Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, laradoomed123 said:

"Απαίσιους";;

Ορολογία Ντόναλντ Τραμπ και από την ΑΜΔ;;

Εκτός κι αν κάποιου ο κόσμος του είναι τα Μαξ fps σε παιχνιδάκια, οι νέοι ιντελ είναι τουμπανοι.

Ελάχιστα καλύτεροι σε απόδοση (ή στα ίδια με τους προηγούμενους) αλλά με πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Εγώ όσους συναδέλφους ξέρω που θέλουν να αναβαθμίσουν για επεξεργασία εικόνας/βίντεο, πάλι σε ιντελ καταλήγουν (μετά από πολύ ψάξιμο).

και γω το μόνο που βλέπω είναι λίγο η κατανάλωση πιο μεγάλη , για αυτό αναρωτιέμαι. 

Τώρα δεν ξέρω και τι γίνεται με την αναβάθμιση, αν συνεχίζει δλδ η ιντελ να θες άλλο σόκετ ανά 2 χρόνια το οποίο είναι λίγο σπαστικό.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε

Καλά. Απαίσιοι δεν είναι. Απαίσιος ήτανε ο 1600x όταν βγήκε. Αλλα όταν αλάζεις αρχιτεκτονική έτσι γίνετε. Σιγουρα θέλουνε δουλεια ακόμα. Αυτό που είναι όντως απαίσιο είναι η τιμές στις οποίες τους πουλάνε.

ναι αλλά έδωσε χώμα τιμές με την 1η γενιά ryzen, τα 6c/12t που έδινε μια χαρά ήταν , τώρα , βασικά εδώ και καιρό , λόγω έλλειψη ανταγωνισμού τέλειωσε το vfm

4 ώρες πριν, patatasc είπε

Εγώ δεν το έχω πει, αλλά AMD δεν ξαναγωράζω, έχω καεί 2 φορές.

δλδ ? ποιες σειρές σε κάψανε ?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι αλλά έδωσε χώμα τιμές με την 1η γενιά ryzen, τα 6c/12t που έδινε μια χαρά ήταν , τώρα , βασικά εδώ και καιρό , λόγω έλλειψη ανταγωνισμού τέλειωσε το vfm

καλα μην τρελαθουμε κιολας μεχρι την 3000 σειρα η amd τον επινε κανονικα,ενας 8700Κ(350 ευρω) τους γλενταγε ολους στο gaming,απο την 5000 σειρα κ μετα αλλαξε το ολο θεμα κ οι amd εχουν παει τρενο την ιντελα.

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akiskar123 είπε

καλα μην τρελαθουμε κιολας μεχρι την 3000 σειρα η amd τον επινε κανονικα,ενας 8700Κ(350 ευρω) τους γλενταγε ολους στο gaming,απο την 5000 σειρα κ μετα αλλαξε το ολο θεμα κ οι amd εχουν παει τρενο την ιντελα.

για vmf αναφερόμουν . Ακόμα και εποχής FX ο 6300 ήταν καλύτερος απο το σπακάκι i3 που έδινε τότε

επίσης το gaming είναι μικρή μερίδα , η μεγάλη ζημιά έγινε απο τις εταιρίες που άλλαξαν σε AMD ... 3+ χρόνια βγαίνανε off της intel λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ethereum είπε

το συμβούλιο της Intel είναι τόσο τσατισμένο με τους πρώην διευθυντές Pat Gelsinger και David Zinser που τους ζητά να δώσουν πίσω τους μισθούς τριών χρόνων (207 εκατομμύρια ) ως αποζημίωση για τις ζημιές που έπαθαν , συμβολικό ποσό βέβαια αφού οι ζημιές ξεπερνούν τα 7 δις

ο λόγος ωστόσο δεν είναι η απόδοση των επεξεργαστών της ιντελ....μην δημιουργούμε εντυπώσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Πότε έγινε αυτό; Εγώ βλέπω ότι ο ανταγωνισμός είναι ποιος θα βγάλει το ακριβότερο προϊόν. Γενικώς, όχι μόνο επί του συγκεκριμένου. 

Παραμύθι είναι πως οι πολλοί παίκτες κρατάνε χαμηλά τις τιμές. Όλοι ξεκινούν ως λίγο πιο οικονομικές λύσεις και καταλήγουν να είναι μέρος του καρτέλ. 

kai ΜΟΝΟ οτι εχουμε gaming  buged pc  ενω μεχρι και το 2010 ηταν στην σφαιρα της φαντασιας... φτανει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι οτι κάποτε λέγαμε να παρουμε AMD γιατι ειναι πιο φτηνοι κτλπ. Και τώρα το παιχνίδι εχει γυρίσει ανάποδα για τα καλά.

Ειδικα στην τιμολόγηση της AM5 πλατφόρμας. Β850Μ 280 ευρώ ? Ωπα......είπαμε.

Επεξ/σία από Seaside
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, GiorgosT είπε

Ναι, η σειρά Arrow Lake είναι πράγματι για τα σκυλιά, αλλά μια εταιρεία σαν την AMD, θα έπρεπε να προσέχει τι εκφράσεις χρησιμοποιεί. 

Τα χρόνια των επιεικώς άθλιων Bulldozer δε θυμάμαι να βγαίνει εκπρόσωπος της Intel και να εκφράζεται έτσι. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ξαναλέω ότι οι Arrow Lake είναι καταφανέστατα μεγάλη αποτυχία.

1) Οι Bulldozer μπορεί να μην ήταν οι πιο γρήγοροι αλλά δεν ήταν επιεικώς άθλιοι ειδικά για την τιμή τους οι arrowlake νομίζω ειναι ακριβότεροι απο τους προηγούμενης γενιάς meteor lake, 

2) Οι Bulldozer ήταν γρηγορότεροι απο την προηγούμενη γενιά που αντικατέστησαν πχ ο 8100 ήταν πιο γρήγορος απο τον Phenom II  (πράγμα που δεν μπορείς να το πεις παντού για τους arrow lake σε σύγκριση με meteor lake ειδικά στο gaming ) 

3) Σήκωναν πολύ καλό OC (θυμάμαι στον δικό μου AMD 8350 να φτάνω πάνω απο 4,6 GHzstable με μια φθηνή μητρική και ψύξτρα αέρα και 2800 χαμηλού cl8 trident X Gskill  και πετούσε το μηχάνημα πολύ bang for buck. 

μια χαρά ήταν οι FX λοιπόν, απλά (ειδικά με μαμά ρολόγια) είχαν μια αδυναμία σε single core threads και λόγω του ότι κάθε 2 core μοιραζόταν ένα FPU (που ξεκίνησε το κράξιμο ότι ειναι "ψεύτικα" cores ότι νάναι.. το ότι είχαν 2 integer units ας πούμε για παράδειγμα γαργάρα)  + το φτωχό optimization της εποχής όσο αφορά το multithreading (αν θυμάστε τα παιχνίδια τότε με το ζόρι να εκμεταλλεύονταν 4 threads και πολλά ήταν τότε στο 1 με 2 ) το ίδιο και οι εφαρμογές κατέστησαν τους FX υποδεέστερες επιλογές όσο αφορά την σύγκριση flagship vs flaghship καθαρά απο θέμα επιδόσεων χωρίς να λάβουμε υπόψιν την τιμή. 

Οι arrowlake ειναι πιο ακριβοί απο την προηγούμενη γενιά αλλά και απο τους AMD ανώτερων επιδόσεων,  πιο αργοί σε gaming και απο AMD και απο προηγούμενη γενιά intel και βγάζουν και προβλήματα... 

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράματα το μόνο "κοινό" στοιχείο μεταξύ τους είναι ότι ειναι εμπορικές αποτυχίες αυτό όμως δεν τα κάνει ίσα και όμοια τα FX ήταν πολύ πιο κυριλέ επιλογή στην εποχή τους. 

57 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

kai ΜΟΝΟ οτι εχουμε gaming  buged pc  ενω μεχρι και το 2010 ηταν στην σφαιρα της φαντασιας... φτανει 

Κάτσε μισό τι εννοείς; 

Δεν διάβασα τα προηγούμενα οπότε αν κατάλαβα λάθος γράψε άκυρο. 

Αλλά αν λες ότι το 2010 δεν είχαμε budget pc για gaming και έχουμε σήμερα τότε δεν θα μπορούσες να εισαι πιο λάθος... σήμερα μια 1030 2gb κάνει 100ευρώ...  EKATO ΕΥΡΩ 

Εγώ θυμάμαι εποχές 2005 2010 να παίρνω αντίστοιχους βίντεο αντάπτερ που παίζουν και κάνα πακμαν (ότι ειναι η 1030 σήμερα) με μια βόλτα στην αγορά έτσι για να υπάρχουν σε περίπτωση που θέλω να δοκιμάσω κάτι ή χαλάσει καμιά καρτα γραφικών απο τα άλλα PC για να κάνω troubleshooting και τις αγόραζα με καμιά 15-20 ευρώ...  άντε 30-50 άν ήταν λιγο πιο gamery.. με 100 ευρώ έπαιρνες καλό  entry level τσιπάκι πχ 750 ti

Το flagship κάνει 2000+ ευρώ.... τότε το flaghsip έκανε γύρω στα 500 ευρώ (πχ 8800 ultra, 9800gx2. GTX 290 κ.α)  ή και πιο χαμηλά ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι κάθε χρόνο άλλαζε η σειρά οπότε το περσινό flagship το έβρισκες τουλάχιστον 100 ευρώ πιο κάτω αν όχι 200+ ανάλογα υλοποίηση εποχής κτλ σημερα κρατάνε 2,3 χρόνια οι γενιές στις ίδιες τιμές φυσικά ή και ακριβότερα 

To sweetspot ειναι στα 1000 ευρώ σήμερα τότε ήταν στα 250-350 (π GTX 4700 8800gt 9700 270 470 570 470 κτλ και ήσουν πολύ κοντά στο flag ship αλλά αρκετά πιο φθηνά, σήμερα με 250 ευρώ ζήτημα αν παίρνεις entry level προηγούμενης γενιάς (3050-3060) κάνει 300 ευρώ περίπου...

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.

Επιπεδο καφενειου οπως και τα cpu της που καιγονται για πλακα.
Εχει ο καιρος γυρισματα και θα μπουν παλι στην θεση τους τα πραγματα.

41 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

1) Οι Bulldozer μπορεί να μην ήταν οι πιο γρήγοροι αλλά δεν ήταν επιεικώς άθλιοι ειδικά για την τιμή τους οι arrowlake νομίζω ειναι ακριβότεροι απο τους προηγούμενης γενιάς meteor lake, 

2) Οι Bulldozer ήταν γρηγορότεροι απο την προηγούμενη γενιά που αντικατέστησαν πχ ο 8100 ήταν πιο γρήγορος απο τον Phenom II  (πράγμα που δεν μπορείς να το πεις παντού για τους arrow lake σε σύγκριση με meteor lake ειδικά στο gaming ) 

3) Σήκωναν πολύ καλό OC (θυμάμαι στον δικό μου AMD 8350 να φτάνω πάνω απο 4,6 GHzstable με μια φθηνή μητρική και ψύξτρα αέρα και 2800 χαμηλού cl8 trident X Gskill  και πετούσε το μηχάνημα πολύ bang for buck. 

μια χαρά ήταν οι FX λοιπόν, απλά (ειδικά με μαμά ρολόγια) είχαν μια αδυναμία σε single core threads και λόγω του ότι κάθε 2 core μοιραζόταν ένα FPU (που ξεκίνησε το κράξιμο ότι ειναι "ψεύτικα" cores ότι νάναι.. το ότι είχαν 2 integer units ας πούμε για παράδειγμα γαργάρα)  + το φτωχό optimization της εποχής όσο αφορά το multithreading (αν θυμάστε τα παιχνίδια τότε με το ζόρι να εκμεταλλεύονταν 4 threads και πολλά ήταν τότε στο 1 με 2 ) το ίδιο και οι εφαρμογές κατέστησαν τους FX υποδεέστερες επιλογές όσο αφορά την σύγκριση flagship vs flaghship καθαρά απο θέμα επιδόσεων χωρίς να λάβουμε υπόψιν την τιμή. 

Οι arrowlake ειναι πιο ακριβοί απο την προηγούμενη γενιά αλλά και απο τους AMD ανώτερων επιδόσεων,  πιο αργοί σε gaming και απο AMD και απο προηγούμενη γενιά intel και βγάζουν και προβλήματα... 

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράματα το μόνο "κοινό" στοιχείο μεταξύ τους είναι ότι ειναι εμπορικές αποτυχίες αυτό όμως δεν τα κάνει ίσα και όμοια τα FX ήταν πολύ πιο κυριλέ επιλογή στην εποχή τους. 

Κάτσε μισό τι εννοείς; 

Δεν διάβασα τα προηγούμενα οπότε αν κατάλαβα λάθος γράψε άκυρο. 

Αλλά αν λες ότι το 2010 δεν είχαμε budget pc για gaming και έχουμε σήμερα τότε δεν θα μπορούσες να εισαι πιο λάθος... σήμερα μια 1030 2gb κάνει 100ευρώ...  EKATO ΕΥΡΩ 

Εγώ θυμάμαι εποχές 2005 2010 να παίρνω αντίστοιχους βίντεο αντάπτερ που παίζουν και κάνα πακμαν (ότι ειναι η 1030 σήμερα) με μια βόλτα στην αγορά έτσι για να υπάρχουν σε περίπτωση που θέλω να δοκιμάσω κάτι ή χαλάσει καμιά καρτα γραφικών απο τα άλλα PC για να κάνω troubleshooting και τις αγόραζα με καμιά 15-20 ευρώ...  άντε 30-50 άν ήταν λιγο πιο gamery.. με 100 ευρώ έπαιρνες καλό  entry level τσιπάκι πχ 750 ti

Το flagship κάνει 2000+ ευρώ.... τότε το flaghsip έκανε γύρω στα 500 ευρώ (πχ 8800 ultra, 9800gx2. GTX 290 κ.α)  ή και πιο χαμηλά ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι κάθε χρόνο άλλαζε η σειρά οπότε το περσινό flagship το έβρισκες τουλάχιστον 100 ευρώ πιο κάτω αν όχι 200+ ανάλογα υλοποίηση εποχής κτλ σημερα κρατάνε 2,3 χρόνια οι γενιές στις ίδιες τιμές φυσικά ή και ακριβότερα 

To sweetspot ειναι στα 1000 ευρώ σήμερα τότε ήταν στα 250-350 (π GTX 4700 8800gt 9700 270 470 570 470 κτλ και ήσουν πολύ κοντά στο flag ship αλλά αρκετά πιο φθηνά, σήμερα με 250 ευρώ ζήτημα αν παίρνεις entry level προηγούμενης γενιάς (3050-3060) κάνει 300 ευρώ περίπου...

100 ευρω η 750ti?
150 160 ειχε στα ντουζενακια της το 2014 που πρωτοβγηκε και με υλοποιησεις ακομα πιο πανω, ασε που το 2010 δεν υπηρχε ουτε σαν ιδεα η 750.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Alxd1974 είπε

Επιπεδο καφενειου οπως και τα cpu της που καιγονται για πλακα.
Εχει ο καιρος γυρισματα και θα μπουν παλι στην θεση τους τα πραγματα.

100 ευρω η 750ti?
150 160 ειχε στα ντουζενακια της το 2014 που πρωτοβγηκε και με υλοποιησεις ακομα πιο πανω, ασε που το 2010 δεν υπηρχε ουτε σαν ιδεα η 750.

Δεν είπα συγκεκριμένα το 2010 να έπαιρνες 750 ti σε δεύτερο χρόνο είπα ότι με 100 ευρω έπαιρνες ένα καλό entry level τσιπάκι ΄ΌΠΩΣ η 750 τι (δηλαδή 250 τι 450 τι 550 τι κτλ ) ανάλογα την χρονιά και ναι μπορεί να είχε και με 150 αλλά έβρισκες και με 100 και με 80 βσικά αν ήταν low profile (τώρα τις χρεώνουν παραπάνω αν ειναι low profile λολ) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Ο πρώτος είναι ο 2920Χ, παρασύρθηκα από τα γραφόμενα της εποχής για την ταχύτητα, και αποδείχθηκε πολύ αργός επεξεργαστής. Πολύ κακός.

Μετά δοκίμασα με έναν 5950Χ. Δεν ήταν κακός, αλλά συνοδευόταν από ένα ελαττωματικό chipset (X570). Δυστυχώς, το μηχάνημα το έχω ακόμα και σήμερα, και παραμένει ελαττωματικό (το X570 έχει σοβαρό θέμα διαμεταγωγής σε SATA).

Και φυσικά, διαχρονικό πρόβλημα η πού χαμηλή ταχύτητα της μνήμης RAM, μόλις βάλεις το μέγιστο υποστηρίζομενο.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, patatasc είπε

Ο πρώτος είναι ο 2920Χ, παρασύρθηκα από τα γραφόμενα της εποχής για την ταχύτητα, και αποδείχθηκε πολύ αργός επεξεργαστής. Πολύ κακός.

ναι αλλά πόσα € διαφοράς είχε με τον αντίστοιχο intel ?

8 λεπτά πριν, patatasc είπε

Μετά δοκίμασα με έναν 5950Χ. Δεν ήταν κακός, αλλά συνοδευόταν από ένα ελαττωματικό chipset (X570). Δυστυχώς, το μηχάνημα το έχω ακόμα και σήμερα, και παραμένει ελαττωματικό (το X570 έχει σοβαρό θέμα διαμεταγωγής σε SATA).

δεν το γνώριζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...