Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Είμαι σίγουρος ότι γινόταν, γίνεται και θα γίνεται, όχι μόνο για τα 2 αυτά που είπα αλλά και για κάθε πιθανή και απίθανη ομαδοποίηση. Έχω ακούσει πχ για Έλληνα εργοδότη που δεν ήθελε με τίποτα να προσλάβει άτομα που δεν είχαν τελειώσει την ίδια σχολή με αυτόν.

Ένα DEI πρόγραμμα όμως, εξ ορισμού, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης με την επιλογή ενός ισότιμου ή λίγο χειρότερου υποψηφίου με κριτήριο μόνο το χρώμα του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τη θρησκεία του κλπ. Infographics με ποσοστά μαύρων, ισπανόφωνων, γυναικών, γκέι κλπ σε μια δουλειά ή σε μια ταινία ή οπουδήποτε αλλού υπονοούν ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε συγκεκριμένα χρώμα, φυλή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν, πχ, έχουμε κάτω από 50% γυναίκες στην εταιρεία μας τότε πρέπει να προσλάβουμε γυναίκες μέχρι να φτάσουμε το 50% γιατί... reasons. Όταν έχεις, λοιπόν, ένα ρεύμα που επιβάλλει συγκεκριμένα αυθαίρετα ποσοστά, αναπόφευκτα έχεις και τα λεγόμενα "diversity hires", άτομα δηλαδή που μπορεί να μην ήταν και τα πιο ικανά αλλά προσλήφθηκαν επειδή ανήκαν σε κάποια ομάδα που αποφασίστηκε ότι είναι "περιθωριοποιημένη". Και προφανώς έχεις και όλους αυτούς που έμειναν στην απ' έξω με ρατσιστικά κριτήρια επειδή, ενώ ήταν ικανοί, το χρώμα τους, το φύλο τους ή ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν ήταν μέσα στις περιθωριοποιημένες ομάδες.

Συνήθως αυτές οι "έρευνες" επικεντρώνονται σε white collar jobs ή σε δουλειές που θεωρούνται προνομιούχες, όπως τσέοι, boards κλπ και δεν ασχολούνται ποτέ με σκουπιδιάρηδες, μεταλλωρύχους, αθλητές μπάσκετ κλπ. Απλώς αποτελούν άλλο ένα εργαλείο για άρθρα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δακρύβρεχτες "we care" ιστορίες από πολιτικούς.

Κανείς δεν είναι περιθωριοποιημένος επειδή γεννήθηκε μαύρος, γκέι, γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι περισσότερο περιθωριοποιημένα τα μαύρα παιδιά του Obama από ένα λευκό straight αγόρι με χωρισμένους γονείς που ζει paycheck to paycheck; Ή είναι περισσότερο περιθωριοποιημένοι οι άπειροι γκέι/γυναίκες/μαύροι ηθοποιοί του Χόλλυγουντ από έναν straight που δουλεύει 12ωρα στις αποθήκες της Amazon; Προφανώς και όχι. Ένα μαύρο παιδάκι στο γκέτο δεν είναι περιθωριοποιημένο επειδή γεννήθηκε μαύρο, είναι περιθωριοποιημένο επειδή ζει μέσα σε μια περιοχή η οποία έχει επίτηδες παρατηθεί να ρημάξει και η πιο εύκολη διέξοδός του είναι το έγκλημα. Όπως κι εγώ δεν ήμουν πιο προνομιούχος από συμμαθήτριές μου ή γκέι συμμαθητές μου που έμεναν σε βίλες.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν έχει να κάνει με τη φυλή σου, το σεξουαλικό σου προσανατολισμό ή το φύλο σου. Έχει να κάνει με την τάξη στην οποία έτυχε να γεννηθείς. Το μαύρο παιδάκι στο γκέτο θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί. Τον γκέι που τον κακοποιούσαν στο σχολείο θα τον βοηθήσεις με προγράμματα επιμόρφωσης στο σχολείο και δομές στήριξης, όχι βάζοντας την σημαία του pride στο Twitter της εταιρείας σου για ένα μήνα (και αυτό σε δυτικές χώρες μόνο ε, όχι σε κάνα Κατάρ ή καμιά Κίνα).

Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολα, απαιτούν χρόνο, επενδύσεις και ικανότητα. Συν ότι μετά δε θα μπορείς ούτε να τους χειραγωγείς τόσο εύκολα, ούτε να εφαρμόζεις διαίρει και βασίλευε πολιτικές για την πλέμπα για να συνεχίσεις να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου τη ζωάρα σας. Οπότε DEI, pride flags, 500 135000 pronouns από τη μία και think of the children, muh freedums και MAGA από την άλλη και άσε τους να τσακώνονται.

Θα συμφωνήσω ότι το πρόβλημά είναι κυρίως ταξικό. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες μειονότητες ανήκουν στην χαμηλότερη τάξη με μικρή πρόσβαση σε παροχές που θα τους βγάλουν από εκεί. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι μόνο ταξικό. Έστω και υποσυνείδητα, κοινωνικές ομάδες όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα. Κάπου πρόσφατα διάβαζα ότι υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν ότι ακόμα και το ύψος παίζει ρόλο στην πιθανότητα να ανέβει κάποιος στην ιεραρχία. Δυστυχώς δεν έχω την πηγή αυτή την στιγμή.

Αν  δεν υπήρχε πρόβλημα δεν θα βλέπαμε τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις θέσεις εργασίας.

Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν ακρότητες αλλά κι από τις 2 πλευρές. Μάλιστα περισσότερο από τους ισχυρούς.

• Like 2
  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πάρε παράδειγμα το παρόν θέμα, βλέπεις ανθρώπους να αντιτίθενται σε ένα πλαίσιο που να επιδιώκει και να προωθεί τη δίκαιη μεταχείριση και την πλήρη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των ομάδων που ιστορικά υποεκπροσωπούνται ή υπόκεινται σε διακρίσεις χωρίς καν να τους επηρεάζει… 

Τα DEI προγράμματα βάζουν ρατσιστικά κριτήρια στις προσλήψεις και στην αντιμετώπιση των ανθρώπων, κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετο, καθώς δε θεωρώ ότι κάποια φυλή, φύλο ή σεξουαλικός προσανατολισμός έχει από μόνη της συγκεκριμένα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά. Δεν είσαι καλός άνθρωπος επειδή είσαι γκέι ούτε είσαι λιγότερο ικανός επειδή είσαι μαύρος.

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τόσο καιρό ζητάω από έναν να μου πει γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα και πως θα καταπολεμηθεί ο αποκλεισμός φύλου, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού , αναπηρίας, ηλικίας, πολιτισμού, τάξης ή θρησκείας…

Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα ευκαιριών αλλά δε μπορώ να υπερασπιστώ το τι μπορεί να λέει ο κάθε τυχαίος. Αν έχεις κάπου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα με εμένα να μην υποστηρίζω την ισότητα ευκαιριών πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τόσο φόβο ότι θα έρθει η οποιαδήποτε μειονότητα και θα μου πάρει την δουλειά όχι μόνο είναι αφύσικη αλλά προκαλεί και πολλά ερωτήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος… 

Αυτό που φοβάμαι (και ήδη γίνεται) είναι η τριβή μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν για την καλοπέραση μερικών που δεν τους νοιάζουν ούτε "εμείς" ούτε "εσείς".

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fast8 είπε

Δεν έχει σχέση η σημερινή πραγματικότητά με το τι γινόταν πριν αιώνες. Αν παίρνεις αποφάσεις με ξεπερασμένα ή λάθος δεδομένα, μόνο σε λάθος αποτελέσματα οδηγείσαι.

Μάλλον δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα την οποία επικαλείσαι... Το να έχουν τρέξει 10-15 χρόνια κάποια προγράμματα σε big tech εταιρίες στις ΗΠΑ δεν σημαίνει και πρακτικά όσα νομίζεις για την αποδοχή και την ενσωμάτωση κάποιων μεινοτήτων παγκοσμίως.

Σήμερα, κι εδώ σε σχόλια παραπάνω, ο κόσμος θεωρεί πως προσλαμβάνεσαι επειδή είσαι μαύρος ή γκέι και δεν κάνεις τίποτα μετά ή ας πούμε παίρνουν σωρηδόν και με το ζόρι μικροκαμωμέν@ non-binary για μάχιμους πυροσβέστες. Εκεί που νόμιζα πως απλά υπερβάλλουν, νομίζω πλέον τα πιστεύουν φουλ αυτά που γράφουν...

