Dr_Pepper Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Mythoplasths είπε καλημέρα και χρονια πολλα αδερφε . Καλα η κουβέντα ηταν για τους επεξ , και τον υπολογιστη στο συνολλο , γιατι το 2010 να εφτιαχνες μηχαν με 700 ευρω να παιζει τα παντα τερματισμενα και να την βγαζει κανα 3+ εγω δεν θυμαμαι .... γιατι με σελερον που ηταν η φτηνη λυση ,,,αντε κανα mame να ετρεχε , εκει ηταν το ποιντ μου. οχι στις καρτες , που και εκει δλδ... γιατι ναι ειναι πποιο ακριβες τωρα ? ΦΥΣΙΚΑ ..αλλα αντεχουν 3 και 4 φορες παραπανω Καλημέρα και χρόνια πολλά και σε εσένα ! και πάλι όμως κάθε χρόνο και καλύτερα ήταν... κάθε νέα γενιά είχε καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή (και στα προϊόντα της ίδιας εταιρείας) τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την κατηφόρα μετά την πρώτη γενιά i7 και γινόταν κάθε Πέρσι και καλύτερα όσο αφορά απόδοση/τιμή... Πχ θυμάμαι ο Pentium 4 στα 3,2 να ειναι άπιαστος για εμένα (πιτσιρικάς τότε αρχές του 2000) και με το ζόρι μάζεψα 100 χιλιάρικα ή κάπου εκει για έναν 2.66 (έπρεπε να έπαιρνα athlon αλλά ήμουν intel fanboy τότε ) κατα το 2007 πήρα όμως intel core 2 quad q6700 στα 200κάτι ευρώ... δηλαδή τεράστια διαφορά στις επιδόσεις και features και σε χαμηλότερη τιμή!!! Και βασικά όλο το PC ήταν excesss αλλά θυμάμαι δεν πούλησα νεφρό αν και τότε όλα ήταν πανάκριβα για εμένα αλλά είχα πιάσει δουλειά σαν τεχνικός PC και όλα τα λεφτά των πρώτων μηνών πήγαν εκει Zalman 9700 (γιατί είχε αυτοκόλλητο nvidia ακόμη δεν ξέρω xD ) δεν θυμάμαι πόσα έδωσα αλλά νομίζω 60 ευρώ και ήταν υπερπαραγωγή για την εποχή Πύργο Thermaltake VI 180 ευρώ και ήταν τοπ οφ δε τοπ extended ATX τότε με μπροστινό πάνελ (το πατάς και σηκώνεται αργά με ελατήριο, μαγνητικό πορτάκι, φουλ μεταλλική κατασκευή, φίλτρα παραθυράκια, η μητρική έβγαινε συρταρωτά απο πίσω για εύκολα συναρμολόγηση, συρτάρι μπροστά για να βάζεις πράγματα, esata και διάφορες άλλες εξόδους χώρος για τρόμπα υδρόψυξης, led τότε (ίσως και με αυτό) άρχισαν αυτά 1,2 χρόνια πιο πριν τα κουτιά ήταν πιο απλά ... τώρα 100 ευρώ παίρνεις entry level κουτί της πλάκας για να πάρεις καλό κουτί αντίστοιχων διαστάσεων πρέπει να σκάσεις 300+... και πάλι παίζει να μην έχει ραφάκια για σκληρούς και να πρέπει να τα αγοράσεις εξτρά λολ Μητρική Asus striker 2 extreme II με nvidia chipset (που δεν ευδοκίμησε αλλά ήταν καλό και την πήρα κυρίως για καλύτερη υποστήριξη SLI μιας και έκανα quad SLI ) και χάλκινη παθητική και ενεργή ψύξη(με νερό) , ΔΥΟ gigabit θύρες, OC ρυθμίσεις για μνήμες κτλ LCD debugger led κουμπιά για Power kai reset πάνω στην μητρική όλα αυτά με 200 κάτι ευρώ τώρα με 200 ευρώ παίρνεις midrange μητρική και οι άλλες αρχίζουν απο 350++++ εγώ για παράδειγμα την ΑΜ4 MSI carbon που πουλάω τώρα την είχα αγοράσει 400 ευρώ... Ageia PhysX κάρτα για physics σε παιχνίδια νομίζω 120 ευρώ Κάρτα ήχου (100% άξιζε τα λεφτά της ) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro δεν θυμάμαι πόσο αλλά νομίζω εκεί γύρο στα 150 DDR3 18 GB (2*4) OCZ reaper X cl8 (τις είχα πάρει γιατί διαφήμιζαν lifetime εγγύηση στο 1.8v λειτουργία μέσω OC το οποίο και εκμεταλλεύτηκα νομίζω στα 2000 τις έτρεχα ή 2200 ) 120 ευρώ killer nic NPU (γιατι όταν έτρωγα cheetos ενώ έπαιζα έπεφταν λίγο τα αντακλαστικά μου στο counter και έπρεπε να χαμηλώσω λίγο το latency για να μπορώ να συνεχίζω να σκοτώνω τα νούμπια με μαχαιράκι , ανούσια σχετικά αγορά όχι τζάμπα λεφτά αλλά ούτε και επένδυση.. η λογική ειναι ότι η onboard ethernet έτρωγε πόρους απο τον επεξεργαστή επίσης το driver της killer ήταν ντεμπέκ βελτιστοποιημένο να ξεχωρίζει πακέτα απο παιχνίδια σε σχέση με πχ torrents κτλ και έριχνε και απο εκει λίγο το όποιο jitter ή delay και τότε ειδικά ήμουν φουλ πειρατεία DC++ edonkey limewire utorrent κτλ ) η δικιά μου είχε τις ίδιες εξόδους αλλά και παθητική ψύξη αλλά δεν βρίσκω φωτό ίσως βγάλω πιο μετά γιατί νομίζω θυμάμαι που την έχω χώσει τεσπα νομίζω 120 ευρώ και αυτή. Bluray recorder LG me scribe πως λεγόταν και fancy πρόσοψη δεν θυμάμαι μοντέλο 180 ευρώ DVD recorder το πιο γρήγορο της αγοράς δεν θυμάμαι πόσο x16; αν ήταν παραπάνω τότε παραπάνω και τουλάχιστον x48 CD pioneer διάβαζε και bluray και αυτό κάπου στα 140 Τροφοδοτικό Thermaltake though power semi modular(πάλι τότε δεν ήταν συνηθισμένο+ sleeved καλώδια) 1200 watt και αυτό γύρω στα 160 ευρώ (σήμερα για αντίστοιχο wattage και ποιότητα θες 300++ ευρώ πάλι) 2x XFX 9800 GX2 Black Edition (η γρηγορότερη 9800 GX2 ) 850 ευρώ σύνολο. Ποντίκι πληκτρολόγιο Logitech MX 5500 Revolution Black Cordless 150 ευρώ Ηχεία logitech z5500 500 watt επικό value και δύναμη εχουν γίνει κάτι παρτάρες με αυτά 240 ευρώ Οθόνη δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά ήταν 24" (μεγάλη για την εποχή) samsung με την μεγαλύτερη αντίθεση και χαμηλότερο latency (τότε νομίζω ήταν 16ms ή 8 δεν θυμάμαι) για τα λεφτά της νομίζω έδωσα γύρω στα 200-240 ευρώ. Μιλάμε για αφρόκρεμα PC της εποχής 3100 ευρώ ΟΛΑ ΜΕΣΑ με ΔΥΟ flagship κάρτες γραφικών (που ήταν διπλές είχαν 2 πλακέτες δηλαδή quad SLi συνλικά) 5,1 ηχεία κάρτες επέκτασης κτλ Σήμερα για να κάνεις αντίστοιχα κορυφαίο σύστημα μόνο για το κουτί δεν σου φτάνουν πχ ΜΙΑ flagship (4090) έχει 2000 ευρώ... Και εγώ σου λέω χέσε το flagship μια 4080 super να πάρεις (όχι την πιο γαμάτι αλλά όχι και την πιο φθηνή inno 3d πες μια asus TUF 1300 ευρώ θα δώσεις μόνο εκει και έχει την σιμασία του αυτό γιατί αν ειναι να δώσεις 3Κ και να μην είσαι πλούσιος αλλιώς τα δίνεις για να πάρεις ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ .- (όπως τα αντικείμενα απο πάνω οκ με εξαίρεση τον επεξεργαστή που δεν ήταν extreme edition αλλά ήταν ψιλοβλακεία οι extreme edition γενικά και νομίζω όταν αγόρασα δεν είχε κιόλας quad core extreme edition αλλά ίσως δεν θυμάμαι καλά) Δηλαδή άλλο ειναι να τα σκάσεις χοντρά για 0 συμβιβασμούς και άλλο να τα σκάς χοντρά ΜΕ συμβιβασμούς. Έπειτα μια μητρική κορυφαία 400 ευρώ χαλαρά έχει και κοντά (ή και παραπάνω) απο 1000 πια... και υποτίθεται δεν χρειάζεσαι τόσα αξεσουαρ (πχ κάρτα φυσικής κάρτα ήχου bluray drives κτλ) και πάλι δεν θα σου φτάσουν αν βάλεις μια ψύκτρα της προκοπής και καμια μνήμη της προκοπής Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Dr_Pepper 1
dmamais7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ρε παιδες μια ερώτηση γιατί έχω χάσει λίγα επεισόδια . Η intel με τους Arrow Lake θα είναι μόνο σε ultra; Δεν θα ξαναβγάλει i σειρά ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα