Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, PadPoet said:

Προσωπικά και εγώ VLC είχα μέχρι πρότινος μέχρι που άρχισε να μου κάνει νερά λόγω software σε κάτι αρχεία 4Κ και 6Κ της Lumix S5iiX που έχω. Βασικά δεν τα έπαιζε καν λόγω software σε έναν 5800Χ με 64gb ram στα 3733mhz 1:1 οι μνήμες με το cpu. Σαν slideshow ήταν. Έπρεπε να γκουγκλάρω για ώρες για να διαπιστώσω ότι πρέπει να βάλω directX9 και κάτι άλλες ρυθμίσεις. Και πάλι κόλλαγε αρκετές φορές.

Με το που έβαλα MPC-HC μαζί με madVR renderer όλα νερό με 20% load μόνο το CPU σε 6Κ αρχείο βίντεο. Και σαφώς πολύ ανώτερη εικόνα.

Καλό το VLC για γενική χρήση αλλά σε κάποια πράγματα έχει μείνει αρκετά πίσω.

Δεν έχω δοκιμάσει specialty τύπους αρχείων, όλο και κάπου θα κολλάει, για τους κοινούς τύπους αρχείων πάντως τα παίζει όλα. Για δωρεάν media player τα έχει καταφέρει τέλεια όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει και πάρα πολλά features που δεν τα γνωρίζουμε και δεν τα χρησιμοποιούμε όπως το να κάνει capture και να αποθηκεύει κάτι που γίνεται streaming, και κάπου διάβασα ότι κάνει και rendering αλλά δεν το έψαξα παραπάνω.

Αν προσθέσουν απλά πράγματα όπως το να μπορείς να γυρίσεις ένα βίντεο κατά 90 μοίρες π.χ. και να το αποθηκεύσεις θα ήταν απλά τέλειο.

Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 6:15 ΜΜ, keysmith είπε

ωχ θα δούμε πολλά τέτοια.

"pint of beer"

.spacer.png

Για την ακρίβεια, επειδή πριν λίγες μέρες είδα το επεισόδιο, όντως είπε βάζο εδώ.

Κατά τα άλλα, οι σούπερ-τέλειες-άψογες μεταφράσεις/αποδόσεις είναι επιεικώς για τα σκυλιά. Έχω βαρεθεί να ακούω π.χ. north και να διαβάζω νότος. Και αυτό το iconic, αν το ξαναδώ ως "εικονικό", θα βγάλω τα μάτια μου και θα τα ρίξω σε οξύ... Για τα ορθογραφικά δεν κάνω λόγο, γιατί θα πεθάνουμε στα γέλια.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Δεν έχω δοκιμάσει specialty τύπους αρχείων, όλο και κάπου θα κολλάει, για τους κοινούς τύπους αρχείων πάντως τα παίζει όλα. Για δωρεάν media player τα έχει καταφέρει τέλεια όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχει player που σήμερα να μη παίζει όλους τους κοινούς τύπους αρχείων.

Οι εποχές που ο ανταγωνισμός του vlc ήταν directshow players που δεν είχαν ενσωματωμένους decoders και ήθελες και codecs packs τύπου k-lite ενώ ο vlc τα έπαιζε από μόνος σου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από πότε έχει βγει αυτό για το vlc "ότι τα παίζει όλα ενώ οι άλλοι όχι" αλλά δεν κολλάει σαν επιχείρημα σήμερα.

Είμαστε στο 2025, σήμερα ο mpv τα παίζει κι αυτός όλα από μόνος του και πολύ καλύτερα κι αν θες το αναλύουμε γιατί. Κυρίως γιατί ο renderer του vlc είναι για τα μπάζα. Και οι directshow players επίσης (mpc-he, mpc-be, potplayer) έχουν πλέον ενσωματωμένα directshow φίλτρα που κι αυτοί πλέον τα παίζουν όλα από μόνοι τους.

Αυτό με το vlc ίσχυε χρόνια πριν, σήμερα όλοι τα παίζουν όλα. Και όλοι είναι επίσης δωρεάν.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aypnia είπε

Οι εποχές που ο ανταγωνισμός του vlc ήταν directshow players που δεν είχαν ενσωματωμένους decoders και ήθελες και codecs packs τύπου k-lite ενώ ο vlc τα έπαιζε από μόνος σου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από πότε έχει βγει αυτό για το vlc "ότι τα παίζει όλα ενώ οι άλλοι όχι" αλλά δεν κολλάει σαν επιχείρημα σήμερα.

Είμαστε στο 2025, σήμερα ο mpv τα παίζει κι αυτός όλα από μόνος του και πολύ καλύτερα κι αν θες το αναλύουμε γιατί. Κυρίως γιατί ο renderer του vlc είναι για τα μπάζα. Και οι directshow players επίσης (mpc-he, mpc-be, potplayer) έχουν πλέον ενσωματωμένα directshow φίλτρα που κι αυτοί πλέον τα παίζουν όλα από μόνοι τους.

Αυτό με το vlc ίσχυε χρόνια πριν, σήμερα όλοι τα παίζουν όλα. Και όλοι είναι επίσης δωρεάν.

Αυτό που περιγράφεις εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί o VLC έχει μέχρι σήμερα 6 δις κατεβάσματα.

Μπορεί να ήταν πάντα μέτριος σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά τον πέρναγες στον υπολογιστή και έβλεπες τα πάντα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Αυτό το πλεονέκτημα εισπράτει σήμερα και δεν νομίζω να υποστήριξε κανένας ότι είναι ανώτερος, ούτε ότι κάνει καλύτερα ότι και οι υπόλοιποι players.

Δημοσ.
8 hours ago, aypnia said:

...ναι αλλά όταν έβαλα vlc και έπαιζαν όλα πλέον έγινε ο default player του υπολογιστή μου και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.

Σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι πλέον αλλά όταν κάτι εδραιώνεται δεν χρειάζεται να κοιτάξεις παραπέρα. Για έναν player μιλάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, dpolal είπε

Αυτό που περιγράφεις εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί o VLC έχει μέχρι σήμερα 6 δις κατεβάσματα.

Μπορεί να ήταν πάντα μέτριος σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά τον πέρναγες στον υπολογιστή και έβλεπες τα πάντα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Αυτό το πλεονέκτημα εισπράτει σήμερα και δεν νομίζω να υποστήριξε κανένας ότι είναι ανώτερος, ούτε ότι κάνει καλύτερα ότι και οι υπόλοιποι players.

Φίλε δεν αντιλέγω ότι είναι δημοφιλής.
Πατάνε στο όνομα που έφτιαξαν και σήμερα ξεζουμίζουν το κόσμο.
Σουλατσάρουν στα διάφορα CES, υπόσχονται καθρεπτάκια στους ιθαγενείς και τα τσεπώνουν από τα donations.
Τα donations συνεχίζουν κανονικότατα φυσικά στο VideoLAN organization.
Κι όλα στις τσέπες των Jean-Baptiste Kempf, Konstantin Pavlov, Denis Charmet και Felix Paul Kühne
Γιατί αυτό κάνουν και δεν αναπτύσσουν πλέον τίποτα.
Έχουν ένα vlc 4, σε beta εδώ και 5 χρόνια! 5 χρόνια μιλάμε σε beta ένας media player! Τι άλλο να συζητήσουμε;
Τρώνε το κράξιμο της αρκούδας για την HDR υλοποίηση που έχουν κάνει και μόνο υποσχέσεις.
Βλέπεις το κάθε τους change log και σε πιάνει ναυτία. Το απόλυτο τίποτα.
Βλέπεις τα change logs του clsid στον MPC ή τα change logs του mpv και βλέπεις τι δουλεία κάνουν οι άνθρωποι αυτοί και τη διαφορά με τους παπαρολόγους του vlc.
Να σουλατσάρουν όμως και να υπόσχονται AI παπαριές μήπως πέσει κανένα donation ή funding παραπάνω, ξέρουν να το κάνουν.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
10 hours ago, aypnia said:

Φίλε δεν αντιλέγω ότι είναι δημοφιλής.
Πατάνε στο όνομα που έφτιαξαν και σήμερα ξεζουμίζουν το κόσμο.
Σουλατσάρουν στα διάφορα CES, υπόσχονται καθρεπτάκια στους ιθαγενείς και τα τσεπώνουν από τα donations.
Τα donations συνεχίζουν κανονικότατα φυσικά στο VideoLAN organization.
Κι όλα στις τσέπες των Jean-Baptiste Kempf, Konstantin Pavlov, Denis Charmet και Felix Paul Kühne
Γιατί αυτό κάνουν και δεν αναπτύσσουν πλέον τίποτα.
Έχουν ένα vlc 4, σε beta εδώ και 5 χρόνια! 5 χρόνια μιλάμε σε beta ένας media player! Τι άλλο να συζητήσουμε;
Τρώνε το κράξιμο της αρκούδας για την HDR υλοποίηση που έχουν κάνει και μόνο υποσχέσεις.
Βλέπεις το κάθε τους change log και σε πιάνει ναυτία. Το απόλυτο τίποτα.
Βλέπεις τα change logs του clsid στον MPC ή τα change logs του mpv και βλέπεις τι δουλεία κάνουν οι άνθρωποι αυτοί και τη διαφορά με τους παπαρολόγους του vlc.
Να σουλατσάρουν όμως και να υπόσχονται AI παπαριές μήπως πέσει κανένα donation ή funding παραπάνω, ξέρουν να το κάνουν.

εμενα δεν με εχουν ξεζουμισει και το εχω απο την εποχη της λασπης μαζι με το winamp.

τα donations ειναι επιλογη, δεν ειναι ξεζουμισμα, δεν σουλεει για να δεις HDR δωσε μας 5$ donation. Ειναι free εαν δεν αρεσε οπως λες γιατι δεν παιζει 6Κ (που εμενα δεν με αφορα καθολου) πας στο MPC.

Δηλαδη αν φτάσαμα να κραζουμε το VLC τι επρεπε να κανουμε για το iTunes που ηταν και απαραιτητο καποτε ??

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...