1 ώρα πριν, fast8 είπε

DEI είναι τα προγράμματα, ESG είναι η βαθμονόμηση τους και woke είναι όρος της καθημερινής για να περιγράψει όλο αυτό.

Η "woke ατζέντα" είναι αυτό ακριβώς που λέει ο φίλος - κατασκευασμένος όρος από alt-right και λοιπούς ακροδεξιούς, με επίτηδες οικοποίηση ορολογίας μαύρων, που φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο DEI/ESG, αλλά οτιδήποτε προοδευτικό/αριστερό/you-name-it από τους γκέι γάμους μέχρι τις τρίχες στις γυναικείες μασχάλες και τους βίγκαν. Ό,τι δεν άρεσε το βαφτίσανε woke, να έχουν έναν εχθρό, έναν βασικό στόχο - να μην μπερδευόμαστε κιόλας καθώς οι περισσότεροι είναι χαζοί.

26 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Κανείς δεν είναι περιθωριοποιημένος επειδή γεννήθηκε μαύρος, γκέι, γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο. cis straight λευκός άντρας

Έλα, στο διόρθωσα, μπερδεύτηκες μάλλον.

• Like 9
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Θα συμφωνήσω ότι το πρόβλημά είναι κυρίως ταξικό. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες μειονότητες ανήκουν στην χαμηλότερη τάξη με μικρή πρόσβαση σε παροχές που θα τους βγάλουν από εκεί. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι μόνο ταξικό. Έστω και υποσυνείδητα, κοινωνικές ομάδες όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα. Κάπου πρόσφατα διάβαζα ότι υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν ότι ακόμα και το ύψος παίζει ρόλο στην πιθανότητα να ανέβει κάποιος στην ιεραρχία. Δυστυχώς δεν έχω την πηγή αυτή την στιγμή.

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας πάντα κάποιοι αντιμετωπίζονταν χειρότερα από άλλους. Μπορεί να ήταν από το χρώμα, το φύλο, η θρησκεία, τα πολιτικά πιστεύω, το ύψος, την ομορφιά ή από το αν ήταν από το διπλανό χωριό ή το δικό μας. Τις ανισότητες από τους Α προς τους Β δεν τις φτιάχνεις δημιουργώντας ανισότητες από τους Β προς τους Α.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ειχαν κανει ερευνες πριν μερικα χρονια σχετικα με το ποσο αντικειμενικες ειναι οι προσληψεις των ανθρωπων.
Το τεστ που δοκιμασαν ηταν κατα την επιλογη υποψηφιων μελλοντικων εργαζομενων διαδικτυακα με βαση το ιστορικο τους και τις γνωσεις τους.
Ειχαν κανει δοκιμες με προφιλ που ειχαν φανερα στοιχεια οπως φωτογραφιες των υποψηφιων κτλπ, και επανελαβαν το ιδιο πειραμα οταν μετετρεπαν τα προφιλ αοριστα χωρις να ξερουν το φυλο και το χρωμα δερματος των υποψηφιων.
Αυτο που ανακαλυψαν ηταν οτι τα ατομα που ηταν διαφορετικου χρωματος και/ή γυναικες, οταν ηταν φανερα τα στοιχεια αυτα δεν τους επελεγαν. Μολις γινοντουσαν ανωνυμοι, ειχαν περισσοτερες πιθανοτητες να επιλεχτουν.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Έλα, στο διόρθωσα, μπερδεύτηκες μάλλον.

Nope, δε μπερδεύτηκα και νομίζω θα το καταλάβαινες αν ξόδευες πάνω από 2 δευτερόλεπτα να σκεφτείς τι έγραψα (αν διάβασες καν το post, δεν παίρνω κι όρκο). Αν πάντως θες να συζητήσουμε κάτι πολιτισμένα εγώ εδώ είμαι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Τα DEI προγράμματα βάζουν ρατσιστικά κριτήρια στις προσλήψεις και στην αντιμετώπιση των ανθρώπων, κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετο, καθώς δε θεωρώ ότι κάποια φυλή, φύλο ή σεξουαλικός προσανατολισμός έχει από μόνη της συγκεκριμένα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά. Δεν είσαι καλός άνθρωπος επειδή είσαι γκέι ούτε είσαι λιγότερο ικανός επειδή είσαι μαύρος.

Τον πρόβλημα δεν είναι το DEI, το πρόβλημα είναι αν υπάρχουν ρατσιστικά κριτήρια στην πρόσληψη ή μη ενός ατόμου… Το DEI ήρθε να λύσει το πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα…

Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα ευκαιριών αλλά δε μπορώ να υπερασπιστώ το τι μπορεί να λέει ο κάθε τυχαίος. Αν έχεις κάπου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα με εμένα να μην υποστηρίζω την ισότητα ευκαιριών πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Δεν ζήτησα να υπερασπιστείς τίποτα…

Αυτό που φοβάμαι (και ήδη γίνεται) είναι η τριβή μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν για την καλοπέραση μερικών που δεν τους νοιάζουν ούτε "εμείς" ούτε "εσείς".

Προσωπικά το βρίσκω, παραμυθάκι, το οι άλλοι μας βάζουν να μαλώνουμε…

κάνεις από αυτούς δεν ήρθε προσωπικά να μου την πει, με απειλήσει ή με κοροϊδέψει σε αντίθεση από ορισμένους εδώ μέσα και εκεί έξω στην κοινωνία που με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν τα “καλύτερα” ανθρώπινα συναισθήματα τους… ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει την δύναμη της άποψης του και είναι μόνο αυτός υπεύθυνος για το τι και πως εκφράζεται…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 5
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Nope, δε μπερδεύτηκα και νομίζω θα το καταλάβαινες αν ξόδευες πάνω από 2 δευτερόλεπτα να σκεφτείς τι έγραψα (αν διάβασες καν το post, δεν παίρνω κι όρκο). Αν πάντως θες να συζητήσουμε κάτι πολιτισμένα εγώ εδώ είμαι.

Τα διάβασα. Ξεκινάς με λάθος υποθέσεις, οπότε και δίκιο να έχεις ως προς την ταξική θεώρηση του θέματος ή το pinkwashing, η όλη ρητορική είναι στρεβλή.

Αυτό που παίρνω είναι, παιδιά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, μόνο οι πλούσιοι την έχουν καλά αλλά μην κάνετε κι έτσι! Ενώ κάποιοι βράζουν στον πάτο του καζανιού.

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τον πρόβλημα δεν είναι το DEI, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ρατσιστικά κτίρια προσλήψεις ή μη ενός ατόμου… Το DEI ήρθε να λύςει το πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα…

Άρα μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Γιατί είχα την εντύπωση ότι τα DEI προγράμματα λάμβαναν υπ' όψην παραμέτρους όπως το χρώμα, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ. Έκανα λάθος;

11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Προσωπικά το βρίσκω, παραμυθάκι, το οι άλλοι μας βάζουν να μαλώνουμε…

κάνεις από αυτούς δεν ήρθε προσωπικά να μου την πει, με απειλήσει ή με κοροϊδέψει σε αντίθεση από ορισμένους εδώ μέσα και εκεί έξω στην κοινωνία που με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν τα “καλύτερα” ανθρώπινα συναισθήματα τους… ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει την δύναμη της άποψης του και είναι μόνο αυτός υπεύθυνος για το τι και πως εκφράζεται…

Μπορείς να το βρίσκεις ό,τι θέλεις. Δεν πιλόταρε ο Κλίντον τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία, άρα ήταν αμέτοχος, αυτό μου λες.

8 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τα διάβασα. Ξεκινάς με λάθος υποθέσεις, οπότε και δίκιο να έχεις ως προς την ταξική θεώρηση του θέματος ή το pinkwashing, η όλη ρητορική είναι στρεβλή.

Αυτό που παίρνω είναι, παιδιά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, μόνο οι πλούσιοι την έχουν καλά αλλά μην κάνετε κι έτσι! Ενώ κάποιοι βράζουν στον πάτο του καζανιού.

Ποιες είναι οι λάθος υποθέσεις; Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι λάθος. Ποτέ δεν είπα "μην κάνετε κι έτσι", ποτέ δεν αρνήθηκα ότι άνθρωποι βιώνουν απόρριψη, βία και ό,τι άλλο θες λόγω του χρώματός τους, της θρησκείας τους κλπ κλπ. Ούτε είμαι αντίθετος στο να εξομαλυνθούν όσο γίνεται αυτές οι ανισότητες. Εκεί που διαφωνώ είναι ο τρόπος και η προσέγγιση, την οποία θεωρώ τελείως λάθος και το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρνει περισσότερο διχασμό.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Μπορείς να το βρίσκεις ό,τι θέλεις. Δεν πιλόταρε ο Κλίντον τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία, άρα ήταν αμέτοχος, αυτό μου λες.

Όταν έτρωγα ξύλο στο γυμνάσιο, την ίδια εποχή με τα γεγονότα που περιγράφεις στην Γιουγκοσλαβία, επειδή τόλμησα να πω ότι μου αρέσουν τα αγόρια, φταίει ο Κλίντον ή κάποιος άλλος???

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 4
  • Sad 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας πάντα κάποιοι αντιμετωπίζονταν χειρότερα από άλλους. Μπορεί να ήταν από το χρώμα, το φύλο, η θρησκεία, τα πολιτικά πιστεύω, το ύψος, η ομορφιά ή από το αν ήταν από το διπλανό χωριό ή το δικό μας. Τις ανισότητες από τους Α προς τους Β δεν τις φτιάχνεις δημιουργώντας ανισότητες από τους Β προς τους Α.

Θα έλεγα ότι προσπαθείς σαν κοινωνία να καλύψεις τις ανισότητες που δημιούργησες εξ' αρχής.

Όταν πχ οι ψηλότεροι παίρνουν καλύτερες θέσεις εργασίας και δεν μιλάμε για κάτι τύπου μπάσκετ μάλλον κάπου δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατία. Αντίστοιχα για τους ομοφυλόφιλους και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, οι διαχωρισμοί δημιουργούν σε βάθος χρόνου τις ταξικές διαφορές. Με εξαίρεση ίσως τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι κληρονομικό.

Δεν νομίζω οι ποσοστώσεις αυτές στα DEI  να ανατρέψουν την κατάσταση. Πιο πολύ μια διόρθωση θα έλεγα κάνουν. 

αξίζει να κάτσεις να δεις αυτό το βίντεο για  θα δεις περίπου τι εννοώ. Προσωπικά συμφωνώ αρκετά με αυτά που λέει.

Αναφορά σε κείμενο

• Like 5
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Dimitris_1981 said:

Πχ αν φρόντιζες να διαβάσεις τι γράφω θα έβλεπες ότι δεν προτείνω να μην πειράξουμε την αιτία αλλά δεν γίνεται μέχρι να διορθωθεί η ανισότητα να μην κάνουμε τίποτα. Πόσες γενιές αυτών των ανθρώπων θα πετάξουμε λες και είναι τα σκουπίδια μας;

Δεν διορθώνεις μια ανισότητα με μια άλλη ανισότητα. Αν θέλεις εσύ στην επιχείρηση σου να προσλαμβάνεις ανάλογα με το χρώμα κάποιου ή με ποιον του αρέσει να κοιμάται,  κανένα πρόβλημα, αλλά η διπλανή εταιρεία ή στην άλλη χώρα θα φτιάξει μια ομάδα που κερδίζει αν αυτό είναι που θέλουνε. Η Apple έχει ακόμα την πολυτέλεια να είναι αναποτελεσματική.

Δεν πετάει κανένας κανέναν πουθενά και δεν είναι δουλειά των εταιριών να λύσουν αυτό το θέμα. Έχουμε δεκαετίες αποτυχημένων πολιτικών, πρέπει μερικοί να πετάξουν τα ιδεολογικά γυαλιά και επιτέλους να προσπαθήσουν τεχνικές που δουλεύουν. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όταν έτρωγα ξύλο στο γυμνάσιο, την ίδια εποχή με τα γεγονότα που περιγράφεις στην Γιουγκοσλαβία, επειδή τόλμησα να πω ότι μου αρέσουν τα αγόρια, φταίει ο Κλίντον ή κάποιος άλλος???

Το 1999 ήταν 26 χρόνια πριν. Θέλω να πιστεύω ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και στην επαρχία που δυστυχώς ακόμα και σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό αντιλήψεις του παρελθόντος. Για να καταλάβεις, λοιπόν, ποιος έφταιγε τότε, αρκεί να κοιτάξεις ποιος είχε επιρροή στον απλό κόσμο. Ποιος έμαθε στα παιδιά που σε χτυπούσαν ότι το να είσαι γκέι είναι κακό (hint, ακόμα και σήμερα τα ίδια λένε);

Επίσης, τι σχέση έχει η Ελλάδα του 2000 με τις ΗΠΑ του 2020 και τις πολιτικές που ακολουθεί ένα κόμμα;

6 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Θα έλεγα ότι προσπαθείς σαν κοινωνία να καλύψεις τις ανισότητες που δημιούργησες εξ' αρχής.

Όταν πχ οι ψηλότεροι παίρνουν καλύτερες θέσεις εργασίας και δεν μιλάμε για κάτι τύπου μπάσκετ μάλλον κάπου δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατία. Αντίστοιχα για τους ομοφυλόφιλους και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, οι διαχωρισμοί δημιουργούν σε βάθος χρόνου τις ταξικές διαφορές. Με εξαίρεση ίσως τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι κληρονομικό.

Δεν νομίζω οι ποσοστώσεις αυτές στα DEI  να ανατρέψουν την κατάσταση. Πιο πολύ μια διόρθωση θα έλεγα κάνουν. 

αξίζει να κάτσεις να δεις αυτό το βίντεο για  θα δεις περίπου τι εννοώ. Προσωπικά συμφωνώ αρκετά με αυτά που λέει.

Άρα ο ρατσισμός είναι καλός όταν εφαρμόζεται για λόγους με τους οποίους συμφωνούμε; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Όλες οι εταιρείες που εφαρμόζουν σήμερα πολιτικές DEI σημαίνει ότι πριν από αυτό προσλάμβαναν μόνο λευκούς straight άντρες ή ενεργά έκοβαν κάποιον αν δεν ήταν λευκός straight άντρας;

• Like 4
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Στελέχη της αγοράς εργασίας τονίζουν πως οι πρωτοβουλίες DEI έχουν συμβάλει στην προσέλκυση ταλέντων και στη βελτίωση της εργασιακής κουλτούρας στον τεχνολογικό τομέα τα τελευταία χρόνια. 

Γράφει στο άρθρο, και ο τίτλος ότι οι μέτοχοι πιέζουν για να καταργηθεί το ρημάδι το DEI. Τελικά τι ισχύει ; 
Και γιατί οι τσιγκούνηδες της apple επένδυσαν τόσα εκατομύρια σε κάτι τέτοιο ; 

Τελικά μήπως απλά ζούμε στην εποχή όπου οι incel προσπαθούν να επαναφέρουν το sausage party των προηγούμενων αιώνων ; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fast8 είπε

Δεν διορθώνεις μια ανισότητα με μια άλλη ανισότητα. Αν θέλεις εσύ στην επιχείρηση σου να προσλαμβάνεις ανάλογα με το χρώμα κάποιου ή με ποιον του αρέσει να κοιμάται,  κανένα πρόβλημα, αλλά η διπλανή εταιρεία ή στην άλλη χώρα θα φτιάξει μια ομάδα που κερδίζει αν αυτό είναι που θέλουνε. Η Apple έχει ακόμα την πολυτέλεια να είναι αναποτελεσματική.

Δεν πετάει κανένας κανέναν πουθενά και δεν είναι δουλειά των εταιριών να λύσουν αυτό το θέμα. Έχουμε δεκαετίες αποτυχημένων πολιτικών, πρέπει μερικοί να πετάξουν τα ιδεολογικά γυαλιά και επιτέλους να προσπαθήσουν τεχνικές που δουλεύουν. 

Αν στρίψεις το τιμόνι τέρμα αριστερά , δεν θα πας ευθεία αν το φέρεις στο κέντρο....

Δες το βίντεο που έβαλα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...