Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η TCL παρουσίασε στη CES 2025 το νέο smartphone TCL 60XE NXTpaper 5G που υπόσχεται επτά ημέρες αυτονομία μπαταρίας με τιμή μόλις $199.

Η τεχνολογία NXTPaper της TCL, αξιοποιεί ένα σύστημα πολλαπλών στρωμάτων στην LCD οθόνη  για την εξάλειψη των αντανακλάσεων και του μπλε φωτός, αντιμετωπίζοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των σύγχρονων smartphone: την κόπωση των ματιών από την παρατεταμένη χρήση. Το αποτέλεσμα προσομοιάζει την εμπειρία ανάγνωσης έντυπου περιοδικού, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί την παραδοσιακή τεχνολογία ηλεκτρονικού χαρτιού (E-ink). Η τεχνολογία NXTPaper αντιμετωπίζει  

Η οθόνη 6.8 ιντσών FHD+ διαθέτει ειδικό φυσικό διακόπτη για την ενεργοποίηση της λειτουργίας NXTPaper, με την εταιρεία να τον επαναφέρει μετά από αντιδράσεις για την αφαίρεσή του στην προηγούμενη γενιά. Η επταήμερη αυτονομία επιτυγχάνεται με συνεχή χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας, ενώ σε κατάσταση αναμονής η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εκτείνεται στις 26 ημέρες, επίδοση πρωτοφανής για smartphone.

image.jpeg.3ba4a52e79c56c17fde021e3ca6c9b99.jpeg

Οι τεχνικές προδιαγραφές εντυπωσιάζουν για την κατηγορία τιμής με selfie κάμερα 50MP, βασική κάμερα 32MP με οπτική σταθεροποίηση, αποθηκευτικό χώρο 256GB και 8GB RAM που μπορεί να επεκταθεί στα 16GB μέσω της τεχνολογίας RAM expansion σε επίπεδο λογισμικού. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η  συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση 15W και ενσύρματη φόρτιση 33W, ενώ διαθέτει πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε νερό και σκόνη.

Ο επεξεργαστής της συσκευής, αν και δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να ανήκει στη σειρά MediaTek Dimensity, προσφέροντας υποστήριξη 5G και αποδοτική διαχείριση ενέργειας. Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, με την ευρωπαική έκδοση να αναμένεται να τη δούμε στις αρχές Μαρτίου στη  Βαρκελώνη και το MWC 2025. Ακόμα το TCL 60XE NXTpaper 5G δεν ενσωματώνει την τέταρτη γενιά της τεχνολογίας NXTPaper που ανακοινώθηκε παράλληλα στη CES 2025, και την οποία υποστηρίζει το νέο tablet της εταιρείας.

Το TCL 60XE θα διατεθεί σε τρεις χρωματικές επιλογές (μαύρο, μπλε, πράσινο) και θα ξεκινήσει τη διάθεσή του στη Βόρεια Αμερική τον Μάρτιο του 2025.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Θα έλεγα ότι μου προκαλεί μία νοσταλγία να έχω το κινητό σε paper mode. Ακούγεται ενδιαφέρον.

Είναι πάααρα πολύ καλό. Έχει τσιμπήσει η γυναίκα μου ένα, απλώς δεν έχουν βάλει "δυνατό" επεξεργαστή και δεν είναι για "πολλά-πολλά". Αν βγάζανε κάτι TOP από επεξεργαστή θα έφευγα τυφλά για εκεί. Η οθόνη είναι τρομερά όμορφη.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Θα έλεγα ότι μου προκαλεί μία νοσταλγία να έχω το κινητό σε paper mode. Ακούγεται ενδιαφέρον.

Τι εννοείς με το νοσταλγία ; Είναι κάτι που υπήρχε και παλιότερα ;

Εξαιρετική πρόταση . Ειδικά για τον μέσο χρήστη που δεν νοιάζεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά τον νοιάζει μόνο η αυτονομία για να περνά ώρες σε εφαρμογές τύπου τικ τοκ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jmanol000 είπε

Εξαιρετική πρόταση . Ειδικά για τον μέσο χρήστη που δεν νοιάζεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά τον νοιάζει μόνο η αυτονομία για να περνά ώρες σε εφαρμογές τύπου τικ τοκ 

Αυτη η τεχνολογία δεν είναι για να βλεπεις βιντεο, ουσιαστικα ειναι για αναγνωση, περιηγηση στο λειτουργικο, και εφαρμογες στις οποιες δε σε νοιαζει να βλεπεις πολλα καρε το δευτερολεπτο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Αυτη η τεχνολογία δεν είναι για να βλεπεις βιντεο, ουσιαστικα ειναι για αναγνωση, περιηγηση στο λειτουργικο, και εφαρμογες στις οποιες δε σε νοιαζει να βλεπεις πολλα καρε το δευτερολεπτο.

κατω από τα 25 -30 που είναι τα βίντεο?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

κατω από τα 25 -30 που είναι τα βίντεο?

Αν παρω για παραδειγμα τις eInk συσκευες που εχω πιασει, θα πρεπει να ειναι πολυ πιο κατω και τα καρε δεν ανανεωνονται ομαλα. Βεβαια λεει οτι διαφερει απο το eInk αλλά και αυτο το βιντεο δε δειχνει τρομερες επιδόσεις.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Αν παρω για παραδειγμα τις eInk συσκευες που εχω πιασει, θα πρεπει να ειναι πολυ πιο κατω και τα καρε δεν ανανεωνονται ομαλα. Βεβαια λεει οτι διαφερει απο το eInk αλλά και αυτο το βιντεο δε δειχνει τρομερες επιδόσεις.

ενδιαφέρον αυτό που λεσ φίλε , δεν έχω κάποια τέτοιου τύπου συσκευή και περίμενα να ναι κομπλέ στα 30 καρέ , ευχαριστώ για την ενημέρωση 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Με πιάνει μία νοσταλγία γιατί η οθόνη αυτή μου θυμίζει τις παλιότερα ασπρόμαυρες οθόνες που είχαμε.

Δημοσ.

Πολύ κατεύθυνση έχει χαράξει η NXT για αυτή την τεχνολογία. Αν και δεν είναι e-ink, απότι διάβασα σε επίπεδο hardware κάνει την εικόνα ασπρόμαυρη, έχει θερμότερο backlight για ξεκούραστη ανάγνωση και έχει και ματ επιστρωση ώστε να εξομποιώνει το χαρτί. Υποθέτω μιας και κλείνει το RGB καταναλώνει λιγότερο ρεύμα για όλα τα hardware που συμβάλουν στην παραγωγή και απεικόνηση των γραφικών. Κρίμα που δεν έβαλε την τελευταία της τεχνολογία nxtpaper 4.0 σε αυτό το μοντέλο.

Εύκολα θα αγόραζα κινητό με δυνατό hardware/camera και οθόνη ασπρό-μαυρη χαμηλής κατανάλωσης, μιας και χρησιμοποιώ το κινητό σαν εργαλείο και όχι για κατανάλωση πολυμέσων/παιχνιδιών. Ούτε υψηλή ανάλυση, ούτε πολά hz χρειάζομαι. Θα βοηθούσε και στην μείωση χρήσης του κινητού που έχει γίνει εξάρτηση.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Και να μην βάλεις το NXTPaper Mode, η οθόνη (κάπως ματ) και πάλι στα μάτια ειναι πιο ξεκούραστη και ομορφη. Εγώ περιμένω να δω μια πρόταση με κάποιον καλό Snapdragon να φύγω με τρέλα και κορδέλα για εκεί. :D 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...