Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD επιτίθεται στην Intel, με τον εκτελεστικό της Frank Azor να χαρακτηρίζει τους επεξεργαστές Arrow Lake της Intel ως "απαίσιους" εν μέσω ελλείψεων των X3D επεξεργαστών.

Σύμφωνα με το Tom's Hardware, μια απροσδόκητη διαμάχη ξέσπασε στον κόσμο των επεξεργαστών, με τον εκτελεστικό της AMD Frank Azor να επικρίνει ανοιχτά την Intel, χαρακτηρίζοντας τη σειρά επεξεργαστών Arrow Lake ως "απαίσια". Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την τρέχουσα έλλειψη των δημοφιλών επεξεργαστών X3D της AMD.

Όπως αναφέρει το Tom's Hardware, η AMD παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης ότι δεν είχε προβλέψει την τόσο υψηλή ζήτηση για τους επεξεργαστές της. Συγκεκριμένα, ο Azor δήλωσε: "Γνωρίζαμε ότι φτιάξαμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Δεν γνωρίζαμε ότι ο ανταγωνιστής είχε φτιάξει ένα απαίσιο, οπότε η ζήτηση ήταν λίγο υψηλότερη από ό,τι είχαμε προβλέψει."

Το PC World μεταδίδει ότι ο David McAfee, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος Client Channel Business της AMD, επιβεβαίωσε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας τόσο για τους επεξεργαστές 7000X3D όσο και για τους 9000X3D, τονίζοντας ότι η ζήτηση για τους 9800X3D και 7800X3D είναι "πρωτοφανής".

Με βάση στοιχεία που δημοσίευσε ο χρήστης @TechEpiphanyYT στο X, δεδομένα από το γερμανικό κατάστημα Mindfactory δείχνουν ότι την πρώτη εβδομάδα του 2025, η AMD πούλησε συνολικά 8.830 επεξεργαστές, ενώ η Intel μόλις 435 μονάδες. Η AMD κυριαρχεί με μερίδιο αγοράς άνω του 95%, έχοντας εκπληρώσει παραγγελίες 5.000 μονάδων Ryzen 7 9800X3D σε μία μόνο εβδομάδα.

Η AMD διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι συνεργάζεται στενά με την TSMC για την αύξηση των όγκων παραγωγής και την αντιμετώπιση των ελλείψεων. Η Intel, από την πλευρά της, δεν έχει απαντήσει άμεσα στους ισχυρισμούς της AMD, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει κριτική για τις καθυστερήσεις στην παραγωγή της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Καλό κάνει ο ανταγωνισμός ... αρκεί  να ρίχνει τις τιμές

καλό είναι και το beef , χρειάζεται ...

• Thanks 2
Δημοσ.

Αυτη ειναι η κλασσική AMD, μιλάει σωστα για τα προϊόντα των ανταγωνιστών αλλα οταν αφορα τα δικά της γραφει.... παραμύθια του Αισώπου 😁

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Καλό κάνει ο ανταγωνισμός ... αρκεί  να ρίχνει τις τιμές

καλό είναι και το beef , χρειάζεται ...

Πότε έγινε αυτό; Εγώ βλέπω ότι ο ανταγωνισμός είναι ποιος θα βγάλει το ακριβότερο προϊόν. Γενικώς, όχι μόνο επί του συγκεκριμένου. 

Παραμύθι είναι πως οι πολλοί παίκτες κρατάνε χαμηλά τις τιμές. Όλοι ξεκινούν ως λίγο πιο οικονομικές λύσεις και καταλήγουν να είναι μέρος του καρτέλ. 

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μπερδευτεί τόσο με την intel που εάν θέλω επεξεργαστή επιλέγω αυτόματα AMD χωρίς καν να δω τι έχει να προσφέρει η intel. Τόσο πολύ έχουν αυτο-αποκλειστεί με τα λάθη που κάνουν. Ο τελευταίος intel υπολογιστής μου είναι του 2017, από εκεί και πέρα έχω κάνει άλλους τρεις υπολογιστές για τις ανάγκες της εργασίας μου και είναι όλοι AMD.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε

Που πήγαν όλοι αυτοί που λέγανε "ποτέ ξανά ΑΜΔ" ; 😋

Εγώ δεν το έχω πει, αλλά AMD δεν ξαναγωράζω, έχω καεί 2 φορές.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ πάλι έχω μπερδευτεί τόσο με την intel που εάν θέλω επεξεργαστή επιλέγω αυτόματα AMD χωρίς καν να δω τι έχει να προσφέρει η intel. Τόσο πολύ έχουν αυτο-αποκλειστεί με τα λάθη που κάνουν. Ο τελευταίος intel υπολογιστής μου είναι του 2017, από εκεί και πέρα έχω κάνει άλλους τρεις υπολογιστές για τις ανάγκες της εργασίας μου και είναι όλοι AMD.

Και πολύ καλά έκανες!!!

image.jpeg.0ecf1f19b3c8f869eaf26a28c561ed3c.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, ZELOMOTH said:

Και πολύ καλά έκανες!!!

image.jpeg.0ecf1f19b3c8f869eaf26a28c561ed3c.jpeg

12-πύρηνος 3900x, 16-πύρηνος 5950x και 24-πύρηνος Threadripper 3960x... αυτές είναι οι ανάγκες μου, η intel με τους p-cores και e-cores δεν ξέρω τι προσπαθεί να πετύχει.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...