία της σύγκρισης. 

Δεν έχει ίδια αφετηρία κάποιος που ξοδευτήκαν 10δες (αν όχι 100αδες) χιλιάδες δολάρια για την ανατροφή και εκπαίδευση του με κάποιον που πάλευε για 1 πιάτο φαγητό και δύσκολα είχε πρόσβαση σε δανεισμό. Αν ρώταγες εμένα, θα προσλάμβανα τον 2ο γιατί αυτός ξέρει να αγωνίζεται για να κερδίσει κάτι και διένυσε μεγαλύτερη απόσταση μέχρι την πόρτα του εργοδότη. Ο πρώτος είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να θέλει προσπάθεια να αποτύχει.

Ο λόγος ύπαρξης τέτοιων προγραμμάτων είναι η ανικανότητα να υπάρξει ισότητά πριν να φτάσουμε στην αγορά εργασίας. 

Μα εκεί ακριβώς είναι το κλου, οι εταιρίες θέλουν άτομα που να έχουν ένα μίνιμουμ ικανοτήτων τη στιγμή που θα τους δώσουν το εταιρικό laptop, δεν τους νοιάζει πως το απέκτησαν. Παλιά είχαν την πολυτέλεια να εκπαιδεύουν άτομα που δεν είχαν το μίνιμουμ ικανοτήτων (αν και κακώς έγινε -αν έγινε- η επιλογή με βάση το φύλο και το χρώμα δέρματος και όχι με εξέταση του bankground του υποψηφίου, λες και δεν υπάρχουν λευκοί άντρες που δεν επενδύθηκαν 10δες χιλιάδες δολάρια πάνω τους από τους γονείς του). Πλέον όμως οι εταιρείες δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια ούτως ή άλλως. Πλέον ο καθένας στις ΗΠΑ μπορεί να έχει 4-5% απόδοση απλά αγοράζοντας ομόλογα των ΗΠΑ (χωρίς να παρακολουθεί τιμές μετοχών και να διαβάζει αναλύσεις μετοχών), άρα οι εταιρείες πρέπει να το ξεπεράσουν αυτό το 4-5% λόγω του ρίσκου που ενέχουν οι μετοχές. Και έχουν και τους Κινέζους να περιμένουν στη γωνία να τους ξεφτιλίσουν όπως ξεφτίλισαν την Ericsson στο 5G και τους Ευρωπαίους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και πολύ απλά δεν έχουν χρόνο για οτιδήποτε που δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα τους. Αυτό είναι το κλου και οι αναλύσεις για culture wars είναι για να περνάει η ώρα.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 4
Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι πιο απλα και βαθια χαραγμένα στην ανθρώπινη φυση μας. Ρατσισμός υπάρχει παντού, σε ολες τις εκφάνσεις της ζωης μας. Ολοι παλευουν για λιγο παραπανω επιρροή σε μικρα ή μεγάλα πράγματα, οπως επίσης μας αρέσει να σχηματίζουμε μικρες ή μεγάλες ομαδες με ομοιδεατες καιι να κρινουμε τις αλλες ομαδες. Σαν οντα ομως δεν ανηκουμε μονο σε μια ομαδα αλλα σε πολλες, μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα ή γενικά μεσα στη μερα σε διάφορες ομάδες, πχ να ειμαι μαυρος, γκεη, σκακιστής, παντρεμένος, πατερας, Ολυμπιακος, ταξιτζης κτλ κτλ ασυναίσθητα ή συνειδητά, δεν ξερω, ειμαστε "ρατσιστές" με αλλους ανθρώπους που δεν ανηκουν στις ιδιες ομαδες με εμας ή διαφερουν μονο σε μια δυο ομαδες. Ειναι η ανθρώπινη φύση, οποιος λεει οτι δεν ειναι, οταν πιεστεί λίγο ή του χαλασει η ζαχαρενια του, του βγαίνει ο κρυφός ρατσισμός που εχει μεσα του. 

Η διαφορά του "πολιτισμένου" με τον "απολιτιστο" ειναι οτι ο πρώτος μπορεί και καταπιεζει αυτα τα ένστικτα για το γενικότερο καλο, οχι οτι δεν τα εχει αλλα οτι μπορει και τα εχει υπο έλεγχο (αρκετά πιο πολυ απο τον δεύτερο, οχι 100% υπο έλεγχο). 

Πολλα απο αυτα που γράφονται εδω ειναι θεωριες ονειροπολων, ο κόσμος δεν λειτουργεί με θεωρίες, ειναι πιο σκληρός και θελει να κάνεις πολλες υποχωρησεις για να κάνεις τον απολιτιστο πολιτισμένο. Υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα στο να ορισουμε πόσο πολιτισμενος ειναο ο καθενας και ποσο απολιτιστος ειναι αυτος που θέλει "φτιαξιμο". Στη φύση δεν κερδίζουν οι θεωρίες, κερδίζει οποιος αρπαξει την ευκαιρια πρώτος(πράξεις). 

Τα DEI προγράμματα ειναι τα ένστικτα 5 ομάδων εναντίον τα ένστικτα 5-10 αλλων ομάδων. Δεν υπάρχει καμία ισότητα, υπάρχει εγωισμός. Με καταπιέζες χρονια και τωρα θα σσ καταπιεζω εγω, ετσι ειναι το δίκαιο. 

Μου σκοτωσες το παιδι και θα σκοτωσω εγω το δικο σου. 

Ποιος σταματάει μια βεντέτα; 

Αυτος που δεν παει να σκοτωσει το 10το παιδί της αλλης οικογένειας και ας σκοτωσαν αυτοί το δικο του. 

Υ. Γ. Γιατι το αβαταρ μου ειναι ο αρχηγός απο τον αστυνόμο Σαΐνη; Γιατι το γραμμα που δινει αρχηγος στον Σαΐνη εξαφανίζετε σε 10 δευτερόλεπτα. Ετσι και τα μηνύματα μου στο insomnia, δεν εχουν μεγάλο προσδοκιμο ζωης, εξαψανιζονται αμεσα. 

• Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Το περιστατικό δεν το γνωρίζω αλλά δεν παρακολουθώ ειδήσεις γενικότερα. Δεν ξέρω τι θες να σου πω. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους για ό,τι λόγο μπορείς να φανταστείς. Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;

Μα εσύ έριξες το φταίξιμο στους πολιτικούς, ενώ το πρόβλημα το δημιουργούν οι ίδιοι οι πολίτες… ακόμα να καταλάβεις ότι αν δεν υπήρχαν ρατσιστές, δεν θα είχαμε πολιτικούς τύπου Τραμπ, Πούτιν, Μελονι ή Κασιδιάρη?

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όταν έτρωγα ξύλο στο γυμνάσιο, την ίδια εποχή με τα γεγονότα που περιγράφεις στην Γιουγκοσλαβία, επειδή τόλμησα να πω ότι μου αρέσουν τα αγόρια, φταίει ο Κλίντον ή κάποιος άλλος???

Όντως, έγινε αυτό @AtiX ;

• Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, SeaLion said:

Ποιός σε πείραξε εσένα;

Πρέπει εμένα να με πειράξουν για να δω την αδικία και την ανισότητα;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Όντως, έγινε αυτό @AtiX ;

Δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα για κάτι τέτοιο φίλε μου, αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το ξύλο το έφαγα πολύ πριν τον Κλίντον, όταν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία …

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fast8 είπε

Πρέπει εμένα να με πειράξουν για να δω την αδικία και την ανισότητα;

Άρα είναι απλά συμπάθεια για τους λευκούς άντρες της Αμερικής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...