Huntsman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Γεια σε όλους! Μόλις ολοκλήρωσα το build ενός νέου συστήματος με επεξεργαστή Ryzen 7 7700, μητρική ASROCK B650M-H/M.2+ και μνήμη RAM 16GB (2x8GB) DDR5 στα 5600MHz (CL40). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω αφορά την απόδοση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Έχω ρυθμίσει τη RAM στα 5600MHz και έχω δώσει 4GB RAM στην iGPU. Παρόλο που το Valorant αναφέρει ότι φτάνει πάνω από 140fps, το παιχνίδι φαίνεται να τρέχει σε 15fps. Όταν όμως δίνω 8GB RAM στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, το παιχνίδι παίζει κανονικά. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μου φαίνεται υπερβολικό να χρειάζονται 8GB RAM για να παίξει σωστά. Έχω δει αρκετά βίντεο που δείχνουν ότι ακόμη και με 2GB RAM τα παιχνίδια τρέχουν πάνω από 30fps, σε απαιτητικούς τίτλους με low γραφικά. Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1
TopCLR Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Εσένα το Valorant σε ενδιαφέρει ή τα άλλα παιχνίδια; Που βλέπεις τα 140fps στο Valorant; Ο τύπος σε αυτό το βίντεο πάντως έχει "δώσει" 8GB στην ενσωματωμένη του Ryzen 7 7700! 2 1
@topos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 8 hours ago, Huntsman said: Γεια σε όλους! Μόλις ολοκλήρωσα το build ενός νέου συστήματος με επεξεργαστή Ryzen 7 7700, μητρική ASROCK B650M-H/M.2+ και μνήμη RAM 16GB (2x8GB) DDR5 στα 5600MHz (CL40). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω αφορά την απόδοση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Έχω ρυθμίσει τη RAM στα 5600MHz και έχω δώσει 4GB RAM στην iGPU. Παρόλο που το Valorant αναφέρει ότι φτάνει πάνω από 140fps, το παιχνίδι φαίνεται να τρέχει σε 15fps. Όταν όμως δίνω 8GB RAM στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, το παιχνίδι παίζει κανονικά. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μου φαίνεται υπερβολικό να χρειάζονται 8GB RAM για να παίξει σωστά. Έχω δει αρκετά βίντεο που δείχνουν ότι ακόμη και με 2GB RAM τα παιχνίδια τρέχουν πάνω από 30fps, σε απαιτητικούς τίτλους με low γραφικά. Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Τι (vram/ram) utilization έχει η igpu στο task manager όταν παίζεις το παιχνίδι?
Huntsman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Η μέτρηση στα FPS ήταν από το ίδιο το παιχνίδι, χωρίς έξτρα πρόγραμμα. Τώρα έκανα ξανά τεστ, και φαίνεται να τρέχει κανονικά, δεν έκανα καμία ρύθμιση ή αλλαγή, απλά είχα σβήσει το PC για να το δω από την επόμενη μέρα. Ήταν στα 4GB που το είχα αφήσει από το προηγούμενο βράδυ. Περίεργα πράγματα. Λέτε να το ξανά κάνει; το PC είναι 1 ημέρας και όσες επανεκκινήσεις και να είχα κάνει, λόγω drivers κλπ. δεν άλλαζε τίποτα. Λέτε να έφταιγε που έκανα stress test και μετά ξεκίνησα επιτόπου το παιχνίδι για να δω πως τρέχει; αυτό όμως γιατί να το επηρεάσει εφόσον οι θερμοκρασίες ήταν καλές; Update: Έκανα μια επανεκκίνηση, και ξανά παίζει όπως πριν. Πάλι σαν να τρέχει με 20fps. Δεν βγάζει κανένα νόημα από την στιγμή που θερμοκρασίες είναι καλές. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από Huntsman
@topos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 6 hours ago, Huntsman said: Η μέτρηση στα FPS ήταν από το ίδιο το παιχνίδι, χωρίς έξτρα πρόγραμμα. Τώρα έκανα ξανά τεστ, και φαίνεται να τρέχει κανονικά, δεν έκανα καμία ρύθμιση ή αλλαγή, απλά είχα σβήσει το PC για να το δω από την επόμενη μέρα. Ήταν στα 4GB που το είχα αφήσει από το προηγούμενο βράδυ. Περίεργα πράγματα. Λέτε να το ξανά κάνει; το PC είναι 1 ημέρας και όσες επανεκκινήσεις και να είχα κάνει, λόγω drivers κλπ. δεν άλλαζε τίποτα. Λέτε να έφταιγε που έκανα stress test και μετά ξεκίνησα επιτόπου το παιχνίδι για να δω πως τρέχει; αυτό όμως γιατί να το επηρεάσει εφόσον οι θερμοκρασίες ήταν καλές; Update: Έκανα μια επανεκκίνηση, και ξανά παίζει όπως πριν. Πάλι σαν να τρέχει με 20fps. Δεν βγάζει κανένα νόημα από την στιγμή που θερμοκρασίες είναι καλές. Οι θερμοκρασίες δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα με τη igpu(ειδικά τώρα το χειμώνα). Τώρα κάτι μπερδεμένο όντως παίζει με την μνήμη γιατί δεν δείχνει να χρησιμοποιεί πάνω από 2gb(το οποίο για να είμαι ειλικρινής το βρίσκω κάπως ύποπτο το ακριβός "2gb"). Εάν ανοίξεις παράλληλα 2-3 4k video στο YouTube ανεβαίνει η μένει σταθερό στο 2gb? Spoiler Πάντως έπρεπε να είχες βάλει 32gb σε καινούργιο μηχάνημα ειδικά εφόσων δουλεύεις την igpu.16gb είναι αρκετα περιοριστικά και θα σε μπερδέψει εάν θέλεις να προσθέσεις επιπλέον ram στο μελλον H δική μου igpu(7900x) πάντως γρήγορα πιάνει το 1,5-2gb χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από desktop και κανένα video στο YouTube με 2 οθόνες(4κ+2κ) -για editing έχω την 3060- 1
Huntsman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, @topos είπε Οι θερμοκρασίες δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα με τη igpu(ειδικά τώρα το χειμώνα). Τώρα κάτι μπερδεμένο όντως παίζει με την μνήμη γιατί δεν δείχνει να χρησιμοποιεί πάνω από 2gb(το οποίο για να είμαι ειλικρινής το βρίσκω κάπως ύποπτο το ακριβός "2gb"). Εάν ανοίξεις παράλληλα 2-3 4k video στο YouTube ανεβαίνει η μένει σταθερό στο 2gb? Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πάντως έπρεπε να είχες βάλει 32gb σε καινούργιο μηχάνημα ειδικά εφόσων δουλεύεις την igpu.16gb είναι αρκετα περιοριστικά και θα σε μπερδέψει εάν θέλεις να προσθέσεις επιπλέον ram στο μελλον H δική μου igpu(7900x) πάντως γρήγορα πιάνει το 1,5-2gb χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από desktop και κανένα video στο YouTube με 2 οθόνες(4κ+2κ) -για editing έχω την 3060- Έβγαλα τις μνήμες ram και τις γύρισα αντίστροφα τις θέσεις, τις πίεσα έντονα για να δω μήπως δεν είχαν κουμπώσει τέλεια και δεν το ξανά έκανε, τώρα θα δείξει ο χρόνος. Θα επανέλθω αν χρειαστεί, και ίσως κάνω όλα τα BIOS Update. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από Huntsman
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα