Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, fast8 είπε

Τι θέλεις να πεις του 2019, πως το κάνει αυτό διαφορετικό; Δεν είναι καν δικαιολογία αυτή.

Το ότι δεν γίνεται να μην ενοχλεί το 2019 και ξαφνικά να το ανασύρουμε 6 χρόνια μετά, με φόντο την καταστρεπτική φωτιά και σε λίγο την ορκομωσία του νέου προέδρου… 

εάν δεν μπορείς να καταλάβεις την χρήση ενός γεγονότος παράλληλα με ψευδείς ισχυρισμούς, δεν σου φταίω εγώ…

ένα ενδιαφέρον άρθρο που συμπεριλαμβάνει αυτό και παρόμοιας θεματολογίας λαϊκισμό, μπορείς να βρεις εδώ

Σημεία των καιρών βλέπεις, για αυτό θέλουν να καταργήσουν το fact check, για να τρώμε αμάσητα ότι μας σερβίρουν…

12 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Εξαρτάται από την δουλειά. Αν είμαστε όλοι εξίσου ικανοί και πληρούμε όλοι τα ίδια ακριβώς κριτήρια για την ίδια δουλειά τότε η επιπλέον μοριοδότηση λόγω φυλής φυλου κλπ είναι αδικία. Και σε διαβεβαιώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχτώ ότι κάποιος είναι καλύτερος από μένα και δεν έχει σχέση ούτε με το φύλο ούτε με την φυλή την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε λόγω αποκλεισμού. Από την άλλη αν πρέπει για κάποιο λόγο στην δουλειά αυτή να μπει κάποιος που δεν πληροί πλήρως τα κριτήρια για την δουλειά τότε πρέπει να γίνει μια ποσόστωση και να μπει εκτός συναγωνισμού με συναγωνισμό μεταξύ ατόμων που πληρούν τα κριτήρια της ποσόστωσης. Πχ για μια θέση προγραμματιστή το μοναδικό που χρειάζεται είναι να ξέρεις να προγραμματίζεις. Άρα δεν έχει νόημα να πριμοδοτήσεις ένα άτομο που είναι ΑΜΕΑ LGBTQ κλπ.  Αφού τα κριτήρια αφορούν αποκλειστικά την επαγγελματική ικανότητα θα πρέπει να επιλεγεί ο καλύτερος προγραμματιστής γιατί τα κομμάτια φυλή, φύλο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μετράνε ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να μετράνε στην επιλογή. Από την άλλη αν η φύση της δουλειάς δημιουργεί κριτήρια που περιορίζουν την επιλογή σε πολύ συγκεκριμένη ομάδα ατόμων κατά πολύ τότε το λογικό είναι να πριμοδοτήσεις άτομα που δεν πληρούν πλήρως τα κριτήρια στην βάση μιας ποσόστωσης και με περιορισμό στα κομμάτια της δουλειάς που μπορούν να αξιοποιηθούν. Πχ δεν μπορείς να κάνεις πλήρως πυροσβέστη μια κοπελίτσα με ύψος 1,60 και 50 κιλά που δεν μπορεί να κουβαλήσει τον εξοπλισμό της ή αν χρειαστεί, να μεταφέρει ένα θύμα βάρους πχ 90 κιλών έξω από την φωτιά. Σε αυτή την φάση την πριμοδοτείς να περάσει την εκπαίδευση στα πλαίσια μιας ποσόστωσης και στην συνέχεια της αναθέτεις δουλειές στις οποίες η σωματική της διάπλαση δεν παίζει ρόλο ή βοηθάει κιόλας, δουλειές που είναι εξίσου σημαντικές όπως πχ ερευνητές πυρκαγιών, διασώστες για παροχή Α Βοηθειών κλπ. Προφανώς διαπιστώνεις ότι εδώ δεν διαχωρίζω την κοπέλα λόγω του φύλου αλλά λόγω σωματικής διάπλασης. Συνεπώς η κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και με βάση αποκλειστικά τα κριτήρια επιλογής και το κατά πόσο αυτά περιορίζουν την επιλογή σε συγκεκριμένες ομάδες τιμωρητικά ή λόγω ανάγκης και ειδικών απαιτήσεων της δουλειάς. Αν ισχύει το πρώτο τότε απλά πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να απαλειφθούν τα κομμάτια που δημιουργούν ανισότητα. αν όμως ισχύει το δεύτερο πάμε σε λύσεις ποσόστωσης και πριμοδότησης με τους ανάλογους περιορισμούς

Συνεχίζεις να νομίζεις ότι πχ θα κάνουν προσλήψεις για μια θέση προγραμματιστή μόνο και μόνο επειδή είναι ΑΜΕΑ ή gay, ενώ δεν ισχύει…

δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να συνομιλώ με κάποιον που δεν ξέρει ούτε τα βασικά για το θέμα που μιλάμε…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 5
  • Απαντ. 283
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Συνεχίζεις να νομίζεις ότι πχ θα κάνουν προσλήψεις για μια θέση προγραμματιστή μόνο και μόνο επειδή είναι ΑΜΕΑ ή gay, ενώ δεν ισχύει…

δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να συνομιλώ με κάποιον που δεν ξέρει ούτε τα βασικά για το θέμα που μιλάμε…

Με ρώτησες κάτι και σου απάντησα. Και η απάντηση μου είναι ότι δεν πρέπει να έχει σημασία αν είναι GAY AMEA LGBTQ ή οτιδήποτε άλλο. Το μοναδικό που θα πρέπει να χει σημασία είναι τα επαγγελματικά του προσόντα. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει και να πριμοδοτηθεί επειδή είναι κάτι τέτοιο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, fast8 είπε

Το συγκεκριμένο δεν είναι σε καμία περίπτωση η εξαίρεση. Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι Diversity Chief, δηλαδή είναι η ειδικός πάνω στα θέματα που μιλάμε. Πολλοί είδανε την δουλειά της, το έργο της, τι λέει και αποφάσπσαν ότι είναι το σωστό άτομο και της δώσανε την δουλειά. Απλά γιατί ο τρόπος σκέψης της, είναι αποδεκτός απο τους πολιτικούς της προϊσταμένους.

Τι θέλεις να πεις του 2019, πως το κάνει αυτό διαφορετικό; Δεν είναι καν δικαιολογία αυτή. Ισα ίσα δείχνει πολιτική με βάθος χρόνου.

Πρώτον βρες μου όλο το βίντεο και όχι το απόσπασμα που ξέθαψαν από το 2019.

Δεύτερον, προφανώς αν το είπε όπως φαίνεται στο βίντεο αποτελεί ακραία φωνή. Πως είναι δυνατόν να μην είναι ακραίος κάποιος που ζητάει σεβασμό τον οποίο δεν παρέχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ovidius80

Άρα πιστεύεις ότι ένα κράτος δεν θα έπρεπε να δημιουργεί πλαίσια με κοινωνικό πρόσημο και να αφήσει στο έλεος του κάθε επιχειρηματία την κάθε κοινωνική ομάδα…

ελπίζω να μην είσαι ή γίνεις όπως και μην έχεις άτομο τέτοιας κατηγορία στο οικογενειακό σου ή κοινωνικό περιβάλλον…

ΥΓ: ελπίζω να έκανα σωστή παράθεση τώρα… 🤣

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Άρα πιστεύεις ότι ένα κράτος δεν θα έπρεπε να δημιουργεί πλαίσια με κοινωνικό πρόσημο και να αφήσει στο έλεος του κάθε επιχειρηματία την κάθε κοινωνική ομάδα…

ελπίζω να μην είσαι ή γίνεις όπως και μην έχεις άτομο τέτοιας κατηγορία στο οικογενειακό σου ή κοινωνικό περιβάλλον…

Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που επι ώρες υποστηρίζω το ακριβώς αντίθετο.
Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dimitris_1981 είπε

Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που επι ώρες υποστηρίζω το ακριβώς αντίθετο.
Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Λάθος παράθεση φίλε μου, το διορθώνω…

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, AtiX είπε

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να αποκλείσεις βάσει επί του ποσοστού… διάκριση μες στη διάκριση επειδή ένα μικρό ποσοστό καλοπερνάει δεν μπορεί να γίνει… είναι οξύμωρο σε πλαίσιο κατα των διακρίσεων να κάνεις διάκριση…

Συμφωνούμε απόλυτα. Άρα γιατί είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις τη μία διάκριση με μία άλλη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Συμφωνούμε απόλυτα. Άρα γιατί είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις τη μία διάκριση με μία άλλη;

Έστω ότι  είχες ένα ρολόι που έστω από λάθος είχες ρυθμίσει να χάνει 1 λεπτό την μέρα. Αν το διόρθωνες μετά από 6 μήνες να μην χάνει καθόλου θα έδειχνε την σωστή ώρα;

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Κάποτε χωρίζονταν τα σχολεία σε αρρένων και θηλαίων, βγήκε νόμος που καταργεί αυτή τη διάκριση και ανάγκασε τα τα σχολεία να γίνουν μεικτά επιλέγοντας μαθητές και του αντίθετου φύλλου, υπάρχει διάκριση στον νέο νόμο ή όχι…?

Επεξ/σία από AtiX
  • Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Έστω ότι  είχες ένα ρολόι που έστω από λάθος είχες ρυθμίσει να χάνει 1 λεπτό την μέρα. Αν το διόρθωνες μετά από 6 μήνες να μην χάνει καθόλου θα έδειχνε την σωστή ώρα;

Εσύ υποστηρίζεις διακρίσεις στην εργασία με βάση το φύλο, τη φυλή και το σεξουαλικό προσανατολισμό, εγώ όχι. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κάποτε χωρίζονταν τα σχολεία σε αρρένων και θηλαίων, βγήκε νόμος που καταργεί αυτή τη διάκριση και ανάγκασε τα τα σχολεία να γίνουν μεικτά επιλέγοντας μαθητές και του αντίθετου φύλλου, υπάρχει διάκριση στον νέο νόμο ή όχι…?

Όχι, απλώς κατήργησε μια υπάρχουσα διάκριση. Καμία σχέση, δηλαδή, με τα DEI προγράμματα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kercyn είπε

Και τώρα η ερώτηση, που ακόμα δε μου έχει απαντήσει κανείς:

Τα DEI προγράμματα έχουν κριτήρια πρόσληψης όπως φύλο, φυλή και σεξουαλικό προσανατολισμό;

ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αν ΝΑΙ, τότε μιλάμε για τον ορισμό του ρατσισμού, οπότε είμαι κατά.

Αν ΟΧΙ, τότε έχω καταλάβει λάθος αυτά τα προγράμματα και παρακαλώ (για 3η φορά νομίζω, έχω χάσει το μέτρημα) κάποιον να μου κάνει link ένα τέτοιο πρόγραμμα για να το διαβάσω και να ενημερωθώ.

Έχω διαβάσει διαγώνια το θρεντ και αυτή η ερώτηση ξεχώρισε γιατί έχει πραγματικά σημασία.

Αν ο ορισμός των ως άνω προγραμμάτων αφορούν την όποια μειονότητα ως ΚΡΙΤΗΡΙΟ πρόσληψης, είναι για το μπέο και είναι ρατσισμός.

Αν ο ορισμός αφορά την ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ, δη τον μη-αποκλεισμό, τότε είναι σαφές* γιατί χρειάζονται και πολλή από την συζήτηση θα ήταν περιττή αν ξέραμε όλοι να τα διαχωρίζουμε.

*μόνο για το 20% των συμμετεχόντων στο παρόν θρεντ που τρώνε τη μπανάνα αφού την ξεφλουδίσουν . Τους υπόλοιπους αναγκαστικά δε μπορούμε να τους αποκλείσουμε παρά τις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες προτροπές μου να μπει quiz γνώσεων κατά τη διαδικασία του signup.

Επεξ/σία από Lucifer
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kercyn είπε

Δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι <φυλή>.

Δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι <φύλο>.

Δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι <σεξουαλικός προσανατολισμός>.

Αν θεωρείς ότι το περιεχόμενο μέσα στα <> κάνει αυτές τις προτάσεις καλές σε κάποιες περιπτώσεις και κακές σε άλλες, τότε φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις το πρόβλημα και τι θέλω να πω.

Αν, για παράδειγμα, δε θα σε πείραζε να πει κάποιος "δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι λευκός" αλλά θα σε πείραζε το "δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι μαύρος", τότε διαφωνούμε στο ότι εμένα με πειράζουν και τα δύο.

Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις...

Αν το <> δεν είναι αρνητικό τότε όλες οι προτάσεις είναι αρνητικές. Αν δεν θεωρείς κάποια φυλή ή προσανατολισμό ως αρνητικό χαρακτηριστικό (=ρατσιστής), τότε δεν θα είναι θετική καμία από τις προτάσεις αυτές.

Αν πεις "Δε θα προσλάβω αυτό το άτομο επειδή είναι ανίκανο" τότε θα είναι κάτι που νομίζω όλοι θα συμφωνήσουν.

Επιλέγεις, βολικά για την επιχειρηματολογία σου, την αρνητική βάση για την θεώρησή σου. Πως οπωσδήποτε θα χαθούν θέσεις <> για να τις πάρουν κάποιοι de facto υποδεέστεροι υποψήφιοι.

Παίρνεις λίγο χαλαρά την αρνητική προκατάληψη σε συνεντεύξεις εργασίας απέναντι στους μαύρους ή στους τρανς π.χ. ως κάποιου είδους φαντασία, κάποιος θόρυβος που προκαλούν οι δικαιωματιστές ας πούμε, ενώ ισχύει το αντίθετο (google it). Θεωρείς πως υπάρχει ένα άμεμπτο κριτήριο, σα να δίνουν εξετάσεις ας πούμε και να βαθμολογούνται τυφλά οι υποψήφιοι, και δεν παίζει ρόλο η κοινωνική παρουσία του υποψήφιου.

