Disrespect Δημοσ. Δευτέρα στις 02:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:34 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Εχω διαχωρίσει ενα διώροφο κτήριο που αρχικά ειχε ολοκληρο μια παροχή ρεύματος και ενα υδρομετρο σε δύο οροφοδιαμερίσματα (ισογείο και 1ος οροφος) και θέλω να πουλήσω τον οροφο. Εχω τελειώσει τις διαδικασίες με πολεοδομία και εφορία, εχω εγκαταστήσει νέα παροχή ρεύματος στον όροφο, και ο μηχανικος μου λέει οτι είναι έτοιμο για μεταβίβαση και τον δευτερο μετρητή νερού θα τον βάλει ο αγοραστής (εγω δηλαδη θα κρατησω αυτον που ειχε ηδη το ακινητο αρχικα) . Ο αγοραστής ομως πιστεύει οτι πρέπει να το επιβαρυνθώ εγώ. Ξέρετε μηπως τι ισχύει; Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:44 μμ από Disrespect
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 04:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:35 μμ Στις 13/1/2025 στις 12:34 ΜΜ, Disrespect είπε Καλησπέρα. Εχω διαχωρίσει ενα διώροφο κτήριο που αρχικά ειχε ολοκληρο μια παροχή ρεύματος και ενα υδρομετρο σε δύο οροφοδιαμερίσματα (ισογείο και 1ος οροφος) και θέλω να πουλήσω τον οροφο. Εχω τελειώσει τις διαδικασίες με πολεοδομία και εφορία, εχω εγκαταστήσει νέα παροχή ρεύματος στον όροφο, και ο μηχανικος μου λέει οτι είναι έτοιμο για μεταβίβαση και τον δευτερο μετρητή νερού θα τον βάλει ο αγοραστής (εγω δηλαδη θα κρατησω αυτον που ειχε ηδη το ακινητο αρχικα) . Ο αγοραστής ομως πιστεύει οτι πρέπει να το επιβαρυνθώ εγώ. Ξέρετε μηπως τι ισχύει; Τι θα πει τι ισχύει; Εσυ θελεις να πουλήσεις αρα εσυ καίγεσαι, βαλε λοιπον και ενα μετρητή νερού γιατι θα σου φύγει ο αγοραστής και μετα θα ψάχνεσαι. Εχεις κανει τα υδραυλικά, εχει φέρει αναμονή εξω στο πεζοδρόμιο, εχεις βεβαίωση του υδραυλικού και υπογραφη του, εχει κλείσει την άδεια στην πολεοδομία; 2
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 05:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:25 μμ Στις 13/1/2025 στις 12:34 ΜΜ, Disrespect είπε Καλησπέρα. Εχω διαχωρίσει ενα διώροφο κτήριο που αρχικά ειχε ολοκληρο μια παροχή ρεύματος και ενα υδρομετρο σε δύο οροφοδιαμερίσματα (ισογείο και 1ος οροφος) και θέλω να πουλήσω τον οροφο. Εχω τελειώσει τις διαδικασίες με πολεοδομία και εφορία, εχω εγκαταστήσει νέα παροχή ρεύματος στον όροφο, και ο μηχανικος μου λέει οτι είναι έτοιμο για μεταβίβαση και τον δευτερο μετρητή νερού θα τον βάλει ο αγοραστής (εγω δηλαδη θα κρατησω αυτον που ειχε ηδη το ακινητο αρχικα) . Ο αγοραστής ομως πιστεύει οτι πρέπει να το επιβαρυνθώ εγώ. Ξέρετε μηπως τι ισχύει; Ισχύει ό,τι συμφωνήσετε. Δική σου υποχρέωση είναι μόνο να διευκολύνεις τη διέλευση σωλήνων από την ιδιοκτησία σου ή από κοινόχρηστους χώρους αν αυτό απαιτηθεί για να υδρευτεί ο όροφος. Και καλύτερα να το κάνεις εσύ με σωστό τρόπο παρά να δημιουργηθούν τριβές αργότερα. 1
andreas1gr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ Στις 13/1/2025 στις 12:34 ΜΜ, Disrespect είπε Καλησπέρα. Εχω διαχωρίσει ενα διώροφο κτήριο που αρχικά ειχε ολοκληρο μια παροχή ρεύματος και ενα υδρομετρο σε δύο οροφοδιαμερίσματα (ισογείο και 1ος οροφος) και θέλω να πουλήσω τον οροφο. Εχω τελειώσει τις διαδικασίες με πολεοδομία και εφορία, εχω εγκαταστήσει νέα παροχή ρεύματος στον όροφο, και ο μηχανικος μου λέει οτι είναι έτοιμο για μεταβίβαση και τον δευτερο μετρητή νερού θα τον βάλει ο αγοραστής (εγω δηλαδη θα κρατησω αυτον που ειχε ηδη το ακινητο αρχικα) . Ο αγοραστής ομως πιστεύει οτι πρέπει να το επιβαρυνθώ εγώ. Ξέρετε μηπως τι ισχύει; Έχετε συμφωνήσει την πώληση όροφο διαμερίσματος και κολλήσατε στο ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του μετρητή νερού; Αλήθεια τώρα…; 1
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 10:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:41 μμ Στις 13/1/2025 στις 8:33 ΜΜ, andreas1gr είπε Έχετε συμφωνήσει την πώληση όροφο διαμερίσματος και κολλήσατε στο ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του μετρητή νερού; Αλήθεια τώρα…; Αληθεια αν δεν ξερει ο αγοραστής που βρίσκεται η διαδικασία διαχωρισμού του ακινήτου σε σχεση με τις παροχές και τις διελεύσεις των σωληνώσεων Εσυ θα έμπαινες σε αυτό το τρυπακι σαν αγοραστής;
andreas1gr Δημοσ. Τρίτη στις 06:41 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:41 πμ Στις 13/1/2025 στις 8:41 ΜΜ, NikosKallithea είπε Αληθεια αν δεν ξερει ο αγοραστής που βρίσκεται η διαδικασία διαχωρισμού του ακινήτου σε σχεση με τις παροχές και τις διελεύσεις των σωληνώσεων Εσυ θα έμπαινες σε αυτό το τρυπακι σαν αγοραστής; Εγώ τον νοοτροπία του πωλητή καυτηριάζω....
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 10:08 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:08 πμ Το μετρητή η ΔΕΥΑ της περιοχής δεν τον βάζει; Που και να τον πληρώνεις πόσο κάνει;30€;50€;
Disrespect Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ (επεξεργασμένο) Σας φαίνεται περιεργο αλλά δεν ξέρετε τί τσίπηδες υπάρχουν. Εχουμε συμφωνήσει τιμή και έχει δοθεί προκαταβολή και ο τυπος τώρα το μονο που δεν μου ζητάει ειναι να του το δωσω και επιπλωμένο. Θα τον εστελνα στον διαολο αν δεν ειχαμε κανει προσυμφωνο. Εγω οτι μου ειπε ο μηχανικός έκανα. Εγκατέστησα παροχή ρεύματος, εκανα οτιδηποτε χρειαζοταν για ηλεκτρολογική και υδραυλική αυτονομία και μου ειπε οτι το ρολοι του νερου μονο ο νεος ιδιοκτήτης μπορει να το βάλει γιατί πρέπει να ειναι στο ονομα του οι αιτησεις. Αν μου ειπε μαλακια, τι να πω. Στις 14/1/2025 στις 8:08 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Το μετρητή η ΔΕΥΑ της περιοχής δεν τον βάζει; Που και να τον πληρώνεις πόσο κάνει;30€;50€; Κάνει 2600 γιατί η περιοχή έχει ξεχωριστή εταιρία ύδρευσης και η ΕΥΔΑΠ δίνει μονο αποχετευση. Και έχει και επιπλέον κόστη η σύνδεση απο το φρεάτιο που θα μπει το ρολόι μεχρι την απόληξη του διαμερίσματος. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:02 μμ από Disrespect
BigBlack Δημοσ. Τρίτη στις 03:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:12 μμ (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2025 στις 12:49 ΜΜ, Disrespect είπε Σας φαίνεται περιεργο αλλά δεν ξέρετε τί τσίπηδες υπάρχουν. Εχουμε συμφωνήσει τιμή και έχει δοθεί προκαταβολή και ο τυπος τώρα μονο που δεν μου ζητάει ειναι να του το δωσω και επιπλωμένο. Θα τον εστελνα στον διαολο αν δεν ειχαμε κανει προσυμφωνο. Εγω οτι μου ειπε ο μηχανικός έκανα. Εκγκατέστησα παροχή ρεύματος, εκανα οτιδηποτε χρειαζοταν για ηλεκτρολογική και υδραυλική αυτονομία και μου ειπε οτι ο ρολοι του νερου μονο ο αγοραστης μπορει να το βάλει γιατί πρέπει να ειναι στο ονομα του οι αιτησεις. Αν μου ειπε μαλακια, τι να πω. Αν υπάρχουν οι αναμονές (σωλήνες) από το διαμέρισμα μέχρι το πεζοδρόμιο που θα φτιαχτεί το φρεάτιο και απλά δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, τότε όντως έχεις κάνει αυτονόμηση του διαμερίσματος. Θα μπορούσες φυσικά να κάνεις και αίτηση σύνδεσης (για ΕΥΔΑΠ κόστος περίπου 660 ευρώ, 60 προκαταβολή και 600 όταν σε ειδοποιήσουν πως είναι έτοιμοι για σύνδεση) και μετά να μεταβιβαστεί η παροχή στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Αν δεν το συμφωνήσατε εξ'αρχής και αυτό το ποσό θεωρείς πως σε ζημιώνει υπερβολικά, απλά αρνήσου να το καταβάλεις. Αν υπαναχωρήσει γι'αυτόν τον λόγο από το προσύμφωνο νομίζω χάνει την προκαταβολή. Πάντως αν υπήρχε συνεννόηση να το παραδώσεις με συνδέσεις δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, παροχή ρεύματος, αγωγό ομβρίων αν υπάρχει) τότε πρέπει να προχωρήσεις και στη σύνδεση με ύδρευση, ανεξάρτητα από το τι λέει ο μηχανικός. Υπάρχει στο προσύμφωνο τέτοια υποχρέωση; Εσύ το γνωρίζεις, οπότε πράττεις αναλόγως. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:14 μμ από BigBlack
NikosKallithea Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ Άστο ειναι μπέρδεμα η περίπτωση και ο αγοραστής τη ψιλιαστηκε😁
Disrespect Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Στις 14/1/2025 στις 1:12 ΜΜ, BigBlack είπε Αν υπάρχουν οι αναμονές (σωλήνες) από το διαμέρισμα μέχρι το πεζοδρόμιο που θα φτιαχτεί το φρεάτιο και απλά δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, τότε όντως έχεις κάνει αυτονόμηση του διαμερίσματος. Θα μπορούσες φυσικά να κάνεις και αίτηση σύνδεσης (για ΕΥΔΑΠ κόστος περίπου 660 ευρώ, 60 προκαταβολή και 600 όταν σε ειδοποιήσουν πως είναι έτοιμοι για σύνδεση) και μετά να μεταβιβαστεί η παροχή στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Αν δεν το συμφωνήσατε εξ'αρχής και αυτό το ποσό θεωρείς πως σε ζημιώνει υπερβολικά, απλά αρνήσου να το καταβάλεις. Αν υπαναχωρήσει γι'αυτόν τον λόγο από το προσύμφωνο νομίζω χάνει την προκαταβολή. Πάντως αν υπήρχε συνεννόηση να το παραδώσεις με συνδέσεις δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, παροχή ρεύματος, αγωγό ομβρίων αν υπάρχει) τότε πρέπει να προχωρήσεις και στη σύνδεση με ύδρευση, ανεξάρτητα από το τι λέει ο μηχανικός. Υπάρχει στο προσύμφωνο τέτοια υποχρέωση; Εσύ το γνωρίζεις, οπότε πράττεις αναλόγως. Επέκταση Η αναμονή είναι στο διαμέρισμα, οχι στο φρεάτιο. Δεν γράφει τίποτα για υδρευση το προσυμφωνο. Αν υπαναχωρήσει θα χάσει τα 20 χιλιάρικα της προκαταβολής, αλλά δεν νομιζω να ειναι τοσο τρελός. Μπορώ απλα να αδιαφορήσω, απλά αναρωτιέμαι ποιο ειναι το σωστό και το δίκαιο. Εγω οτι μου ειπε ο μηχανικός εκανα.
BigBlack Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ Εγώ θα σου πρότεινα, φιλικά εντελώς, να κατεβάσεις την αναμονή για ύδρευση στο φρεάτιο καθώς σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα για την όδευση στο μέλλον. Κι εφόσον βεβαιωθείς πως είσαι νομικά καλυμένος (επαναλαμβάνω, άσε τι σου λέει ο μηχανικός, δεν είναι δουλειά του, δικηγόρο χρειάζεσαι) άσε τη σύνδεση να την κάνει ο αγοραστής. 1
Disrespect Δημοσ. Τρίτη στις 04:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 04:24 μμ Στις 14/1/2025 στις 2:14 ΜΜ, BigBlack είπε Εγώ θα σου πρότεινα, φιλικά εντελώς, να κατεβάσεις την αναμονή για ύδρευση στο φρεάτιο καθώς σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα για την όδευση στο μέλλον. Κι εφόσον βεβαιωθείς πως είσαι νομικά καλυμένος (επαναλαμβάνω, άσε τι σου λέει ο μηχανικός, δεν είναι δουλειά του, δικηγόρο χρειάζεσαι) άσε τη σύνδεση να την κάνει ο αγοραστής. Αντε να το κάνω και αυτό, αλλά μετρητή δεν του βάζω. Το επόμενο είναι να μου ζητήσει και να του το επιπλώσω, ή να με πηδήξει. 1 1
BigBlack Δημοσ. Τρίτη στις 04:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:34 μμ Στις 14/1/2025 στις 2:24 ΜΜ, Disrespect είπε Αντε να το κάνω και αυτό, αλλά μετρητή δεν του βάζω. Το επόμενο είναι να μου ζητήσει και να του το επιπλώσω, ή να με πηδήξει. Όχι κι έτσι! Προς το συμφέρον σου είναι να έχεις την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των ιδιοκτησιών για να αποφύγεις τους οποιουσδήποτε μπελάδες στο μέλλον. Ας πούμε έχεις σκεφτεί διευθέτηση για τα κοινόχρηστα; Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας τον οποίο θα αποδεχτεί ο αγοραστής με το συμβόλαιο; Επειδή ο συμβολαιογράφος είναι του αγοραστή, πιστεύω πως θα πρέπει να έχεις και δικό σου δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να αποφύγεις παγίδες. 1
Disrespect Δημοσ. Τρίτη στις 06:12 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 06:12 μμ (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2025 στις 2:34 ΜΜ, BigBlack είπε Όχι κι έτσι! Προς το συμφέρον σου είναι να έχεις την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των ιδιοκτησιών για να αποφύγεις τους οποιουσδήποτε μπελάδες στο μέλλον. Ας πούμε έχεις σκεφτεί διευθέτηση για τα κοινόχρηστα; Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας τον οποίο θα αποδεχτεί ο αγοραστής με το συμβόλαιο; Επειδή ο συμβολαιογράφος είναι του αγοραστή, πιστεύω πως θα πρέπει να έχεις και δικό σου δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να αποφύγεις παγίδες. Δεν θα υπάρχουν κοινόχρηστα, γιατι δεν υπάρχει κηπος ούτε ασανσερ, ουτε κεντρική θερμανση. Ειναι αυτόνομα τα διαμερισματα με αντλιες θερμότητας. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:14 μμ από Disrespect
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα