Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, rafinos said:

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔIO TO DISNEY+ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΝΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ! Δηλαδή θεωρούν ότι αυτός που έχει σκοπό να καταγράψει το περιεχόμενό τους, δεν ξέρει τρόπους να καταγράψει περιεχόμενο από άλλου είδους συσκευές ή δεν θα βρει τρόπο να τρέξει έκδοση της εφαρμογής τους για άλλο λειτουργικό ας πούμε... Μεγάλη κοροϊδία... Απλά είναι τραγικοί!

Δεν γίνεται καν καταγραφή, πειρατικά σπάει κανονικά η προστασία και παίρνεις 1 προς 1 αντίγραφο του 4K DV/dolby atmos stream. Η βλακεία είναι σε ακριβώς αυτό: Χρειάζεται ΕΝΑΣ από τα εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες να σπάσει την προστασία και μετά διαδίδει τα χωρίς προστασία mkv αρχεία στο ίντερνετ, ενώ τα υπόλοιπα εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες περιορίζονται σε 720p/SDR, δηλαδή ΚΑΙ η πειρατεία συνεχίζεται κανονικά με τους πειρατές να βλέπουν την καλύτερη ποιότητα ΚΑΙ οι πελάτες που πληρώνουν είναι δυσαρεστημένοι με χαμηλή ποιότητα, είναι η απολυτή παράνοια και βλακεία

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, rafinos είπε

Το Netflix το έχει φτιάξει το ζήτημα που είχε κάποτε με τους Chromium browsers... το Disney από όταν έβγαλε το νέο του app είναι για τα μπάζα η ποιότητα και ο λόγος είναι τα πνευματικά δικαιώματα... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔIO TO DISNEY+ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΝΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ! Δηλαδή θεωρούν ότι αυτός που έχει σκοπό να καταγράψει το περιεχόμενό τους, δεν ξέρει τρόπους να καταγράψει περιεχόμενο από άλλου είδους συσκευές ή δεν θα βρει τρόπο να τρέξει έκδοση της εφαρμογής τους για άλλο λειτουργικό ας πούμε... Μεγάλη κοροϊδία... Απλά είναι τραγικοί!

Έλα τώρα, σοβαρά? 😂

image.png.a69ffad2d486f620456e16bfd09ee5e6.png

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Έλα τώρα, σοβαρά? 😂

Μέχρι πριν λιγότερο από ένα μήνα ίσχυε 100% αυτό που είπα για λόγους DRM και λειτουργούσε και το shortcut (ctrl+shift+.) για να βλέπεις το bitrate μέσα από το app... τώρα που προσπαθώ να το εμφανίσω δεν λειτουργεί με τίποτα. Δεν είναι κάτι που το λέω εγώ. Ρίξε μια ματιά στο reddit. Αν εσύ κατάφερες να βλέπεις σε 1080p τότε είναι θετικό. Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να κάνω αυτό που έκανες εσύ για να δω και εγώ το bitrate γιατί το google πλέον δεν είναι φίλος μας και εμφανίζει ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς (το ίδιο και οι παντοδύναμες ai);

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Κακα τα ψεματα, το Disney+ βολευει μονο για να εχεις τα παιδικα με ενα κλικ, μεταγλωττισμενα. Ολο το αλλο content ειναι απιστευτα ξεπερασμενο

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, xenofonlive είπε

Πρέπει να κατεβάσεις τα free appς από το Microsoft store, Netflix ,disney,apple TV kai amazon prime έχει σίγουρα, για να δεις απο το pc 4K

πλεον netflix και disney+ δεν εχουν κανονικες εφαρμογες. οταν ανοιγει η εφαρμογη τους, στην ουσια ειναι σελιδα του microsoft edge.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Μέχρι πριν λιγότερο από ένα μήνα ίσχυε 100% αυτό που είπα για λόγους DRM και λειτουργούσε και το shortcut (ctrl+shift+.) για να βλέπεις το bitrate μέσα από το app... τώρα που προσπαθώ να το εμφανίσω δεν λειτουργεί με τίποτα. Δεν είναι κάτι που το λέω εγώ. Ρίξε μια ματιά στο reddit. Αν εσύ κατάφερες να βλέπεις σε 1080p τότε είναι θετικό. Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να κάνω αυτό που έκανες εσύ για να δω και εγώ το bitrate γιατί το google πλέον δεν είναι φίλος μας και εμφανίζει ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς (το ίδιο και οι παντοδύναμες ai);

Νομίζω ο φίλος χρησιμοποιεί κάποιο downloader εργαλείο για να πάρει το stream ως αρχείο στο δίσκο του σε ανάλυση 1080p (δηλαδή παραπάνω από το 720p).

Δεν υπάρχει "μαγικό" DRM που να δίνει πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και να μη δίνει πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα. Ακόμα και το Widevine L1 που θεωρείται "άσπαστο" απλά βασίζεται στο whitelisting, δηλαδή το κάθε player (ναι, το κάθε συγκεκριμένο player, όχι το κάθε μοντέλο) έχει το δικό του πιστοποιητικό, και γι'αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν "τζάμπα" πιστοποιητικά από τον Chrome. Αλλά και ετσι, άμα πάρεις το πιστοποιητικό από κάποιο player με exploit μπορείς μετά να κατεβάσεις περιεχόμενο με κάποιο downloader. Απλά δεν μπορείς να διανείμεις το πιστοποιητικό στο internet γιατί θα στο μπανάρουν (επηρεάζοντας τη συσκευή σου και μόνο αυτή).

Μιλάω για DRM για ταινίες και μουσική πάντα, το software είναι διαφορετικό.

2 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Έλα τώρα, σοβαρά? 😂

Κατέβασε το και σε 3840x2160 να σε παραδεχτώ.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Νομίζω ο φίλος χρησιμοποιεί κάποιο downloader εργαλείο για να πάρει το stream ως αρχείο στο δίσκο του σε ανάλυση 1080p (δηλαδή παραπάνω από το 720p).

Δεν υπάρχει "μαγικό" DRM που να δίνει πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και να μη δίνει πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα. Ακόμα και το Widevine L1 που θεωρείται "άσπαστο" απλά βασίζεται στο whitelisting, δηλαδή το κάθε player (ναι, το κάθε συγκεκριμένο player, όχι το κάθε μοντέλο) έχει το δικό του πιστοποιητικό, και γι'αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν "τζάμπα" πιστοποιητικά από τον Chrome. Αλλά και ετσι, άμα πάρεις το πιστοποιητικό από κάποιο player με exploit μπορείς μετά να κατεβάσεις περιεχόμενο με κάποιο downloader. Απλά δεν μπορείς να διανείμεις το πιστοποιητικό στο internet γιατί θα στο μπανάρουν (επηρεάζοντας τη συσκευή σου και μόνο αυτή).

Μιλάω για DRM για ταινίες και μουσική πάντα, το software είναι διαφορετικό.

Άρα δεν αμφέβαλε για τα λεγόμενά μου, τα επιβεβαίωσε περισσότερο. Οκ! Θενκς!

• Like 1
Δημοσ.

Σε browser (Safari που δοκίμασα) παίζει σε 1080p και είναι και πληροφορία που την έχει στο support page.

Θέλει μεγάλη οθόνη όμως, αυτό το κατάφερα σε εξωτερική. Στην οθόνη του λαπτοπ πάντα το περιόριζε σε 720p (κι ας είναι high-res η οθόνη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, nchatz είπε

Η επέκταση του προτύπου δεν περιορίζεται μόνο στις πλατφόρμες streaming. Στις Η.Π.Α, το NBC 4 New York του ομίλου NBC Universal Local έχει ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία στις μεταδόσεις του, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την επέκταση της υποστήριξης σε όλους τους συνεργάτες του Fox, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού που θα μεταδώσει το Super Bowl LIX.

HDR10+ σε broadcast; Εδώ στην Ευρώπη ο,τι λιγοστό HDR υπάρχει σε broadcast είναι στο κατώτερο HLG10, και φυσικά όχι στην Ελλάδα που η Digea και η ΕΡΤ θεωρούν το FullHD SDR το απόλυτο στην ποιότητα εικόνας.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Σε browser (Safari που δοκίμασα) παίζει σε 1080p και είναι και πληροφορία που την έχει στο support page.

Θέλει μεγάλη οθόνη όμως, αυτό το κατάφερα σε εξωτερική. Στην οθόνη του λαπτοπ πάντα το περιόριζε σε 720p (κι ας είναι high-res η οθόνη)

O Safari δεν είναι chromium based και νομίζω ότι είναι ο μόνος browser εκεί έξω στον οποίο παίζει 1080p το Disney+. Μπορεί η Disney να θεωρεί ότι ένας άνθρωπος που θα δώσει πολλά λεφτά για να πάρει έναν υπολογιστή που τρέχει MacOS (οκ υπάρχουν και αρκετά προσιτές εκδόσεις του Mac Mini) δεν θα μπει στον κόπο να ασχοληθεί με την καταγραφή του περιεχομένου της... Τι να σου πω. :P

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rafinos είπε

O Safari δεν είναι chromium based και νομίζω ότι είναι ο μόνος browser εκεί έξω στον οποίο παίζει 1080p το Disney+. Μπορεί η Disney να θεωρεί ότι ένας άνθρωπος που θα δώσει πολλά λεφτά για να πάρει έναν υπολογιστή που τρέχει MacOS (οκ υπάρχουν και αρκετά προσιτές εκδόσεις του Mac Mini) δεν θα μπει στον κόπο να ασχοληθεί με την καταγραφή του περιεχομένου της... Τι να σου πω. :P

Το περιεχόμενο της είναι παντού στα γνωστά λημέρια με τη μορφή WebDL, και μάλιστα σε ανάλυση 2160p σε Dolby Vision και με Atmos. Όπως είπα παραπάνω το Widevine L1 δεν είναι "άσπαστο" όπως το διαφημίζουν. Απλά εκεί στη Disney θεωρούν το PC κατώτερη πλατφόρμα με την οποία δεν χρειάζεται να ασχολούνται και πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, rafinos είπε

Ισχύει, μπήκα από Chrome macOS και παίζει το ίδιο video στην ίδια οθόνη σε... 480p (έτσι λέει στο chrome://media-internals/ τουλάχιστον, εσείς πού το βλέπετε;)

Πάντως και Safari Netflix παίζει 4Κ Dolby Vision ενώ Chrome μόνο Full HD. Σε Windows μήπως θέλει μόνο Edge για 1080p?

Γενικά μπορεί να το κάνουν για οικονομία bandwidth με σκεπτικό τύπου, έλα ο άλλος που βλέπει σε οθόνη λαπτοπ δεν θα καταλάβει την διαφορά αν του σερβίρω 720p (που ισχύει για την πλειοψηφία)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Ένα παράδειγμα έβαλα για τον συνάδελφο που βλέπει μόνο 720p. Αλλά εδώ στους πρόποδες του βουνού που είμαι ούτε ταχύτητες έχω, ούτε χώρο για 4K

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Ένα παράδειγμα έβαλα για τον συνάδελφο που βλέπει μόνο 720p. Αλλά εδώ στους πρόποδες του βουνού που είμαι ούτε ταχύτητες έχω, ούτε χώρο για 4K

Προσωπικά δεν με νοιάζει αν υπάρχουν τρόποι να παρακάμψει κανείς τον περιορισμό της ίδιας τη Disney. Το θέμα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Η ΙΔΙΑ Η DISNEY! Δηλαδή θα παίζει στο κινητό σε 4k και στο pc 720p. Η λέξη τραγικό δεν ξέρω αν είναι αρκετή. Ειδικά όταν το παίζουν δήθεν ότι θέλουν να καταπολεμήσουν την πειρατεία και την ίδια στιγμή ανεβάζουν κάθε λίγο και λιγάκι τις τιμές γιατί δεν «βγαίνουν»... και τους πληρώνεις και για υπηρεσία την οποία μάλιστα δεν σου παρέχουν (θα έπρεπε να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα pc δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα από απλό HD και αυτό μάλιστα όχι πάντα γιατί πολλές φορές δεν ξεπερνάει το 480p και δεν φταίει το bandwidth... σιγά την ταχύτητα που χρειάζεται το 720p). Ας πουλήσουν λίγο παπάτζα ακόμα με το HDR10+ τι τους ενοχλεί! Κανονικά πρέπει να τους υποχρεώσουν να έχουν επιλογή ποιότητας με τον τρόπο που το κάνει η Google στο Youtube. Όχι όταν και αν οι σέρβερ μας θέλουν θα δεις σε καλή ποιότητα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Το 3840x2160 είναι "ειδική" ανάλυση που σχεδόν πάντα απαιτεί Widevine L1, αν και δεν ξέρω αν η Disney απαιτεί Widevine L1 και στο 1920x1080. Γι'αυτό θέλω να δω αν το εργαλείο σου υποστηρίζει και 3840x2160.

1 ώρα πριν, rafinos είπε

Προσωπικά δεν με νοιάζει αν υπάρχουν τρόποι να παρακάμψει κανείς τον περιορισμό της ίδιας τη Disney. Το θέμα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Η ΙΔΙΑ Η DISNEY! Δηλαδή θα παίζει στο κινητό σε 4k και στο pc 720p. Η λέξη τραγικό δεν ξέρω αν είναι αρκετή. Ειδικά όταν το παίζουν δήθεν ότι θέλουν να καταπολεμήσουν την πειρατεία και την ίδια στιγμή ανεβάζουν κάθε λίγο και λιγάκι τις τιμές γιατί δεν «βγαίνουν»... και τους πληρώνεις και για υπηρεσία την οποία μάλιστα δεν σου παρέχουν (θα έπρεπε να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα pc δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα από απλό HD και αυτό μάλιστα όχι πάντα γιατί πολλές φορές δεν ξεπερνάει το 480p και δεν φταίει το bandwidth... σιγά την ταχύτητα που χρειάζεται το 720p). Ας πουλήσουν λίγο παπάτζα ακόμα με το HDR10+ τι τους ενοχλεί! Κανονικά πρέπει να τους υποχρεώσουν να έχουν επιλογή ποιότητας με τον τρόπο που το κάνει η Google στο Youtube. Όχι όταν και αν οι σέρβερ μας θέλουν θα δεις σε καλή ποιότητα.

Και εγώ σου λέω ότι η Disney δεν νοιάζεται για τους χρήστες PC, μόνο για χρήστες Mac, smart TV. Βασικά ο περισσότερος κόσμος βλέπει από smart TV (ή smart TV stick) πλέον. Άρα και να μπαρκάρεις για τις high-seas ως χρήστης PC δεν τους νοιάζει, τα βγάζουν χοντρά από τους χρήστες Smart TV και δεν θεωρούν ότι η προσπάθεια να φέρουν μια σωστή υπηρεσία στο PC αξίζει τους πελάτες που θα φέρει πίσω από τα high seas. Φυσικά θα συνεχίσουν να σκούζουν περί πειρατείας δημοσίως, αλλά πρακτικά δεν τους νοιάζει.

To HDR10+ αφορά χρήστες smart TV (άντε και Mac).

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...