Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Disney+ προχωρά στην υιοθέτηση του προτύπου HDR10+, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση CES 2025.

Η πλατφόρμα streaming, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους ψηφιακού περιεχομένου παγκοσμίως, εντάσσεται στο οικοσύστημα των υπηρεσιών που προσφέρουν περιεχόμενο υψηλής δυναμικής περιοχής, ακολουθώντας το παράδειγμα των Amazon Prime Video, YouTube, Paramount+ και Apple TV+.

Η ανακοίνωση έγινε από την HDR10+ Technologies LLC, την παγκόσμια αρχή πιστοποίησης που είναι υπεύθυνη για το πρότυπο HDR10+. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια συνδρομητές της πλατφόρμας, καθώς το πρότυπο HDR10+ είναι συμβατό με την πλειονότητα των σύγχρονων έξυπνων τηλεοράσεων και προβολέων οικιακής χρήσης.

Ο Marc Finer, εκπρόσωπος της αρχής πιστοποίησης, επεσήμανε ότι το πρότυπο HDR, το οποίο εισήχθη το 2017 από τη Samsung και την Panasonic, διατίθεται χωρίς κόστος αδειοδότησης. Το γεγονός αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια τυποποίηση και την ευρεία υιοθέτησή του.

Από τεχνικής άποψης, η τεχνολογία HDR10+ προσφέρει βελτιωμένη οπτική εμπειρία μέσω της δυναμικής προσαρμογής της φωτεινότητας και του χρώματος σε κάθε σκηνή. Το πρότυπο έχει ήδη υιοθετηθεί από περισσότερους από 160 κατασκευαστές, με πάνω από 13.000 συμβατά προϊόντα να κυκλοφορούν στην αγορά.

Η επέκταση του προτύπου δεν περιορίζεται μόνο στις πλατφόρμες streaming. Στις Η.Π.Α, το NBC 4 New York του ομίλου NBC Universal Local έχει ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία στις μεταδόσεις του, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την επέκταση της υποστήριξης σε όλους τους συνεργάτες του Fox, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού που θα μεταδώσει το Super Bowl LIX.

Η Panasonic Avionics έχει επίσης λάβει πιστοποίηση HDR10+ για τις οθόνες ψυχαγωγίας που τοποθετούνται σε εμπορικά αεροσκάφη, διευρύνοντας έτσι το πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας πέρα από την οικιακή χρήση.

Η είσοδος της Disney+ στο οικοσύστημα HDR10+ αναμένεται να επιταχύνει την υιοθέτηση του προτύπου από άλλους παρόχους περιεχομένου. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν "πόλεμο ποιότητας" μεταξύ των υπηρεσιών streaming, με τους καταναλωτές να είναι οι τελικοί κερδισμένοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ας αφήσουν τις ανοησίες στην άκρη... και να επαναφέρουν τις ρυθμίσεις για τους υπότιτλους, όπως ήταν πριν. 

Γιατί από το κακό στο χειρότερο πάει η δουλειά. 

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, markos9 είπε

Ας αφήσουν τις ανοησίες στην άκρη... και να επαναφέρουν τις ρυθμίσεις για τους υπότιτλους, όπως ήταν πριν. 

Εννοεις στις σειρες Star Wars που το new republic απο Νεα Δημοκρατια το αλλαξαν σε Καινουρια Δημοκρατια?

• Sad 1
  • Haha 9
Δημοσ.

Τι κρίμα που όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ταινίες και σειρές καταναλώνουν τόσους πόρους ενέργειας του πλανήτη μας... Αλλά τα πλαστικά καλαμάκια του καφέ φταίνε για όλα 😂

• Confused 4
Δημοσ.

Το ότι στο pc δεν παίζει πάνω από 720p δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους να το φτιάξουν ε; Διαδικτυακή υπηρεσία η οποία λειτουργεί κανονικά σε κινητά και τηλεοράσεις και είναι για τα μπάζα στο βασικό εργαλείο για τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών. Πληρώνεις αλλά επειδή δεν έχουν βρει τρόπο να μην τις κλέβεις δεν σου επιτρέπουν να δεις σε ποιότητα της προκοπής. Μόνο εμένα αυτή η κίνηση μου φαίνεται πως βοηθάει την πειρατεία παρά την περιορίζει;

• Like 1
  • Thanks 8
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Τι κρίμα που όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ταινίες και σειρές καταναλώνουν τόσους πόρους ενέργειας του πλανήτη μας... Αλλά τα πλαστικά καλαμάκια του καφέ φταίνε για όλα 😂

Μπορεις να σταματησεις να τις βλεπεις ωστε να κανεις οικονομια. Επισης να κοψεις και το insomnia γιατι καταναλωνεις πορους.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rafinos είπε

Το ότι στο pc δεν παίζει πάνω από 720p δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους να το φτιάξουν ε; Διαδικτυακή υπηρεσία η οποία λειτουργεί κανονικά σε κινητά και τηλεοράσεις και είναι για τα μπάζα στο βασικό εργαλείο για τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών. Πληρώνεις αλλά επειδή δεν έχουν βρει τρόπο να μην τις κλέβεις δεν σου επιτρέπουν να δεις σε ποιότητα της προκοπής. Μόνο εμένα αυτή η κίνηση μου φαίνεται πως βοηθάει την πειρατεία παρά την περιορίζει;

Δοκίμασε να περάσεις Linuxsub system ή τελος πάντων βρες τον τρόπο να εγκαταστήσεις εφαρμογές για Android στα Win11 (εύκολο είναι) και μετα κάνε εγκατάσταση την εφαρμογή της Disney. Εγω έτσι έχω την EON της Nova.
Κατά άλλα λογικά το κάνουν για να μην μπορούν να τους κλέβουν εύκολα (λέμε τώρα) 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, markos9 είπε

15 λεπτά πριν, rafinos είπε

Πειτε τα ρε παιδια, εχω ανοιξει και θεμα στο forum ( Video & Audio Software ) μπας και βρεθει καμια λυση με αυτο. Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ να πληρωνεις και να σε σερβιρουν αυτα τα σκ@τα στην ποιοτητα.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μπορεις να σταματησεις να τις βλεπεις ωστε να κανεις οικονομια. Επισης να κοψεις και το insomnia γιατι καταναλωνεις πορους.

Το θέμα είναι μαζί με μένα να σταματήσεις και εσύ. Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη 😶‍🌫️

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, nmembers68 είπε

Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ να πληρωνεις και να σε σερβιρουν αυτα τα σκ@τα στην ποιοτητα.

...τη στιγμή που πειρατικά έχουν υψηλή ανάλυση.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Πρέπει να κατεβάσεις τα free appς από το Microsoft store, Netflix ,disney,apple TV kai amazon prime έχει σίγουρα, για να δεις απο το pc 4K

Επεξ/σία από xenofonlive
Δημοσ.
40 minutes ago, NiKoSmile said:

Το θέμα είναι μαζί με μένα να σταματήσεις και εσύ. Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη 😶‍🌫️

Spoiler

Ξεκινά εσύ και ακολουθούμε 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bi2Lmet1234 είπε

Δοκίμασε να περάσεις Linuxsub system

μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες στο πως γινεται και πως δουλευει αυτη η μεθοδος;

17 λεπτά πριν, xenofonlive είπε

Πρέπει να κατεβάσεις τα free appς από το Microsoft store, Netflix ,disney,apple TV kai amazon prime έχει σίγουρα, για να δεις απο το pc 4K

δεν ισχυει πια, παλια ναι δουλευε, τωρα οχι

Δημοσ.
5 ώρες πριν, xenofonlive είπε

Το app του Netflix και του Disney έχουν ως βάση τον edge (chromium), άρα και τα δύο έχουν την ίδια συμπεριφορά που έχουν οι αντίστοιχες σελίδες τους μέσω του browser. Το Netflix το έχει φτιάξει το ζήτημα που είχε κάποτε με τους Chromium browsers... το Disney από όταν έβγαλε το νέο του app είναι για τα μπάζα η ποιότητα και ο λόγος είναι τα πνευματικά δικαιώματα... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔIO TO DISNEY+ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΝΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ! Δηλαδή θεωρούν ότι αυτός που έχει σκοπό να καταγράψει το περιεχόμενό τους, δεν ξέρει τρόπους να καταγράψει περιεχόμενο από άλλου είδους συσκευές ή δεν θα βρει τρόπο να τρέξει έκδοση της εφαρμογής τους για άλλο λειτουργικό ας πούμε... Μεγάλη κοροϊδία... Απλά είναι τραγικοί!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...