Φίλε, ζεις στην χώρα που εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πως "τρανς ίσον πιάτσα στη Συγγρού" και μου λες πως αν μια τέτοια ομάδα ανθρώπων έχει κάποια προνόμια ως προς την εύρεση εργασίας, να ξεκολλήσει ρε παιδί μου από το στερεότυπο, είναι κακό και θα χαλάσει κάποια ιδεατή ισορροπία που επικρατεί αυτή την στιγμή στους εργασιακούς χώρους.

Ομάδες που είναι πιο diverse έχουν πολύ καλύτερη ενέργεια και είναι γενικά καλύτερες στην συνεργασία. Τους tech bros τους έχουμε δει.

Επεξ/σία από SeaLion
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Έχω διαβάσει διαγώνια το θρεντ και αυτή η ερώτηση ξεχώρισε γιατί έχει πραγματικά σημασία.

Αν ο ορισμός των ως άνω προγραμμάτων αφορούν την όποια μειονότητα ως ΚΡΙΤΗΡΙΟ πρόσληψης, είναι για το μπέο και είναι ρατσισμός.

Αν ο ορισμός αφορά την ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ, δη τον μη-αποκλεισμό, τότε είναι σαφές* γιατί χρειάζονται και πολλή από την συζήτηση θα ήταν περιττή αν ξέραμε όλοι να τα διαχωρίζουμε.

*μόνο για το 20% των συμμετεχόντων στο παρόν θρεντ που τρώνε τη μπανάνα αφού την ξεφλουδίσουν . Τους υπόλοιπους αναγκαστικά δε μπορούμε να τους αποκλείσουμε παρά τις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες προτροπές μου να μπει quiz γνώσεων κατά τη διαδικασία του signup.

Δε νομίζω να είχε κανείς πρόβλημα αν αφορούσε το δεύτερο, συχνά όμως προμοτάρεται ως το πρώτο, είτε με τη μορφή quotas (έχουμε στόχο το να έχουμε x% μαύρους/λατίνους/γυναίκες στα y πόστα), είτε ξεκάθαρα με την πρόσληψη ακτιβιστών της hardcore "αριστερής" ιδεολογίας των ΗΠΑ που δίνουν πιο πολύ βάση σε φυλή/φύλο/σεξουαλικό προσανατολισμό παρά σε οτιδήποτε άλλο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, AtiX said:

Το ότι δεν γίνεται να μην ενοχλεί το 2019 και ξαφνικά να το ανασύρουμε 6 χρόνια μετά, με φόντο την καταστρεπτική φωτιά και σε λίγο την ορκομωσία του νέου προέδρου… 

εάν δεν μπορείς να καταλάβεις την χρήση ενός γεγονότος παράλληλα με ψευδείς ισχυρισμούς, δεν σου φταίω εγώ…

Φάουλ. 

Απο τότε πείραζε, απο τότε το λέγανε, αλλά όποιος το 2019 έλεγε κάτι κακό για το DEI ή τις γυναικες, ήταν ακροδεξιός ρατσιστής και μισογύνης. Για τις DEI πολιτικές της πυροσβεστικής του LA γκρινιάζουν απο τα 80s και 90s, τότε που ακόμα είχε την μορφή της affirmative action. Εδώ η κατάθεση του Adam Carolla στο κογκρέσο το 2017 για πράγματα που γίνανε το 1983 και 1990 σχετικά με διακρίσεις στις προσλήψεις. Ο κόσμος γκρινιάζει χρόνια.

Που είναι οι ψευδείς ισχυρισμοί, πας καλά; Ασε τα άρθρα και τις σαχλαμάρες και βρες μου τους ψευδείς ισχυρισμούς. Περιμένω.

Η ίδια είναι και σήμερα, το είδανε τότε το βίντεο και οι προϊστάμενοι της είπανε όλα καλά.

1 hour ago, Dimitris_1981 said:

Πρώτον βρες μου όλο το βίντεο και όχι το απόσπασμα που ξέθαψαν από το 2019.

Δεύτερον, προφανώς αν το είπε όπως φαίνεται στο βίντεο αποτελεί ακραία φωνή. Πως είναι δυνατόν να μην είναι ακραίος κάποιος που ζητάει σεβασμό τον οποίο δεν παρέχει.

Απο όσο γνωρίζουμε αυτό είναι το βίντεο, για αυτό αφήνει και άσχετους να μιλάνε μετά, δεν είναι κοπτοραπτική. Το βιντεο έγινε για τα σοσιαλ.

Σαφέστατα είναι ακραίο αλλά δεν είναι εξαίρεση. Ετσι είναι το DEI. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι αυτές τις θέσεις πολύ συχνά τις παίρνουν ακραίοι ακτιβιστές, όχι άνθρωποι με σύνεση που θα κάνουν καλή χρήση.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...