_filippos_ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:11 μμ Έχω ένα παλιό mac mini early 2009 με El Capitan. Πλεον ελάχιστα μπορώ να κάνω με αυτό μιας και δεν υποστηρίζεται απο καμία εφαρμογή στο συγκεκριμένο λειτουργικό. Τι εναλλακτικές έχω ωστε να γίνει κάπως αξιοποιήσιμο τύπου πχ να του περάσω home assistant server, plex media server, tvheadend server; Προσπάθησα με Ubuntu 24.04 αλλά σέρνεται και το ubuntu 18 έχει λήξει απο υποστήριξη. Επίσης με proxmox και home assistant η ram ήταν μόνιμα στο 90% και σερνόταν
atheatos Δημοσ. Σάββατο στις 01:18 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:18 πμ (επεξεργασμένο) Χωρίς ssd λίγα πράγματα αξίζει να κανείς. Δοκίμασε dos dude και high Sierra. Αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις σκληρό δοκίμασε σε εξωτερικό ssd. Τωρα συνειδοτοποιησα ότι είναι usb2 …. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:47 πμ από atheatos
panoskare Δημοσ. Σάββατο στις 07:54 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:54 πμ 8 ώρες πριν, _filippos_ είπε Έχω ένα παλιό mac mini early 2009 με El Capitan. Πλεον ελάχιστα μπορώ να κάνω με αυτό μιας και δεν υποστηρίζεται απο καμία εφαρμογή στο συγκεκριμένο λειτουργικό. Τι εναλλακτικές έχω ωστε να γίνει κάπως αξιοποιήσιμο τύπου πχ να του περάσω home assistant server, plex media server, tvheadend server; Προσπάθησα με Ubuntu 24.04 αλλά σέρνεται και το ubuntu 18 έχει λήξει απο υποστήριξη. Επίσης με proxmox και home assistant η ram ήταν μόνιμα στο 90% και σερνόταν Πολύ παλιό μηχάνημα δεν ξέρω αν θα αντέξει ssd και ram. Εγώ σε ένα MacBook Pro mid2012 με open legacy patcher, ενώ είχα αλλάξει ssd και ram πέρασα επόμενη έκδοση macOS και τρέχει δουλείες γραγείο απροβλημάτιστα. Δεν νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε εσένα όμως μπορείς να το δοκιμάσεις!
atheatos Δημοσ. Σάββατο στις 08:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:23 μμ 12 ώρες πριν, panoskare είπε Πολύ παλιό μηχάνημα δεν ξέρω αν θα αντέξει ssd και ram. Εγώ σε ένα MacBook Pro mid2012 με open legacy patcher, ενώ είχα αλλάξει ssd και ram πέρασα επόμενη έκδοση macOS και τρέχει δουλείες γραγείο απροβλημάτιστα. Δεν νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε εσένα όμως μπορείς να το δοκιμάσεις! Είχα το αντίστοιχο του topic starter σε imac 24(early 2009) . Μια χαρά σηκώνει, ram και ssd. Αλλά από λειτουργικό πολύ φοβάμαι, μόνο καμια lite διανομή του linux και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι έχει βάλει ssd.
_filippos_ Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ Αξίζει όμως το κόστος κ τον χρόνο για αλλαγή ssd;
kostasbm Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ 20 minutes ago, _filippos_ said: Αξίζει όμως το κόστος κ τον χρόνο για αλλαγή ssd; αν είναι να το πετάξεις πες μου.......χαχαχαχαχα
atheatos Δημοσ. Σάββατο στις 09:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:07 μμ (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Αξίζει όμως το κόστος κ τον χρόνο για αλλαγή ssd; Δεν ξέρω πως σκεφτεται ο καθένας. Ένας φτηνος sata ssd 120 gb πόσο κάνει?Με ένα video στο YouTube και τα κατάλληλα εργαλεία ζήτημα αν κάνεις μια ώρα συνολικά να τον αλλάξεις. Άλλος, αν δεις στα θέματα του τοπικ ήδη έχει ξεκινήσει σε αντίστοιχο mac mini και παίζει. Προσωπικά ούτε εγώ θα ασχολούμουν αλλά θα βοηθούσα κάποιον άλλον που θέλει να ασχοληθεί, χαρίζοντας τον. Γιατί για αυτά που περιεγραψες στην αρχή δεν γίνονται ούτε από PC με το αντίστοιχο hardware του mac mini. Υπάρχει και η λογική του συλλέκτη. Το αφήνεις ανέπαφο στο πατάρι, να μπει αργότερα σε κανένα μουσείο. ... Επεξ/σία Σάββατο στις 09:08 μμ από atheatos 1
kostasbm Δημοσ. Κυριακή στις 06:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:12 μμ 20 hours ago, atheatos said: Υπάρχει και η λογική του συλλέκτη. Το αφήνεις ανέπαφο στο πατάρι, να μπει αργότερα σε κανένα μουσείο. ... αμαρτία είναι να μείνει στο ράφι.....μια οθόνη σε μια άκρη και να ανάβει μια φορά την εβδομάδα......
_filippos_ Δημοσ. Κυριακή στις 06:49 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:49 μμ 37 λεπτά πριν, kostasbm είπε αμαρτία είναι να μείνει στο ράφι.....μια οθόνη σε μια άκρη και να ανάβει μια φορά την εβδομάδα...... και να κάνει τι;
kostasbm Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ 1 hour ago, _filippos_ said: και να κάνει τι; απλά πράγματα ....surf...foto...επεξεργασία φωτό..... εγώ έχω 3 χ 2012 και τα χρησιμοποιώ για τα 2 3d printer.....τα οποία δεν απαιτούν ιδιαιτερη επεξεργαστική ισχύ ....και για 2 προγραμματακια σχεδιασμού επεξεργασιας Ι7 είναι με 2 δίσκους το καθένα ...έναν ssd και εναν απλο σκληρο me 16gb ram.......υπεραρκετα για μενα.... ολα τρεχουν sequoia για τις απαιτήσεις σου μάλλον πρέπει να κυνηγήσεις κάτι ποιο καινούργιο.....
AlienTechGR Δημοσ. χθες στις 11:59 πμ Δημοσ. χθες στις 11:59 πμ Στις 12/1/2025 στις 8:20 ΜΜ, kostasbm είπε απλά πράγματα ....surf...foto...επεξεργασία φωτό..... εγώ έχω 3 χ 2012 και τα χρησιμοποιώ για τα 2 3d printer.....τα οποία δεν απαιτούν ιδιαιτερη επεξεργαστική ισχύ ....και για 2 προγραμματακια σχεδιασμού επεξεργασιας Ι7 είναι με 2 δίσκους το καθένα ...έναν ssd και εναν απλο σκληρο me 16gb ram.......υπεραρκετα για μενα.... ολα τρεχουν sequoia για τις απαιτήσεις σου μάλλον πρέπει να κυνηγήσεις κάτι ποιο καινούργιο..... Καμία επαφή οι αξιοπρεπέστατοι i5/i7 (αναλογικά με την ηλικία τους) των 2012 iMac/MacBook, με τους εντελώς παρωχημένους πλέον C2D του Mac mini. Ένας SSD ακόμα και μεταχειρισμένος αξίζει, σε συνδυασμό με maxάρισμα της RAM και για μένα παίξε μπάλα μέχρι High Sierra αν θες macOS ή κάποια Linux διανομή για να έχεις κάτι πιο σύγχρονο. Χρήσεις σαν μηχάνημα σίγουρα έχει, αλλά μιλάμε για mobile Core 2 Duo, 16-17 ετών, ακόμα και για browsing πλέον θα τρώει ζόρι. 2
aniko71 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Εγώ πάντως που έχω τον ίδιο το χρησιμοποιώ σαν Plex media server με δύο εξωτερικούς δίσκους στους οποίους έχω όλα τα αρχεία μου (ταινίες μουσική φωτό και λοιπά). Έχω και στην τηλεόραση περασμένο το Plex και παίζω δικτυακά όλα τα αρχεία στην τηλεόραση. Ακόμη και από τη δουλειά μπορώ να συνδεθώ σε αυτόν και να δω οποιαδήποτε από τα αρχεία μου με την εφαρμογή περασμένη στο κινητό μου. Μόνο τώρα που είδα την καλύτερη τιμή στο καινούριο Mac mini M4 έχω μπει λίγο στην πρίζα να τον αλλάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα