Moderators Kercyn Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ 24 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Επίσης δεν είπε κανείς ότι παίρνουν έναν ανειδίκευτο και τον προσλαμβάνουν ανεξαρτήτως δυνατοτήτων. Αυτό που λένε είναι ότι κάποιος λίγο χειρότερος ή ισότιμος από μια τέτοια κοινωνική ομάδα θα ευνοηθεί ώστε να υπάρχει μια ποσόστωση στις θέσεις εργασίας. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι παράνομο να απορρίψεις κάποιον λόγω του χρώματός του ή του σεξουαλικού του προσανατολισμού.
fast8 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:45 μμ 1 hour ago, kata_tixi said: δεν ισχυει αυτο που λες. ειδικα οταν μιλαμε για ομαδας που για αιωνες ηταν στο περιθωριο και δεν υπηρχαν καν στον οριζοντα. Δεν έχει σχέση η σημερινή πραγματικότητά με το τι γινόταν πριν αιώνες. Αν παίρνεις αποφάσεις με ξεπερασμένα ή λάθος δεδομένα, μόνο σε λάθος αποτελέσματα οδηγείσαι. 1 hour ago, kata_tixi said: η woke αντζεντα δεν υπηρχε. την εφτιαξαν αυτοι που την πολεμανε Αν δεν υπάρχει τι ζητάνε απο τον άνθρωπο να καταργήσει; DEI είναι τα προγράμματα, ESG είναι η βαθμονόμηση τους και woke είναι όρος της καθημερινής για να περιγράψει όλο αυτό. Ατζέντα δεν σημαίνει κάποια συνομωσία, αλλά έναν κοινό στόχο πίσω απο τον οποίο είναι πολλοί και αυτό είναι που συμβαίνει. 1 hour ago, Dimitris_1981 said: Για να κρίνεις τον Ικανότερο πρέπει να ορίσεις την αφετηρία της σύγκρισης. Ο λόγος ύπαρξης τέτοιων προγραμμάτων είναι η ανικανότητα να υπάρξει ισότητά πριν να φτάσουμε στην αγορά εργασίας. Διαφωνώ, αλλά ακόμα και αν υπάρχει κάποιος που είναι «ικανότερος» με την δική σου εκδοχή, αλλά για κάποιο λόγο έχει χειρότερες επιδόσεις, συνεχίζει να μην είναι το καταλληλότερο άτομο για μια θέση. Αυτό που προτείνεις είναι να διορθώσουμε το αποτέλεσμα και να μην πειράξουμε την αιτία. Δεν είναι αυτός τρόπος να λύνουμε ένα πρόβλημα, δηλαδή να βάζουμε καρφωτά την λύση ως κλεψιά και οι πράξεις μπροστά να είναι όλα λάθος. Απλά δεν διορθώνει τίποτα μόνιμα, δεν είναι καν στον σωστό δρόμο. 22 minutes ago, Dimitris_1981 said: Πας στο άλλο άκρο. Ποιος σου είπε ότι θα πάρει κάποιον χωρίς δεξιότητες; Το έχει αυτό το DEI. Εξ ορισμού παίρνει άτομα με λιγότερες δεξιότητες, αλλιώς δεν έχει νόημα. 22 minutes ago, Dimitris_1981 said: Σε εταιρίες όπως η Apple που έχουν 1000δες θέσεις εργασίας υπάρχει περιθώριο να εκπαιδεύσεις τον εργαζόμενο. Δεν ξεκινάς από το πτυχίο στη θέση του Senior. Στην ουσία εξελίσσεσαι μες την εταιρία. Πιστεύω καλοπροαίρετο το λάθος σου. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν σε μια εταιρεία έχει σε όλες τις υψηλές θέσεις κυρίως Ασιάτες και λευκούς και «παρκαρισμένους» για εκπαίδευση σε θέσεις σχετικά ασήμαντες μαύρους και άλλους παραπονεμένους; Θα τους σταυρώνανε. To DEI δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσλήψεις, αλλά και με το ποσοστό συγκεκριμένων ομάδων που προάγεις, το ποσοστό που μοιράζεις ευθύνες και project, το ποσοστό που μοιράζεις bonus παραγωγικότητας, το τι θα περάσει στον τελικό καταναλωτή! (ναι είναι μέσα και αυτή η υποχρέωση). Αλλά εδώ πέτυχες γιατί η Apple μπορεί και τα κάνει αυτά. Έχει περισσότερα καθαρά κέρδη σχεδόν από τους πάντες, περισσότερα λεφτά από όσα μπορεί να ξοδέψει. Έτσι μπορεί να έχει την πολυτέλεια να είναι αναποτελεσματική, όσο τα λεφτά που εισέρχονται στην εταιρεία καλύπτουν το κόστος των πειραματισμών. Η Apple λόγο Tim και χρημάτων, θα είναι η τελευταία που θα παρατήσει, αν παρατήσει τέτοια προγράμματα. 7 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ 3 λεπτά πριν, Kercyn είπε Είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι παράνομο να απορρίψεις κάποιον λόγω του χρώματός του ή του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Όπως κι εγώ είμαι αρκετά σίγουρος ότι συμβαίνει απλά δεν μπορεί να αποδειχθεί. Μπορείς να αναζητήσεις σχετικές κοινωνικές μελέτες. 8
Super Moderators billdanos Δημοσ. Δευτέρα στις 06:50 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 06:50 μμ 6 minutes ago, Kercyn said: Είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι παράνομο να απορρίψεις κάποιον λόγω του χρώματός του ή του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Μα είναι. Απλά δεν τηρείται πάντα και έτσι φτάσαμε στα DEI προγράμματα κλπ. 5 1
Tenshi Δημοσ. Δευτέρα στις 06:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:55 μμ 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Μα είναι. Απλά δεν τηρείται πάντα και έτσι φτάσαμε στα DEI προγράμματα κλπ. Οπότε,ας πούμε,θα απορρίψουμε τον μέσο άντρα για το πυροσβεστικό σώμα και θα προτιμήσουμε το τζέντερφλούϊντ έθνικ άτομο που μετα βίας κουμαντάρει τον εξοπλισμό του. Να ξέρω να ζητήσω συγνώμη τη στιγμή που καίγομαι, γιατί κακώς βρισκόμουν εκεί ξερωγώ. 1 2 2 1
kata_tixi Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ 2 λεπτά πριν, Tenshi είπε Οπότε,ας πούμε,θα απορρίψουμε τον μέσο άντρα για το πυροσβεστικό σώμα και θα προτιμήσουμε το τζέντερφλούϊντ έθνικ άτομο που μετα βίας κουμαντάρει τον εξοπλισμό του. Να ξέρω να ζητήσω συγνώμη τη στιγμή που καίγομαι, γιατί κακώς βρισκόμουν εκεί ξερωγώ. οχι ρε φιλε δεν θα τον προτιμησουμε. δεν εχετε ιδεα για ποιο πραγμα μιλατε . 5 1 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ 2 λεπτά πριν, fast8 είπε Δεν έχει σχέση η σημερινή πραγματικότητά με το τι γινόταν πριν αιώνες. Αν παίρνεις αποφάσεις με ξεπερασμένα ή λάθος δεδομένα, μόνο σε λάθος αποτελέσματα οδηγείσαι. Αν δεν υπάρχει τι ζητάνε απο τον άνθρωπο να καταργήσει; DEI είναι τα προγράμματα, ESG είναι η βαθμονόμηση τους και woke είναι όρος της καθημερινής για να περιγράψει όλο αυτό. Ατζέντα δεν σημαίνει κάποια συνομωσία, αλλά έναν κοινό στόχο πίσω απο τον οποίο είναι πολλοί και αυτό είναι που συμβαίνει. Διαφωνώ, αλλά ακόμα και αν υπάρχει κάποιος που είναι «ικανότερος» με την δική σου εκδοχή, αλλά για κάποιο λόγο έχει χειρότερες επιδόσεις, συνεχίζει να μην είναι το καταλληλότερο άτομο για μια θέση. Αυτό που προτείνεις είναι να διορθώσουμε το αποτέλεσμα και να μην πειράξουμε την αιτία. Δεν είναι αυτός τρόπος να λύνουμε ένα πρόβλημα, δηλαδή να βάζουμε καρφωτά την λύση ως κλεψιά και οι πράξεις μπροστά να είναι όλα λάθος. Απλά δεν διορθώνει τίποτα μόνιμα, δεν είναι καν στον σωστό δρόμο. Το έχει αυτό το DEI. Εξ ορισμού παίρνει άτομα με λιγότερες δεξιότητες, αλλιώς δεν έχει νόημα. Πιστεύω καλοπροαίρετο το λάθος σου. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν σε μια εταιρεία έχει σε όλες τις υψηλές θέσεις κυρίως Ασιάτες και λευκούς και «παρκαρισμένους» για εκπαίδευση σε θέσεις σχετικά ασήμαντες μαύρους και άλλους παραπονεμένους; Θα τους σταυρώνανε. To DEI δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσλήψεις, αλλά και με το ποσοστό συγκεκριμένων ομάδων που προάγεις, το ποσοστό που μοιράζεις ευθύνες και project, το ποσοστό που μοιράζεις bonus παραγωγικότητας, το τι θα περάσει στον τελικό καταναλωτή! (ναι είναι μέσα και αυτή η υποχρέωση). Αλλά εδώ πέτυχες γιατί η Apple μπορεί και τα κάνει αυτά. Έχει περισσότερα καθαρά κέρδη σχεδόν από τους πάντες, περισσότερα λεφτά από όσα μπορεί να ξοδέψει. Έτσι μπορεί να έχει την πολυτέλεια να είναι αναποτελεσματική, όσο τα λεφτά που εισέρχονται στην εταιρεία καλύπτουν το κόστος των πειραματισμών. Η Apple λόγο Tim και χρημάτων, θα είναι η τελευταία που θα παρατήσει, αν παρατήσει τέτοια προγράμματα. Παραποιείς τα λεγόμενα μου. πχ Οι δεξιότητες δεν είναι κληρονομικές. Ούτε το λιγότερες δεξιότητες είναι το ίδιο με καθόλου δεξιότητες. Οι δεξιότητες κατά βάση αποκτούνται. Επίσης, δεν μπαίνεις σε μία εταιρία από το πανεπιστήμιο σε υψηλόβαθμες θέσεις. Ούτε έχεις υπογράψει ότι θα είσαι ισόβια στην εταιρεία αν δεν εξελιχθείς. Πχ αν φρόντιζες να διαβάσεις τι γράφω θα έβλεπες ότι δεν προτείνω να μην πειράξουμε την αιτία αλλά δεν γίνεται μέχρι να διορθωθεί η ανισότητα να μην κάνουμε τίποτα. Πόσες γενιές αυτών των ανθρώπων θα πετάξουμε λες και είναι τα σκουπίδια μας; 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:05 μμ 2 λεπτά πριν, Tenshi είπε Οπότε,ας πούμε,θα απορρίψουμε τον μέσο άντρα για το πυροσβεστικό σώμα και θα προτιμήσουμε το τζέντερφλούϊντ έθνικ άτομο που μετα βίας κουμαντάρει τον εξοπλισμό του. Να ξέρω να ζητήσω συγνώμη τη στιγμή που καίγομαι, γιατί κακώς βρισκόμουν εκεί ξερωγώ. Με το ίδιο/αντιστοιχο χαζό σκεπτικό αν βρεθείς στην ανάγκη (εύχομαι όχι) να ρωτήσεις τον πυροσβέστη αν είναι ομοφυλόφιλος ή να δεις αν είναι μαύρος πριν του επιτρέψεις να σε σώσει. Ποιος σου είπε ότι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά θα θέσει τον εαυτό του σε τέτοιο ρίσκο. Επίσης ποιος σου είπε ότι ο εκάστοτε αξιωματικός θα στείλει έναν τέτοιο άνθρωπο να καεί. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κατά τα λεγόμενα σου εξ ορισμού αυτό το άτομο είναι κατώτερο για πυροσβέστης. Να σου θυμίσω ότι η Caitlyn Jenner είχε πάρει χρυσό στο δέκαθλο. 9
7nisiotis Δημοσ. Δευτέρα στις 07:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:08 μμ (επεξεργασμένο) Τον πολιτικό και επιχειρηματία δεν τον νοιάζει. Αυτοί επέτρεψαν εξαρχής αυτή την σαπίλα για περισσότερο κέρδος, εξουσία κ.α. Γι αυτό και τώρα ορισμένοι " γυρνάνε τη μπιφτέκα " στο DEI. Όπου πάει το 💰Μόνο όταν πρόκειται για εταιρείες και επιχειρήσεις, αλλά ακόμα και τότε η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη και έγιναν μάρτυρες σ' αυτό, γιατί η πολιτική ταυτότητας, γνωστή και ως διαφορετικότητα, δεν ισοδυναμεί με αξιοκρατία. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:09 μμ από 7nisiotis 2
corr8 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:13 μμ 10 λεπτά πριν, Tenshi είπε Οπότε,ας πούμε,θα απορρίψουμε τον μέσο άντρα για το πυροσβεστικό σώμα και θα προτιμήσουμε το τζέντερφλούϊντ έθνικ άτομο που μετα βίας κουμαντάρει τον εξοπλισμό του. Να ξέρω να ζητήσω συγνώμη τη στιγμή που καίγομαι, γιατί κακώς βρισκόμουν εκεί ξερωγώ. Τα ατομα που πηγαινουν στο πυροσβεστικο σωμα περνανε εκπαιδευση. Ποιος σου ειπε εσενα οτι θα παρουν ατομα που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν? Παιρνουν αυτους που καταφερνουν και περνανε την οποιαδηποτε απαραιτητη εκπαιδευση. Ολα τα υπολοιπα ειναι παραμυθια. Δεν παιρνουν ατομα που δεν μπορουν να κανουν την εργασια τους. Μη λεμε οτι θελουμε. Δεν εχει καμια απολυτως σημασια τι ειναι το καθε ατομο που καταφερνει να περασει στο σωμα. Δεν παει να ειναι μεσος μυρωδατος αντρακλας, δεν παει να ειναι τζεντερφλουιντ, εαν ειναι γυναικα, εαν ειναι οτιδηποτε αλλο θελει να ειναι. Εχει να κανει με συγκεκριμενα πραματα στη δουλεια τους. Αυτα θα κανουν και τελειωνει εκει η ιστορια. 3
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 07:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:37 μμ (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Tenshi είπε Οπότε,ας πούμε,θα απορρίψουμε τον μέσο άντρα για το πυροσβεστικό σώμα και θα προτιμήσουμε το τζέντερφλούϊντ έθνικ άτομο που μετα βίας κουμαντάρει τον εξοπλισμό του. Να ξέρω να ζητήσω συγνώμη τη στιγμή που καίγομαι, γιατί κακώς βρισκόμουν εκεί ξερωγώ. Δεύτερος συμφοριτης που κάηκε λόγω DEI εδώ μέσα… βρε κοίτα να δεις πόσο γνωστοί ήμαστε στο LA… Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:39 μμ από AtiX 1 8
atypicalcoder Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ (επεξεργασμένο) Μπράβο στην Apple. Επειδή μερικοί (σε προηγούμενο ποστ) γράψανε ότι όλο αυτό είναι υπερβολή και ότι είναι άδικο γιατί αποκλείονται ικανά άτομα μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκουν σε αυτήν την "διαφορετικότητα", εγώ να πω ότι δεν ισχύει και ότι είναι ρατσιστικό να λες έμμεσα "δεν βρίσκουμε ικανά άτομα στην διαφορετικότητα". Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχουν ικανά άτομα καλώς και υπάρχει αυτό το μέτρο για να διασφαλίσει και την ισότητα. Γιατί έχω ακούσει άπειρες χαζομάρες τύπου "αυτόν τον κρατάνε μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός, είναι άμπαλος", απλά σκεφτείτε πόσοι "μη διαφορετικοί" άμπαλοι υπάρχουν. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:45 μμ από atypicalcoder
kata_tixi Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 μμ 4 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Μπράβο στην Apple. Επειδή μερικοί (σε προηγούμενο ποστ) γράψανε ότι όλο αυτό είναι υπερβολή και ότι είναι άδικο γιατί αποκλείονται ικανά άτομα μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκουν σε αυτήν την "διαφορετικότητα", εγώ να πω ότι δεν ισχύει και ότι είναι ρατσιστικό να λες έμμεσα "δεν βρίσκουμε ικανά άτομα στην διαφορετικότητα". Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχουν ικανά άτομα καλώς και υπάρχει αυτό το μέτρο για να διασφαλίσει και την ισότητα. Γιατί έχω ακούσει άπειρες χαζομάρες τύπου "αυτόν τον κρατάνε μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός, είναι άμπαλος", απλά σκεφτείτε πόσοι "μη διαφορετικοί" άμπαλοι υπάρχουν. εδω μιλανε για αξιοκρατία στον ιδιωτικο τομεα που εξωρισμου δεν υπαρχει.
Moderators Kercyn Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Όπως κι εγώ είμαι αρκετά σίγουρος ότι συμβαίνει απλά δεν μπορεί να αποδειχθεί. Μπορείς να αναζητήσεις σχετικές κοινωνικές μελέτες. 1 ώρα πριν, billdanos είπε Μα είναι. Απλά δεν τηρείται πάντα και έτσι φτάσαμε στα DEI προγράμματα κλπ. Είμαι σίγουρος ότι γινόταν, γίνεται και θα γίνεται, όχι μόνο για τα 2 αυτά που είπα αλλά και για κάθε πιθανή και απίθανη ομαδοποίηση. Έχω ακούσει πχ για Έλληνα εργοδότη που δεν ήθελε με τίποτα να προσλάβει άτομα που δεν είχαν τελειώσει την ίδια σχολή με αυτόν. Ένα DEI πρόγραμμα όμως, εξ ορισμού, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης με την επιλογή ενός ισότιμου ή λίγο χειρότερου υποψηφίου με κριτήριο μόνο το χρώμα του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τη θρησκεία του κλπ. Infographics με ποσοστά μαύρων, ισπανόφωνων, γυναικών, γκέι κλπ σε μια δουλειά ή σε μια ταινία ή οπουδήποτε αλλού υπονοούν ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε συγκεκριμένα χρώμα, φυλή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν, πχ, έχουμε κάτω από 50% γυναίκες στην εταιρεία μας τότε πρέπει να προσλάβουμε γυναίκες μέχρι να φτάσουμε το 50% γιατί... reasons. Όταν έχεις, λοιπόν, ένα ρεύμα που επιβάλλει συγκεκριμένα αυθαίρετα ποσοστά, αναπόφευκτα έχεις και τα λεγόμενα "diversity hires", άτομα δηλαδή που μπορεί να μην ήταν και τα πιο ικανά αλλά προσλήφθηκαν επειδή ανήκαν σε κάποια ομάδα που αποφασίστηκε ότι είναι "περιθωριοποιημένη". Και προφανώς έχεις και όλους αυτούς που έμειναν στην απ' έξω με ρατσιστικά κριτήρια επειδή, ενώ ήταν ικανοί, το χρώμα τους, το φύλο τους ή ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν ήταν μέσα στις περιθωριοποιημένες ομάδες. Συνήθως αυτές οι "έρευνες" επικεντρώνονται σε white collar jobs ή σε δουλειές που θεωρούνται προνομιούχες, όπως τσέοι, boards κλπ και δεν ασχολούνται ποτέ με σκουπιδιάρηδες, μεταλλωρύχους, αθλητές μπάσκετ κλπ. Απλώς αποτελούν άλλο ένα εργαλείο για άρθρα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δακρύβρεχτες "we care" ιστορίες από πολιτικούς. Κανείς δεν είναι περιθωριοποιημένος επειδή γεννήθηκε μαύρος, γκέι, γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι περισσότερο περιθωριοποιημένα τα μαύρα παιδιά του Obama από ένα λευκό straight αγόρι με χωρισμένους γονείς που ζει paycheck to paycheck; Ή είναι περισσότερο περιθωριοποιημένοι οι άπειροι γκέι/γυναίκες/μαύροι ηθοποιοί του Χόλλυγουντ από έναν straight που δουλεύει 12ωρα στις αποθήκες της Amazon; Προφανώς και όχι. Ένα μαύρο παιδάκι στο γκέτο δεν είναι περιθωριοποιημένο επειδή γεννήθηκε μαύρο, είναι περιθωριοποιημένο επειδή ζει μέσα σε μια περιοχή η οποία έχει επίτηδες παρατηθεί να ρημάξει και η πιο εύκολη διέξοδός του είναι το έγκλημα. Όπως κι εγώ δεν ήμουν πιο προνομιούχος από συμμαθήτριές μου ή γκέι συμμαθητές μου που έμεναν σε βίλες. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν έχει να κάνει με τη φυλή σου, το σεξουαλικό σου προσανατολισμό ή το φύλο σου. Έχει να κάνει με την τάξη στην οποία έτυχε να γεννηθείς. Το μαύρο παιδάκι στο γκέτο θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί. Τον γκέι που τον κακοποιούσαν στο σχολείο θα τον βοηθήσεις με προγράμματα επιμόρφωσης στο σχολείο και δομές στήριξης, όχι βάζοντας την σημαία του pride στο Twitter της εταιρείας σου για ένα μήνα (και αυτό σε δυτικές χώρες μόνο ε, όχι σε κάνα Κατάρ ή καμιά Κίνα). Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολα, απαιτούν χρόνο, επενδύσεις και ικανότητα. Συν ότι μετά δε θα μπορείς ούτε να τους χειραγωγείς τόσο εύκολα, ούτε να εφαρμόζεις διαίρει και βασίλευε πολιτικές για την πλέμπα για να συνεχίσεις να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου τη ζωάρα σας. Οπότε DEI, pride flags, 500 135000 pronouns από τη μία και think of the children, muh freedums και MAGA από την άλλη και άσε τους να τσακώνονται. 10
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 08:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:10 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Kercyn είπε Είμαι σίγουρος ότι γινόταν, γίνεται και θα γίνεται, όχι μόνο για τα 2 αυτά που είπα αλλά και για κάθε πιθανή και απίθανη ομαδοποίηση. Έχω ακούσει πχ για Έλληνα εργοδότη που δεν ήθελε με τίποτα να προσλάβει άτομα που δεν είχαν τελειώσει την ίδια σχολή με αυτόν. Ένα DEI πρόγραμμα όμως, εξ ορισμού, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης με την επιλογή ενός ισότιμου ή λίγο χειρότερου υποψηφίου με κριτήριο μόνο το χρώμα του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τη θρησκεία του κλπ. Infographics με ποσοστά μαύρων, ισπανόφωνων, γυναικών, γκέι κλπ σε μια δουλειά ή σε μια ταινία ή οπουδήποτε αλλού υπονοούν ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε συγκεκριμένα χρώμα, φυλή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν, πχ, έχουμε κάτω από 50% γυναίκες στην εταιρεία μας τότε πρέπει να προσλάβουμε γυναίκες μέχρι να φτάσουμε το 50% γιατί... reasons. Όταν έχεις, λοιπόν, ένα ρεύμα που επιβάλλει συγκεκριμένα αυθαίρετα ποσοστά, αναπόφευκτα έχεις και τα λεγόμενα "diversity hires", άτομα δηλαδή που μπορεί να μην ήταν και τα πιο ικανά αλλά προσλήφθηκαν επειδή ανήκαν σε κάποια ομάδα που αποφασίστηκε ότι είναι "περιθωριοποιημένη". Και προφανώς έχεις και όλους αυτούς που έμειναν στην απ' έξω με ρατσιστικά κριτήρια επειδή, ενώ ήταν ικανοί, το χρώμα τους, το φύλο τους ή ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν ήταν μέσα στις περιθωριοποιημένες ομάδες. Συνήθως αυτές οι "έρευνες" επικεντρώνονται σε white collar jobs ή σε δουλειές που θεωρούνται προνομιούχες, όπως τσέοι, boards κλπ και δεν ασχολούνται ποτέ με σκουπιδιάρηδες, μεταλλωρύχους, αθλητές μπάσκετ κλπ. Απλώς αποτελούν άλλο ένα εργαλείο για άρθρα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δακρύβρεχτες "we care" ιστορίες από πολιτικούς. Κανείς δεν είναι περιθωριοποιημένος επειδή γεννήθηκε μαύρος, γκέι, γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι περισσότερο περιθωριοποιημένα τα μαύρα παιδιά του Obama από ένα λευκό straight αγόρι με χωρισμένους γονείς που ζει paycheck to paycheck; Ή είναι περισσότερο περιθωριοποιημένοι οι άπειροι γκέι/γυναίκες/μαύροι ηθοποιοί του Χόλλυγουντ από έναν straight που δουλεύει 12ωρα στις αποθήκες της Amazon; Προφανώς και όχι. Ένα μαύριο παιδάκι στο γκέτο δεν είναι περιθωριοποιημένο επειδή γεννήθηκε μαύρο, είναι περιθωριοποιημένο επειδή ζει μέσα σε μια περιοχή η οποία έχει επίτηδες παρατηθεί να ρημάξει και η πιο εύκολη διέξοδός του είναι το έγκλημα. Όπως κι εγώ δεν ήμουν πιο προνομιούχος από συμμαθήτριές μου ή γκέι συμμαθητές μου που έμεναν σε βίλες. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν έχει να κάνει με τη φυλή σου, το σεξουαλικό σου προσανατολισμό ή το φύλο σου. Έχει να κάνει με την τάξη στην οποία έτυχε να γεννηθείς. Το μαύρο παιδάκι στο γκέτο θα το βοηθήσεις φτιάχνοντας τις συνθήκες ζωής του και δίνοντάς του ασφάλεια, στηρίζοντας τη μάνα του που το μεγαλώνει μόνη της και βοηθώντας το να σπουδάσει και να μορφωθεί. Τον γκέι που τον κακοποιούσαν στο σχολείο θα τον βοηθήσεις με προγράμματα επιμόρφωσης στο σχολείο και δομές στήριξης, όχι βάζοντας την σημαία του pride στο Twitter της εταιρείας σου για ένα μήνα (και αυτό σε δυτικές χώρες μόνο, όχι σε κάνα Κατάρ ή καμιά Κίνα). Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολα, απαιτούν χρόνο, επενδύσεις και ικανότητα. Συν ότι μετά δε θα μπορείς ούτε να τους χειραγωγείς τόσο εύκολα, ούτε να εφαρμόζεις διαίρει και βασίλευε πολιτικές για την πλέμπα για να συνεχίσεις να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου τη ζωάρα σας. Οπότε DEI, pride flags, 500 135000 pronouns από τη μία και think of the children, muh freedums και MAGA από την άλλη και άσε τους να τσακώνονται. Ξέρεις πιο είναι, ήταν και θα είναι το πρόβλημα? Ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε την αιτία γιατί κατά βάθος, ήμαστε εμείς οι ίδιοι… Πάρε παράδειγμα το παρόν θέμα, βλέπεις ανθρώπους να αντιτίθενται χωρίς καν να τους επηρεάζει, σε ένα πλαίσιο που επιδιώκει και προωθεί τη δίκαιη μεταχείριση και την πλήρη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των ομάδων που ιστορικά υποεκπροσωπούνται ή υπόκεινται σε διακρίσεις… Τόσο καιρό ζητάω από έναν να μου πει γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα και πως θα καταπολεμηθεί ο αποκλεισμός βάσει φύλου, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού , αναπηρίας, ηλικίας, πολιτισμού, τάξης ή θρησκείας στην εργασία, και κανένας δεν απαντάει πραγματικά… Τόσο φόβο ότι θα έρθει η οποιαδήποτε μειονότητα και θα μας πάρει την δουλειά όχι μόνο είναι αφύσικη αλλά προκαλεί και πολλά ερωτήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος… Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:14 μμ από AtiX 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα