Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eδώ και 20 ημέρες έχω εγκαταστήσει (καθαρή εγκατάσταση) την νέα έκδοση των Windows 11 την 24H2

πολλές φορές όταν πάω να ανοίξω το PC δεν κάνει καθόλου boot (παραμένει μαύρη η οθόνη) και δεν μπορώ ούτε στο BIOS να μπώ με αποτέλεσμα

να κάνω CMOS για να γινει reset στο BIOS για να εκκινήσουν τα Windows με λίγο ψάξιμο στο net δεν βρήκα κάποια λύση κάποιοι

λένε οτι ίσως φταίει κάποιος driver κάποιοι η νεα έκδοση 24H2, απο την άλλη σκέφτομαι μηπως ειναι κάποιο προβλημα στο hardware μνήμες, SSD M2 κλπ

κατα την εκκίνηση πάντως οι ανεμιστήρες του case  του CPU και GPU δουλεύουν κανονικά εκανα και memtest τις μνήμες μέσω CMD δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα

κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει θα με βοηθούσε.

Το σύστημά μου : Motherboard Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 > CPU  AMD Ryzen 7 5800X > RAM 32 GB > GPU Sapphire RX 6700 XT > PSU Corsair RM750x 750W

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zvarthangalos είπε

Eδώ και 20 ημέρες έχω εγκαταστήσει (καθαρή εγκατάσταση) την νέα έκδοση των Windows 11 την 24H2

πολλές φορές όταν πάω να ανοίξω το PC δεν κάνει καθόλου boot (παραμένει μαύρη η οθόνη) και δεν μπορώ ούτε στο BIOS να μπώ με αποτέλεσμα

να κάνω CMOS για να γινει reset στο BIOS για να εκκινήσουν τα Windows με λίγο ψάξιμο στο net δεν βρήκα κάποια λύση κάποιοι

λένε οτι ίσως φταίει κάποιος driver κάποιοι η νεα έκδοση 24H2, απο την άλλη σκέφτομαι μηπως ειναι κάποιο προβλημα στο hardware μνήμες, SSD M2 κλπ

κατα την εκκίνηση πάντως οι ανεμιστήρες του case  του CPU και GPU δουλεύουν κανονικά εκανα και memtest τις μνήμες μέσω CMD δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα

κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει θα με βοηθούσε.

Το σύστημά μου : Motherboard Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 > CPU  AMD Ryzen 7 5800X > RAM 32 GB > GPU Sapphire RX 6700 XT > PSU Corsair RM750x 750W

Μου φαίνεται θέμα hardware. Άλλαξε μια φορά την μπαταρία. Κάνε και μια ενημέρωση την μητρική. 

Δημοσ.

Tην μητρική την έχω ενημερώσει με την ποιό πρόσφατη version για την μπαταρία δεν ξέρω

αν παίζει κάποιο ρόλο την μητρική την έχω ενάμιση χρόνο την προηγούμενη μητρική την είχα 10 χρόνια και δεν άλλαξα μπαταρία

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zvarthangalos είπε

Tην μητρική την έχω ενημερώσει με την ποιό πρόσφατη version για την μπαταρία δεν ξέρω

αν παίζει κάποιο ρόλο την μητρική την έχω ενάμιση χρόνο την προηγούμενη μητρική την είχα 10 χρόνια και δεν άλλαξα μπαταρία

Δεν έχει σήμα. Ποτέ δεν ξέρεις. Μου έχει τύχει να αλλάξω μπαταρία στο χρόνο. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

αν δε σου βγαίνει μνμα πως οι ρυθμίσεις του bios είναι λάθος, ώρα κ ημ/νια, τότε μην αλλάξεις μπαταρία

όταν κάνεις reset κ μετά μπαίνεις στα win, μπες στο bios κ δες τη σειρά του boot order. Αποθήκευσε αυτές τις ρυθμίσεις ως default και παρακολούθα πως θα πάει.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

Καλημέρα

αν δε σου βγαίνει μνμα πως οι ρυθμίσεις του bios είναι λάθος, ώρα κ ημ/νια, τότε μην αλλάξεις μπαταρία

όταν κάνεις reset κ μετά μπαίνεις στα win, μπες στο bios κ δες τη σειρά του boot order. Αποθήκευσε αυτές τις ρυθμίσεις ως default και παρακολούθα πως θα πάει.

Δηλαδή μετα το reset να μην περάσω drivers μητρικής για ήχο και περιφερειακά κλπ ; 

Δημοσ.

reset => BIOS εννοώ, όχι να ξαναστήσεις τα windows κλπ

image.png.01b8b0309d8825ea806a1a21a5a64062.png

κάτω δεξιά στη μητρική σου, έχεις το clear cmos.

εδώ https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b550-aorus-elite-series_1503_e.pdf?v=dfe93ebb99075c5b2fec6247ebaf1008 το manual

χωρίς ρεύμα, βραχυκυκλώνεις για 2-3 δευτερόλεπτα τα 2 pins κ μετά το ξαναβάζεις όπως τα βρήκες

image.png.386b319c0b9820211df05309d365a2ab.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

ωραία λοιπόν, μόλις ξεκινήσει, μπες στις ρυθμίσεις του bios κ σώσε τες ως default.

Δες κ πως είναι το boot sequence

Εδώ είναι το boot sequence κάνω save & exit 

Το επόμενο βήμα ποιό είναι σε τι θα βοηθήσουν όλα αυτά που μου λές να εφαρμόσω ;

IMG_20250112_143810.jpg

Επεξ/σία από zvarthangalos
Δημοσ.

Οταν κανεις bios reset, μπαινουν οι "μανισιες" ρυθμισεις της μητρικης. 

Οποτε αποθηκευεις ως default, δηλ μανισιες, τις ρυθμισεις αυτες , με τις οποίες μπορεις κ μπαινεις στα windows.θα πρεπει ΠΡΙΝ κανεις exit, να εχεις μια επιλογή save as default.

Αυτό να επιλεξεις πρώτα, κ μετα έξοδο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μου το ξαναέκανε και παρατηρώ πως το κάνει ύστερα από gaming και ειδικά το STALKER 2 που είναι απαιτητικό παιχνίδι (χωρίς να είναι σίγουρο ότι φταίει μόνο αυτό) απλά το παραθέτω σαν έξτρα πληροφορία 

Επεξ/σία από zvarthangalos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...