Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:03 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:03 πμ 4 λεπτά πριν, orgixmh είπε Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την λογική μου καλύτερα, η άποψη μου δεν ειναι να λυπηθούμε ΑΜΕΑ, η κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, το να λυπηθούμε ΑΜΕΑ ειναι η έννοια του φασισμού καθώς θεωρείς αυτη την ομαδα κατώτερη στο σύνολο της. Η άποψη μου ειναι να βοηθήσεις αυτούς που έχουν ανάγκη ασχέτως με το αν ανήκουν σε καποια ομαδα. Υπάρχουν ΑΜΕΑ ικανότεροι απο εμένα και εσένα που τα καταφέρνουν καλύτερα απο τον μεσο όρο και δεν χρειάζονται καμια βοήθεια, οπως υπαρχουν και trans που μεγάλωσαν σε πλούσιες οικογενιες και δεν εχουν καμια οικονομικη ανάγκη, η ερωτηση μου ειναι: Γιατι θα πρεπει να εχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση στο επιπεδο εργασίας; Αρα λοιπόν για να ολοκληρώσω, καθε διακριση που βασίζετε σε φυλo, εθνικότητα, χρωμα και σεξουαλικές προτιμήσεις ειναι φασιστικη. Αν θελεις οντος να ισορροπήσεις το χασμα και την αδικία ξεκεινα να βοηθας όποιον εχει αναγκη και οχι επιλεκτικά βαση φασιστικων επιλογών. Και να θυμάστε, ο Τραμπ φετος κερδισε τις εκλογες καθαρα λογο του φασισμου που προωθούν ομοϊδεάτες σου, ο κοσμος μπουχτησε και δεν αντεχει αλλο τις επιλεκτικές σας ευεσθησιες. Σε παρακαλώ κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τι έχω γράψει. Να ξεκινήσω από το τέλος, δεν δέχομαι τον όρο ομοϊδεάτες ειδικά αν το εννοείς όπως το λέει το αντίπαλο δέος. Όσο ενάντια είμαι σε αυτούς που καταπολεμούν προγράμματα εξομάλυνσης της ανισότητας , άλλο τόσο ενάντια είμαι στον απόλυτο δικαιωματισμό που διεκδικεί το άλλο άκρο. Ανέφερα και μερικά ακραία παραδείγματα για να βάλω ένα πλαίσιο στην άποψη μου για το θέμα. Προφανώς δεν είμαι υπέρ περιπτώσεων όπως αυτή που περιέγραψε ο @ikaruga24 και αν υπάρχει τέτοιο κενό θα συμφωνήσω ότι πρέπει να σταματήσει να υπάρχει γιατί κάνει ζημιά και δεν έχει σχέση με αυτό που υποστηρίζω. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι επειδή κάποιος ανήκει σε μια μειονότητα θα κάνει ότι του καπνίσει. Είναι το άλλο άκρο. Αν πρόσεξες στα ποστ μου και άλλων παιδιών, κανένας μα κανένας δεν ζήτηση ειδική μεταχείριση προς αυτές τις ομάδες όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Πάλι βάζεις τον όρο φασισμό στην κουβέντα. Δεν θα ξαναμπώ στο τρυπάκι να απαντάω τα ίδια και να κάνουμε κύκλους. Αυτό που σου λένε είναι το Ίσες Ευκαιρίες. Όταν όπως στο παράδειγμα του βίντεο που ανάρτησα η μια κοινωνική ομάδα ξεκινάει με πλεονεκτήματα έναντι μιας άλλης δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Το να ψάχνεις τρόπους για να προσφέρεις ίσες ευκαιρίες σε όλους δεν είναι φασισμός αλλά συνταγματική υποχρέωση. Θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις αν θες απάντησε Θεωρείς ότι δεν υπάρχει διάκριση/ρατσισμός απέναντι σε αυτές τις ομάδες; (σσ δεν ανήκω σε κάποια αν παίζει κάποιο ρόλο) Θεωρείς ότι αν πάψει να υπάρχει διάκριση/ρατσισμός τότε το σύστημα θα είναι δίκαιο και ισοροπημένο; Και εννοώ αν πιστεύεις πχ ότι η αναλογία πχ ανδρών / γυναικών , λευκών/μαύρων κτλ σε διάφορους τομείς θα αντιπροσωπεύει τα πραγματικά ποσοστά με βάση την αξία τους. Θεωρείς ότι τα στατιστικά που βγαίνουν από επιστημονικές μελέτες είναι κάποιου είδους συνομωσία , biased ή ψευδή; 6 2 2
orgixmh Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 πμ 23 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Σε παρακαλώ κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τι έχω γράψει. Να ξεκινήσω από το τέλος, δεν δέχομαι τον όρο ομοϊδεάτες ειδικά αν το εννοείς όπως το λέει το αντίπαλο δέος. Όσο ενάντια είμαι σε αυτούς που καταπολεμούν προγράμματα εξομάλυνσης της ανισότητας , άλλο τόσο ενάντια είμαι στον απόλυτο δικαιωματισμό που διεκδικεί το άλλο άκρο. Ανέφερα και μερικά ακραία παραδείγματα για να βάλω ένα πλαίσιο στην άποψη μου για το θέμα. Προφανώς δεν είμαι υπέρ περιπτώσεων όπως αυτή που περιέγραψε ο @ikaruga24 και αν υπάρχει τέτοιο κενό θα συμφωνήσω ότι πρέπει να σταματήσει να υπάρχει γιατί κάνει ζημιά και δεν έχει σχέση με αυτό που υποστηρίζω. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι επειδή κάποιος ανήκει σε μια μειονότητα θα κάνει ότι του καπνίσει. Είναι το άλλο άκρο. Αν πρόσεξες στα ποστ μου και άλλων παιδιών, κανένας μα κανένας δεν ζήτηση ειδική μεταχείριση προς αυτές τις ομάδες όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Πάλι βάζεις τον όρο φασισμό στην κουβέντα. Δεν θα ξαναμπώ στο τρυπάκι να απαντάω τα ίδια και να κάνουμε κύκλους. Αυτό που σου λένε είναι το Ίσες Ευκαιρίες. Όταν όπως στο παράδειγμα του βίντεο που ανάρτησα η μια κοινωνική ομάδα ξεκινάει με πλεονεκτήματα έναντι μιας άλλης δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Το να ψάχνεις τρόπους για να προσφέρεις ίσες ευκαιρίες σε όλους δεν είναι φασισμός αλλά συνταγματική υποχρέωση. Θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις αν θες απάντησε Θεωρείς ότι δεν υπάρχει διάκριση/ρατσισμός απέναντι σε αυτές τις ομάδες; (σσ δεν ανήκω σε κάποια αν παίζει κάποιο ρόλο) Θεωρείς ότι αν πάψει να υπάρχει διάκριση/ρατσισμός τότε το σύστημα θα είναι δίκαιο και ισοροπημένο; Και εννοώ αν πιστεύεις πχ ότι η αναλογία πχ ανδρών / γυναικών , λευκών/μαύρων κτλ σε διάφορους τομείς θα αντιπροσωπεύει τα πραγματικά ποσοστά με βάση την αξία τους. Θεωρείς ότι τα στατιστικά που βγαίνουν από επιστημονικές μελέτες είναι κάποιου είδους συνομωσία , biased ή ψευδή; Καταρχας συγχώρεσε με αν σε αποκαλεσα με οποιοδήποτε τρόπο φασιστα, παρότι τα μυνηματα ανταλλάσσονται με εσενα ο στοχος μου ειναι ανθρωποι που εχουν τις ιδιες αντιληψεις με εσενα. η αληθεια ειναι οτι ειμαι μακρια απο την χωρα αυτη τι στογμη και γραφω απο το κινητο μου τηλεφωνο οποτε προκαταβολικα συγνωμη που αντικειμενικα δεν μπορω να διαβασω ολες τις σελιδες. Η ανισότητα που περιγραφεις υπαρχει και ειναι οφθαλμοφανες, αυτο που προσπαθω να γραψω ειναι οτι δεν μπορεις να πολεμήσεις την φωτια με φωτια, το προβλημα ειναι κοινωνικο και οι ριζες του βρίσκονται στην παιδεια που δεν λαβαμε. Ετσι λοιπόν καταληγω στο συμπερασμα οτι αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι η παιδεια και η κοινωνικη πολιτικη για όλους μας και οχι για μια μεριδα ανθρωπων. Τελος, μπορει να μην ανοικεις σε μια απο αυτες τις ομαδες αλλα εγω ανοικω σε μια απο τις ομαδες που δεν τους δοθηκαν οι ιδιες ευκαιριες με τον μεσο Ελληνα, παλεψα και καταφερα να φτασω εκει που αλλοι εφτασαν αρκετα ευκολότερα. Για αυτο το λογο και για πολλούς αλλους που δεν μπορω να γραψω δημοσια, αδυνατω να καταλαβω γιατι καποιος θα πρεπει να εχει περισσοτερα προνομια απο ανθρωπους σαν και εμενα. Αρα οχι, δεν μπορω να συμφωνησω με αυτα που γραφεις και η λυση που βλεπω εγω ειναι καθετα μετρα για ολους οσους δεν μπορουν να βρουν εργασια, δεν εχουν σταθερο η καθολου εισοδημα ανεξαρτητα με τα πιστευω τους, το φυλο τους, τη θρησκια τους κτλ. 1
dieksodo Δημοσ. Τετάρτη στις 12:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:04 μμ 14 hours ago, stevenfins said: Το παρακάτω είναι από το chatGPT: To DEI δεν είναι "ο ρατσισμός ως όπλο απέναντι στον ρατσισμό", που πολλοί απ' ότι φαίνεται μπερδεύουν. 1 hour ago, Dimitris_1981 said: αι εννοώ αν πιστεύεις πχ ότι η αναλογία πχ ανδρών / γυναικών , λευκών/μαύρων κτλ σε διάφορους τομείς θα αντιπροσωπεύει τα πραγματικά ποσοστά με βάση την αξία τους Παντοτε θα υπαρχει αυτη η διαφορα μεταξυ κοινωνικων ομαδων. Πχ οι γυναικες δεν προκειται να φτασουν τους αντρες στο nba. Οι κευκοι τους μαυρους οι αντρες θελουν να γινουν μηχανικοι οι γυναικες νοσοκομες κτλ κτλ αυτα ειναι χαρακτηριστικα inherited στο dna μες εδω και εκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξουνναν πεις θα βαλω ισους αντρες γυναικες νοσοκομες 3
AtiX Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, dieksodo είπε αυτα ειναι χαρακτηριστικα inherited στο dna μες εδω και εκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξουνναν πεις θα βαλω ισους αντρες γυναικες νοσοκομες Πολλά πράγματα δεν είναι στο dna μας και απλά πετάμε ένα inherited μπας και βάλουμε έναν αστερίσκο / δικαιολογία, μην το επικαλούμαστε μόνο όπου και όταν μας συμφέρει… Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:51 μμ από AtiX 3 1 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:50 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, orgixmh είπε Καταρχας συγχώρεσε με αν σε αποκαλεσα με οποιοδήποτε τρόπο φασιστα, παρότι τα μυνηματα ανταλλάσσονται με εσενα ο στοχος μου ειναι ανθρωποι που εχουν τις ιδιες αντιληψεις με εσενα. η αληθεια ειναι οτι ειμαι μακρια απο την χωρα αυτη τι στογμη και γραφω απο το κινητο μου τηλεφωνο οποτε προκαταβολικα συγνωμη που αντικειμενικα δεν μπορω να διαβασω ολες τις σελιδες. Η ανισότητα που περιγραφεις υπαρχει και ειναι οφθαλμοφανες, αυτο που προσπαθω να γραψω ειναι οτι δεν μπορεις να πολεμήσεις την φωτια με φωτια, το προβλημα ειναι κοινωνικο και οι ριζες του βρίσκονται στην παιδεια που δεν λαβαμε. Ετσι λοιπόν καταληγω στο συμπερασμα οτι αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι η παιδεια και η κοινωνικη πολιτικη για όλους μας και οχι για μια μεριδα ανθρωπων. Τελος, μπορει να μην ανοικεις σε μια απο αυτες τις ομαδες αλλα εγω ανοικω σε μια απο τις ομαδες που δεν τους δοθηκαν οι ιδιες ευκαιριες με τον μεσο Ελληνα, παλεψα και καταφερα να φτασω εκει που αλλοι εφτασαν αρκετα ευκολότερα. Για αυτο το λογο και για πολλούς αλλους που δεν μπορω να γραψω δημοσια, αδυνατω να καταλαβω γιατι καποιος θα πρεπει να εχει περισσοτερα προνομια απο ανθρωπους σαν και εμενα. Αρα οχι, δεν μπορω να συμφωνησω με αυτα που γραφεις και η λυση που βλεπω εγω ειναι καθετα μετρα για ολους οσους δεν μπορουν να βρουν εργασια, δεν εχουν σταθερο η καθολου εισοδημα ανεξαρτητα με τα πιστευω τους, το φυλο τους, τη θρησκια τους κτλ. Όλα αυτά που λες πρέπει να γίνουν. Μάλιστα εγώ υποστηρίζω ότι κακώς δεν σου δόθηκαν ίδιες ευκαιρίες. Βάζω σε quote αυτό που υποστηρίζω γιατί είναι σεντόνι. Αναφορά σε κείμενο Σου γράφω χοντρικά από αυτά που έφεραν στην άποψη μου. Φυσικά δεν έχω το αλάθητο. Συμφωνούμε ότι οι διακρίσεις είναι κακό. Έστω ότι έχουμε ένα δείγμα με 10000 ανθρώπους. 5000 Χ και 5000 Υ. Όπου Χ και Υ οποιαδήποτε μορφή ομαδοποίησης που εμπεριέχει διακρίσεις. Τα νούμερα είναι τυχαία. Προσπαθούν όμως να δείξουν ότι μια ομάδα είναι σε δυσμενέστερη θέση από μια άλλη χωρίς κάποιο πραγματικό λόγο. ΟΜΑΔΑ Α ΟΠΟΥ 1 Χ και 99 Υ 1% ανώτερο ΟΜΑΔΑ Β ΟΠΟΥ 100 Χ και 900 Υ 10% ΟΜΑΔΑ Γ ΟΠΟΥ 2400 Χ και 3600 Υ 60% ΟΜΑΔΑ Δ ΟΠΟΥ 2499 Χ και 301 Υ 29% κατώτερο Η κάθε ομάδα θα έχει ένα μεταβλητό εισόδημα αλλά διατηρούμε τις ποσοστώσεις Αυτό που παρατηρείται από αυτά που έχω διαβάσει είναι: Η μετάβαση στην ομάδα Α είναι εξαιρετικά σπάνια ενώ είναι πολύ σπάνια και η μετάβαση από την ομάδα Δ σε κάποια άλλη ομάδα. Η κινητικότητα υπάρχει έντονα κυρίως εσωτερικά στις ομάδες (αν βάλουμε Ranking) και αρκετές μεταβάσεις μεταξύ των ομάδων Β & Γ. Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι γενικά όλες οι ομάδες έχουν καλύτερη κατάσταση σε βάθος χρόνου αλλά το χάσμα μεταξύ των ομάδων αυξάνεται. πχ Το βιοτικό επίπεδο , εισόδημα κτλ. της ομάδας Δ θα ανέβει σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση αλλά το χάσμα θα μεγαλώσει. Ακόμα κι αν εξαλειφθεί οποιαδήποτε μορφή διάκρισης υπάρχει ένα αποτύπωμα που επηρεάζει το παραπάνω σύστημα. Δεν λέω ότι στόχος είναι να έχουμε 50% Χ - 50% Υ σε κάθε ομάδα. Είναι λογικό πχ μια ομάδα να έχει κάποιο πραγματικό πλεονέκτημα. Πχ άντρες πιο καλοί σε δύναμη ή γυναίκες πιο multitaskers. (Πάντα μιλώντας πλειοψηφικά) Στόχος είναι να μην υπάρχει χαώδης απόσταση μεταξύ Χ & Υ που είναι αναντίστοιχη του δίκαιου. Λόγω ότι ξεκινάνε από διαφορετικές αφετηρίες εξαιτίας των διακρίσεων που προηγήθηκαν εναντίον των Χ. Η ομάδα Χ έχει μειονέκτημα. Δυστυχώς το να καταφέρεις να υπάρξει κινητικότητα στην ομάδα Δ προς Γ είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί υπερβολικά πολύ χρόνο. Πόσες γενιές Χ πρέπει να μένουν σε έναν άδικο συσχετισμό μέχρι να υπάρξει ισορροπία; Για αυτό είμαι υπερ μικρών στοχευμένων και λογικών μέτρων υπέρ της ομάδας Χ έναντι της Υ που θα επιταχύνουν την ισορροπία στο σύστημα. Πάλι θα χρειαστεί χρόνος αλλά λιγότερος. 1 ώρα πριν, dieksodo είπε Παντοτε θα υπαρχει αυτη η διαφορα μεταξυ κοινωνικων ομαδων. Πχ οι γυναικες δεν προκειται να φτασουν τους αντρες στο nba. Οι κευκοι τους μαυρους οι αντρες θελουν να γινουν μηχανικοι οι γυναικες νοσοκομες κτλ κτλ αυτα ειναι χαρακτηριστικα inherited στο dna μες εδω και εκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξουνναν πεις θα βαλω ισους αντρες γυναικες νοσοκομες τι δεν καταλαβαίνεις; 20 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Δεν το συνεχίζω ειλικρινά δεν έχει νόημα..... Edit: @orgixmh Παραθέτω γιατί ίσως να μην έχεις διαβάσει Στις 14/1/2025 στις 10:36 ΠΜ, Dimitris_1981 είπε Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει τι είναι τα DEI και έχετε μείνει στο marketing εταιριών και στις ακραίες φωνές από τις 2 πλευρές. DEI δεν είναι να προσλάβω χωρίς κριτήρια κάποιον ανειδίκευτο, γκεϊ , μαύρο, γυναίκα ή όποια άλλη κοινωνική ομάδα δέχεται διακρίσεις. Αυτό μόνο σε Marketing Material θα το δεις. Κανείς μα κανείς δεν θα πάρει έναν απόφοιτο λυκείου σε θέση που απαιτεί πανεπιστημιακή κατάρτιση επειδή εφαρμόζει DEI. Αντίστοιχα είναι λάθος να πάρεις έναν κοντό για center στο Basket. Δεν μιλάμε για ηλίθιους μιλάμε για ρεαλιστικά πράγματα. DEI είναι να φτιάξω χώρο στην εταιρία ώστε η μητέρα να αφήσει το παιδί της όσο εργάζεται. Να της δώσω την δυνατότητα τηλε-εργασίας αν είναι εφικτό. DEI είναι να δημιουργήσω προγράμματα κατάρτισης για αυτές τις κοινωνικές ομάδες. DEI είναι κατά την πρόσληψη να μην έχω ρατσιστικά κριτήρια (έστω και υποσυνείδητα ) και να συμπεριλάβω το background του υποψήφιου. πχ Ποιος είναι πιο πιθανό να σου αποδώσει στην εργασία καλύτερα; Κάποιος που ανέβηκε ένα βουνό για να πιάσει σκορ 7/10 ή κάποιος που πήρε σχετικά εύκολα 8/10 και δεν είχε αντιμετωπίσει εμπόδια. Ποιος από τους 2 θα φτάσει στο 9.5/10? Το να μην γίνει τίποτα είναι βολικό για τους ευνοημένους . Σαν λευκός στρέιτ άντρας με εισόδημα πάνω από το Μ.Ο. για εμένα είναι βολικό. Άρα να κάτσω στην γωνίτσα μου να απολαύσω τα πλεονεκτήματα που μου παρέχει η σημερινή κοινωνία; Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:09 μμ από Dimitris_1981 3
SeaLion Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Ακόμα προσπαθείτε ε; Ο άλλος λέει πως είναι φασισμός αν αναγνωρίσω το μειονέκτημα που του προσδίδει ένα χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου καθώς έτσι τον ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Εντάξει guys, όταν θα πάτε να βοηθήσετε μια γριά να περάσει τον δρόμο θα σας αποκαλέσω φασίστες (επειδή κάνετε διακρίσεις ως προς την γριά, όχι κάτι άλλο, μην πάει ο νους σας) 2 ώρες πριν, dieksodo είπε αυτα ειναι χαρακτηριστικα inherited στο dna μες εδω και εκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξουνναν πεις θα βαλω ισους αντρες γυναικες νοσοκομες Στο ανθρώπινο DNA οι γυναίκες να γίνουν νοσοκόμες 😂 Τι άλλες μπούρδες θα διαβάσουμε! 6 2
dieksodo Δημοσ. Τετάρτη στις 03:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:54 μμ 1 hour ago, SeaLion said: Στο ανθρώπινο DNA οι γυναίκες να γίνουν νοσοκόμες 😂 Τι άλλες μπούρδες θα διαβάσουμε! Ω ναι φιλε. Διαβασε λιγο βιολογια και κοινωνικη ψυχολογια και εξελιξη των ειδων. Εκτος και αν εσυ καταλαβες πως ειπα οτι στο γυναικειο DNA γραφει πενω «προσωπικο ερρικος ντυναν» και στο ανδρικο toyota αντιπροσωπεια 🤣🤣🤣 1
corr8 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:58 μμ 3 ώρες πριν, dieksodo είπε αυτα ειναι χαρακτηριστικα inherited στο dna μες εδω και εκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξουνναν πεις θα βαλω ισους αντρες γυναικες νοσοκομες Αυτες τις βλακειες λεγανε και παλιοτερα για τις γυναικες οταν τις εξαναγκαζαν να μενουν κλειδωμενες στο σπιτι να μαγειρευουν και να ξεπετανε 2-3 κουτσουβελα γιατι "οι γυναικες η φυση τους ειναι να μενουν σπιτι σα δουλες". Καποτε λεγανε αυτες τις βλακειες για τις γυναικες οτι δεν ειναι ικανες να τρεξουν σε μαραθωνιο μαζι με τους αντρες γιατι "η φυση τους δεν το επιτρεπει και δεν εχουν αντοχες και θα πεσουν αναισθητες στο δρομο". Μαλιστα στην πραγματικοτητα οι γυναικες εχουν μεγαλυτερες αντοχες απο τους αντρες. Αλλα ας το προσπερασουμε τωρα. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι στη φυση τους να πετανε μαχητικα αεροπλανα. Ελα ομως που στατιστικα οι γυναικες λογω σωματικης διαπλασης τεινουν να αντεχουν περισσοτερο στην πιεση (G) και δεν λιποθυμανε τοσο ευκολα σε συγκριση με τους αντρες. Ας το προσπερασουμε και αυτο. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν εχουν θεση στην εκπαιδευση γιατι "δεν ειναι στη φυση τους". Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι δυνατον να πανε στο διαστημα γιατι "η φυση τους δεν". Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες ειναι η φυση τους να καθορισουν το φυλο του παιδιου. Ποσα τερατα συζυγοι σκοτωσαν τις γυναικες τους γιατι δεν τους εδιναν αγορακι διαδοχο και ειχαν μονο κοριτσακια. Ελα ομως που τελικα το dna της γυναικας ειναι να εχει μονο κοριτσια και πως μονο ο αντρας καθοριζει το φυλο. Ας το προσπερασουμε και αυτο. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι στη φυση τους να παιρνουν οποιαδηποτε σοβαρη αποφαση σε κρισιμα θεματα.Βγηκε και αυτο λαθος. Αυτες οι βλακειες του στυλ "dnaaaaa inherited" μονο απο ατομα με σοβαρη αγνοια ερχονται. Λυπαμαι πραγματικα να διαβαζω τετοια πραματα. Δεν υπαρχει κανενα "dna προγραμμα" που δινει τις ΓΝΩΣΕΙΣ σε: Επαγγελματα (Δες νοσοκομους, μηχανικους, κτλπ) ΟΛΑ μα ΟΛΑ ειναι ΓΝΩΣΕΙΣ και δεξιοτητες. Αυτα τα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. Δεν πεταγεται ενα dna cell να μας πει πως θα γινουν. Σε αρκετες blue collar δουλειες, υπαρχει ακομη σθεναρη αντισταση απο τους αντρες συναδελφους. Συχνα υπαρχει το φαινομενο γυναικων εργαζομενων που τις παρενοχλουν οι συναδελφοι γιατι "η δουλεια μας ειναι ανδροκρατουμενη, τι ηρθε τωρα αυτη εδω να κανει σε μας?" και καπως ετσι καταληγουν αρκετες να παραιτουνται να βρουν αλλου θεση, καπως ετσι αρκετες χανουν και προαγωγες γιατι εχουν προκαταλημμενους ανωτερους που θα διαλεξουν το ματσο αρσενικο για την προαγωγη παρολο που η συναδελφος το αξιζε περισσοτερο. Και καπως ετσι γινεται δυσκολοτερος ο κυκλος να αλλαξει προς το καλυτερο. Γιατι? Γιατι αντρες που ισχυριζονται πως "Δεν ειναι στη φυση της να τα κανει αυτα". 2 1
dieksodo Δημοσ. Τετάρτη στις 03:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:59 μμ 3 hours ago, Dimitris_1981 said: Όλα αυτά που λες πρέπει να γίνουν. Μάλιστα εγώ υποστηρίζω ότι κακώς δεν σου δόθηκαν ίδιες ευκαιρίες. Βάζω σε quote αυτό που υποστηρίζω γιατί είναι σεντόνι. τι δεν καταλαβαίνεις; Edit: @orgixmh Παραθέτω γιατί ίσως να μην έχεις διαβάσει Οκ δεκτον υποχωρω αν μιλας για training kai conduct no problem εγω συζηταω για affirmative action δηλαδη divercity quota στο hiring kai promoting equity στο μισθο στα υπολοιπα συμφωνω
AtiX Δημοσ. Τετάρτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:23 μμ 26 λεπτά πριν, dieksodo είπε Ω ναι φιλε. Διαβασε λιγο βιολογια και κοινωνικη ψυχολογια και εξελιξη των ειδων. Μην τα πετάς έτσι… 25 λεπτά πριν, dieksodo είπε δεκτον υποχωρω αν μιλας για training kai conduct no problem εγω συζηταω για affirmative action δηλαδη divercity quota στο hiring kai promoting equity στο μισθο Πότε θα σταματήσεις να αναπαράγεις σχόλια από το bookmark σου που διάβασες στο Reddit, πραγματικά αν σου ζητήσω να αναλύσεις πρόταση πρόταση μέσα στα επόμενα δύο λεπτά, όχι μόνο δεν θα το καταφέρεις αλλά θα πετάξεις πάλι την μπάλα στην εξέδρα όπως όταν σε πιάνουμε με τη γίδα στη πλάτη… 1 2
dieksodo Δημοσ. Τετάρτη στις 04:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:29 μμ 30 minutes ago, corr8 said: Αυτες τις βλακειες λεγανε και παλιοτερα για τις γυναικες οταν τις εξαναγκαζαν να μενουν κλειδωμενες στο σπιτι να μαγειρευουν και να ξεπετανε 2-3 κουτσουβελα γιατι "οι γυναικες η φυση τους ειναι να μενουν σπιτι σα δουλες". Καποτε λεγανε αυτες τις βλακειες για τις γυναικες οτι δεν ειναι ικανες να τρεξουν σε μαραθωνιο μαζι με τους αντρες γιατι "η φυση τους δεν το επιτρεπει και δεν εχουν αντοχες και θα πεσουν αναισθητες στο δρομο". Μαλιστα στην πραγματικοτητα οι γυναικες εχουν μεγαλυτερες αντοχες απο τους αντρες. Αλλα ας το προσπερασουμε τωρα. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι στη φυση τους να πετανε μαχητικα αεροπλανα. Ελα ομως που στατιστικα οι γυναικες λογω σωματικης διαπλασης τεινουν να αντεχουν περισσοτερο στην πιεση (G) και δεν λιποθυμανε τοσο ευκολα σε συγκριση με τους αντρες. Ας το προσπερασουμε και αυτο. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν εχουν θεση στην εκπαιδευση γιατι "δεν ειναι στη φυση τους". Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι δυνατον να πανε στο διαστημα γιατι "η φυση τους δεν". Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες ειναι η φυση τους να καθορισουν το φυλο του παιδιου. Ποσα τερατα συζυγοι σκοτωσαν τις γυναικες τους γιατι δεν τους εδιναν αγορακι διαδοχο και ειχαν μονο κοριτσακια. Ελα ομως που τελικα το dna της γυναικας ειναι να εχει μονο κοριτσια και πως μονο ο αντρας καθοριζει το φυλο. Ας το προσπερασουμε και αυτο. Καποτε λεγανε οτι οι γυναικες δεν ειναι στη φυση τους να παιρνουν οποιαδηποτε σοβαρη αποφαση σε κρισιμα θεματα.Βγηκε και αυτο λαθος. Αυτες οι βλακειες του στυλ "dnaaaaa inherited" μονο απο ατομα με σοβαρη αγνοια ερχονται. Λυπαμαι πραγματικα να διαβαζω τετοια πραματα. Δεν υπαρχει κανενα "dna προγραμμα" που δινει τις ΓΝΩΣΕΙΣ σε: Επαγγελματα (Δες νοσοκομους, μηχανικους, κτλπ) ΟΛΑ μα ΟΛΑ ειναι ΓΝΩΣΕΙΣ και δεξιοτητες. Αυτα τα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. Δεν πεταγεται ενα dna cell να μας πει πως θα γινουν. Σε αρκετες blue collar δουλειες, υπαρχει ακομη σθεναρη αντισταση απο τους αντρες συναδελφους. Συχνα υπαρχει το φαινομενο γυναικων εργαζομενων που τις παρενοχλουν οι συναδελφοι γιατι "η δουλεια μας ειναι ανδροκρατουμενη, τι ηρθε τωρα αυτη εδω να κανει σε μας?" και καπως ετσι καταληγουν αρκετες να παραιτουνται να βρουν αλλου θεση, καπως ετσι αρκετες χανουν και προαγωγες γιατι εχουν προκαταλημμενους ανωτερους που θα διαλεξουν το ματσο αρσενικο για την προαγωγη παρολο που η συναδελφος το αξιζε περισσοτερο. Και καπως ετσι γινεται δυσκολοτερος ο κυκλος να αλλαξει προς το καλυτερο. Γιατι? Γιατι αντρες που ισχυριζονται πως "Δεν ειναι στη φυση της να τα κανει αυτα". Κανεις λαθος στα περισσοτερα απο αυτα που λες (οχι ολα) και καταρχας ποτε εγω δεν ειπα πως οι γυναικες ΠΡΕΠΕΙ να γινονται αυτο και οχι το αλλο μην αλλαζεις το νοημα των λεγομενων μου παρακαλω 6 minutes ago, AtiX said: Μην τα πετάς έτσι… Τι θες να στα τηγανησω πρωτα? 3
SeaLion Δημοσ. Τετάρτη στις 04:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:33 μμ 37 λεπτά πριν, dieksodo είπε Ω ναι φιλε. Διαβασε λιγο βιολογια και κοινωνικη ψυχολογια και εξελιξη των ειδων. Δεν μας ωφέλησε όλους το ίδιο η εξέλιξη 🤷 1
AtiX Δημοσ. Τετάρτη στις 04:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:41 μμ 11 λεπτά πριν, dieksodo είπε Τι θες να στα τηγανησω πρωτα? βάζω στοίχημα και αυτό κλεμμένο…
SeaLion Δημοσ. Τετάρτη στις 06:44 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:44 μμ @DeSilender αγόρι μου, πολύ confusion βλέπω στα reactions σου, χρειάζεσαι κάποια διευκρίνιση; Κάτι που δεν πιάνεις να στο μασήσουμε λίγο ακόμα; 2
stevenfins Δημοσ. Τετάρτη στις 08:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:16 μμ 9 ώρες πριν, fast8 είπε Κοίτα να δεις το πρόβλημα σε αυτή την σκέψη. Δεν έχουμε ορισμό και δεν έχουμε ιδέα τι είναι δικαιοσύνη, ποιος αποφασίζει τι είναι δίκαιο και τι άδικο, ποιος αποφασίζει ποια μέτρα και σε τι ποσοστό θα παρθούν για να είναι δίκαια, ποιους αφορά και πως εφαρμόζονται. Αυτός που είναι υπεύθυνος να τα εφαρμόσει έχει κάποια συμφωνία με αυτόν από τα οποία παίρνει και αν ναι τι του δίνει πίσω, ή απλά χρησιμοποιεί εξαναγκασμό και δύναμη για να του πάρει; Και καταλήγουμε πάλι στο τι είναι δικαιοσύνη και αν το βλέπει έτσι κάποιος που δεν έχει κριθεί με την αξία του. Έχουμε φτάσει στο 2025 και έχουμε ως επιχείρημα πως δεν ξέρουμε τι είναι η δικαιοσύνη και ποιος αποφασίζει τι είναι δίκαιο και τι όχι; Έχουν περάσει πολύ εξυπνότεροι από εμένα άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, οι οποίοι έχουν ορίσει και αναλύσει τι σημαίνει η δικαιοσύνη και τους οποίους μπορείς να μελετήσεις εάν έχεις απορίες. Που μεταξύ μας και ένα παιδί της Α' δημοτικού να ρωτούσες θα σου απαντούσε, όπως φυσικά και εσύ ο ίδιος ξέρεις. 9 ώρες πριν, fast8 είπε Το βασικότερο βέβαια τι γίνεται με την προσπάθεια και επιβράβευση. Αν πχ δεν δίνουμε τα μετάλλια σε αυτούς που τρέχουν γρήγορα στους αγώνες ταχύτητας αλλά σε αυτούς που έρχονται πίσω τους γιατί τους λυπούμαστε, θα συνεχίσουμε να έχουμε αγώνες για πολύ καιρό; Δηλαδή οι γρήγοροι θα έχουν κίνητρο να κουραστούν και οι αργοί να καλυτερεύσουν ή όλα θα γίνουν ένα σπιράλ προς το πάτο; Η εμπειρία δείχνει το δεύτερο. Πάλι τα μπερδεύεις. Το θέμα είναι όχι να επιβραβεύουμε τους κακούς/χειρότερους/αργούς εις βάρος των καλών/καλύτερων/γρήγορων, αλλά να βοηθάμε αυτούς που είναι καλοί, αλλά είτε λόγω του φύλου, της καταγωγής, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της κακής οικονομικής κατάστασης κλπ δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους. Θα δώσω ένα παράδειγμα με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι πανελλήνιες όπως όλοι ξέρουμε, είναι ίσως ο πιο αξιοκρατικός θεσμός που υπάρχει στην Ελλάδα, αφού όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ίδια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες ειδικές κατηγορίες παιδιών, όπως αυτά που είναι ορφανά ή ανήκουν σε πολύτεκνη οικογένεια, που τους δίνεται μια επιπλέον βοήθεια στο να περάσουν στην τριτοβάθμια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν διαβάσει όσο οι υπόλοιποι, ούτε ότι θα κλέψουν τις θέσεις κάποιων άλλων. Κάτι αντίστοιχο έχουν ως σκοπό και τα διάφορα DEI προγράμματα στην εργασία. 9 ώρες πριν, fast8 είπε Στην Αμερική για την οποία γίνεται οι κουβέντα, ως απόλυτος αριθμός φτωχών, υπάρχουν περισσότεροι λευκοί παρά μαύροι, απλά γιατί ως ποσοστό είναι μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα. Τα DEI προγράμματα εμποδίζουν περισσότερους φουκαράδες από ότι βοηθάνε. Και είναι βαθιά ρατσιστικά γιατί ξέρουν ότι είναι άδικο αν το πάμε σε κάθε έναν φτωχό ξεχωριστά, αλλά καμαρώνουν γιατί διαλέγουν και αποκλείουν ανθρώπους με βάση το χρώμα ή το φύλο. Αν κάποιος αγαπούσε τους ανθρώπους, αν ήθελε να βοηθήσει θα πήγαινε από χαμηλά προς τα πάνω. Διαφορετικά είναι μια ανόητη ρατσιστική ιδεολογία. Και το έχω ξαναπεί παραπάνω. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα DEI βοηθάνε τους πλούσιους και αφήνουν στην τύχη τους φτωχούς στα γκέτο. Οι πλούσιοι των μειονοτήτων και η μεσαία τάξη, έχουν όλα τα κριτήρια για DEI και κάνουν χρήση των προνομίων και έχουν σαφέστατο προβάδισμα, ενώ άλλοι φτωχοί, ανεξάρτητα γκρουπ, αραιά βλέπουν όφελος. Έχεις κάποιο λινκ που να υποστηρίζει τα λεγόμενα σου στο bold ή είναι δικές σου υποθέσεις; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα