Προς το περιεχόμενο

Oppo Find x8 Pro vs Oneplus 13

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Giorgos17589,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.Μέχρι τέλος του μήνα θα βρεθώ με αυτές τις συσκευές σφραγισμένες και πρέπει να κρατήσω την μια και να δώσω την άλλη... Θα ήθελα την γνώμη σας.Το κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι η οθόνη (πιο πολύ για multimedia χρήση το θέλω,βίντεο ταινίες κλπ) όσο το δυνατόν καλύτερη,μετά οι κάμερες και τέλος η αυτονομία(νομίζω ίδια είναι πάνω κάτω) ... Εννοείται θα ήθελα να παίρνει και συχνά ενημερώσεις... Μέχρι τώρα η εμπειρία μου με κινητά(εννοώ να μου αρέσουν σαν τηλέφωνα και λογισμικό και να τα κρατήσω καιρό όχι 1-2 μέρες) είναι με Xiaomi και Samsung (τωρινή συσκευή Poco X6 Pro) και η αλήθεια είναι ότι την οθόνη του S24 Ultra που πέρασε λίγες μέρες από τα χέρια μου δεν θα το βρω λογικά κάπου...Τι θα κρατούσατε από τα 2;

Επεξ/σία από George6633
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρουσες απόψεις,είναι παρόμοια κινητά οπότε ποιο δύσκολη η σύγκριση και τα συμπεράσματα που έβγαλα ως τώρα είναι ότι η οθόνη που έχω ως πρώτο κριτήριο είναι καλύτερη στο Oneplus,οι κάμερες δείχνουν να είναι καλύτερες στο Oppo και τέλος η αυτονομία αν ισχύει η παρακάτω εικόνα,είναι καλύτερη για τα δικά μου δεδομένα στο Oneplus μιας και παιχνίδια δεν παίζω...Απο την άλλη 5 χρόνια αναβάθμιση android είναι σημαντικό και ο σχεδιασμός μου αρέσει περισσότερο στο oppo... Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις,θα ήθελα να έχω καλύτερη κάμερα μιας και ασχολούμαι και επαγγελματικα με αυτό το κομμάτι αλλά χωρίς να θυσιάσω οθόνη και μπαταρία... 

Με απλά λόγια 

Μπαταρία,Οθόνη =Oneplus 

Κάμερες,αναβαθμίσεις android=Oppo

Άρα θεωρητικά θα έπρεπε να είχα ήδη κλείσει στο Oneplus,αλλά μιας και έχω τον χρόνο θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη. 

Βέβαια θα ήθελα να μάθω και πως υπολογίζονται οι 4 αναβαθμίσεις και από που αρχίζουν γιατί το κινητό όταν βγήκε στην Κίνα είχε android 14 αν δεν κάνω λάθος..

Screenshot_2025-01-11-04-13-09-145_com.android.chrome-edit.jpg

Επεξ/σία από George6633
Δημοσ.

Γενικά για την υποστήριξη σε κάθε συσκευή , γράφονται διάφορα αν ψαξεις ,αλλα πρέπει αρχικά να αφορά και την χώρα που προορίζεται αρχικά για πώληση .

Η Οneplus κατά μέσο όρο δίνει άστατα security updates ,κάθε 2-4 μήνες . Η Οppo δίνει πιο συχνά με ενημερώσεις λογισμικού, βελτιώσεις γενικού επιπέδου για το κινητό αλλά μόνο σε αυτή την κατηγορία συσκευών.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θα κοίταζα σε Oppo/Vivo μεριά μόνο αν με ενδιέφερε πάνω από όλα η κάμερα.

Το λέω αυτό γιατί γενικά δεν γνωρίζω τι παίζει με υποστήριξη στην Ελλάδα για Oppo συσκευές(δεν πρεπει να υπαρχει αντιπροοσωπεια).

Το Oneplus ειναι πιο ασφαλης ας το πουμε επιλογη σε αυτό ,και αν δεν κάνω λάθος ειναι και αισθητά φθηνότερο με διαφορα promotion που παιζουν λόγω νεας κυκλοφορίας.

Και σε μεταπώληση τα oneplus έχουν λίγο παραπάνω ζήτηση που για ορισμένους παίζει και αυτό ρόλο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ κοντά γενικά σε χαρακτηριστικά και στα τρία που σε ενδιαφέρουν. Λογο του πρώτου που σε ενδιαφέρει περισσότερο (οθόνη) και εφόσον είναι για Ελλάδα και θέλεις να το κρατήσεις καιρό θα προτιμούσα το oneplus 13. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους,μάλλον θα κρατήσω το Oneplus σαν πιο safe επιλογή μιας και έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για παν ενδεχόμενο και η οθόνη φαίνεται να είναι λίγο καλύτερη.Για τις κάμερες θα είναι αναβάθμιση όποιο και να κρατήσω αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα γιατί δεν έχω δουλέψει καμία από τις δύο εταιρείες(έστω και αν πρόκειται για αδέρφια αν μπορώ να το πω έτσι).Ειμαι στο 70-30 ως τώρα υπέρ του Oneplus.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oppo πουλάνε όλες οι μεγάλες αλυσίδες επίσημα ,οπότε υποστήριξη υπάρχει..

To επίσημο service είναι η smartec  https://smartec.gr/gr.php

Υπάρχει και σελίδα της εταιρίας για επικοινωνία https://support.oppo.com/gr/

Επεξ/σία από Fotia
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν το ήξερα αυτό,σ ευχαριστώ... Από το συγκριτικό πιο πάνω δείχνει να χάνει αρκετά την αυτονομία σε πλοήγηση και Youtube κάτι μου ενδιαφέρει και κερδίζει στα παιχνίδια (δεν παίζω).Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη η απόφαση αλλά κλείνω προς το Oneplus ακόμα.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η oppo είναι η μαμα εταιρια της oneplus... Παντα τα oppo ειναι ενα τσακ καλυτερα απο τα αντίστοιχα oneplus... Επισης σερβις έχουν και οι δυο στην smartec με την προϋπόθεση να ειναι ευρωπαικα μοντελα... Δλδ αν πχ το oneplus ειναι απο κινα και του εχουν περασμενη global rom.. Ξεχνα την εγγύηση... Στο λεω γιατι εχω κανει ακριβώς το ιδιο με oneplus 8 pro... Και εβγαλε πρασινη γραμμη η οθονη και δν το αναλαμβάνουν πουθενα.. Μ λενε πίσω Κίνα... Ουτε για αλλαγη μπαταρίας π ειχα ρωτησει προπερσι.. Τπτ.. Αν ειναι απο κινα απλα ξεχνα το oneplus γιατι δν θα χεις εγγυηση πουθενα στην Ευρώπη. Οσον αφορα το oppo... Τωρα εχω oppo find x5 pro αλλα το χα παρει απο πλαισιο οποτε δν εχω ψαχτει με εγγυησεις κλπ αν ηταν απο κινα.. Και σχετικα. Παμε τωρα σε αυτα που ρωτας... Τα κινητα εχουν ΟΛΟΙΔΙΑ οθονη... Δες στο gsmarena.. Η στο kimovil... Ειναι η ιδια οθονη και στα δυο.. Αδελφες εταιρίες αλλωστε.. Και το oneplus 8 pro ειχε ολοιδια με το oppo find x2 pro.. Και το x5 pro που εχω ολοιδια με oneplus 10 pro και oneplus 11...ειναι ίδιες.. Οποτε βγαζεις την οθονη απ τη μεση... Καμερες παντα να ξέρεις ειναι ενα ελαχιστο καλυτερες στα oppo... Συν οτι το x8 pro εχει και δευτερο τηλεφακο που δν εχει το oneplus... Αρα παει στο oppo αυτο... Μπαταρια δν εχουν διαφορα.. Ειδες κι εσυ απο οτι ειδα..αρα ιδια.. Επεξεργαστη το ενα εχει τον τοπ snapdragon και το αλλο τον top mediatek... Ελαχιστη διαφορα υπερ του snapdragon (oneplus) που ομως δν θα την καταλαβεις ΠΟΤΕ.. Ουτε σε παιχνιδια τπτ.. Ποτε.. Ειναι και τα δυο κορυφαια... Σχεδιαση είναι υποκειμενικό.. Εμενα μ αρεσει καλυτερα το oppo... Ip rating κλπ ειναι τα ιδια... Αναβαθμισεις αντροιντ ειναι λιγο πιο safe το oppo απο προσωπική εμπειρία.. Οτι στο oneplus 8 pro πολλες φορες είχα θεματακια με updates.. Να χει κανα bug κλπ... Το οποιο συνηθως τ εφτιαχναν με επόμενο... Ενω στο oppo ποτε κανενα προβλημα. Εν ολιγης οπως κανω εμφανες εγω θα κρατουσα το oppo.. Αν και τα δυο ειναι ευρωπαϊκά... Το oppo εννοειται αν ειναι απο κινα το oneplus.. Αν ειναι και τα δυο.. Δν ξερω.. Το oppo παλι... Αν τωρα τ oneplus είναι ευρωπαϊκό και το oppo κινέζικο που δν παιζει γιατι η oppo δν αλλαζει ρομ οπως η oneplus... Τοτε το oneplus θα κρατουσα. Οποιο και να κρατησεις θα εισαι ευχαριστημενος φουλ θεωρητικα!! 

Επεξ/σία από Giorgos17589
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Giorgos17589 είπε

Η oppo είναι η μαμα εταιρια της oneplus... Παντα τα oppo ειναι ενα τσακ καλυτερα απο τα αντίστοιχα oneplus... Επισης σερβις έχουν και οι δυο στην smartec με την προϋπόθεση να ειναι ευρωπαικα μοντελα... Δλδ αν πχ το oneplus ειναι απο κινα και του εχουν περασμενη global rom.. Ξεχνα την εγγύηση... Στο λεω γιατι εχω κανει ακριβώς το ιδιο με oneplus 8 pro... Και εβγαλε πρασινη γραμμη η οθονη και δν το αναλαμβάνουν πουθενα.. Μ λενε πίσω Κίνα... Ουτε για αλλαγη μπαταρίας π ειχα ρωτησει προπερσι.. Τπτ.. Αν ειναι απο κινα απλα ξεχνα το oneplus γιατι δν θα χεις εγγυηση πουθενα στην Ευρώπη. Οσον αφορα το oppo... Τωρα εχω oppo find x5 pro αλλα το χα παρει απο πλαισιο οποτε δν εχω ψαχτει με εγγυησεις κλπ αν ηταν απο κινα.. Και σχετικα. Παμε τωρα σε αυτα που ρωτας... Τα κινητα εχουν ΟΛΟΙΔΙΑ οθονη... Δες στο gsmarena.. Η στο kimovil... Ειναι η ιδια οθονη και στα δυο.. Αδελφες εταιρίες αλλωστε.. Και το oneplus 8 pro ειχε ολοιδια με το oppo find x2 pro.. Και το x5 pro που εχω ολοιδια με oneplus 10 pro και oneplus 11...ειναι ίδιες.. Οποτε βγαζεις την οθονη απ τη μεση... Καμερες παντα να ξέρεις ειναι ενα ελαχιστο καλυτερες στα oppo... Συν οτι το x8 pro εχει και δευτερο τηλεφακο που δν εχει το oneplus... Αρα παει στο oppo αυτο... Μπαταρια δν εχουν διαφορα.. Ειδες κι εσυ απο οτι ειδα..αρα ιδια.. Επεξεργαστη το ενα εχει τον τοπ snapdragon και το αλλο τον top mediatek... Ελαχιστη διαφορα υπερ του snapdragon (oneplus) που ομως δν θα την καταλαβεις ΠΟΤΕ.. Ουτε σε παιχνιδια τπτ.. Ποτε.. Ειναι και τα δυο κορυφαια... Σχεδιαση είναι υποκειμενικό.. Εμενα μ αρεσει καλυτερα το oppo... Ip rating κλπ ειναι τα ιδια... Αναβαθμισεις αντροιντ ειναι λιγο πιο safe το oppo απο προσωπική εμπειρία.. Οτι στο oneplus 8 pro πολλες φορες είχα θεματακια με updates.. Να χει κανα bug κλπ... Το οποιο συνηθως τ εφτιαχναν με επόμενο... Ενω στο oppo ποτε κανενα προβλημα. Εν ολιγης οπως κανω εμφανες εγω θα κρατουσα το oppo.. Αν και τα δυο ειναι ευρωπαϊκά... Το oppo εννοειται αν ειναι απο κινα το oneplus.. Αν ειναι και τα δυο.. Δν ξερω.. Το oppo παλι... Αν τωρα τ oneplus είναι ευρωπαϊκό και το oppo κινέζικο που δν παιζει γιατι η oppo δν αλλαζει ρομ οπως η oneplus... Τοτε το oneplus θα κρατουσα. Οποιο και να κρατησεις θα εισαι ευχαριστημενος φουλ θεωρητικα!! 

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για αυτή την αναλυτική απάντηση η οποία σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά στην τελική απόφαση.. Είναι και τα δύο από αλυσίδες (πλαίσιο και Κωτσοβολο) το oppo με δώρο καλά ακουστικά το oneplus με το ρολόι.Οσον αφορά την οθόνη το λέω γιατί είδα διαφορετική ανάλυση και κάπου γράφουν 1.5κ και το Oneplus 2k.Τωρα έχω το poco X6 pro 1,5k οθόνη και πιο πριν είχα για λίγο το S24 Ultra και εντάξει πάντα θα μου λείπει η οθόνη της Samsung γιαυτό μεταξύ των δύο κοιτάω ποια έχει μεγαλύτερη ανάλυση... Προφανώς παίζουν και άλλα ρόλο,τι πάνελ είναι ποιας εταιρίας κλπ.. Οσον αφορά την μπαταρία είδα ότι το oppo χανει ώρες σε όλους τους συνδυασμούς πλην Gaming που αντέχει παραπάνω (δεν παίζω παιχνίδια) και επειδή με το HyperOs και τα 5000mAh του poco έχω απηυδήσει γιατί το βάζω δύο φορές την μέρα για φόρτιση (χρησιμοποιώ τα τηλέφωνα για ταινίες,βίντεο,τηλέφωνα πιο πολύ και τώρα που τελείωσα και την χειμερινή σεζόν έχω αρκετό χρόνο) οπότε έψαξα ποιο από τα δύο κερδίζει σε αυτά που με ενδιαφέρουν και είδα ότι το Oneplus με Snapdragon κάνει καλύτερη διαχείριση.. Τώρα στην πράξη τι να σου πω,η γρήγορη φόρτιση δεν με απασχολεί,προτιμώ να έχει μεγάλη μπαταρία σ αυτά που κάνω πάρα να το φορτίζω δύο φορές την μέρα και να λέω ότι φορτίζει γρήγορα... Για τις αναβαθμίσεις το χω δει και γω αυτό που λες και νομίζω ότι το oppo δίνει και ένα χρόνο παραπάνω android updates (5 αυτό 4 το Oneplus).Τώρα ο σχεδιασμός δεν είχα άλλη επιλογή παρά μόνο το μαύρο ενώ αντίστοιχα στο Oneplus το λευκό που μου αρέσει λίγο παραπάνω..Τέλος οι κάμερες αν δεν κάνω λάθος είδα ότι το Oneplus έχει μια λίγο καλύτερη κυρία κάμερα και σε όλα τα άλλα είναι ίδιες (εκτός από τον 6Χ του oppo).Δύσκολη η απόφαση είναι η αλήθεια,ειδικά για μένα που δεν είχα ποτέ κάποια εταιρία από τις δύο... Αλλά σίγουρα με βοήθησε πολύ η τοποθέτηση σου και αν όντως η οθόνη στην πράξη είναι ίδια και η μπαταρία πάνω κάτω ίδια ίσως να καταλήξω στο oppo 

Επεξ/σία από George6633
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, George6633 είπε

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για αυτή την αναλυτική απάντηση η οποία σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά στην τελική απόφαση.. Είναι και τα δύο από αλυσίδες (πλαίσιο και Κωτσοβολο) το oppo με δώρο καλά ακουστικά το oneplus με το ρολόι.Οσον αφορά την οθόνη το λέω γιατί είδα διαφορετική ανάλυση και κάπου γράφουν 1.5κ και το Oneplus 2k.Τωρα έχω το poco X6 pro 1,5k οθόνη και πιο πριν είχα για λίγο το S24 Ultra και εντάξει πάντα θα μου λείπει η οθόνη της Samsung γιαυτό μεταξύ των δύο κοιτάω ποια έχει μεγαλύτερη ανάλυση... Προφανώς παίζουν και άλλα ρόλο,τι πάνελ είναι ποιας εταιρίας κλπ.. Οσον αφορά την μπαταρία είδα ότι το oppo χανει ώρες σε όλους τους συνδυασμούς πλην Gaming που αντέχει παραπάνω (δεν παίζω παιχνίδια) και επειδή με το HyperOs και τα 5000mAh του poco έχω απηυδήσει γιατί το βάζω δύο φορές την μέρα για φόρτιση (χρησιμοποιώ τα τηλέφωνα για ταινίες,βίντεο,τηλέφωνα πιο πολύ και τώρα που τελείωσα και την χειμερινή σεζόν έχω αρκετό χρόνο) οπότε έψαξα ποιο από τα δύο κερδίζει σε αυτά που με ενδιαφέρουν και είδα ότι το Oneplus με Snapdragon κάνει καλύτερη διαχείριση.. Τώρα στην πράξη τι να σου πω,η γρήγορη φόρτιση δεν με απασχολεί,προτιμώ να έχει μεγάλη μπαταρία σ αυτά που κάνω πάρα να το φορτίζω δύο φορές την μέρα και να λέω ότι φορτίζει γρήγορα... Για τις αναβαθμίσεις το χω δει και γω αυτό που λες και νομίζω ότι το oppo δίνει και ένα χρόνο παραπάνω android updates (5 αυτό 4 το Oneplus).Τώρα ο σχεδιασμός δεν είχα άλλη επιλογή παρά μόνο το μαύρο ενώ αντίστοιχα στο Oneplus το λευκό που μου αρέσει λίγο παραπάνω..Τέλος οι κάμερες αν δεν κάνω λάθος είδα ότι το Oneplus έχει μια λίγο καλύτερη κυρία κάμερα και σε όλα τα άλλα είναι ίδιες (εκτός από τον 6Χ του oppo).Δύσκολη η απόφαση είναι η αλήθεια,ειδικά για μένα που δεν είχα ποτέ κάποια εταιρία από τις δύο... Αλλά σίγουρα με βοήθησε πολύ η τοποθέτηση σου και αν όντως η οθόνη στην πράξη είναι ίδια και η μπαταρία πάνω κάτω ίδια ίσως να καταλήξω στο oppo 

