dieksodo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Κοιτα αν δεν εχεις ορεξη να αλλαξεις οτι και να σου πει ο αλλος δεν θα πεισθεις. Ακομα και ο ιδιος ο μαυρος να ερθει και να σου πει δεν με συμφερει εσυ εκει θα επιμεινεις στην αποψη σου. Αποτε απο καποια φαση και μετα η συζητηση ειναι ανουσια. ειλικρινα το λεω. Μαθε να συζητας χωρις χαρακτηρισμους και αυτονοητα. Οταν αποφασισεις να πεισθεις πες μου τι ειναι αυτο θα σε κανει να αλλαξεις αποψη και τα ξαναλεμε
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Όποιος είναι στην αγορά καταλαβαίνει ότι μια δόση DEI είναι απαραίτητο να υπάρχει σε μια μεγάλη εταιρία. Όχι φυσικά με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί ως σήμερα διότι έχω αρκετά παραδείγματα από εδώ που εργάζομαι τώρα όπως και στις προηγούμενες εργασίες μου εδώ στο UK. Ξεκάθαρα κάποιοι το εκμεταλευονται. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί βγάζουν βρώμα για τους υπόλοιπους διότι βλέπουμε και την συμπεριφορά των ανωτέρων και της πολιτείας όταν αυτό παίρνει φωτιά.
stevenfins Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Το παρακάτω είναι από το chatGPT: Αναφορά σε κείμενο Ισότητα Ορισμός: Η ισότητα σημαίνει την παροχή των ίδιων πόρων, ευκαιριών ή μεταχείρισης σε όλους, ανεξαρτήτως των ατομικών περιστάσεων ή αναγκών. Στόχος: Να αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διακρίσεις. Δικαιοσύνη (ή Ισοτιμία) Ορισμός: Η δικαιοσύνη αφορά την παροχή πόρων ή ευκαιριών με βάση τις ατομικές ανάγκες, ώστε να επιτευχθεί δικαιοσύνη. Αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι ξεκινούν από διαφορετικά σημεία και ίσως χρειάζονται διαφορετική υποστήριξη για να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Στόχος: Να εξισωθεί το «πεδίο» και να εξασφαλιστεί ότι όλοι έχουν ό,τι χρειάζονται για να πετύχουν. To DEI δεν είναι "ο ρατσισμός ως όπλο απέναντι στον ρατσισμό", που πολλοί απ' ότι φαίνεται μπερδεύουν. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από stevenfins 3 1
fast8 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 3 hours ago, AtiX said: Ω ναι…. πχ δεν ήταν ψεύτες όσοι πίστευαν ότι η γη είναι το κέντρο του κόσμου πριν 3.000 χρόνια… ελπίζω τώρα να το καταλάβεις… αν όχι ξανά λέω, είναι πρόβλημα σου… Είσαι καλά; Τι σχέση έχει το γεωκεντρικό μοντέλο με την συζήτηση και τις κατηγορίες προς εμένα για ψευδείς ισχυρισμού; Τρέλας πουλά, είσαι χαμένος χρόνος. 2
SeaLion Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, dieksodo είπε Κοιτα αν δεν εχεις ορεξη να αλλαξεις οτι και να σου πει ο αλλος δεν θα πεισθεις. Ακομα και ο ιδιος ο μαυρος να ερθει και να σου πει δεν με συμφερει εσυ εκει θα επιμεινεις στην αποψη σου. Αποτε απο καποια φαση και μετα η συζητηση ειναι ανουσια. μηδέν στο πηλίκο 13 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Όποιος είναι στην αγορά καταλαβαίνει ότι μια δόση DEI είναι απαραίτητο να υπάρχει σε μια μεγάλη εταιρία. Όχι φυσικά με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί ως σήμερα διότι έχω αρκετά παραδείγματα από εδώ που εργάζομαι τώρα όπως και στις προηγούμενες εργασίες μου εδώ στο UK. Ενδιαφέρον θα είχε να μας πεις εντελώς εμπειρικά τι σημαίνει "αρκετά" και ως προς το σύνολο εργαζόμενων στο UK. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από SeaLion 1
AtiX Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, fast8 είπε Είσαι καλά; Τι σχέση έχει το γεωκεντρικό μοντέλο με την συζήτηση και τις κατηγορίες προς εμένα για ψευδείς ισχυρισμού; Τρέλας πουλά, είσαι χαμένος χρόνος. Το μόνο ψεύδος εδώ μέσα είναι το δικό σου απέναντι στο πρόσωπο μου… κατά τα άλλα, θες να προσφέρεις κάτι στην κουβέντα ή τα βρήκαμε δύσκολα (για άλλη μια φορά) και μη θέλοντας να καταλήψεις (σαν 5-6 συμφορητες) το λιγότερο εκτεθειμένος, πετάμε την μπάλα στην εξέδρα κάνοντας προσωπικές επιθέσεις? ΥΓ: με το δεύτερο δεν θα ξανά ασχοληθώ, σε έχει καταλάβει όλο το forum… Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από AtiX 2 1
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 32 λεπτά πριν, SeaLion είπε Ενδιαφέρον θα είχε να μας πεις εντελώς εμπειρικά τι σημαίνει "αρκετά" και ως προς το σύνολο εργαζόμενων στο UK. Τι εννοείς με αυτό; Ως προς ποιο κομμάτι αρκετά; Εννοείς αριθμό; Ποσοστό; Συγκεκριμένης εθνικότητας ή κάτι άλλο;
SeaLion Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Τι εννοείς με αυτό; Ως προς ποιο κομμάτι αρκετά; Εννοείς αριθμό; Ποσοστό; Συγκεκριμένης εθνικότητας ή κάτι άλλο; Έγραψες πως έχεις αρκετά παραδείγματα από εκεί που εργάζεσαι. Αν θες, μοιράσου την εμπειρία σου. Δεν ψάχνω επιστημονικά δεδομένα, πιο πολύ εμπειρικά, την αίσθηση που έχεις. Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι αν είναι άξιο λόγου κάτι τέτοιο, καθώς σε οτιδήποτε αφορά διευκολύνσεις/προνόμια/loopholes πάντα βρίσκεται κόσμος να τα εκμεταλλεύεται, είτε πλούσιος είτε φτωχός, είτε προνομιούχος ή και όχι. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από SeaLion
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, SeaLion είπε Έγραψες πως έχεις αρκετά παραδείγματα από εκεί που εργάζεσαι. Αν θες, μοιράσου την εμπειρία σου. Δεν ψάχνω επιστημονικά δεδομένα, πιο πολύ εμπειρικά, την αίσθηση που έχεις. Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι αν είναι άξιο λόγου κάτι τέτοιο, καθώς σε οτιδήποτε αφορά διευκολύνσεις/προνόμια/loopholes πάντα βρίσκεται κόσμος να τα εκμεταλλεύεται, είτε πλούσιος είτε φτωχός, είτε προνομιούχος ή και όχι. Οκ, ας πάρω ένα σχετικά χτυπητό παράδειγμα. Στην προηγούμενη δουλειά μου το τμήμα το οποίο εργαζόμουν έπρεπε να κλείσει διότι κάποια άτομα συγκεκριμένου χρώματος κυριολεκτικά δεν μπορούσαμε να τους απολύσουμε. Μιλάμε για μια παρέα που τους πήραν μέσω DEI προγράματος τα οποία φυσικά πριμοδοτούνται από την κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη παρέα λοιπόν αποφάσισε ότι δεν έρχεται στην εκπαίδευση και θα κάθετε να κάνει τσιγάρο στην αυλή, να παίρνει ότι ώρα θέλει και για όση ώρα θέλει διαλείματα και το χειρότερο ότι αποφάσιζε ποιους πελάτες να εξυπηρετεί και ποιους όχι ή καμιά φορά και κανέναν. Κάθε φορά πους τους κάναμε disciplinary τραβιόταν πίσω διότι άρχιζαν τα γνωστά racial bias τα οποία και τα έριχναν και μέσα στο Office vibe ενώ όταν δεν ξέραμε καν που είναι και έπρεπε να βγει δουλειά είχαν το θράσος να φέρνουν τις μάνες τους οι οποίες έκαναν σαματά για exclusion με racial κίνητρα και απειλούσαν με μηνήσεις. Κάποια στιγμή η εταιρία αποφάσισε να βγάλει ενδοεταιρικά αλλά ελεύθερα προσβάσιμα δεδομένα για την απόδοση και τις πληρωμές των υπαλλήλων. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στην συγκεκριμένη παρέα διότι τα στοιχεία ήταν πραγματικά τραγικά. Η εταιρία έφαγε μήνυση για στοχοποίηση συγκεκριμένης ομάδας και έπεσε audit που ευτυχώς δεν βρέθηκε κάποιο τέτοιο αλλά το audit πήρε ολόκληρο εξάμηνο για να ολοκληρωθεί και τα τυπάκια κυριολεκτικά δεν έβγαλαν τίποτα από δουλειά. Η απόδοση τους σε σχέση με τον χειρότερο από όλη την ομάδα (58 ατόμων) ήταν 0.6% ως σύνολο μέσα από πολλαπλούς δείκτες και κριτήρια. Οχι δεν κάνω πλάκα, καλά διάβασες. 0.6% ο καλύτερος από αυτούς. Εν τέλη η εταιρία δεν μπορούσε να τους διώξει διότι δεν έπραξε τα δέοντα για την εκπαίδευση τους (την εκπαίδευση που απλά δεν ερχόντουσαν οι ίδιοι) μεταξύ άλλων που δεν στοιχειοθετήθηκαν όταν και όπως έπρεπε. Τελικά το τμήμα εν τέλη διαλήθηκε. Οσοι από εμάς δεχτήκαμε νέο συμβόλαιο μεταφερθήκαμε και οι υπόλοιποι που δεν χρειαζόντουσαν ή που δεν τους ήθελαν δεν έλαβαν δεύτερη ευκαιρία. Λίγο μεγάλο το μήνυμα αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω καταλαβαίνει κάποιος τι εννοώ. 5
fast8 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Και εγώ θα πω μια παρόμοια ιστορία. Πολλοί νομίζουν ότι οι DEI πολιτικές είναι νέο φαινόμενο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές δεκαετίες σε μέρη που δεν έχουν φανταστεί, πχ Ινδια και Σρι Λανκα. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν την Σρι Λανκα σε εμφύλιο πόλεμο και κυριολεκτικά σφάζονταν μεταξύ τους. Είχανε βγάλει νόμους με ποσοστώσεις στα πάντα από την εκπαίδευση μέχρι την αγορά εργασίας για να φέρουν "δικαιοσύνη", ποιος θα είναι που. Φυσικά σκοτώθηκαν μεταξύ τους στο τέλος, γιατί δεν δουλεύει έτσι η δικαιοσύνη. Όμως εγώ θέλω να σταθώ στην άλλη χώρα εκείνης της γειτονιάς, την Ινδία. Μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα γιατί είναι όλοι Ινδοί οπότε δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού. Στην Ινδία η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από το σύστημα με τις κάστες ως ταξικό σύστημα (καλά κάνει). Έτσι έχει εισάγει ποσοστώσεις για τις κατώτερες κάστες παντού. Τι κάνουν τα παλικάρια με τα νέα τους προνόμια; Αρκετοί δεν δουλεύουν, είναι αδιάφοροι, δεν μπορείς να τους πεις τίποτα και ξέρουν πως δεν θα τους διώξουν. Ξέρουν πως η υπηρεσία προτιμάει να τους έχει παρκαρισμένους σε μια γωνία παρά να μπει στην γραφειοκρατία να τους απολύσει για να αναγκαστεί να φέρει άλλους από την ίδια κάστα, μόνο και μόνο για να κάνουν τα ίδια. Κυριολεκτικά "ανέγγιχτοι". Είμαι σίγουρος πως πολύ κόσμος έχει βοηθηθεί και πολλοί έχουν δει καλό, έχει αλλάξει η ζωή τους. Αλλά είναι και μόνιμο φαινόμενο η εκμετάλλευση του συστήματος από εκατομμύρια κόσμο με τρόπο που δεν βοηθάει τους ίδιους ή την κοινωνία. Το αναφέρω εδώ με αφορμή την διήγηση πιο πάνω απλά για να πω, πως και αλλού τα δοκιμάζουν αυτά με διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας ή πλήρους αποτυχίας (Σρι Λάνκα). Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από fast8 1
apostolis81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Όσο και να φημώνονται οι αντίθετες απόψεις με τις DEI policies, η αλήθεια, η λογική και η πραγματικότητα θα επικρατήσουν. Σε όσους δεν αρέσει αυτό που είπα, πρόβλημά τους δεν μπορώ να κάνω κάτι για τα εσωτερικά θέματα του οποιουδήποτε.
dieksodo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου To DEI φτιαχτηκε για πολιτικους λογους. Επι τραμπ ηταν που η πολιτικη στις ΗΠΑ χειροτερευσε σε ακραιο βαθμο ειδικα σε πολιτειες τυπου καλιφορνια. Τωρα το εκρεμες παει απο την αλλη πλευρα παλι σε καθε περιπτωση ομως οι DEI πολιτικες δεν ειχαν σχεση ουτε υπηρχε αναγκη στην αγορα εργασιας. Εδω και δεκαετιες οι χωροι εργασιας εχουν ενσωματωσει μειονοτητες οπου αυτό ειναι απαραιτητο. Απειρα ειναι τα βιντεο ανθρωπων που εξηγουν πως επιτελους πρεπει να σταματησει ο ρατσισμος της αλλης πλευρας πχ μοργκαν φρεεμαν σιντνει πουατιε. θεωρω πως οπου η DEI προσπαθησε να αλλαξει το κλασσικο συστημα αξιοκρατιας απετυχε και δημιουργησε περισσοτερα προβληματα απο οσα ελυσε. Οι εταιριες που θα επιστρεψουν στο παραδοσιακο μοντελο αιωνων θα επιζησουν. Οι υπολοιπες θα καταρρευσουν. Χαρακτηριστικα παραδειγματα ηταν το τουιτερ προ μασκ και φυσικα η ντισνει. 2
fast8 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, stevenfins said: Το παρακάτω είναι από το chatGPT: To DEI δεν είναι "ο ρατσισμός ως όπλο απέναντι στον ρατσισμό", που πολλοί απ' ότι φαίνεται μπερδεύουν. Κοίτα να δεις το πρόβλημα σε αυτή την σκέψη. Δεν έχουμε ορισμό και δεν έχουμε ιδέα τι είναι δικαιοσύνη, ποιος αποφασίζει τι είναι δίκαιο και τι άδικο, ποιος αποφασίζει ποια μέτρα και σε τι ποσοστό θα παρθούν για να είναι δίκαια, ποιους αφορά και πως εφαρμόζονται. Αυτός που είναι υπεύθυνος να τα εφαρμόσει έχει κάποια συμφωνία με αυτόν από τα οποία παίρνει και αν ναι τι του δίνει πίσω, ή απλά χρησιμοποιεί εξαναγκασμό και δύναμη για να του πάρει; Και καταλήγουμε πάλι στο τι είναι δικαιοσύνη και αν το βλέπει έτσι κάποιος που δεν έχει κριθεί με την αξία του. Το βασικότερο βέβαια τι γίνεται με την προσπάθεια και επιβράβευση. Αν πχ δεν δίνουμε τα μετάλλια σε αυτούς που τρέχουν γρήγορα στους αγώνες ταχύτητας αλλά σε αυτούς που έρχονται πίσω τους γιατί τους λυπούμαστε, θα συνεχίσουμε να έχουμε αγώνες για πολύ καιρό; Δηλαδή οι γρήγοροι θα έχουν κίνητρο να κουραστούν και οι αργοί να καλυτερεύσουν ή όλα θα γίνουν ένα σπιράλ προς το πάτο; Η εμπειρία δείχνει το δεύτερο. Στην Αμερική για την οποία γίνεται οι κουβέντα, ως απόλυτος αριθμός φτωχών, υπάρχουν περισσότεροι λευκοί παρά μαύροι, απλά γιατί ως ποσοστό είναι μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα. Τα DEI προγράμματα εμποδίζουν περισσότερους φουκαράδες από ότι βοηθάνε. Και είναι βαθιά ρατσιστικά γιατί ξέρουν ότι είναι άδικο αν το πάμε σε κάθε έναν φτωχό ξεχωριστά, αλλά καμαρώνουν γιατί διαλέγουν και αποκλείουν ανθρώπους με βάση το χρώμα ή το φύλο. Αν κάποιος αγαπούσε τους ανθρώπους, αν ήθελε να βοηθήσει θα πήγαινε από χαμηλά προς τα πάνω. Διαφορετικά είναι μια ανόητη ρατσιστική ιδεολογία. Και το έχω ξαναπεί παραπάνω. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα DEI βοηθάνε τους πλούσιους και αφήνουν στην τύχη τους φτωχούς στα γκέτο. Οι πλούσιοι των μειονοτήτων και η μεσαία τάξη, έχουν όλα τα κριτήρια για DEI και κάνουν χρήση των προνομίων και έχουν σαφέστατο προβάδισμα, ενώ άλλοι φτωχοί, ανεξάρτητα γκρουπ, αραιά βλέπουν όφελος. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από fast8 3
