giodoul Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ Δευτερη κοιλια της INTEL μετα το 2012-2013????Κατι δεν γινεται καλα ή να κατεβουν απο το καλαμι γιατι η AMD πλεον εδραιωθηκε!!!
patatasc Δημοσ. χθες στις 08:42 μμ Δημοσ. χθες στις 08:42 μμ 41 λεπτά πριν, korakios είπε ναι αλλά πόσα € διαφοράς είχε με τον αντίστοιχο intel ? Δεν θυμάμαι, αλλά δεν ήταν σημαντική διαφορά. Δεν είναι όμως δικό μου κριτήριο, μιλάμε για έναν υπολογιστή που πήγε 11.000 ευρώ. Αλλά το single core performance ήταν πολύ κακό. Να εκπαιδεύεις νευρωνικό δίκτυο και να περιμένεις τον επεξεργαστή, και η κάρτα να κάθεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 23 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 hour ago, korakios said: ναι αλλά πόσα € διαφοράς είχε με τον αντίστοιχο intel ? Threadripper 2920X (12c/24T) MSRP = 649$ (2018) Core i9 7920X (12c/24T) MSRP = 1189$ (2017) Core i9 10920X (12c/24T) MSRP = 689-700$ (2019) Μετά πέθανε το HEDT της Intel κι οι Threadripper έγιναν πανάκριβοι... 4
Painmaker Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στο Market-Share όμως ακόμα να την ξεπεράσει την Intel η AMD 😏
Seaside Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 4 hours ago, patatasc said: Ο πρώτος είναι ο 2920Χ, παρασύρθηκα από τα γραφόμενα της εποχής για την ταχύτητα, και αποδείχθηκε πολύ αργός επεξεργαστής. Πολύ κακός. Μετά δοκίμασα με έναν 5950Χ. Δεν ήταν κακός, αλλά συνοδευόταν από ένα ελαττωματικό chipset (X570). Δυστυχώς, το μηχάνημα το έχω ακόμα και σήμερα, και παραμένει ελαττωματικό (το X570 έχει σοβαρό θέμα διαμεταγωγής σε SATA). Και φυσικά, διαχρονικό πρόβλημα η πού χαμηλή ταχύτητα της μνήμης RAM, μόλις βάλεις το μέγιστο υποστηρίζομενο. Τι θέμα είχες ακριβώς στο X570 γιατί εγώ είχα 6 δίσκους πάνω και ειχα 180-210mb read και 200 write οταν έτρεχα EMBY Server σε 1000άρι δίκτυο. Ram 3600cl17 δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα. ως λειτουργία. Μιλάω για ASUS μητρική που το τελευταιο BIOS το έδωσε Δεκεμβριο του 2024. Και το συγκεκριμενο PC θα το δωσω να πάω σε AM5. Απροβλημάτιστο εντελώς. Ειχα και Fatality X370 και Χ470. Ποτέ δεν είχα θέμα με τα SATA. Αυτα τα είχα με 3200 μνήμες 13 hours ago, GiorgosT said: Ναι, η σειρά Arrow Lake είναι πράγματι για τα σκυλιά, αλλά μια εταιρεία σαν την AMD, θα έπρεπε να προσέχει τι εκφράσεις χρησιμοποιεί. Τα χρόνια των επιεικώς άθλιων Bulldozer δε θυμάμαι να βγαίνει εκπρόσωπος της Intel και να εκφράζεται έτσι. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ξαναλέω ότι οι Arrow Lake είναι καταφανέστατα μεγάλη αποτυχία. To ΑΜ3 με σωστή μητρική δουλευε. Εγω δεν είχα θεμα ουτε με 8320 ουτε με 8350. Αλλα ειχα 970 και 990 chipset σε καλές υλοποιήσεις. Μπορεί να ήταν κούφιοι απο θέμα επιδόσεων αλλά λειτουργούσαν μια χαρα με 1600/1866 μνήμες. Ουτε με Crosshair II ειχα θέματα με τους Phenom που έπαιζαν με τις τότε Dominator. Drivers και BIOS αυτά ήταν μονίμως τα προβλήματα. Μεχρι και FM2+ με 2133/2400 μνήμες με Α10 - 7800 δουλευαν κομπλε. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Seaside 1
GiorgosT Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 55 λεπτά πριν, Seaside είπε Τι θέμα είχες ακριβώς στο X570 γιατί εγώ είχα 6 δίσκους πάνω και ειχα 180-210mb read και 200 write οταν έτρεχα EMBY Server σε 1000άρι δίκτυο. Ram 3600cl17 δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα. ως λειτουργία. Μιλάω για ASUS μητρική που το τελευταιο BIOS το έδωσε Δεκεμβριο του 2024. Και το συγκεκριμενο PC θα το δωσω να πάω σε AM5. Απροβλημάτιστο εντελώς. Ειχα και Fatality X370 και Χ470. Ποτέ δεν είχα θέμα με τα SATA. Αυτα τα είχα με 3200 μνήμες To ΑΜ3 με σωστή μητρική δουλευε. Εγω δεν είχα θεμα ουτε με 8320 ουτε με 8350. Αλλα ειχα 970 και 990 chipset σε καλές υλοποιήσεις. Μπορεί να ήταν κούφιοι απο θέμα επιδόσεων αλλά λειτουργούσαν μια χαρα με 1600/1866 μνήμες. Ουτε με Crosshair II ειχα θέματα με τους Phenom που έπαιζαν με τις τότε Dominator. Drivers και BIOS αυτά ήταν μονίμως τα προβλήματα. Μεχρι και FM2+ με 2133/2400 μνήμες με Α10 - 7800 δουλευαν κομπλε. Δούλευαν, ναι, αλλά σε τι θερμοκρασίες και με τι απόδοση; Δεν ήταν τυχαίο ότι οι 8πύρηνοι AMD κόστιζαν 40% λιγότερο από τους 4πύρηνους Intel... Σαφώς και κάθε επεξεργαστής/μητρική είχε τον κατάλληλο ρόλο να επιτελέσει. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Όταν έχεις περάσει και εσύ φάση (και παρατεταμένη μάλιστα) που έβγαζες "απαίσιους" επεξεργαστές, καλό είναι να προσέχεις τι λέξεις επιλέγεις... Εξάλλου, έχω την αίσθηση ότι από τους Comet Lake και μετά, το vfm έχει περάσει και πάλι στους Intel, ίσως με εξαίρεση τη φάση που τον τελευταίο καιρό οι τιμές σε AM4 συστήματα είναι χώμα. 2
Seaside Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Οι FX ήθελαν καλό MOBO αλλιώς γεια σας. Αυτο είναι γνωστό. Οποιος αγόραζε 9370 και 9590 με μάπα μητρική έπρεπε να κάνει καλύτερη ερευνα ή να πήγαινε σε Intel. Πως να μην κόστιζαν ? Βάλε το optimization για τους Intel, βάλε την καραμέλα του single thread συν οτι τότε δεν υπήρχε και ιδιαιτερο multi core support. Ε λογικο είναι. Το ΑΜ4 θα μείνει στην ιστορία (μάλλον) ως το πιο τίμιο και αξιόπιστο socket. Μεγαλο support στα CPU αρκετά χρόνια, πολλές αναβαθμίσεις, συμβατότητα στα coolers, υποστήριξη και BIOS ακόμα και στις πιο άθλιες μητρικές. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Seaside 2
Eloy Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Ρε σεις, εδώ μέχρι κι ο Ολυμπιακός έχασε πρωταθλήματα κάποια χρόνια - δεν θα έχανε και η Ιντελ κάποια χρόνια την πρωτιά ?
patatasc Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 10 ώρες πριν, Seaside είπε Τι θέμα είχες ακριβώς στο X570 γιατί εγώ είχα 6 δίσκους πάνω και ειχα 180-210mb read και 200 write οταν έτρεχα EMBY Server σε 1000άρι δίκτυο. Ram 3600cl17 δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα. ως λειτουργία. Μιλάω για ASUS μητρική που το τελευταιο BIOS το έδωσε Δεκεμβριο του 2024. Η μητρική είναι η ROG Crosshair VIII Dark Hero, με 4*KHX3600C18D4/32GX , 2 sata 14GB & 2 sata 6TB, 1 sata sdd & 2 nvme. Οι 2 sata περιέχουν τόμους raid-1 (software). Τρέχουν πάνω 1 elastic search και 5-6 containers. Σέρνονται όλα. Θέλει το μηχάνημα 9+ λεπτά να κάνει reboot. Το elastic, περίπου 11 λεπτά να ξεκινήσει (!). Κρίμα τα 8 (!) sata ports.
LeonV12 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Θέλω τον καφέ μου μέτριο και την αλήθεια σκέτη. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από LeonV12
Seaside Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 5 hours ago, patatasc said: Η μητρική είναι η ROG Crosshair VIII Dark Hero, με 4*KHX3600C18D4/32GX , 2 sata 14GB & 2 sata 6TB, 1 sata sdd & 2 nvme. Οι 2 sata περιέχουν τόμους raid-1 (software). Τρέχουν πάνω 1 elastic search και 5-6 containers. Σέρνονται όλα. Θέλει το μηχάνημα 9+ λεπτά να κάνει reboot. Το elastic, περίπου 11 λεπτά να ξεκινήσει (!). Κρίμα τα 8 (!) sata ports. Νομίζω (κατ εμέ) οτι διάλεξες λαθος hardware για αυτο που θες να κάνεις απο τη στιγμή που το RAID σε software στους AMD δεν είναι οτι καλυτερο (εδω υπερέχουν ξεκάθαρα οι Intel σοφτγουερικά) και το συγκεκριμένο hardware είναι ΚΑΘΑΡΑ gaming oriented. ΙΣΩΣ σε ΑΜ5 που μπήκε (επιτέλους) υποστήριξη για RAID 5 να συμπεριφέρεται καλύτερα ή ταχύτερα τέτοιο setup μιας και είναι εντελώς διαφορετική πλατφόρμα. Σιγουρα θα περασε απο το μυαλό σου "α ειναι καλό mobo θα παιξει ωραία" γιατί το ίδιο λάθος εχω κάνει κι εγω. Για τέτοια κόλπα θες κατι πιο dedicated. Ξεχωριστό μηχάνημα, σοβαρό controller κτλπ. Supermicro, Tyan, Dedicated server, LSI κτλπ. Ναι είναι πολλά λ7 αλλά αυτά είναι φτιαγμένα για τέτοια χρήση. Δεν είναι θεμα "κακού" προιόντος ουτε κακών δίσκων ουτε κακού χρήστη. Εγω ΔΕΝ έτρεχα RAID γιατί ξέρω οτι είναι μάπα. Οι επιλογές ηταν ή NAS, ή ξεχωριστό μηχάνημα Η μεγάλο κουτί που να παίρνει 2 μητρικές. Κατέληξα να στήσω 2ο μηχάνημα. H Intel (επειδή κάποτε είχα και X48, Χ58, Χ79) 15 χρόνια και βάλε κοροιδευει δίνοντας τεχνολογίες με το σταγονόμετρο, αλλάζοντας 350 socket, πιπίλα το single performance, εχουμε το ThunderBolt (λες και ολη η αγορά επαιζε με ΤΒ οθόνες και εξωτερικες κάρτες) Μολις βγήκαν οι TR πήρε ξέρεις τί που έδινε 20 και 30 χιλιάδες εναν Xeon και κάπου ολα αυτά κούρασαν το consumer κομμάτι και μεγάλο μέρος της gaming κοινότητας. Με τους TR κέρδισε και μεγάλο μέρος σε ποιο business/industrial/prof εφαρμογές οπότε τώρα αντε γειά. Η cache που έχουν οι Ryzen αν ήταν σε Level 1-2 θα έτρεχε 87 μαραθώνιους η Intel να τους προλάβει. Θα έκαναν βέβαια διπλά λ7 τα CPU/APU γιατί η cache είναι πανάκριβη. Το γνωρίζουν αυτό γι αυτό και δεν το κάνουν τόσα χρόνια και οι 2 εταιρειες. Αλλα εμείς κολλάγαμε πάντα στο SuperPi σε ενα δέκατο του δευτερολέπτου, στο single thread, στην κατανάλωση και έτσι πάντα ήταν κακοί οι AMD για τους υπόλοιπους. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Seaside
Angelbreath4 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Στις 11/1/2025 στις 11:54 ΠΜ, atypicalcoder είπε AMD πονάς? τέτοιες κατινιές έκανε και η Samsung για μια περίοδο (έβγαλε και τρολλ διαφημίσεις) αλλά ακόμα πίσω παραμένει. Καλα εκανες και το εγραψες αυτο εδω. Θα το δει η AMD αμεσως!!
patatasc Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, Seaside είπε Νομίζω (κατ εμέ) οτι διάλεξες λαθος hardware για αυτο που θες να κάνεις απο τη στιγμή που το RAID σε software στους AMD δεν είναι οτι καλυτερο (εδω υπερέχουν ξεκάθαρα οι Intel σοφτγουερικά) και το συγκεκριμένο hardware είναι ΚΑΘΑΡΑ gaming oriented. Software raid εννοώ του Linux kernel. Η επιλογή της (πανάκριβης τότε) μητρικής έγινε επειδή δεν είχε ανεμιστηράκι το chipset. Και δευτερευόντως λόγω των πολλών sata εξόδων. Και ήταν μοντέλο που κυκλοφόρησε μαζί με τον επεξεργαστή, όχι μητρικές ήδη 2-3 χρονών. Το ότι η amd πούλαγε νέους επεξεργαστές το 2021 με chipset του 2019 έπρεπε να με είχε ανησυχήσει. Αλλά τα μαθήματα κοστίζουν.
Seaside Δημοσ. πριν από 17 λεπτά Δημοσ. πριν από 17 λεπτά (επεξεργασμένο) 1 hour ago, patatasc said: Software raid εννοώ του Linux kernel. Η επιλογή της (πανάκριβης τότε) μητρικής έγινε επειδή δεν είχε ανεμιστηράκι το chipset. Και δευτερευόντως λόγω των πολλών sata εξόδων. Και ήταν μοντέλο που κυκλοφόρησε μαζί με τον επεξεργαστή, όχι μητρικές ήδη 2-3 χρονών. Το ότι η amd πούλαγε νέους επεξεργαστές το 2021 με chipset του 2019 έπρεπε να με είχε ανησυχήσει. Αλλά τα μαθήματα κοστίζουν. Συμφωνω εν μέρει. Γιατι πρέπει να κάνουμε ερευνα αγοράς και εμείς μαζι με διερευνηση αναγκών. Και αυτες που είχαν ανεμιστηράκι βγηκαν bios με δυναμικο rpm control γιατι οντως εσπαγαν @@ Η X570 Velocita που ειχα ας πούμε και την άλλαξα με Strix. Το ελυσαν και στις 2 υλοποιησεις με BIOS Επεξ/σία πριν από 16 λεπτά από Seaside
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα