xristos97 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Χρησιμοποιουσα vlc χρονια, αλλα τωρα το γυρισα σε mpv, πολυ πιο μινιμαλιστικο.
sugata_gr Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει πρόγραμμα με αντίστοιχη δυνατότητα σε στατικές εικόνες; Φάση αμετάφραστα manga και τα συναφή; scanlate . io Drag 'n drop την εικόνα. (japanese μόνο) 1 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 ώρες πριν, keysmith είπε ωχ θα δούμε πολλά τέτοια. "pint of beer" . release him Μην είσαι σίγουρος. Έχοντας ζητήσει από ΑΙ να μου μεταφράσει, είναι πολύ καλύτερη από εφαρμογές τύπου google translate. Δεν υπάρχει σύγκριση. Βέβαια, λάθη κάνει, δεν είναι άριστη. 1
aypnia Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Εδώ δεν έχουν βάλει το αυτονόητο όσον αφορά τους υπότιτλους, η AI τους μάρανε. Να μπορούν να μπουν στο κάτω μέρος της οθόνης κι όχι αναγκαστικά στο video frame. Κάτι που το υποστηρίζουν όλοι οι σοβαροί video players, mpv, mpc-hc, mpc-be, potplayer κλπ. Ιδού τα καραγκιοζιλίκια του VLC, εννοείται ότι σε όλους τους σοβαρούς players ο υπότιτλος φαίνεται στη μαύρη μπάρα. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που τον χρησιμοποιούν ακόμη σε videos με υπότιτλους. Και μη μου πει κανείς για crop φίλτρα και αηδίες που στο τέλος κάνουν τις μπάρες πράσινες και θέλουν για κάθε ταινία επαναρρύθμιση. Απλά δεν το υποστηρίζει. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από aypnia 2 1
Arkin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) Ναι ειδαμε και τα χωρις AI Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από Arkin 1 5
panagiotis1988 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες ^ υπάρχουν όμως και κάτι μεταφράσεις διαμάντια με πιο χαρακτηριστική την μετάφραση του supernatural όπου τα παιδιά δίναν πόνο σχεδόν σε κάθε επεισόδιο είτε με επικές μεταφράσεις είτε με ενδιάμεσα κορυφαία δικά τους σχόλια. Αυτά δεν θα υπάρχουν με την ΑΙ...
CMOS_Z Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 4 ώρες πριν, aypnia είπε Εδώ δεν έχουν βάλει το αυτονόητο όσον αφορά τους υπότιτλους, η AI τους μάρανε. Να μπορούν να μπουν στο κάτω μέρος της οθόνης κι όχι αναγκαστικά στο video frame. Κάτι που το υποστηρίζουν όλοι οι σοβαροί video players, mpv, mpc-hc, mpc-be, potplayer κλπ. Ιδού τα καραγκιοζιλίκια του VLC, εννοείται ότι σε όλους τους σοβαρούς players ο υπότιτλος φαίνεται στη μαύρη μπάρα. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που τον χρησιμοποιούν ακόμη σε videos με υπότιτλους. Και μη μου πει κανείς για crop φίλτρα και αηδίες που στο τέλος κάνουν τις μπάρες πράσινες και θέλουν για κάθε ταινία επαναρρύθμιση. Απλά δεν το υποστηρίζει. MPC-HC + MPC-VR για πάντα. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Πάντως ένας σωστός Player δεν υπάρχει. Το Powerdvd δεν παίζει Dolby Vision δεν έχει εικόνα το Playerfab τα ίδια μόνο το Ταινίες και τηλεόραση των Windows 11 και αυτό με κάποια έξτρα φίλτρα.
loverman210 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 7 ώρες πριν, Arkin είπε Ναι ειδαμε και τα χωρις AI Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων ΟΚ, είναι λίγο over-the-top η απόδοση εδώ αλλά "το πνέυμα" του διαλόγου παραμένει το ίδιο: Γι'αυτό και κάνουμε απόδοση και όχι τυφλή μετάφραση λέξη-λέξη όπως έκανε το μηχάνημα μέχρι σήμερα. Ας είναι έτσι η μετάφραση σε σχέση με άλλα αίσχη που όχι μόνο καταστρέφουν το νόημα αλλά κρύβουν και κομμάτια πλοκής λόγω ανικανότητας. 3
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο vlc, από τότε που βγήκε δεν υπάρχει βίντεο που να μην παίζει, πιο μπροστά έπρεπε να έχεις αρκετά players για να παίζεις διάφορα format και ουκ ολίγες φορές έπρεπε να κατεβάζεις codec packs για να παίζουν όλα. Δεν ξέρω τι παίζει με τους υπότιτλους γιατί δεν χρησιμοποιώ όταν είναι στα Αγγλικά και αν δεν είναι στα Ελληνικά ή Αγγλικά δεν τα βλέπω. Τελευταία δοκιμάζω ραδιοφωνικούς σταθμούς από το live24, και αν κάποιος μου αρέσει αντιγράφω το stream link τους, το βάζω σε λίστες του vlc και μπορώ να μεταφέρομαι από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο από το vlc όπως ακριβώς κάναμε παλιά με τα ραδιοφωνάκια μας χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω σε browsers. Το πρώτο πράγμα που ανοίγω στο pc πλέον είναι το vlc. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Diavolos666
liopyr Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Ο υποτιτλισμός και η μετάφραση γενικότερα είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί με χρήση ΑΙ (βλέπε Deepl σε σχέση με google translate), αλλά νομίζω είναι δύσκολο έως και απίθανο να αντικαταστήσει με κάποιο τρόπο την δουλειά ενός ανθρώπου πάνω σε αυτό. Τουλάχιστον όχι σύντομα. Πολλά AI project έχουν εστιάσει στο localization, αλλά τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός πως λόγω αυξημένης ζήτησης και ανταγωνισμού, οι εταιρίες που αναλαμβάνουν αυτά τα project λειτουργούν με την μέθοδο της αρπαχτής, που σημαίνει καραβιές από freelancers με μοναδική απαίτηση να είναι "natives" για να ολοκληρώσουν γρήγορα ένα project, αδιαφορώντας για την ποιότητα του αποτελέσματος. Αυτό σημαίνει π.χ πως τύποι που μπορεί να πετύχουμε εδώ μέσα να γράφουν "ουτοσιάλος", θεωρούνται ικανοί με βάση τα φίλτρα τους να εκπαιδεύσουν ΑΙ chatbots.. Και αυτό δεν αφορά μόνο την ελληνική γλώσσα, που από άποψη εμπορικότητας την έχουν ψιλοχεσμένη. Στις priority 0 γλώσσες, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν και στρατιές από scammers που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υψηλά (συνήθως) rates τους. Πέρα από όλα αυτά, όταν βλέπεις ακόμα και έμπειρους μεταφραστές να πονοκεφαλιάζουν για να αποδώσουν κάτι σωστά, η λογική λέει πως η ΑΙ δεν θα τα καταφέρει καλύτερα. Ειδικά στον υποτιτλισμό που πρέπει να ακολουθείς και κάποιους κανόνες (όρια χαρακτήρων κλπ.).. tl;dr: Κρατήστε μικρό καλάθι. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από liopyr 1
orfibous Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 11 ώρες πριν, aypnia είπε Εδώ δεν έχουν βάλει το αυτονόητο όσον αφορά τους υπότιτλους, η AI τους μάρανε. Να μπορούν να μπουν στο κάτω μέρος της οθόνης κι όχι αναγκαστικά στο video frame. Κάτι που το υποστηρίζουν όλοι οι σοβαροί video players, mpv, mpc-hc, mpc-be, potplayer κλπ. Ιδού τα καραγκιοζιλίκια του VLC, εννοείται ότι σε όλους τους σοβαρούς players ο υπότιτλος φαίνεται στη μαύρη μπάρα. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που τον χρησιμοποιούν ακόμη σε videos με υπότιτλους. Και μη μου πει κανείς για crop φίλτρα και αηδίες που στο τέλος κάνουν τις μπάρες πράσινες και θέλουν για κάθε ταινία επαναρρύθμιση. Απλά δεν το υποστηρίζει. Διότι εγώ ως μέσος χρήστης ξύπνησα σήμερα και "είπα όχι ρε αν είναι δυνατόν να μην υποστηρίζει υπότιτλους έξω από το video frame" 1
aypnia Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, orfibous είπε Διότι εγώ ως μέσος χρήστης ξύπνησα σήμερα και "είπα όχι ρε αν είναι δυνατόν να μην υποστηρίζει υπότιτλους έξω από το video frame" Κάτσε να βλέπεις υπότιτλους στη μέση της οθόνης εσύ. Έχεις συνηθίσει προφανώς στη μετριότητα. Οι τσίμπλες στο μάτι θα φταίνε αφού μόλις ξύπνησες 🤣 Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από aypnia
PadPoet Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Diavolos666 said: Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο vlc, από τότε που βγήκε δεν υπάρχει βίντεο που να μην παίζει, πιο μπροστά έπρεπε να έχεις αρκετά players για να παίζεις διάφορα format και ουκ ολίγες φορές έπρεπε να κατεβάζεις codec packs για να παίζουν όλα. Δεν ξέρω τι παίζει με τους υπότιτλους γιατί δεν χρησιμοποιώ όταν είναι στα Αγγλικά και αν δεν είναι στα Ελληνικά ή Αγγλικά δεν τα βλέπω. Τελευταία δοκιμάζω ραδιοφωνικούς σταθμούς από το live24, και αν κάποιος μου αρέσει αντιγράφω το stream link τους, το βάζω σε λίστες του vlc και μπορώ να μεταφέρομαι από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο από το vlc όπως ακριβώς κάναμε παλιά με τα ραδιοφωνάκια μας χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω σε browsers. Το πρώτο πράγμα που ανοίγω στο pc πλέον είναι το vlc. Προσωπικά και εγώ VLC είχα μέχρι πρότινος μέχρι που άρχισε να μου κάνει νερά λόγω software σε κάτι αρχεία 4Κ και 6Κ της Lumix S5iiX που έχω. Βασικά δεν τα έπαιζε καν λόγω software σε έναν 5800Χ με 64gb ram στα 3733mhz 1:1 οι μνήμες με το cpu. Σαν slideshow ήταν. Έπρεπε να γκουγκλάρω για ώρες για να διαπιστώσω ότι πρέπει να βάλω directX9 και κάτι άλλες ρυθμίσεις. Και πάλι κόλλαγε αρκετές φορές. Με το που έβαλα MPC-HC μαζί με madVR renderer όλα νερό με 20% load μόνο το CPU σε 6Κ αρχείο βίντεο. Και σαφώς πολύ ανώτερη εικόνα. Καλό το VLC για γενική χρήση αλλά σε κάποια πράγματα έχει μείνει αρκετά πίσω. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από PadPoet 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα