paoke9 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω μια γάτα περίπου 3 ετών. Την έφερα σπίτι γατάκι, πολύ αδύνατο, άρχισε οίστρους νωρίς, την στείρωσα, και από τότε όλο παίρνει βάρος. Είναι θεόχοντρη πλέον. Πάντα τρώει 2 κιλά ξηρά τροφή τον μήνα. Της άλλαξα την τροφή σε κλινική παχυσαρκίας, καμία σωτηρία. Δεν την χορταινει; Της αρέσει πολύ; Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά για όνομα, τρώει όλη τη μέρα από αυτή τώρα και ούτε τη μασάει. Τα καταπίνει ολόκληρα. Δεν παίζει, σπάνια να τρέξει λίγο ή να κρυφτεί. Βαρέθηκε και τα ποντίκια της. Αν την παίξω με αυτό το κοντάρι που έχει ένα ποντίκι στην άκρη που κρέμεται, απλά το κοιτάζει αλλά δεν κουνιέται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, τίποτα. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από paoke9 6
dbrillis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ρωτα εναν κτηνιατρο, η γατα πρεπει να χασει βαρος και εσυ πρεπει να εισαι σκληρος και να αντεξεις τα κλαμματα στην αρχη της διαιτας. Υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να το χασεις το γατι απο το υπερβολικο βαρος.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 33 minutes ago, paoke9 said: Έχω μια γάτα περίπου 3 ετών. Την έφερα σπίτι γατάκι, πολύ αδύνατο, άρχισε οίστρους νωρίς, την στείρωσα, και από τότε όλο παίρνει βάρος. Είναι θεόχοντρη πλέον. Πάντα τρώει 2 κιλά ξηρά τροφή τον μήνα. Της άλλαξα την τροφή σε κλινική παχυσαρκίας, καμία σωτηρία. Δεν την χορταινει; Της αρέσει πολύ; Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά για όνομα, τρώει όλη τη μέρα από αυτή τώρα και ούτε τη μασάει. Τα καταπίνει ολόκληρα. Δεν παίζει, σπάνια να τρέξει λίγο ή να κρυφτεί. Βαρέθηκε και τα ποντίκια της. Αν την παίξω με αυτό το κοντάρι που έχει ένα ποντίκι στην άκρη που κρέμεται, απλά το κοιτάζει αλλά δεν κουνιέται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, τίποτα. μαλλον λιγο αργα καταλαβες οτι οσο τις βαζεις τοσο θα τρωει... 😛 7
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 38 minutes ago, paoke9 said: Έχω μια γάτα περίπου 3 ετών. Την έφερα σπίτι γατάκι, πολύ αδύνατο, άρχισε οίστρους νωρίς, την στείρωσα, και από τότε όλο παίρνει βάρος. Είναι θεόχοντρη πλέον. Πάντα τρώει 2 κιλά ξηρά τροφή τον μήνα. Της άλλαξα την τροφή σε κλινική παχυσαρκίας, καμία σωτηρία. Δεν την χορταινει; Της αρέσει πολύ; Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά για όνομα, τρώει όλη τη μέρα από αυτή τώρα και ούτε τη μασάει. Τα καταπίνει ολόκληρα. Δεν παίζει, σπάνια να τρέξει λίγο ή να κρυφτεί. Βαρέθηκε και τα ποντίκια της. Αν την παίξω με αυτό το κοντάρι που έχει ένα ποντίκι στην άκρη που κρέμεται, απλά το κοιτάζει αλλά δεν κουνιέται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, τίποτα. Αρχικά ρωτάς τον κτηνίατρο ώστε να σου δώσει τις σωστές συμβουλές και τις ποσότητες που πρέπει να τρώει. Στη χειρότερη, κοιτάς απλά τις δοσολογίες που προτείνονται πάνω στη συσκευασία της ειδικής τροφής που αγόρασες. Μετά ζυγίζεις με ακρίβεια την τροφή κάθε φορά και αυστηρά της βάζεις μόνο αυτό ανά 24ωρο. 1
madnifestah Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου δεν φταίει η στείρωση (πολυ), φταίει που έχει πρόσβαση σε τροφή 24/7.... Εγώ που ζύγηζα την τροφή της απο πάντα, μετά την στείρωση έκοψα 5γρ απο κάθε γεύμα (2 την ημέρα) και έχει μείνει στα κιλά της, 5 χρόνια τώρα.. ούτε ειδικές τροφές ούτε τίποτα... ρώτα τον κτηνίατρο σου, πόσα κιλά είναι τα "φυσιολογικά" της, πως και πόσο θα πρέπει να ξεκινίσεις να μειώνεις τροφή.. φαντάζομαι πως έχει διπλάσια κιλά απο αυτά που πρέπει, οπότε ίσως καλο θα είναι να γίνει σταδιακά η αλλαγή
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Προφανως και δεν πρεπει να της βαζεις τροφη στο μπολ και να αφηνεις, οπως κανεις μεχρι τωρα δλδ. Πρεπει ειτε να της δινειςοσα γρ χρειαζεται καθε 6-8 ωρες, ειτε αυτοματη ταιστρα. Εμεις τους εχουμε μονιμα φαγητο, στειρωμενα αλλα ευτυχως δεν εχουμε τετοιο θεμα. Παιζουν και μεταξυ τους 1
feelihipo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Σε κάποια μετά την στειρωση ο μεταβολισμός αλλάζει και γίνονται χοντρούλικα. Δεν εχει σημασία το τι τρώνε, δυστυχώς έτσι είναι. Τροφη καλή για χάσιμο βάρους είναι η Virbac Diabetes & Weightloss, η οποία στο ζύγισμα θέλει περίπου 80-90γρ τροφής την ημέρα με στόχο τα 65γρ στα 6κατι κιλά. Μακριά από Royal canin, proplan κλπ.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 8 minutes ago, feelihipo said: Σε κάποια μετά την στειρωση ο μεταβολισμός αλλάζει και γίνονται χοντρούλικα. Δεν εχει σημασία το τι τρώνε all over the world.calories in calories out. σε ολα τα οντα ο μεταβολισμος αλλαζει καποια στιγμη και προσπαθουμε να προσαρμοστουμε στα νεα δεδομενα .λιγοτερες θερμιδες λεγεται αυτο, παραπανω κινηση για να καουν εξτρα θερμιδες. με καποιο τροπο πρεπει να ερθει ενα balance 1
jimmy213 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ξεκίνα να ζυγίζεις το φαγητό βάσει του τι λέει η συσκευασία, γιατί απ' ό,τι φαίνεται δεν το έκανες ποτέ. Ούτε "ειδικές" τροφές, ούτε τίποτα. Εγώ θα το πήγαινα και παραπέρα και θα έλεγα να κόψεις τελείως την ξηρά τροφή, αλλά θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα και κάπως βαριέμαι.
feelihipo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, poulinos είπε all over the world.calories in calories out. σε ολα τα οντα ο μεταβολισμος αλλαζει καποια στιγμη και προσπαθουμε να προσαρμοστουμε στα νεα δεδομενα .λιγοτερες θερμιδες λεγεται αυτο, παραπανω κινηση για να καουν εξτρα θερμιδες. με καποιο τροπο πρεπει να ερθει ενα balance Άσχετο σχόλιο
Mhlogiatros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Mαλλον άσχετοι είναι οι φιλόζωοι " που θιγονται κιόλας . Προχτές είδα ενα γάτο που η καρεν της γειτονιας τον εχει κάνει σφαχτάρι - μονο με καροτσάκι σε λιγο θα κυλάει
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 14 minutes ago, feelihipo said: Άσχετο σχόλιο καθολου.επειδη εχει μειωθει ο μεταβολισμος πρεπει δηλαδη να αφησουμε να γινει το γατι σαν γουρουνακι. 😛 same for humans 1
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, paoke9 είπε Έχω μια γάτα περίπου 3 ετών. Την έφερα σπίτι γατάκι, πολύ αδύνατο, άρχισε οίστρους νωρίς, την στείρωσα, και από τότε όλο παίρνει βάρος. Είναι θεόχοντρη πλέον. Πάντα τρώει 2 κιλά ξηρά τροφή τον μήνα. Της άλλαξα την τροφή σε κλινική παχυσαρκίας, καμία σωτηρία. Δεν την χορταινει; Της αρέσει πολύ; Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά για όνομα, τρώει όλη τη μέρα από αυτή τώρα και ούτε τη μασάει. Τα καταπίνει ολόκληρα. Δεν παίζει, σπάνια να τρέξει λίγο ή να κρυφτεί. Βαρέθηκε και τα ποντίκια της. Αν την παίξω με αυτό το κοντάρι που έχει ένα ποντίκι στην άκρη που κρέμεται, απλά το κοιτάζει αλλά δεν κουνιέται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, τίποτα. Παρε αυτοματη ταιστρα, ωστε να βγαζει παντα συγκεκριμενη ποσοτητα φαγητου. 2
Dev1l Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, paoke9 είπε Έχω μια γάτα περίπου 3 ετών. Την έφερα σπίτι γατάκι, πολύ αδύνατο, άρχισε οίστρους νωρίς, την στείρωσα, και από τότε όλο παίρνει βάρος. Είναι θεόχοντρη πλέον. Πάντα τρώει 2 κιλά ξηρά τροφή τον μήνα. Της άλλαξα την τροφή σε κλινική παχυσαρκίας, καμία σωτηρία. Δεν την χορταινει; Της αρέσει πολύ; Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά για όνομα, τρώει όλη τη μέρα από αυτή τώρα και ούτε τη μασάει. Τα καταπίνει ολόκληρα. Δεν παίζει, σπάνια να τρέξει λίγο ή να κρυφτεί. Βαρέθηκε και τα ποντίκια της. Αν την παίξω με αυτό το κοντάρι που έχει ένα ποντίκι στην άκρη που κρέμεται, απλά το κοιτάζει αλλά δεν κουνιέται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, τίποτα. Η κάθε τροφή έχει διατροφικό πίνακα με πόσα γραμμάρια τροφής πρέπει να δίνεις στο ζωντανό ανά 24ωρο, βάση του πίνακα θα χωρίζεις την τροφή σε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πχ εμένα τα 2 μου γατιά πρέπει να τρώνε ο καθένας τους 30γρ / 24ωρο, άρα τους βάζω 10γρ πρωί, 10γρ μεσημέρι, 10γρ βράδυ. Το πρώτο διάστημα θα λυσσάξει και παίζει να σου γκρεμίσει και το σπίτι (τουλάχιστον έτσι έκαναν τα δικά μου) αλλά θα το συνηθήσει, καλό είναι να μην κάνεις απότομα αλλαγή στην ποσότητα, κάθε μέρα θα κατεβάζεις και από λίγο για να αρχίσει να κλείνει και το στομάχι σιγά σιγά. Δοκίμασε να παίξεις μαζί της με laser και πάντα όχι κοντά στα μάτια της, κούνα το σιγά σιγά μέχρι που θα το πηγαίνεις και πιο γρήγορα, αφηνιάζουν γιατί δεν μπορούν να το πιάσουν οπότε και με το που θα το βλέπει θα αρχίσει να το κυνηγάει. Επίσης δοκίμασε χαρτόκουτα, τρελένονται με τα κουτιά και γενικά με οτιδήποτε, κάποιες γάτες δεν ενθουσιάζονται με τα "κοινά" παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις