satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 09:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:42 πμ (επεξεργασμένο) Γειά χαρά. Θα έρθουν κάτι φίλοι από Γιάννενα και πρέπει να τους ξεναγήσω Αθήνα. Αυτά τέλη του μήνα, οπότε έχω ~20 μέρες μπροστά. Έχετε κάποιο καλό εστιατόριο να προτείνετε; Με σειρά προτεραιότητας. Καλό φαγητό > σχετικά καλές τιμές > καλό όνομα/φήμη > Αθήνα κέντρο ή εκεί γύρω. Να έχει και κάτι για μετά ισως (οπότε και κάποιο μπαράκι - ίσως αυτά με θέα - θα βόλευε;). Είμαι ανοιχτός στο θέμα κουζίνας. Για πείτε. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:43 πμ από satsok2
G.bar Δημοσ. Κυριακή στις 11:17 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:17 πμ Πόσοι φίλοι, τι ηλικίας, και τι budget ανά άτομο? Οι σχετικά καλές τιμές είναι υποκειμενικές. Άλλες τιμές έχει η Σπονδή και άλλες ο Αδάμ ο Γυρολόγος. 3
satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 11:47 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:47 πμ 26 λεπτά πριν, G.bar είπε Πόσοι φίλοι, τι ηλικίας, και τι budget ανά άτομο? Οι σχετικά καλές τιμές είναι υποκειμενικές. Άλλες τιμές έχει η Σπονδή και άλλες ο Αδάμ ο Γυρολόγος. Πόσοι : 2 / Ηλικια : ~35 / Budget : δεν εχω ιδεα, ιδανικά εώς 25 (αντε 30 max)/ατομο αλλα δεν ξερω απο τιμές. Οχι τσιγκουνιες αλλα ουτε και σπαταλη.
christos4 Δημοσ. Κυριακή στις 11:51 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:51 πμ https://cherchezlafemme.gr/ Είναι πάνω στη Μητροπόλεως. έχει πολύ νόστιμο φαγητό, αλλά δε θα έλεγα ότι είναι VFM. πρέπει να πάρεις πολλές μερίδες στην μέση. tanpopo.gr για ράμεν - αλλά δεν είναι για μεγάλη παρέα, λόγω του περιορισμένου χώρου.. αν είστε μέχρι 4 (5 άτομα max). θα θέλει κράτηση https://www.poboysbbq.gr/ έχω χρόνια να πάω, αλλά πιστεύω θα παραμένει καλό. λογικά θα θέλει κράτηση. Ντύλαν στην Κυψέλη νόστιμο φαγητό, θέλει κράτηση. ίσως λίγο πιο τσιμπημένο (πιστεύω γύρω στα 50 το άτομο). είναι για μια φορά, να δοκιμάσεις την κουζίνα.. μπορεί και να μην χορτάσεις και να θες και κανα σουβλάκι μετά. η κυψελη είναι hot περιοχή για να συνεχίσετε μετά.. επίσης στο εσωτερικό του μαγαζιού κάθεσαι σε πάγκο γύρω από την κουζίνα, στο εξωτερικό έχει κανονικά τραπέζια με σόμπες PARKBENCH Από τα αγαπημένα μου το τελευταίο διάστημα, σε walking distance από τα μαγαζιά στο κουκάκι BoBO Wine bar στο Κουκάκι με πολύ νόστιμο φαγητό και ωραίο κατάλογο από κρασιά. 1
satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ 2 λεπτά πριν, christos4 είπε https://cherchezlafemme.gr/ Είναι πάνω στη Μητροπόλεως. έχει πολύ νόστιμο φαγητό, αλλά δε θα έλεγα ότι είναι VFM. πρέπει να πάρεις πολλές μερίδες στην μέση. tanpopo.gr για ράμεν - αλλά δεν είναι για μεγάλη παρέα, λόγω του περιορισμένου χώρου.. αν είστε μέχρι 4 (5 άτομα max). θα θέλει κράτηση https://www.poboysbbq.gr/ έχω χρόνια να πάω, αλλά πιστεύω θα παραμένει καλό. λογικά θα θέλει κράτηση. Ντύλαν στην Κυψέλη νόστιμο φαγητό, θέλει κράτηση. ίσως λίγο πιο τσιμπημένο (πιστεύω γύρω στα 50 το άτομο). είναι για μια φορά, να δοκιμάσεις την κουζίνα.. μπορεί και να μην χορτάσεις και να θες και κανα σουβλάκι μετά. η κυψελη είναι hot περιοχή για να συνεχίσετε μετά.. επίσης στο εσωτερικό του μαγαζιού κάθεσαι σε πάγκο γύρω από την κουζίνα, στο εξωτερικό έχει κανονικά τραπέζια με σόμπες PARKBENCH Από τα αγαπημένα μου το τελευταίο διάστημα, σε walking distance από τα μαγαζιά στο κουκάκι BoBO Wine bar στο Κουκάκι με πολύ νόστιμο φαγητό και ωραίο κατάλογο από κρασιά. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Οι τιμες ειναι κοντα σε αυτα που ειχα υπόψη; Σκέφτηκα και το Αγορα Select (4.7/5, 20-25/ατομο αν πιστεψω κριτικές) αν και οχι απολυτως στο κέντρο.
christos4 Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 μμ 5 minutes ago, satsok2 said: Σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Οι τιμες ειναι κοντα σε αυτα που ειχα υπόψη; Σκέφτηκα και το Αγορα Select (4.7/5, 20-25/ατομο αν πιστεψω κριτικές) αν και οχι απολυτως στο κέντρο. το PoBoy's πρεπει να ειναι εντός budget, αν παρετε από ενα κυριως ο καθένας και 1-2 ορεκτικά/σαλατες για τη μεση.. ειναι bbq φαση, τσεκαρε φωτο και κριτικες.. το ντυλαν ειναι εκτος budget σιγουρα σερσε, BoBo και parkbench οριακά εντός budget, ισως πηγαίνει και στα 30/ατομο, αναλογα το φαγητό που θα παρετε (δηλαδη μην τα υπολογίζεις στα ~20, αλλά πιο πάνω) tanpopo, βλέπω ότι μια φορά είχα πληρώσει 67 ευρώ, την άλλη φορά 50 ευρώ (2 άτομα) Agora είχα πάει πριν 3-4 χρόνια. καλό, αλλά δεν είχα τρελαθεί. όμορφος χώρος, οκ φαγητό. μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και από τότε βέβαια.. 1
satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 12:12 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:12 μμ 1 λεπτό πριν, christos4 είπε το PoBoy's πρεπει να ειναι εντός budget, αν παρετε από ενα κυριως ο καθένας και 1-2 ορεκτικά/σαλατες για τη μεση.. ειναι bbq φαση, τσεκαρε φωτο και κριτικες.. το ντυλαν ειναι εκτος budget σιγουρα σερσε, BoBo και parkbench οριακά εντός budget, ισως πηγαίνει και στα 30/ατομο, αναλογα το φαγητό που θα παρετε (δηλαδη μην τα υπολογίζεις στα ~20, αλλά πιο πάνω) tanpopo, βλέπω ότι μια φορά είχα πληρώσει 67 ευρώ, την άλλη φορά 50 ευρώ (2 άτομα) Agora είχα πάει πριν 3-4 χρόνια. καλό, αλλά δεν είχα τρελαθεί. όμορφος χώρος, οκ φαγητό. μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και από τότε βέβαια.. Σ ευχαριστώ και παλι!
lector Δημοσ. χθες στις 01:51 πμ Δημοσ. χθες στις 01:51 πμ 13 ώρες πριν, christos4 είπε Ντύλαν στην Κυψέλη νόστιμο φαγητό, θέλει κράτηση. ίσως λίγο πιο τσιμπημένο (πιστεύω γύρω στα 50 το άτομο). είναι για μια φορά, να δοκιμάσεις την κουζίνα.. μπορεί και να μην χορτάσεις και να θες και κανα σουβλάκι μετά Μονο σε μενα φαινεται θρασεια κοροϊδια να δωσεις ενα πενηνταρικο για εστιατοριο και μετα να χρειαζεται να πας για σουβλακια για να ισιωσεις;
Dr_Pepper Δημοσ. χθες στις 03:23 πμ Δημοσ. χθες στις 03:23 πμ (επεξεργασμένο) Εγώ θα τους πήγαινα σε ενα καλό εστιατόριο στον Πειραιά γιατί να περιοριστείς κέντρο; Ας πάτε μεσημέρι κέντρο μια βόλτα και απόγευμα Πειραιά πχ Βόσπορο στο Μικρολίμανο με 25-30 ευρώ ανά άτομο θα φάτε ικανοποιητικά αν όχι πλουσιοπάροχα (εξαρτάται απο το πόσο τρώει ο καθένας και πως το εννοεί το πλουσιοπάροχα σίγουρα πάντως δεν θα πεινάσετε ) Επεξ/σία χθες στις 03:34 πμ από Dr_Pepper
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 05:06 πμ Δημοσ. χθες στις 05:06 πμ Δεν μας δίνεις ακόμα αρκετές πληροφορίες. Καλό φαγητό είναι κάτι πολύ γενικό. Ψάχνουν για συγκεκριμενα φαγητά η κουζίνες οι φίλοι; Πρέπει πρώτα να το μάθεις αυτό. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα μαγαζί που να είναι στα πάντα που έχει στο μενού του καλό, δεν θα μιλήσω καν φυσικά για όσα δεν είναι καλά. Οπότε αν έχω να προτείνω κάτι, είναι μόνο ανάλογα την κουζίνα και το είδος. Αν ψάχνετε για κάτι γενικώς, δες για Ροζαλια στα Εξάρχεια, ταβέρνα είναι. Καλές τιμές, με 10-20 ευρώ το άτομο έχεις χορτάσει σχετικά. Δεν έχω πάει πολλές φορές, αλλά ότι δοκίμασα εκεί με άφησε ικανοποιημένο. Αν τώρα θέλετε κάτι σε στυλ ψητοπωλείου και σουβλάκια πρέπει να προτείνω αλλά μαγαζιά που ξέρω Εξάρχεια και πέριξ. Επίσης προσωπική συμβουλή. Αποφύγετε οτιδήποτε βρειτε με αποκλειστικες κουζίνες σε στυλ ασιατικού, ινδικού, αραβικού κτλ. Άμα θέλετε να βρείτε καλό μαγαζί σε τέλειο στυλ κουζίνας πρέπει να ψάξετε πάρα πολύ καλά, να το έχει γνωστός σεφ που έχει δουλέψει στην αντίστοιχη χώρα. Οι περισσοτεροι που τα έχουν είναι κάτι σαν τον Έλληνα που θα φύγει εξωτερικό και όταν αποκτήσει κομπόδεμα θα ανοίξει μαγαζί για Greek παστίτσιο με έτοιμη μπεσαμελ και άλλες συνταγές που θυμάται από την μάνα του και τις βρήκε από το Internet. Πηγαίνει ο ντόπιος της χώρας να φάει εκεί, αλλά επειδή δεν έχει ξαναδοκίμασει, δεν μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και λάθος. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο ποσοστό και με τα εδώ μαγαζιά που ανοίγουν με δήθεν ξένη κουζίνα.
Dante80 Δημοσ. χθες στις 07:10 πμ Δημοσ. χθες στις 07:10 πμ (επεξεργασμένο) Δύο προτάσεις στα πέριξ μου, δοκιμασμένες. Στον Σούτσο (Parkbench) για fusion Ελληνική απλότητα. Στην Βούλα (Κοπερτί) για κρασοκαταστάσεις. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Dante80 1
Fan Δημοσ. χθες στις 10:05 πμ Δημοσ. χθες στις 10:05 πμ Για κρεατικά Το Μαντρί στην Άνω Γλυφάδα ή Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο. Για ανατολίτικη κουζίνα Αλαντίν στο Παλαιό Φάληρο. Για ιταλικό με κορυφαία πίτσα Il Trovatore Παλαιό Φάληρο. Είναι πολύ όμορφος χώρος. Τσέκαρε να δεις αξιολογήσεις 1
kostasbm Δημοσ. χθες στις 10:14 πμ Δημοσ. χθες στις 10:14 πμ (επεξεργασμένο) παλιά για αρνίσιο κατσικίσιο παιδακι πηγαίναμε στο Θησείο μετά την εκκλησία ευθεία μετά το ηλεκτρικό ,στο Καστοριανό (θα έχει αλλάξει όνομα τώρα) νομίζω το στέκι του Ηλία ....δεν ξέρω αν έχει διατηρήσει τη ίδια ποιότητα ,κάπου έχω φωτό Επεξ/σία χθες στις 10:15 πμ από kostasbm
Super Moderators Snoob Δημοσ. χθες στις 10:32 πμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 10:32 πμ Προσωπικά, δεν θα πήγαινα Γιαννιώτες για κοψίδια και γύρους στην Αθήνα. Όχι πως δεν υπάρχουν καλά, αλλά θα προσπαθούσα να πάω σε κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα στην έδρα των επισκεπτών. Στο Feyrouz για λιβανέζικο ήταν καλά, ο χώρος οκ, θέα μηδέν, φαγητό πάρα πολύ καλό, κόστος δεν θυμάμαι. Γενικά, εκείνη η περιοχή (Μοναστηράκι και πέριξ) έχει άπειρα (στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και το Po Boy, για μπέργκερ/αμερικανικής λογικής σάντουιτς κτλ.). Η περιοχή του "ιστορικού τριγώνου" βουλιάζει από εστιατόρια, αλλά δεν κατεβαίνω πολύ συχνά στο κέντρο, οπότε δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα για τα περισσότερα, δυστυχώς. Τα ασιατικά στην περιοχή κάτω από τη Βουλή είναι αρκετά και συμπαθητικά, όχι μόνο σούσι, αν τυχόν υπάρχει θέμα με το ωμό ψάρι (αν και πλέον όλα έχουν πολλές επιλογές σε μαγειρεμένα θαλασσινά αλλά και κρέας), υπάρχουν βιετναμέζικα με ωραίες σούπες/μπολ ζυμαρικών-ράμεν (East Pearl, κινεζική κουζίνα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα