TreckeR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 http://www.overclockers.com/tips1174/ Τι αλλο θα δουν τα ματια μου..... Αντε ψαξτε ολοι τα μπαούλα σας για cdrom
Jaco Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Το διάβασα και μου φαίνεται λίγο ψέμα... πράγματι μπορείς να πειράξεις το laser αλλά δεν νομίζω ότι οι κεφαλές των cd-rom είναι οι ίδιες με των dvd-rom... και αυτό που λέει για την ταχύτητα και τα volts μου φαίνεται λίγο κουφό, δεν πιστεύω ότι μπορεί ένα cd-rom να λειτουργήσει χωρίς τα +12V... μια δοκιμή θα δείξει... από βδομάδα...
kogos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 το δοκίμασα και έχω να αναφέρω τα παρακάτω:... 1ον. Ο τρόπος που αναφέρετε είναι λίγο ανορθόδοξος και έχει κάποια προβλήματα στην υλοποίηση... Για παράδειγμα, δεν έχουν όλα τα cdr drive dvd jumper... Στην πραγματικότητα, μόνο ελάχιστα drive το έχουν... Το βρήκα σε ένα παλιό samsung, το οποίο είναι και αυτό που δοκίμασα... και έψαξα πάρα πολύ για να το βρω... 2ον. Τα περισσότερα drive έχουν κύκλωμα ασφαλείας ώστε όταν τροφοδοτηθούν με τάση διαφορετική από την κανονική σταματούν εντελός την περιστροφή και το drive μπαίνει σε αδράνεια... Για να κάνει λοιπόν κανείς το κολπάκι με τα volt, πρέπει να ψάξει πολύ πως να απενεργοποιήσει το κύκλωμα αυτό... αλλά έτσι που είναι τα πράγματα, χάνεσε τόσο πολύ που στο τέλος λες "δε &**&(*)&, παίρνω και ένα dvd-rom έτοιμο". 3ον. Ο τρόπος δημιουργίας ενός dvd disc δεν είναι μόνο αυτός που αναφέρετε... Αν ήταν τόσο απλός, θα τον είχαμε "σπάσει" εδώ και καιρό. Το πρόβλημα είναι πως αλλάζουν και τα χημικά που χρησιμοποιούνται. Φυσικά μπορεί να κατασκευαστεί δισκάκι με απλή μείωση σπείρας, το οποίο όμως γράφετε μόνο από "πειραγμένα" αντιγραφικά και αναγνωρίζεται σαν CD-ROM... Η μεγαλύτερη χωρητικότητα που μπορεί να φτάσει κανείς έτσι είναι 2GB (το μέγεθος αυτό "ακούγετε" στο ιντερνετ, μπορεί να είναι και φήμες). Με λίγα λόγια, αδύνατον... Παρ'ολα αυτά το δοκίμασα και δεν κατάφερα τίποτα... μόνο χρόνο έχασα... Αν κάποιος το δοκιμάσει, ας πει την εμπειρία του να δούμε τι μπορεί να γίνει...
madsc Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Και να γινόταν η υλοποίηση του "από τα περισσότερα άτομα", όπως αναφέρεται στο link, σε όλα τα drives, ακόμα κ χωρίς τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, την αδυναμία ανάγνωσης pressed dvds (π.χ. video club νοικιάρικα, δώρα περιοδικών), την κατατάσσω σαν major μειονέκτημα. Ευχαριστούμε kogos, για το χρόνο που διέθεσες για εμάς. :wink: /sc
kogos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 πάντως, με το link που έδωσε ο φίλος επάνω, έχω μπει στη μπρίζα... Η γνώμη μου είναι πως στο site αυτό είδα πολύ καλές πληροφορίες... Ακόμα κι αν μην τα κατάφερα, πάντα πίστευα πως υπήρχε τρόπος CD-DVD, και παλιότερα που πρωτοεμφανίστηκαν τα DVDR είχα χάσει πολλούς μήνες για να κάνω CDR DVDR... ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά που θα του πάει, θα το κάνω έστω για την εμπειρία (κάποια στιγμη). Και φυσικά θα χρειαστεί και εξωτερικός εξοπλισμός... το cdr δεν φτάνει από μόνο του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.