orgixmh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 18 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Φυσικά και μπορώ να βάλω στην ίδια συνάρτηση ανθρώπους με διαφορετικούς λόγους διάκρισης. Αυτό που κάνω είναι να έχω διαφορετικό συντελεστή/βάρος για κάθε περίπτωση. Δεν είπα ότι πρέπει να δίνουμε επίδομα, άδεια ταξί ή περίπτερο σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Η δική σου άποψη είναι ας λυπηθούμε τα ΑΜΕΑ επειδή είμαστε ανθρωπιστές παναθεμά μας. Όλοι οι άλλοι καλά να πάθουν ας παλέψουν απέναντι στο εχθρικό περιβάλλον που υπάρχει για αυτούς. Όλα αυτά (κλίμακες φορολογίας, δωρεάν παιδεία κτλ,) αποτελούν τρόπους να μειώσεις το χάσμα μεταξύ ταξικών διακρίσεων. Όταν όμως έχεις δημιουργήσει χάσματα όπως πχ φυλετικές διακρίσεις δεν πρέπει να κάνεις κάτι; Έχει την ίδια αντιμετώπιση ο φτωχός μαύρος με τον φτωχό λευκό; Γιατί στην μια περίπτωση είναι οκ ένα κοινωνικό μέτρο και στην άλλη όχι; Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την λογική μου καλύτερα, η άποψη μου δεν ειναι να λυπηθούμε ΑΜΕΑ, η κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, το να λυπηθούμε ΑΜΕΑ ειναι η έννοια του φασισμού καθώς θεωρείς αυτη την ομαδα κατώτερη στο σύνολο της. Η άποψη μου ειναι να βοηθήσεις αυτούς που έχουν ανάγκη ασχέτως με το αν ανήκουν σε καποια ομαδα. Υπάρχουν ΑΜΕΑ ικανότεροι απο εμένα και εσένα που τα καταφέρνουν καλύτερα απο τον μεσο όρο και δεν χρειάζονται καμια βοήθεια, οπως υπαρχουν και trans που μεγάλωσαν σε πλούσιες οικογενιες και δεν εχουν καμια οικονομικη ανάγκη, η ερωτηση μου ειναι: Γιατι θα πρεπει να εχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση στο επιπεδο εργασίας; Αρα λοιπόν για να ολοκληρώσω, καθε διακριση που βασίζετε σε φυλo, εθνικότητα, χρωμα και σεξουαλικές προτιμήσεις ειναι φασιστικη. Αν θελεις οντος να ισορροπήσεις το χασμα και την αδικία ξεκεινα να βοηθας όποιον εχει αναγκη και οχι επιλεκτικά βαση φασιστικων επιλογών. Και να θυμάστε, ο Τραμπ φετος κερδισε τις εκλογες καθαρα λογο του φασισμου που προωθούν ομοϊδεάτες σου, ο κοσμος μπουχτησε και δεν αντεχει αλλο τις επιλεκτικές σας ευεσθησιες. 3
AtiX Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Η ιστορία είναι τόσο απλή, μια προνομιούχα ομάδα, είδε να μοιράζονται τα ίδια δικαιώματα με μια άλλη που μέχρι σήμερα την θεωρούσε παρία… ότι έπαθαν οι άνδρες με την ισότητα των γυναικών πριν πολλές δεκαετίες, το ίδιο σοκ ζουν και σήμερα όσοι δεν αντιλαμβάνονται πραγματικά τους όρους ισότητα και δημοκρατία… δεν πειράζει σε λίγο καιρό όπως βλέπουμε με αποτροπιασμό όσους πίστευαν ότι ένας άνδρα και μια γυναίκα ή ένας λευκός με έναν μαύρο δεν είναι ίσοι, έτσι θα βλέπουμε και αυτούς… 37 λεπτά πριν, orgixmh είπε Και να θυμάστε, ο Τραμπ φετος κερδισε τις εκλογες καθαρα λογο του φασισμου που προωθούν ομοϊδεάτες σου, ο κοσμος μπουχτησε και δεν αντεχει αλλο τις επιλεκτικές σας ευεσθησιες. Ο Τραμπ νίκησε γιατί πίστεψαν ότι θα μπορέσει να φτιάξει το βιοτικό επίπεδο μεγάλης μερίδας αμερικανών πολιτών… το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει όμως, είναι ότι η Αμερική δεν είναι χώρα πρώην μέρους την ΕΣΣΔ για να πάνε από την μια απολυταρχία σε μια άλλη αυξάνοντας απλά τους μισθούς και λαϊκίζοντας… ΥΓ: σταματήστε να αλλοιώνετε τον όρο φασισμός και να του δίνετε χροιές όπως σας συμφέρει, δεν πρόκειται να ξεπλυθεί κανένας φασίστας με το να διευρυνθεί ο όρος… Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από AtiX 7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα