Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Είδαμε και το δικό της που κάνει ένα χιλιάρικο....ρε άντε από δω!

Ετσι ειναι οι αγορές..

Θυμασαι οταν πρωτο βγήκαν οι ryzen 1700-1800  που κοστιζαν 350-500 ευρω

και το αντιπαλο δεος εκανε 1000-1200; 6900κ νομιζω..

Ε αυτά πληρωνει τωρα η ιντελ και τους ι3 2c/4t των 150+ ευρώ..

Με τοσο αρμεγμα 10τιας θα πρεπε να ναι μίλια μπροστά που συναγωνιζοταν τους fx

με το 1/2 σε ipc/sigle core κτλ.

Στρογγυλόκατσε  κατω απ το δεντρο και παρα κοιμήθηκε..

Δεν εβαλε ξυπνητήρι ομως και η χελωνίτσα(amd) την επιασε στον υπνο και

τερμάτισε πρώτη..

Και τωρα θα ρουφάει αίμα αυτη..

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.

Keanu Reeves Reaction GIF

Τι είπες τώρα φίλε! Η Mercedes θα αρχίσει τώρα με την BMW, H Apple με την Samsung και Η LG με την Sony...

Ζούμε σε ένα έπος που απλά δεν έχει γραφτεί ακόμα...

• Haha 2
Δημοσ.

Καλά. Απαίσιοι δεν είναι. Απαίσιος ήτανε ο 1600x όταν βγήκε. Αλλα όταν αλάζεις αρχιτεκτονική έτσι γίνετε. Σιγουρα θέλουνε δουλεια ακόμα. Αυτό που είναι όντως απαίσιο είναι η τιμές στις οποίες τους πουλάνε.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι τόσο χάλια οι ιντελ  ακόμα? Είχα πάρει όταν βγήκαν Ryzen 1700x για rendering κλπ γιατί ήμουν τότε με i5 2400 και οι ιντελ είχε τραγικές τιμές. 

Σταμάτησα να κάνω πολύ rendering και έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξω CPU αλλά τώρα είπα να τον αναβαθμίσω και έχω χάσει τελείως επαφή με τους νέους επεξεργαστές. 

Μπήκα λίγο έτσι πρόχειρα για μια πρώτη ματιά να δω μερικά reviews πχ techpowerup και βλέπω τους ιντελ μεγαλύτερα score σε multi threaded εφαρμογές.. στο ίδιο price range εννοείται

πχ 9900 Vs 14900 η 7900 Vs 14700

Επεξ/σία από ZahosDoganos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το συμβούλιο της Intel είναι τόσο τσατισμένο με τους πρώην διευθυντές Pat Gelsinger και David Zinser που τους ζητά να δώσουν πίσω τους μισθούς τριών χρόνων (207 εκατομμύρια ) ως αποζημίωση για τις ζημιές που έπαθαν , συμβολικό ποσό βέβαια αφού οι ζημιές ξεπερνούν τα 7 δις

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, ethereum said:

το συμβούλιο της Intel είναι τόσο τσατισμένο με τους πρώην διευθυντές Pat Gelsinger και David Zinser που τους ζητά να δώσουν πίσω τους μισθούς τριών χρόνων (207 εκατομμύρια ) ως αποζημίωση για τις ζημιές που έπαθαν , συμβολικό ποσό βέβαια αφού οι ζημιές ξεπερνούν τα 7 δις

Πηγή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ZahosDoganos είπε

Είναι τόσο χάλια οι ιντελ  ακόμα? Είχα πάρει όταν βγήκαν Ryzen 1700x για rendering κλπ γιατί ήμουν τότε με i5 2400 και οι ιντελ είχε τραγικές τιμές. 

Σταμάτησα να κάνω πολύ rendering και έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξω CPU αλλά τώρα είπα να τον αναβαθμίσω και έχω χάσει τελείως επαφή με τους νέους επεξεργαστές. 

Μπήκα λίγο έτσι πρόχειρα για μια πρώτη ματιά να δω μερικά reviews πχ techpowerup και βλέπω τους ιντελ μεγαλύτερα score σε multi threaded εφαρμογές.. στο ίδιο price range εννοείται

Οι Intel είναι πιο δυνατοί. Απλά προς το παρόν η AMD κερδίζει στο marketing και δεν κάθονται να το ψάξουν και έτσι πιάνονται πολλοί κορόιδα. Ακόμα και στο CPU Value κερδίζει η Intel. Γύρισε ο τροχός!

https://www.cpubenchmark.net/compare/6326vs6344/Intel-Ultra-7-265K-vs-AMD-Ryzen-7-9800X3D

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.

Αυτό που με τρομάζει με την Intel είναι ότι οι διευθυντές της δείχνουν να μην έχουν σωστή επιχειρησιακή νοοτροπία για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχει η εταιρία. Είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία με τους Lunar Lake που και καλό προϊόν ήταν, και ανταγωνιστικό, και καλές κριτικές πήρε από τους testers, και πήγαν και την έθαψαν μαλώνοντας με την TSMC και αποδεικνύοντας "αλαζονική συμπεριφορά" σύμφωνα με τον πρόεδρο της TSMC. Και αντί να βάλουν την μούρη τους κάτω και να πούνε "Ο.κ., θα τους δώσουμε όσα ζητάν προκειμένου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά που θα μας κρατήσει ψηλά" μαλώσανε μαζί τους (επιχειρηματική νοοτροπία του 1960-1970) και  πήγαν και ανακοίνωσαν τους νέους επεξεργαστές Core Ultra 200 πάλι με αρχιτεκτονική Arrow Lake, προφανώς τυπωμένους με την δική τους λιθογραφία των 10+ ενώ όλη η αγορά βοά για τα προβλήματά της. Δεν είναι καλά σημάδια αυτά. Δείχνει επιπολαιότητα, δείχνει πανικό, δείχνει υποτίμηση των ανταγωνιστών και της αγοράς, δείχνει ανωριμότητα. Το σημαντικότερο στοιχείο που χρειάζεται μια εταιρεία για να βγει από μια κρίση είναι αυτογνωσία, ψυχραιμία και ευελιξία. Και η Intel με αυτά που κάνει δεν δείχνει να τα διαθέτει. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

AMD πονάς?

τέτοιες κατινιές έκανε και η Samsung για μια περίοδο (έβγαλε και τρολλ διαφημίσεις) αλλά ακόμα πίσω παραμένει.

Ναι φτιάχνει οθόνες για iphone και εξαρτήματα για τις υπόλοιπες. Κλαίνε στην Samsung και έχει επηρεαστεί και η Βόρειο Κορέα και η Νότια.  Άσε που οι μέτοχοι σε όλες είναι ίδιοι.  Άστα να πάνε 

3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

AMD πονάς?

τέτοιες κατινιές έκανε και η Samsung για μια περίοδο (έβγαλε και τρολλ διαφημίσεις) αλλά ακόμα πίσω παραμένει.

Ναι φτιάχνει οθόνες για iphone και εξαρτήματα για τις υπόλοιπες. Κλαίνε στην Samsung και έχει επηρεαστεί και η Βόρειο Κορέα και η Νότια.  Άσε που οι μέτοχοι σε όλες είναι ίδιοι.  Άστα να πάνε 

Δημοσ.

Εγω παλι Ιντελ θα επαιρνα παντως, μακρια απο οτιδηποτε AMD. Ας εχω 220 frames αντι για 260 στα παιχνιδια δεν εγινε και τιποτα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

"Απαίσιους";;

Ορολογία Ντόναλντ Τραμπ και από την ΑΜΔ;;

2 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Εκτός κι αν κάποιου ο κόσμος του είναι τα Μαξ fps σε παιχνιδάκια, οι νέοι ιντελ είναι τουμπανοι.

Ελάχιστα καλύτεροι σε απόδοση (ή στα ίδια με τους προηγούμενους) αλλά με πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Εγώ όσους συναδέλφους ξέρω που θέλουν να αναβαθμίσουν για επεξεργασία εικόνας/βίντεο, πάλι σε ιντελ καταλήγουν (μετά από πολύ ψάξιμο).

• Confused 2
Δημοσ.

Αυτό που κατέστρεψε την Ιντελ ήταν τα τσιπάκια που έβγαλε 2 γενιών πριν και ενώ καιγόταν έκανε την πάπια .

Σε συνδυασμό με οτι δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο στην τωρινή γενιά όπου έδωσε έμφαση (διόρθωση) στην κατανάλωση ήταν αναμενόμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...