Με πιανεις αδιαβαστο.. Οντως ειναι ολοιδιες οθονες αλλα σαν πανελ.. Πως να στο πω.. Ειναι το ιδιο πανελ απλα οντως η oneplus το χει κανει tuning στα 2Κ ενω η oppo 1,5K...βεβαια να σου σημειώσω οτι το ανθρώπινο ματι δν μπορει θεωρητικα να καταλαβει διαφορες σε αυτα τα λεβελ... Διαφορα μπορεις να καταλαβεις απο το Fhd(0,5K) στο Fhd+(1K)...απο εκει κ πανω μονο σε μεγαλες οθονες πολλων ιντσων μπορείς ν δεις διαφορες... Και το oneplus 8 pro και το oppo find x5 pro που εχω είναι 2Κ αλλα τις εχω κ στα δυο στο 1Κ γιατι διαφορα δν μπορει να βρεθει αλλα βλεπεις διαφορα στην καταναλωση μπαταριας.. Αρκετη θα ελεγα. Οποτε πραγματικα δν ειναι κριτηριο αυτό το πιο πιθανο να το βαλεις κι εσυ στο oneplus στο 1K(fhd+) να γλιτωσεις μπαταρια. Για την φορτιση συμφωνουμε απολυτα σε ολα... Για τις καμερες.. Η βασικη ειναι ολοιδια... Και σε αποδοση το oppo ειναι κορυφαιο απο οσο λενε εδω και ενα μηνα π κυκλοφορει global.. Το oneplus επίσης λενε τα ιδια αλλα ειναι μολις μια βδομαδα στην αγορα.. Αλλα κ παλι να ειναι καλυτερο το oppo ενα 10%...δν θα καταλαβεις τιποτα... Τωρα στα χρωματα που λες.. Ναι κι εγω το ασπρο στο oneplus θα το προτιμούσα αν παρω τελικα εκεινο γιατι κι εγω σε ενα τρίμηνο θα αλλαξω και ενα απο τα δυο θα προτιμήσω. Εφοσον ειναι απο τα καταστηματα που είπες... Σε συμφερει το oneplus αφου παιρνεις και το ρολοι.. Ειτε για πουλημα ειτε για να το χρησιμοποιήσεις... Ειναι πολυ καλο... Τα ακουστικα π δινει το oppo ειναι πολυ καλα αλλα.. Περι ορεξεως.. Εγω δν τα χρησιμοποιώ πχ... Παντως ειλικρινα ειναι 80% ιδια μεταξύ τους τηλεφωνα.. Δλδ να ψαξεις να δεις διαφορες δν θα βρεις.. Μονο στα χαρτια τα προαναφερθεντα... Και λογισμικο ολοιδιο αν δν το χεις ψαξει.. Το color os με το oxugen οs ειναι τα ιδια. Οποιο και αν κρατησεις.. Ειλικρινά θα το χαρεις το ιδιο. Εγω θα επαιρνα το oppo μαλλον λογω.. Μαμάς εταιρίας... Δινει λιγο παραπάνω προσοχη κακα τα ψεματα σε σχεση με την oneplus. Αλλα αυτο ειναι για μελλοντικα... Δν θα σε απασχολησει ( αν σε απασχολησει καν) συντομα

• Thanks 1
Δημοσ.

Και πάλι σ ευχαριστώ,βοήθησε πολύ αυτή η ανάλυση!!!Στο τέλος επειδή είναι τόσο ίδια μπορεί να δώσω όποιο πουληθεί πρώτο..😅 Με ξεμπλοκαρες από διάφορες σκέψεις,να σαι καλά! 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, George6633 είπε

Και πάλι σ ευχαριστώ,βοήθησε πολύ αυτή η ανάλυση!!!Στο τέλος επειδή είναι τόσο ίδια μπορεί να δώσω όποιο πουληθεί πρώτο..😅 Με ξεμπλοκαρες από διάφορες σκέψεις,να σαι καλά! 

Το oppo το δινεις λιγο πιο ακριβα βασικά.. Κρατανε λιγο παραπανω αξια αλλα ναι μπορεις να κανεις και αυτο... Αν και σφραγισμενο θα φυγει με περισσότερο κερδος οποιο και να βαλεις

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...